Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7962) spammer


spammer
veterán

Itt válaszolok inkább erre.

Azért, mert a haladó topikba a haladó, nagyobb tudást igénylő kérdések valók szerintem, nem pedig az, hogy mit jelent a > a shellben, vagy hogy milyen kapcsolói vannak egy parancsnak, ugyanis az, aki a manualt sem ismeri, az nem igazán haladó.

Szerintem ideje lenne kivenni a másik topik címéből az "abszolút" szót, különben csak olyanokból fog állni mindig, hogy "melyiket válasszam?" meg "hogyan particionáljam" és hasonlók. Ha már el kell mozdulni a kattintós GUI-től egy pillanatra (és túlléptünk az apt-get update parancson is), ha egy egészen picit több dolog érdekel valakit, akkor már kénytelen a haladó topikban feltenni a kérdését olyanok között, mint a hálózati témák vagy éppen kernel fordítások. Oda jobban illik?

Van, hogy valakit érdekelne a shell egy picit, vagy mondjuk írna egy pár soros scriptet, hogy megkönnyítse a saját dolgát, de ő maga még kezdő, ezért értelemszerűen ott teszi fel a kérdést, és nem a haladó topikban, de egyből megkapja, hogy az nem oda való, mert két sornyi shell parancsot be kell írni hozzá egy fájlba és az már nem abszolút kezdő szint.

Szóval nincs "átmenet" az abszolút kezdő és a haladó között, hacsak nem hívsz mindenkit haladónak, aki már túl van egy Ubuntu telepítésen és látott már terminál ablakot.

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.