Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40701) #68216320 válasza lev258 (#40698) üzenetére


#68216320
törölt tag

Megnézem, köszi. Valamiért más OS-ek esetében is vacak képet ad a monitor. Nem értem miért csinálja. Úgy tudtam az IPS kizárólag a betekintési szögben más a hagyományos TN-Film panelhez képest. Elég bosszantó.

(#40702) Boyrob


Boyrob
csendes tag

Sziasztok.

Most regisztráltam a fórumra, volt egy kis problémám a Windowsal, igazából az én hibám is volt mert nem megfelelően védtem - tároltam a fájlaimat és beszedtem egy CriptoWall vírust ami szerintem a létező legszemetebb dolog. Aki nem ismeri annak röviden annyit hogy a fájlokat kódolja és válságdíjat kér cserébe a visszakódolásért ez 500 USD volt ami nagyon sok pénz, ráadásul bizonytalanra kifizetni. A lényeg hogy sok éves családi fotó gyűjteménytől kezdve AutoCad munkákon át nagyon sok fontos dolgom odaveszett és nem is lehet visszakódolni válságdíj kifizetése nélkül.
Van mostmár egy külső 1TB HDD is erre a célra, bár most nem tudok nagyon rá mit tenni :(

A gépem harweréről csatolok egy képet és 2x4Gb memória van benne ami az eszközkezelőben nem látszik.
Én még anno C64-el kezdtem igaz csak játékra :B azután Amigám is volt és végül PC-re váltottam, még DOS-ban is gépelgettem a 486 gépen bár nem nagyon szerettem, aztán a Win95-től kezdve szinte az összes Windows verziot használtam már, szóval ehez vagyok szokva teljesen és nem is csak az emailjeim tudom megnyitni hanem némi gépészeléssel is elboldogulok ha úgy adódik!

Melyik disztribúciot lenne érdemes erre a gépre telepíteni?

A Linuxon a vírus óta gondolkoztam, mert ugye ezt halllani hogy a Linux stabil - a Linuxon nemigen van vírus - védettebb rendszer a Windowsnál emiatt megfelelő lehetne számomra.
Speciális programokat nem sokat használok, amiket mégis azt tudnám Wine alatt futtattni vagy esetleg egy VirtualBox-ban telepitenék egy Windowst is.

Óvatos duhaj lévén előkotortam a "régi" laptopom amit már egy ideje nem használok!
Egy AMD Athlon 64 3000+ processzor, 2x256Mb Ram, 60Gb Hdd, Ati Radeon 9700 VGA a konfig.
Volt rajta alapban egy Windows XP ami használhatóan működik rajta.
Zorin OS 9 CORE 64bit lett rá telepítve, átméreteztem a particiot, a Windowsnak meghagytam 20Gb-ot a többi 40Gb pedig a Linuxé lett.
Telepítés meg is történt semmi probléma nem adódott közben, működik a rendszer!
De az 512Mb Ram igen kevésnek bizonyult, szinte használhatatlanul lassú, swap megy mindig, a rendszerfigyelőben látom is hogy a memória szinte teljesen foglalt...
Rendeltem most bele 2x1GB Ramot, azután ismét nekiállok tesztelni.

Első benyomásra egyébként kellemes kinézet, átlátható, beállításokat is megtalálni viszonylag egyszerűen.
A szoftvershopból is egyszerűnek tűnik a telepítés, viszont ami számomra nem világos és érthetetlen hogy egy letölött szoftver csomag telepítését miért így kell megoldani?
Mondom ezt full kezdőként, mikor a Linuxra áttérésre buzdítanak pl a Windows XP-ről, de ez szerintem az egyik legfőbb oka a dolognak, sokaktól olvastam hogy nem boldogulnak a telepítéssel ami ugye Windows alatt egy Enter vagy egy dupla katt és fut a telepítő amiben azután a további részleteket meg tudom adni.
Ez a módszer szerintem teljesen korrekt és egyszerű, én értem hogy a Linuxot használó tapaszatltabb felhasználoknak ez nem okoz gondot, nade egy kezdőnek nem egyértelmű hogy Terminálba gépellje a sudot és paramétereit, ez így első ránézésre eléggé nem tetsző dolog.
Jóllehet nem bonyolult a dolog ha az ember megértené a parancs lényegét és paraméterezését, de odáig már sokan nem jutnak el szerintem.
A meghajtók kezelését sem tudom hogyan működik, úgy értem a Windows telepítéskor egy álltalános videó - alaplapi - hangkártya drivert rak fel amit azután célszerű lecserélni a gyártó álltal kiadottra.
Linuxnál is így működik ez vagy itt nincs szükség ezekre?
Illetve ha a nyomtatómhoz nem találok meghajtót, ráadásul egy kombinált nyomtató - szkenner gépről van szó akkor hogy tudom feléleszteni? (Lexmark 2300)

Minden esetre a Ramok megérkezése után folytatom az ismerkedést vele, de bármi tippet ötletet esetleg leírást az alap tudnivalókról szívesen fogadnék!

[ Szerkesztve ]

(#40703) bkpijoter válasza lev258 (#40665) üzenetére


bkpijoter
csendes tag

Ubuntu 12.04 LTS volt kéznél, ezzel próbáltam ki live módban a hangot.
Volt hang, nem kellett semmit állítani...

(#40704) beloadjoker


beloadjoker
őstag

Hali!

Nagyobbik laposomra wint kell telepitenem igy ugy dontottem hogy linux /debian jessie/ koltozhetne kulso hddre elkeritenek neki 200-250gbot azzal tokeletesen meglennek. Tehat 8.1 esetleg 10 es jessie kombo lenne a kerdes az hogy kulso nem lenne mindig nalam, nem olne meg az egeszet hogy egyszer kulso hdd be lenne dugva maskor meg nem? Nyilvan amikor nem lenne nalam hdd nem a linuxot valasztanam grubbol, ezen kivul szerintetek eleg gyors lenne a rendszer a mukodeshez? 3.0as a kulso van is 3.0 a gepemen, es ha a fentiek twljesulbek twljesulhetnek hogy kellene nekiallnom /nyilvan kulson elkeritek akkora reszt formazom telepitem ra a rendszert stb, de utana, fontos e hogy wint rakham elobb vagy ezesetben m1/? Mit hogy allitsak majd be stb, nemtudom bekavar e y510pm van annyi a lenyeg hogy biosban mar van legacy es hasonlo szutykok
Szerdan allnek neki csak addig gyujtogetem az infokat

:R

[ Szerkesztve ]

Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb

(#40705) Geripapa


Geripapa
aktív tag

Ezek az innen onnan szedett PPA-k mennyire biztonságosak?
Ill hogy lehet utána járni hogy egy ppa-t nyugodtan használhatok vagy inkább ne?

[ Szerkesztve ]

Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;

(#40706) spammer válasza Boyrob (#40702) üzenetére


spammer
veterán

A régi vasra talán a Lubuntu 14.04 vagy a Crunchbangplusplus jobb lenne. Eszeveszett különbséget nem kell várni, de talán picit jobban muzsikálna (főleg az utóbbi).

A 6 magos gép meg mindent elvisz, általában a Linux Mintet szoktuk ajánlani: Cinnamon, MATE vagy KDE, mehet bármelyik, elbírja bőven a gép.

Az alapvető parancsokkal és fogalmakkal ismerkedj csak meg, nem bonyolult dolgok és hasznodra lesznek. A szoftverközpontból vagy terminálból telepítésnél nincs egyszerűbb, főleg terminálosnál, mert akár 100 programot is telepíthetsz egy parancs kiadásával, ha úgy tetszik. Ráadásul ami a tárolókba kerül, az megbízható, nem kell mindenhonnan összevadászni a programokat.

Linux alatt sok driver már a kernel része, amennyiben alapból működik megfelelően (a hang pl. szokott), akkor más dolgod nincs. Videokártya driver már más kérdés, nem tudom, ez a régi Radeon mennyire működik, illetve van-e rendes driver, majd az okosabbak megírják.

A Lexmark típusra guglizz rá Linux vagy Ubuntu kulcsszót csatolva, talán működésre lehet bírni. Szkennelésre a Simple Scan nevű programot ajánlom.

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#40707) King Unique válasza beloadjoker (#40704) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Nem teljesen tiszta ez nekem...?
Most a külső HDD-re csak Linuxot akarsz tenni és notebookon lesz csak Windows, vagy mind2 lesz külsőn is?? Netán a HDD-t cserélgeted külső házban és laposban felváltva??

Külső HDD-re simán lehet Linuxot telepíteni, egymás után akár többet is és a Grub mehet a külső vinyóra, így nem zavar be a lapos HDD-jén lévő rendszerbetöltő működésébe sem. Így akár ráérsz utána is telepíteni a Windowst. Én ezeket csináltam Mint alatt: [link], [link]. Gondolom meg lehet valósítani Debiannal is. USB 3.0-án a teljesítménnyel sem volt gond, de hisz még egy Ubuntu is elmegy gyorsan egy átlagos USB 3.0 pendrive-ról.
Ha a külső HDD-re akarsz Windowst is rakni, az is megoldható (WinToUSB), de akkor először menjen a Win, utána a Linux.

Már csak az a kérdés, hogy géped tud-e USB 3.0-ról bootolni, mert pl. vannak vasak, amelyeknél csak 2.0 portról engedi...?
Másrészt huzamosabb külső használathoz, azért nem árt vmi fémházas cucc, mert melegedhet benne a merevlemez.

[ Szerkesztve ]

(#40708) beloadjoker válasza King Unique (#40707) üzenetére


beloadjoker
őstag

Hali!

Koszi a sok infot :-)
Kulson csak linux lenne meg adatok, win gepen lenne ssdn, nem cserelgetnek semmit! Szerintem tud de majd lecsekkolom :-)

Az sajnos nem jon ossze egy maxell terras kulso vinyom van fekete muanyag hazzal :-/ Szerinted meddig birna? Elozo karacsonykor vettuk onnantol van 2 ev gari ra szoval meg kicsit tobb mint egy evem van.

Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb

(#40709) King Unique válasza beloadjoker (#40708) üzenetére


King Unique
titán

Ha csak Linux, akkor sima ügy és ha tartósan külsőn használod, akkor a Grub is mehet oda, hogy ne kavarjon bele a Windows Boot Manager működésébe.

Maxel 2,5" Tank E / P sorozat aszem műanyagházas, jobb volna a H sorozatból választani, az full alu. De azért előbbiek sem fognak vsz megfőni, úgyis csak 5400-as HDD van bennük. Illetve egy Linux, terhelés szempontjából is kevésbé izzasztja meg őket, mint egy Windows. De azért majd hőfokokat nem árt figyelni, tartósan ne használd 45°C felett, mert az (hosszútávon) odavág a merevlemeznek.

[ Szerkesztve ]

(#40710) Syl válasza Boyrob (#40702) üzenetére


Syl
nagyúr

Hasonló utat jártam be én is. Még a 8 bites korszakban kezdtem, majd jött a pécé, meg a vindóz. Aztán azt mondtam, legyen világosság :DDD
Először Ubuntuval kezdtem, később kipróbáltam mást is: Chakra, Manjaro, Fedora, különféle ubuntu-származékok stb.
Sokáig ellenálltam a Mint-nek, de kár volt. Ma már egyértelmű, hogy kezdőknek az való. Jól működik, megbízható és itt az IT Cafén is van róla pár írás. Ha pedig valamit keresel a neten, szinte minden Ubuntus leírás jó hozzá. (kivéve persze a spéci grafikus felülettel kapcsolatos dolgokat)

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#40711) lev258 válasza bkpijoter (#40703) üzenetére


lev258
veterán

Melyik 12.04 (12.04.1, 12.04.2, ...)? Azért lényeges, mert különböző verziókban más kernel és ezzel együtt bővebb támogatás van. A Wheezy-nél meg úgy láttam, 3.2-es kernel van és a csomagok is régiek lehetnek. Valószínűleg ez indokolja.

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#40712) CPT.Pirk válasza lev258 (#40711) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Igen 3.2, de a mostani Jessi-ben 3.16-os kernel van.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#40713) borix válasza lev258 (#40662) üzenetére


borix
őstag

Üdv.
Windows alatt VMware Workstation-ra telepítenék Linux Mint 17.1 32 bit Cinnamon-t?
A kérdésem az lenne,hogy Other Linux 2.4x-2.6X-3X kernert vagy a Debian 6-7x-8.X válasszam?
VMware alá mehetne a 64 bites Linux azt is kezelné rendesen?
Linux Mint 17.2,hogy sikerült mehetne az is vagy vannak még hibái?
Mekkora a legkisebb méret amire telepíthető?

[ Szerkesztve ]

(#40714) ZCoyote válasza borix (#40713) üzenetére


ZCoyote
őstag

Mehet 64 bites is. Én Ubuntu 64 bitet szoktam választani.

Romani ite domum.

(#40715) lev258 válasza borix (#40713) üzenetére


lev258
veterán

A virtuális cuccok saját leírásaiban kellene megnézni, melyiket mire javasolják. Egyébként a 64 bitest is tudnia kell, továbbá a 17.2-vel sincsenek gondok. A rendszernek, még ha csak próbálgatod is, én adnék 5-10 GB-t. De talán 3 GB-tal sem fog panaszkodni.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#40716) King Unique válasza borix (#40713) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Én VMware Playert használok és simán felrakható rá a 17.2-es Mint. Mért ne lehetne??
Nálam Ubuntu van megadva és azzal is teljesen jó, úgyis arra épül, ha jól tudom. A 64 bites verzió nem VMware, hanem processzor függő, annak kell támogatnia a 64 bites virtualizálást, VT-x és társait. Az én notimban lévő pl. nem támogatja, ezért csak 32 biteset tudok virtualizálni. Viszont élesben már tudok 64 bites OS-t is telepíteni.
Én legalább 10 GB tárhelyet szoktam neki adni. de van, amikor inkább 15 GB-ot, ha komolyabban akarom használni. Illetve, az alapbeállítás a dinamikusan növekvő kötet, így csak annyit foglal le ténylegesen, amennyire épp szüksége van. Szerintem nem érdemes kicentizni... :N

[ Szerkesztve ]

(#40717) MKLS


MKLS
aktív tag

Sziasztok! Nem épp linux specifikus probléma, win10 alól mert most nincs más alternatívám. Hátha valaki tud valami okosat mondani az alábbi problémára: Évek óta probléma mentes otthoni wifi hálózaton használunk feleségemmel két laptopot (egy Win10 és egy Korora22 linux) illetve kettő WP8.1-as telefont. Mai nap mire hazaérek a Win10-es laptop kivételével semelyik eszközön nincs net. Wifi hálózaton mindegyik fent van, csatlakozva vannak, de semilyen internetet igénylő dolog nem működik. A furcsa az, hogy a Win10-es laptopon megy rendesen minden, most is arról írok.
Amiket megpróbáltam eddig:
-moden restart
-router restart
-laptopok/telefonok újraindítása
-csak egyesével történő csatlakozás (mindig csak egy eszköz volt bekapcsolva)

Minden sikertelen volt. Tapasztalt már valaki hasonlót? :F

Gondoltam beírom ezt ide, mert az eddigi tapasztalataim alapján itt többnyire erőteljesen IT-ben jártas kollégák vannak.

Macadress klónozásos kábelnetes (Vidanet) wájfáj lenne itthon.

(#40718) CPT.Pirk válasza MKLS (#40717) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Mivel egyszerre 2 eszközön ment el a net míg a 3.-on van, így a közös pont csak a router lehet. Abba a portba dugd be a nem kapcsolódó eszközt, ahol a másik eszköz kapcsolódott. Ha akkor fel tud menni a netre, akkor a router switch portjai döglöttek meg.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#40719) MKLS válasza CPT.Pirk (#40718) üzenetére


MKLS
aktív tag

Tehát akkor turista nyelvre lefordítva, próbáljam meg azt, hogy a Korora-s lapot LAN kábellal kössem össze a routerral? Mert itt most semilyen eszköz nincs fizikálisan a routerhoz csatlakoztatva.

(#40720) CPT.Pirk válasza MKLS (#40719) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Valahogy azt hittem, hogy kábelen megy a 3 gép. :F Mindegy, egy próbát megér a lan-os dolog.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#40721) lev258 válasza MKLS (#40717) üzenetére


lev258
veterán

Másik lehetőség. Kapcsold ki a Win10-es gépet, a routert pedig indítsd újra. Nézd meg így, a többi eszköz kap-e netet (a Win10 maradjon kikapcsolva).

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#40722) borix


borix
őstag

Köszönöm az infókat.

(#40723) MKLS válasza CPT.Pirk (#40720) üzenetére


MKLS
aktív tag

Neem, 2 gép (laptop) + 2 Windows Phone, minden wifiről ment, tegnap még minden jó volt, ma meg csak a W10-es laposon van net, a többin nincs. LAN kábelem most nincs itthon szóval nem tudom kipróbálni. Amit lev258 írt alattad az nem működik.

Azért furcsa a dolog, mert bármit csinálok, csak ezen a gépen van internet, ha sehol sem lenne akkor azt mondanám megdöglött a router, megpróbánám csak modemről, ha az sem jó akkor szolgáltató, de így, hogy 4-ből 1 eszköz megy tökéletesen ez nekem így érdekes.

[ Szerkesztve ]

(#40724) lev258 válasza MKLS (#40723) üzenetére


lev258
veterán

Tényleg nagyon furcsa. Egyébként mással már előfordult olyan, hogy a router valamiért kivételezett a Windows-zal és "elszívta" a netet. Ez volt a tippem. De ezek szerint vagy nem jött be, vagy nem nullázódtak rendesen a beállítások. Azért a kábelre én is kíváncsi lennék, mire menne azzal a Linux.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#40725) sss


sss
senior tag

Ip-t kapnak? Routert elérik? Default gw-t elérik? Névfeloldás működik? Mondjuk valami hálózatos topikban valószínűleg hamarabb kapnál választ.

(#40726) MKLS


MKLS
aktív tag

Köszönöm szépen mindenkinek. Fogalmam sincs mi történt, de 10 perccel ezelőtt veszettül csipogtak a telefonok, emailok jöttek. Szóval úgy néz ki helyreállt magától a rend.

(#40727) piadex2


piadex2
senior tag

sziasztok!

kezdésnak melyik a jobb:
ubuntu,
mint vagy
cinnamon ?

kösz.

piadex2

kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát

(#40728) lev258 válasza piadex2 (#40727) üzenetére


lev258
veterán

Linux Mint 17.2 Cinnamon (utóbbi egy grafikus felület, mely nagyban hasonlít a Windows XP, 7-re).

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#40729) piadex2 válasza lev258 (#40728) üzenetére


piadex2
senior tag

hello!

oké, köszönöm.

piadex2

kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát

(#40730) piadex2


piadex2
senior tag

sziasztok!

ez jó lehet nekem, ha cinnamon-os mint kell:
"Linux Mint 17 Qiana Cinnamon"

kösz.

piadex2

kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát

(#40731) piadex2 válasza piadex2 (#40730) üzenetére


piadex2
senior tag

hello!

bocs, az újabb üzenet miatt.

cinnamonos mint (és általában a mint) létezik magyarul?
kösz.

piadex2

kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát

(#40732) lev258 válasza piadex2 (#40730) üzenetére


lev258
veterán

Jó lehet, de a Rafaela (17.2) újabb valamennyivel.
A népszerű disztribúciók mindegyikéhez van magyar nyelvi támogatás, legfeljebb telepíteni kell.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#40733) Syl válasza piadex2 (#40731) üzenetére


Syl
nagyúr

Innen leszeded a neked megfelelő verziót (első tétel, 32 vagy 64 bit).
A második párbeszédablaktól kezdve minden magyar benne.

Ja, és persze átjössz ide: [link] :B

[ Szerkesztve ]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#40734) Yllgrim


Yllgrim
őstag

Midegyik disztro faintos, en Debianon ragadtam meg, par eve Ubuntut probalgattam akkor az volt a tuti kezdo csomag, de megneztem mar a Fedora 22-t, Mageia 5-t, openSuse 11.3-at (asszem az a verzio) Mint 17.2, Kali 2... mindegyik tetszett, ha lehetne mindegyiket egyszerre hasznalnam, erre maradtam az oskovuletnel :U :B

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#40735) Syl


Syl
nagyúr

És ha már itt vagyok, én is kérdeznék.
Mit kell varázsolnom a grub-on, hogy ne ilyen apróbetűs grafikus felülete legyen? A monitorom kb 3-4 másodpercet meditál mire beadja a képet.
Olyan "régi, dos"-os, karakteres (80x26?) felületet szeretnék. :B

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#40736) lev258 válasza Syl (#40735) üzenetére


lev258
veterán

Van egy program, Grub Customizer. Abban grafikusan mindenféle okosságot be tudsz állítani. Vagy marad a Grub2 manual-ja és a kézi fájlmódosítások.

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#40737) Syl válasza lev258 (#40736) üzenetére


Syl
nagyúr

Próbáltam, de ott csak 640x480-at tudom beállítani, arra meg egyáltalán nem ad képet a monitorom :(((

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#40738) lev258 válasza Syl (#40737) üzenetére


lev258
veterán

Esetleg még ez is segíthet. Túl jó monitorod van :)

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#40739) Lathronos válasza Syl (#40737) üzenetére


Lathronos
őstag

Startupmanager-t(rendszerbetöltés kezelőként fog szerepelni az adminisztráció menüpontban) töltsd le synaptic-ból, majd indítás után kiválaszthatod a neked tetsző felbontást. Az indításkor megjelenő hibaüzenettel nem kell foglalkozni, semmit sem befolyásol.

[ Szerkesztve ]

Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733

(#40740) Syl


Syl
nagyúr

A 800x600 jónak tűnik :R

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#40741) Sz7Cs


Sz7Cs
aktív tag

Sziasztok !
Linux Mint Cinnamon x64-re telepítettem TeamViewer-t, beállítom, hogy induljon rendszerrel ( az alkalmazásban és az indítópultban is ), de ezt a hibaüzenetet kapom indításkor:

[L:/dl/upc/2015-10/14/222493_efpomffoladtul45_tw.png](IMG:/dl/upc/2015-10/14/222493_efpomffoladtul45_tw.thumb.png)(/IMG)[/L]

Hogy tudnám orvosolni :F

(#40742) Lathronos válasza Sz7Cs (#40741) üzenetére


Lathronos
őstag

Szia!

Ha megtennéd, hogy rendesen linkeled a képet, az sokat segítene.

Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733

(#40743) Sonja válasza Lathronos (#40742) üzenetére


Sonja
veterán

Azért így is meg lehet nézni. ;)

[ Szerkesztve ]

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#40744) #59070464


#59070464
törölt tag

Parancssorból (wget) szeretném letölteni az Interfacelift oldaláról az összes 1920x1200-as felbontású képet Debian alól. Ez 346 oldalt és 3452 db képet jelentene. Bárhogy is próbáltam, a legjobb eredményem egy index.html file volt. :( Az index.hu-t speciel azonnal elkezdi letölteni egy sima wget -r index.hu-ra.

[ Szerkesztve ]

(#40745) lev258 válasza #59070464 (#40744) üzenetére


lev258
veterán

Egyszerűen biztos nem fog menni. Az összes letöltési link az adott kép nevével is kapcsolatban van, nem csak egy sorszámmal. Van valami tömeges letöltési lehetőségük is, de az meg talán fizetős.

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#40746) #59070464 válasza lev258 (#40745) üzenetére


#59070464
törölt tag

Valami megoldás csak van. A Firefox DownThemAll addonsjával le tudom tölteni, de csak oldalaként, tehát egyszerre tizet, ami 346x2 kattintás lenne. Viszont érdekel a parancssoros megoldás, gondoltam arra is van lehetőség ezek alapján, csak nem tudom hogy fogjak hozzá.

(#40747) Geripapa válasza Sz7Cs (#40741) üzenetére


Geripapa
aktív tag

én nem állítottam be az indítópultba, és nekem úgy is elindul...
Hogy telepítetted?
Milyen verziót?

Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;

(#40748) Penty válasza #59070464 (#40746) üzenetére


Penty
tag

Próbálj meg valami website letöltőt, ami a teljes siteot eltölti neked a gépedre. Pl. a HTTrack Website Copier, vagy valami hasonló. Ez a HTtrack ott van bent a Debian tárolóiban. Miután leszedted a gépedre az egész oldalt (több tíz GB is lehet!) utána már ki tudod könnyen másolni onnan magadnak a neked kellő háttérképeket akár parancssorból is.

[ Szerkesztve ]

(#40749) wopi


wopi
aktív tag

Sziasztok!

Linux Mint alatt úgy rémlik, hogy simán ment az mtp, nem kellett semmit tenni. Ahogy a telefont rádugtam a gépre, rögtön felismerte, meg is jelent, hogy felcsatolta... Vagy tévesek az emlékeim? :B Mi a teendőm vele, ha nem megy? A telefonon be van kapcsolva az mtp. Feltettem az mtp-tools-t apt-get-el... Ez után?

Köszönöm!

(#40750) lev258 válasza wopi (#40749) üzenetére


lev258
veterán

mtpfs is fenn van?

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.