- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Zolaash: Ford Galaxy gázpedál csere
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
válasz
Anakin007 #5358 üzenetére
Nem.
Az az érdekes, hogy a leütött karaktereim szépen megjelennek a grafikus konzolon, rendes ékezettel (szöveges kozolon most nincs bállítva magyar kiosztás, így ezt nem tudom olyan egyszerűen megnézni, de úgy rémlik, ott is rendes ékezeteket tud írni). Most direkt létrehoztam ékezetes filenevet. Grafikus felületen indított konzolon látszólag tökéletesen működik az ékezet is (létre is itt hoztam), szöveges konzolon pl. hosszú ő és ű betűk helyett kérdőjelet mutat (a létrehozott filenévben), é és á pl. ott is van.A dumpkeys viszont grafikus felületen indított konzolon is kérdőjeleket ír és az összes ékezetnél, tehát á és é-nél illetve minden másnál is.
Amivel alapvetően bajom volt, hogy letöltöttem a gépemre netről 6-7GB anyagot wget-tel, amit szeretnék DVD-re kiírni, de nem tudom, mert hibákat ír, valamint ékezetek helyett csak szimplán kérdőjeleket látok. Próbáltam játszani a --restrict-file-names kapcsolóval is, de eredménytelenül. A weboldalon az ékezetek tökéletesen megjelennek, a wget-et szöveges ill. grafikus felületről (kozolon) is próbáltam indítani, mindenütt kérdőjeles ékezeteket hoz létre.
Amit most próbáltam, hogy a dumpkeys segítségével átvariálom kicsit a billentyűzet kiosztást (ha lehet) - végül eddig még nem álltam neki - és meglepődve tapasztaltam, hogy ott nem jelennek meg ezek a characterek ugyanúgy, mint a wget eredményében.
Idegesít, hogy olyan, mintha tökéletesen működnének a magyar ékezetek, máskor pedig csak bajlódik velük a rendszer, és nem tudok rájönni az okára. Pedig biztos, hogy ez nem természetes dolog.
Úgy néz ki, a szöveges konzolon nem jó minden character. Ez okozná a problémát a grafikus felületen is?
Nézegettem a csomagkezelőben a fontokat - rollins javaslatára -, de nem tudom, mit kéne esetleg feltennem...Fstab: rögtön megnézem
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest