Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A Linux Mint bemutatása

A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.

Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10301) apszi


apszi
őstag

-
Megoldva :DDD

[ Szerkesztve ]

(#10302) scabiosa82 válasza ubyegon2 (#10300) üzenetére


scabiosa82
tag

:D snobphone formátum :C ahogy tetszik, ebben a formában nem hallottam még. Nos nyugodtan lehet az IOS-t használókat sznoboknak meg egyebeknek nevezni, de szerintem akkor ilyen alapon a linuxot használókat is. UGYE MILYEN HÜLYESÉG? Attól, hogy mást használ valaki, mint a többség, inkább csak különc, másak az igényei, de nem feltétlen sznob. Van olyan is! De ahogy nyargalnak a droidos árak is a csillagos égig ... 2 éve tettem le a droidot, mivel mindegy milyen kategóriájú, közép vagy felső, 1,5-2 év a rendszer támogatottsága, utána csak google biztonság update. Na azt meg a hajra lehet kenni. Illetve ... elszaródik na! Nekem ebből lett elegem, amig játék rendszer kellett, addig jó volt, de ma már olyan kell, ami mindig rendelkezésemre áll. Nekem nem kell több, úgy, mint a laptopra is, ami remélem a linux valamelyik disztrója lesz. Egyébként a Blackberry rendszerét imádtam, csak hát hiába a pöpec rendszer, ha az applikációk elmaradtak.
A képformátuma meg jobb. Tessék szépen kipróbálni, utána véleményezni. De ahogy olvastam, leáldozóban van már a jpegnek is, lesz valami más helyette (nem jut sajna eszembe).
Azt nem vágom, miért foglalkozzanak a fejlesztők inkább a droidos rendszerekkel, ez is egy vélemény, nincs is vele részemről semmi baj. Nem kerestem statisztikát, de saccra olyan 30/70 % lehet az ios vs droid arány, ami azért nem csekély. Ne csak a kis hazánkat nézzük, van élet a határainkon túl is.
Köszi a linket !!! :R

(#10303) ubyegon2 válasza scabiosa82 (#10302) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

de szerintem akkor ilyen alapon a linuxot használókat is.

Teljesen igaz, ha snobphone-t használnak! Sok mindennek lehet nevezni a Linuxot használóknak, de snobnak nehéz lenne, talán a MAC használókra igaz lehet ez. Az egyik rendszer nulla forint, ez ugye kizárja, hogy snobnak nevezzük a felhasználóit. ;]

Nekem a szifon-ról olvasva ez a kifejezés ugrik be, persze nem igaz ez sem, mert a Tkom topik is tele van olyan hsz-ekkel, hogy veszik részletre az új XR vagy mifene telókat! Magánügy, de az nekem érdekes, hogy sokszázezres telókat vesz, akinek nincs rá pénze, így akkor én csóróphone-t használok, mert még 40 rugó sem volt a Xiaomi 4X. ;)

ha már....
ahogy nyargalnak a droidos árak is a csillagos égig

Egy éve használom, nekem tökéletes, amire kell, de nem is ezen töltöm az egész napomat, ezt tegyük hozzá. Most pont 1 éves és még jön hozzá egy rendszerfrissítés, aztán kifújt. Most majd talán veszek egy A2 Lite-ot, így 5-6 évig mindig a legújabb alsóközép kategóriás mobilom lesz, ugyanennyi pénzből kijön egy szifon. De nem a felhasználókat minősítem, ezért is írtam, hogy az én céljaimra megfelelő ez a 4X, szerencsére már nem kell strapamobilokkal güzülnöm.

A képformátuma meg jobb. Tessék szépen kipróbálni, utána véleményezni.

Ezt én nem is nagyon vitattam, de nem kellett volna a Linux szemére hánynod, hogy le van ebben maradva. Nincs, egyáltalán az, hogy valami kezeli Linux alatt, már jó.
Kipróbálnám én amúgy, mert amit a múltkor írtam, azt le kéne tesztelnem, mert a dolog logikája nyeklett meg, ha egy kifejezetten kétirányú megoldás csak egyik irányba működik, a DropBox-ra gondolok itt.

Mondj egy jó képlelőhelyet ehhez a kétnevű fájlkiterjesztéshez és kipróbálom.
A jpeg-ről én is olvastam, hogy le lesz cserélve, de nem ugrik be pontosan hol....

Azt nem vágom, miért foglalkozzanak a fejlesztők inkább a droidos rendszerekkel, ez is egy vélemény, nincs is vele részemről semmi baj.

Gondolom a nyílt forrású rendszerek okán írtam ezt. Valamiért csak nyögvelelős ez a hiec vagy mi.

de saccra olyan 30/70 % lehet az ios vs droid arány, ami azért nem csekély.

Értem, de ehhez amúgy mi köze van a Linuxhoz, mint említettem, nincsenek egy platformon az IOS-szel. Nem rosszindulatból írtam én ezt sem, egyszerűen logikalag így jön ki, ahogy említettem. Nem tudom a MAC-esek mennyit segítenek a Linuxos fejlesztőknek, hogy a képformátumukat lehessen a rendszerük alatt használni.....tippelnél erre? ;]

Örülök, ha segített a prezis link, anno találtam jó prezis dolgokat Linuxról, már amit így lehet prezentálni egyáltalán.

Ja és tuti, hogy fogsz találni olyan disztrót a laptopodra, ami teljesen elnyeri a tetszésedet! Ez 1000%, mert mire mindet kipróbálod, kijön 100 új disztró......igaz a laptopod leamortizálódik addigra! :Y

[ Szerkesztve ]

(#10304) Frawly válasza scabiosa82 (#10299) üzenetére


Frawly
veterán

Ezek a Qt és Gtk ilyen függvénytárak, szoftverkomponensek grafikus felületekhez, amiket a szoftvernek csak meg kell hívni és egységes megjelenést meg programozási felületet biztosít. Kicsit olyasminek kell őket elképzelni, mint Windowson a dll-eket. Néhány windowsos szoftver is használja őket, pl. a qBittorrent használ Qt-t, a Firefox meg talán Gtk-t.

Neked mint végfelhasználónak nem kell ezzel foglalkozni, de érdemes olyan grafikus környezetet felrakni, ami leginkább passzol az általad használ programok zöméhez. Tehát ha zömében Qt-s programokat használsz, akkor nincs sok értelme Gtk-s felületet (Cinnamon, Gnome, Mate, LXDE) telepíteni és fordítva. Bajt nem okoz, inkább a memóriagazdálkodás és a helyfoglalás miatt törődnek sokan ezzel.

(#10305) Frawly válasza scabiosa82 (#10299) üzenetére


Frawly
veterán

Teljesen megértelek. Az x265/heic szerintem is nagyon jó formátum. Ha van, érdemes használni. Viszont azzal nem értek egyet, hogy a frissessége nem érdekel. Én az írásaidból azt veszem le, hogy igen gyakran rá leszel szorulva frissebb verziókra, már csak az iPhone miatt is, szerintem érdekeljen. Érdekel az téged, legfeljebb még nem tudsz róla :DDD

(#10306) Cucuska2 válasza Frawly (#10304) üzenetére


Cucuska2
őstag

Nekem a rendszer mindig széthízik, amikor felrakom a szokásos programjaimat, fejlesztői eszközeimet és az 5-6 Python környezetet, amit használok.
Most kábé 120 GB foglalt a 180-ból, úgy, hogy nincsen rajta semmi VM illetve audiovizuális tartalom.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#10307) Frawly válasza Cucuska2 (#10306) üzenetére


Frawly
veterán

A fejlesztés ilyen móka, az az isten tárhelyét és RAM-ját is meg tudja enni, ha nyitva van egy nagyobb IDE-ben pár nagyobb projekt, meg egy csomó tool fut.

(#10308) Cucuska2 válasza Frawly (#10307) üzenetére


Cucuska2
őstag

... de legalább elmondhatom magamról, hogy 4 db Titan X-et használok a munkahelyemen. :DDD

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#10309) Dhampir válasza ubyegon2 (#10300) üzenetére


Dhampir
félisten

Érdekességképpen:

Linux Creator Linus Torvalds: I Love My MacBook Air!

Persze azóta már Dell XPS 13 Developer Edition laptopot (is?) használ.

[ Szerkesztve ]

(#10310) ubyegon2 válasza Dhampir (#10309) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Ez valóban érdekes. Gondolom azóta kicsi is neki a 11"-os képernyő. ;]

(#10311) Cucuska2 válasza ubyegon2 (#10310) üzenetére


Cucuska2
őstag

Én 13.3-ról felváltottam 15.6-ra kábé egy hónapja. A szemem imádja, nagyon köszöni, a hátamnak nem tetszik. :D

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#10312) Frawly válasza Dhampir (#10309) üzenetére


Frawly
veterán

Ez már elég régi cikk, azóta a sokadik szubnotiját gyűri, szerintem már a XPS 13-at is rég nyugdíjazta valami még újabbra. Nem nagyon költ ő ezekre, cégek küldözgetik neki repiajándékba, meg hardvertesztelésre, valamelyik interjúban mondta, hogy egy egész szobára való ilyen cucca van, amit még kipróbálni sem volt ideje.

Egyébként meg ezt a 11 colos MacBook Air-t ő nem fő gépnek használta, hanem ha úton van, akkor legyen nála egy kis gép, amit könnyű hurcolni, és legyen annyi erő benne, hogy ha kernelt kell forgatni, akkor ne őszüljön bele, míg végez. Bár egyébként erre szerintem nem kell erős gép, dolgozhatna távoli szerveren, feltölti a megváltozott kódot, a rengetek magos szerveren meg lefordul meg betömörítődik néhány másodperc alatt, utána meg letölti. Sokkal olcsóbb megoldás, mint ultradrága ultrabookokat tartania magánál. Mert amúgy az ő munkájához nem kell erős gép, írta, hogy csak néhány terminálablakot használ a kódoláshoz, semmi extra IDE, meg hasonlót nem használ.

(#10313) Dhampir válasza Cucuska2 (#10311) üzenetére


Dhampir
félisten

Következő lépcsőfok a 17,3", azt még jobban fogja imádni a szem. :D

(#10312) Frawly

Fúha, nem semmi. :)

Igen, meg ő a csöndet szereti, miként azt a TED 2016-on is elmesélte. :)

Amit nem látsz, az a számítógép, csak egy monitor van a képen, de a legfontosabb dolog a gépemmel kapcsolatban, hogy - nem muszáj óriásnak és erősnek lennie, noha azt szeretem - viszont abszolút csöndes kell, hogy legyen. Ismerek embereket a Google-nál, akiknek megvan a kis adatközpontjuk odahaza, nekem nincs ilyen. Az én irodám a legunalmasabb, amit valaha láttál. És csak ülök ott csendben. Ha a cica felbukkan, beül az ölembe. Azt akarom hallani, ahogy dorombol, nem a számítógép ventilátorának zúgását.

(az egyik kedvenc idézetem)

[ Szerkesztve ]

(#10314) growler


growler
őstag

Letölthető a Linux Mint 19.1 Cinnamon 64bit-beta. [link]

(#10315) 0xmilan válasza growler (#10314) üzenetére


0xmilan
addikt

Mukodo link

(#10316) ubyegon2


ubyegon2
nagyúr

Nekem mindkettőtök linkje használhatónak néz ki! Kösz, hogy jeleztétek! :R

Már várja is a HP8570p az iso-t! :Y

[ Szerkesztve ]

(#10317) growler válasza 0xmilan (#10315) üzenetére


growler
őstag

Köszi ! Itt legalább az sha256-os ellenőrző összeg is elérhető ! :)

(#10318) Dhampir válasza growler (#10314) üzenetére


Dhampir
félisten

Köszi szépen!

Ó, hisz az még csak "Béla". :)

Bug-vadászatra fel!
Ez éjjel a kopók már lázban égnek,
loholva friss nyomán a bug-patának
zsákmányunk űzzük a derengésnek.

[ Szerkesztve ]

(#10319) edari


edari
őstag

Sziasztok

Mostanában minden update-re hibát kapok, most konkrétan ezt:

E: winbind: installed winbind package post-installation script subprocess returned error exit status 1
E: libpam-winbind: 53.4483:dependency problems - leaving unconfigured
E: samba: installed samba package post-installation script subprocess returned error exit status 1
E: libnss-winbind: 63.7931:dependency problems - leaving unconfigured

A winbindet már láttam más hibakódokban is. Az mihez kell, vagy mit csinál?

(#10320) ubyegon2 válasza edari (#10319) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Szia!

Használsz samba-t amúgy? A winbind, ahogy laikusan meg tudom érteni, a Windows NT és a UNIX hálózati fiókkezelését intézi.

Ez a 4 csomag fenn van nálad?

Jó lenne egy terminalos kimenet amúgy, miket ír ki ott a sudo apt update && sudo apt upgrade lefutása után.

(#10321) edari válasza ubyegon2 (#10320) üzenetére


edari
őstag

Igen, ha jól emlékszem a lampp rakott fel samba-t.

Pastebinre rakom fel a kimetet, nem akarok ideszemetelni: LINK

(#10322) ubyegon2 válasza edari (#10321) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Magával a update && upgrade-del nincs semmi gond:

0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.

winbind.service és a smbd.service indítása ütközik valami gondba, ha érdekel ez, akkor ezzel meg tudod nézni:

systemctl status winbind.service

ez van még a végén a kimenetnek:
függőség problémái megakadályozzák a libnss konfigurációját

Sajna semmilyen hálózatos dolgot nem használok, így csak ezeket a látható tényeket tudtam veled ismertetni. :N

[ Szerkesztve ]

(#10323) edari válasza ubyegon2 (#10322) üzenetére


edari
őstag

Ezt dobta a gép:
● winbind.service - Samba Winbind Daemon
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/winbind.service; enabled; vendor preset: enabled)
Active: failed (Result: exit-code) since Mon 2018-12-03 19:03:17 CET; 31min ago
Docs: man:winbindd(8)
man:samba(7)
man:smb.conf(5)
Main PID: 18847 (code=exited, status=1/FAILURE)

Dec 03 19:03:16 HP-EliteBook-840-G1 systemd[1]: Starting Samba Winbind Daemon...
Dec 03 19:03:17 HP-EliteBook-840-G1 winbindd[18847]: invalid permissions on directory '/var/log/samba/cores': has 0775 should be 0700
Dec 03 19:03:17 HP-EliteBook-840-G1 winbindd[18847]: Failed to create /var/log/samba/cores for user 0 with mode 0700
Dec 03 19:03:17 HP-EliteBook-840-G1 winbindd[18847]: Unable to setup corepath for winbindd: No such file or directory
Dec 03 19:03:17 HP-EliteBook-840-G1 winbindd[18847]: invalid permissions on directory '/var/log/samba/cores': has 0775 should be 0700
Dec 03 19:03:17 HP-EliteBook-840-G1 winbindd[18847]: Failed to create /var/log/samba/cores for user 0 with mode 0700
Dec 03 19:03:17 HP-EliteBook-840-G1 winbindd[18847]: Unable to setup corepath for winbindd: No such file or directory
Dec 03 19:03:17 HP-EliteBook-840-G1 systemd[1]: winbind.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
Dec 03 19:03:17 HP-EliteBook-840-G1 systemd[1]: winbind.service: Failed with result 'exit-code'.
Dec 03 19:03:17 HP-EliteBook-840-G1 systemd[1]: Failed to start Samba Winbind Daemon.

Csak jogosultsági hiba?

[ Szerkesztve ]

(#10324) ubyegon2 válasza edari (#10323) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Csak jogosultsági hiba?

Azt írja, mert az elején a daemon még indulna, de itt már nem látom át az összefüggéseket. :N

0775-nek 0700-nak kell lennie - ezt a jogosultság szintet javasolja.

[ Szerkesztve ]

(#10325) edari válasza ubyegon2 (#10324) üzenetére


edari
őstag

Igen, azt próbálom :)
Csak linux meg a jogosultságok.... :DDD

(#10326) 0xmilan válasza edari (#10325) üzenetére


0xmilan
addikt

chmod -R 700 /var/log/samba/cores
egy sudo lehet, hogy kell ele.

[ Szerkesztve ]

(#10327) ubyegon2 válasza edari (#10325) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Jogosultságok Linux rendszerek alatt - talán ez még egész könnyű leírás, aztán jön a szárazabb rész,

Hozzáférési jogosultságok

ez is könnyebben áttekinthető: Linux jogok

Itt tesztelni is tudod a beírásokat.

milangfx meg halad adott! ;)

[ Szerkesztve ]

(#10328) edari válasza 0xmilan (#10326) üzenetére


edari
őstag

ez sokat segített, msotmár nem az a baja.

● winbind.service - Samba Winbind Daemon
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/winbind.service; enabled; vendor preset: enabled)
Active: failed (Result: exit-code) since Mon 2018-12-03 20:42:44 CET; 7s ago
Docs: man:winbindd(8)
man:samba(7)
man:smb.conf(5)
Main PID: 30053 (code=exited, status=1/FAILURE)

Dec 03 20:42:44 HP-EliteBook-840-G1 systemd[1]: Starting Samba Winbind Daemon...
Dec 03 20:42:44 HP-EliteBook-840-G1 systemd[1]: winbind.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
Dec 03 20:42:44 HP-EliteBook-840-G1 systemd[1]: winbind.service: Failed with result 'exit-code'.
Dec 03 20:42:44 HP-EliteBook-840-G1 systemd[1]: Failed to start Samba Winbind Daemon.

ubyegon2: mint mindig neked is köszi a segítséget. :R

[ Szerkesztve ]

(#10329) ubyegon2 válasza edari (#10328) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Tényleg nincs mit, sajnos túl sokat nem tudtam segíteni! :B Talán a linkek hátha.....

(#10330) 0xmilan válasza edari (#10328) üzenetére


0xmilan
addikt

[link]
illetve
[link]

Tehat testparm megmutatja, hogy mi a gond.
Megprobalnam a syslog = 0 sort kikommentezni az smb.conf-ban (/etc/samba/smb.conf)

(#10331) drup


drup
junior tag

Linux Mint sikeresen telepitve lett egy tiz eves laptopra.
Milyen hw diagnisztikai programokat es tuzfalat es egyeb hasznos utilityt ajanlotok telepiteni es hasznalni?

(#10332) PistiSan válasza drup (#10331) üzenetére


PistiSan
addikt

Szerintem használd és kész, vagy ez nem elég?

(#10333) 0xmilan válasza drup (#10331) üzenetére


0xmilan
addikt

Erre jo a (nem tul aktiv) Linux programok topic.

A glances pl. nem rossz.

(#10334) drup


drup
junior tag

Koszonom, megprobalom telepiteni.

(#10335) SwissAirplan


SwissAirplan
aktív tag

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.. van egy kis gép ( háttértárnak felrakva) amin linux mint fut...
van rajta TeamViewer, de monitor nincs. szépen 3 honapja csinálja amire kitaláltam, de most nem tudok róla törölni... engedélyt kér...
be akartam lépni a teamviewerbe... de annak meg a kódját elfelejtettem. PUTTY ba hogy tudok kodot kikérni? vagy változtatni?

Köszönöm!

(#10336) NeoPampalini válasza SwissAirplan (#10335) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Talán ez, terminálban:

sudo teamviewer passwd [password]

(#10337) SwissAirplan válasza NeoPampalini (#10336) üzenetére


SwissAirplan
aktív tag

Ezt sajnos nem nyert.. vagy csak nem tudom jol használni!

(#10338) SwissAirplan válasza SwissAirplan (#10337) üzenetére


SwissAirplan
aktív tag

Kiöszönöm!
Tökéletes, úgy ahogy írtad.. de kb 40 szer eljátszottam vele mire rájöttem hogyha kapcsos zárójelet is írom a jelszóhoz akkor azt is kell írni! :)

(#10339) lev258 válasza NeoPampalini (#10336) üzenetére


lev258
veterán

Nem hinném, hogy ez működne. A Teamviewer által használt jelszóhoz kell a grafikus felület. Nincs konzolos megvalósítása.
Szerk.: Ezek szerint valamit már változtattak. Korábban Wine wrapper-en keresztül futott az egész.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#10340) SwissAirplan


SwissAirplan
aktív tag

Még egy kérdés!
Ha hálózati eszközként probálok a Minthez csatlakozni, látom szépen a megosztott mappát, de ha törölni akarok belőle akkor ezt irja ki!
TeamViewerel belépve enged de normál hálózatról nem...

[ Szerkesztve ]

(#10341) SwissAirplan válasza lev258 (#10339) üzenetére


SwissAirplan
aktív tag

Én se hittem benne, de a kapcsos zárójel helyére irt jelszó lesz az új érvényes

(#10342) drup


drup
junior tag

Valami nem stimmel a mint 17-el, nem sikerult 19-re frissiteni - sot meg a firefox se volt hajlando upgradelni.
Megvan a vasarnap esti programom.:-(

(#10343) Amazonas válasza drup (#10342) üzenetére


Amazonas
senior tag

Lehet, hogy jobban járnál egy friss, 19-es telepítéssel.

(#10344) ubyegon2 válasza drup (#10342) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Nem tudsz főverziót frissíteni, ne időzz vele. 😉

(#10345) drup válasza Amazonas (#10343) üzenetére


drup
junior tag

Igen, mar toltom le, mert a ff nem hajlando kimozdulni a 28-as verziobol.:-((

(#10346) zoli62


zoli62
addikt

Sikerült valakinek LM 19.1 XFCE bétára KDE-t telepíteni? Én virtuális gépen próbáltam a leírások alapján, de függőségek feloldhatatlansága miatt nem jött össze.

(#10347) ubyegon2 válasza zoli62 (#10346) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Nekem még 19 KDE-re sem sikerült semmit telepíteni. :N

(#10348) growler válasza drup (#10345) üzenetére


growler
őstag

Furcsa hogy nem frissül a Firefox.
Nálam, Mint 17.3-ason nemrég frissült a legújabb 64-es verzióra.
[link]
Próbáld célzottan frissíteni.
sudo apt-get update
sudo apt-get install --only-upgrade firefox

(#10349) sonar


sonar
addikt

Sziasztok,

Mate felületet ért már el vki rdp-n? (azaz xrdp-t telepített-e már és használta-e?)

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#10350) fradi81


fradi81
veterán

Hali

Linux mint xfce-t telepítettem, frissítések felrakva, nincs hangja a digitális kimenetnek, erősítőn nem világít a PCM felirat, eddig mindenhol működött/működik csak itt nem, ötlet?

[kép]
[kép2]
[kép3]

[ Szerkesztve ]

moto g72, Ninebot d28e

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.