Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hoffman_

nagyúr

mai érdekes tapasztalatok miatt (teljes stuttering és lag az ablakkezelés, scrolling alatt), olvasgatás után elsőre nagy falat lenne helyrepofozni a Nobarat, nem erőltettem.

Fedora 43 lett a választásom, hivatalos release-t kerestem végül. ugynaúgy KDE. elsőre úgy tűnt, hogy hibátlan, minden alapfunkció ment, a 144Hz is rendben, nincs akadás. nVida driverek nincsenek még telepítve.

a felugró frissítést megtettem, pár restart után viszont két anomália is felmerült. egyrészt az egér (Logitech Uniyfing receiver) minden reboot után elveszik. unplug-replug után működik csak. a másik pedig talánkomolyabb feladat lesz. a boot legalább 60mp, de már 2-3 perces is volt.

először a boot időt szeretném megoldani, mert ezt már nem akarom újrahúzni, vanilla. milyen lépésekkel érdemes kezdeni, milyen logokat kellene először megnézni? ezek elsőre nekifutásra behatárolhatják a problémát?

systemd-analyze
    systemd-analyze blame
    systemd-analyze critical-chain

ui. nincs encryption sem beállítva. 1x4TB nvme drive van, teljesen alap, gyári Fedora install beállítások.

Új hozzászólás Aktív témák