Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HKorn
    veterán

Vivomove styleom van 6-7 éve... Semmiről sem vonja el a figyelmem. Kijelző van, de minimális és csak ha kell amúgy egy normális óra érzetét kelti. Egy ilyen karkötőnek semmi értelmét nem látom. Időt legalább mutathatná..

Kár, hogy vivomoveból nem hajlandóak valami újat produkálni.

Ráadásul nekem a designja sem tetszik. Olyan mintha egy karperecre pluszban ráhúztak volna egy szövet pántot, de alatta ott lenne a kijelzős óra. Valahogy Whoop sokkal ízlésesebben megoldotta ezt.

• edward2
    addikt

Vivomove styleom van 6-7 éve... Semmiről sem vonja el a figyelmem. Kijelző van, de minimális és csak ha kell amúgy egy normális óra érzetét kelti. Egy ilyen karkötőnek semmi értelmét nem látom. Időt legalább mutathatná..

Kár, hogy vivomoveból nem hajlandóak valami újat produkálni.

• kr:sz
    tag

Amúgy nekem van Garmin vivo active 5 órám. Igazából itt is el kell indítanom, hogy milyen sportot csinálok. Mondjuk tény, hogy az óra számlapjáról kapok visszajelzést az adataimról real time s nem kell a telefont nyomkodni. Viszont nekem az utóbbi években jött a gondolat, hogy inkább vennék magamnak egy klasszikus órát, ami elegánsabb s melle hordani egy ilyen karkötőt.

• balint82
    senior tag

Gyanítom amúgy,hogy egy az egyben felülnek a whoop hullámra , karpánttal és havi/éves olcsóbb/drágább egészségkövető/ monitorozó subscription-ökkel.
    Ez a jövő.

• xhege
    veterán

Jövök én is!
    Boulderinghez használok fitbit air-t. Eddig régi fitbit charge-ot hordtam amit nem sajnáltam összekarcolni, de lecseréltem fitbit air-re. Végre nem kell féltenem hogy megkarcolódik a Pixel Watch-om. Azt sajnálom csak a fitbithez nem jött felkar pánt még.
    Sokat vártam a Cirqa-ra, egészen januárt óta mióta kijöttek az első szellőztetések, de végül asszem jól döntöttem, nem látom mivel tud többet dupla annyiért mint a fitbit, ha csak magát a Garmin Connect rendszert nem nézem. Viszont mivel a pixel watch van most még nálam ehhez pont tökéletes.

Nyilván ez csak annak buli, aki ragaszkodik a Garmin ökoszisztémához, Garmin Connecthez. Az árazás valóban nagyon erős sajna, de ez mostanában minden megjelenő Garmin cucc esetén így van. :(

• ArsenalF
    aktív tag

Jövök én is!
    Boulderinghez használok fitbit air-t. Eddig régi fitbit charge-ot hordtam amit nem sajnáltam összekarcolni, de lecseréltem fitbit air-re. Végre nem kell féltenem hogy megkarcolódik a Pixel Watch-om. Azt sajnálom csak a fitbithez nem jött felkar pánt még.
    Sokat vártam a Cirqa-ra, egészen januárt óta mióta kijöttek az első szellőztetések, de végül asszem jól döntöttem, nem látom mivel tud többet dupla annyiért mint a fitbit, ha csak magát a Garmin Connect rendszert nem nézem. Viszont mivel a pixel watch van most még nálam ehhez pont tökéletes.

• Bashir
    tag

"Senkit nem találtam, aki a célszegmensbe tartozna."

Pedig már itt hárman írtuk, hogy nekünk pont ez kellett, le is írtuk, hogy miért.

Nem szándékoztam senkinek a véleményét megkérdőjelezni.
    Idézet saját magamtól: "Már a decemberi beharangozókor is szó volt róla (akkor még a Smart 6-ot is vártuk), beszélgettem többekkel. Senkit nem találtam, aki a célszegmensbe tartozna."

Tehát, decemberben beszéltem erről, ezek szerint az itt kommentelő 3 fórumtárs nem tartozott közéjük.
    Értem, és le is írtam, hogy nyilván van, akinek pont ez kellett, amint az is teljesen nyilvánvaló, hogy van, akinek pont a 2 millió forintos, 3-ba hajtogatható telefon kell. Pont. Nyilván, ha senkinek nem kellene, akkor a Garmin sem ülne fel erre a vonatra. Tiszta üzlet.
    Bátorkodtam azt sejteni, hogy egy alap információkat kijelző karperec talán hasznosabb, mint egy csuklóra áttervezett mellkaspánt. Egyértelműnek látszik, hogy a kijelző nélküli eszköz szorítja ki a Smart terméket. Amit sajnálok, mert nagyjából lefedi a fentebb olvasható igényeket - ÉS van egy diszkrét kijelzője (és pl. a családunkban lett volna rá igény). Ez egy kiegészítő szenzor, amely olyasféle igényt elégít ki, mint a gyűrű. Annak is van piaca. Speciális, de van.
    Az csak egy teljesen egyéni kitérő, hogy egy csuklóra tervezett pántért elkérni 73 ezret, szerintem külön kategória. Még akkor is, ha valakinek a másik csuklóján egy tactix8 van, és a fiókban tucatnyi TAG Heuer Carrera várja a szerencsenapját.
    Mindenki használja egészséggel azt a terméket, amit szeretne, ami az ő életmódjához passzol. Én is szeretem a F7X Pro-t, remélem, sok esést kibír még velem :-)

• Fossza
    tag

Már a decemberi beharangozókor is szó volt róla (akkor még a Smart 6-ot is vártuk), beszélgettem többekkel. Senkit nem találtam, aki a célszegmensbe tartozna.
    A kijelzős karpántra, arra igen. Az szolid, visszafogott. Ha nincs kijelző, milyen visszacsatolást kapunk? Telefon nélkül semmit. Egy gyűrűtől pl. nem is várja el az ember, az tényleg klasszikus esete a telefonos app szükségletnek. De itt? Van egy jó koncepció: nem feltűnő, alapfunkciós karperec. Erre kukázzák, és egy kvázi mellkaspántot raknak tripla áron csuklóra. Továbbra is azt gondolom, hogy ez egy olyan termék, amely nagyon szűk rétegnek érdekes. Sokan vagyunk elkötelezettek a márka (és a Connect) felé, hobbi vagy akár versenyre felkészítés, aktív sport miatt. Aki ezt megveszi, a hit miatt, annak 95%-a megvenné dupla ennyiért is. Nem véletlen, egyébként, hogy a mellkaspántok piacán is erős a verseny, és vannak jobb alternatívák a Garmin HR pántoknál.
    Abban teljesen egyetértek, hogy ez nem Garmin találmány, de továbbra is bajom vele, hogy minden tudatos használatához elő kell kotorni a mobilt. Egy mellkaspánt a csuklón, kényelmesebb, esztétikusabb kivitelben (az akksi majd ebben is degradálódik, és 2 év múlva lehet cserélni az egészet)
    Én szeretem azt, hogy mindent látok a kijelzőn, amit akarok (volt már Fenix, Venu, FR és Smart is a családban), és majd szinkronizálok, ha telefonhoz jutok - otthon. Kiránduláson sem fárasztom vele az akksikat.
    A kommentem lényege a szomorúság, amiért a Garmin kukázott egy jó terméket. Ezért.

"Senkit nem találtam, aki a célszegmensbe tartozna."

Pedig már itt hárman írtuk, hogy nekünk pont ez kellett, le is írtuk, hogy miért.

• Fossza
    tag

Van egy Fenix 8 és vannak hagyományos óráim, amelyeket szívesen hordok. Egy ilyen karkötő pont jó lett volna olyan napokon, amikor nem sportolok és hagyományos órá van a kezemen, viszont az adatok továbbra is ott lennének a garmin appban.

Pontosan így vagyok én is, Fenix 8 és hagyományos óráim is vann, utóbbiak viseléséhez lesz ez tökéletes.

• xhege
    veterán

Már a decemberi beharangozókor is szó volt róla (akkor még a Smart 6-ot is vártuk), beszélgettem többekkel. Senkit nem találtam, aki a célszegmensbe tartozna.
    A kijelzős karpántra, arra igen. Az szolid, visszafogott. Ha nincs kijelző, milyen visszacsatolást kapunk? Telefon nélkül semmit. Egy gyűrűtől pl. nem is várja el az ember, az tényleg klasszikus esete a telefonos app szükségletnek. De itt? Van egy jó koncepció: nem feltűnő, alapfunkciós karperec. Erre kukázzák, és egy kvázi mellkaspántot raknak tripla áron csuklóra. Továbbra is azt gondolom, hogy ez egy olyan termék, amely nagyon szűk rétegnek érdekes. Sokan vagyunk elkötelezettek a márka (és a Connect) felé, hobbi vagy akár versenyre felkészítés, aktív sport miatt. Aki ezt megveszi, a hit miatt, annak 95%-a megvenné dupla ennyiért is. Nem véletlen, egyébként, hogy a mellkaspántok piacán is erős a verseny, és vannak jobb alternatívák a Garmin HR pántoknál.
    Abban teljesen egyetértek, hogy ez nem Garmin találmány, de továbbra is bajom vele, hogy minden tudatos használatához elő kell kotorni a mobilt. Egy mellkaspánt a csuklón, kényelmesebb, esztétikusabb kivitelben (az akksi majd ebben is degradálódik, és 2 év múlva lehet cserélni az egészet)
    Én szeretem azt, hogy mindent látok a kijelzőn, amit akarok (volt már Fenix, Venu, FR és Smart is a családban), és majd szinkronizálok, ha telefonhoz jutok - otthon. Kiránduláson sem fárasztom vele az akksikat.
    A kommentem lényege a szomorúság, amiért a Garmin kukázott egy jó terméket. Ezért.

Megértem a csalódottságod a VivoSmart miatt. Sajnos amennyire én tudom az nem nagyon ment, kevesen vették. Most a Garmin felült a screenless device hype vonatra, majd kiderül, hogy ez sikeres lesz vagy sem. Szerintem egyébként ez menni fog. Nyilván jobban esne mondjuk 35-40 eFt környékén, dehát ez Garmin...

• Bashir
    tag

Igen ismerem ezt a csatornát, és valóban a Garmin sem mindenben pontos, illetve az árak is elszaladtak rendesen. :K

Bashir: ne tegyünk úgy, mintha ezt termékkategóriát a Garmin találta volna most fel. Sőt a Garmin szinte az utolsó belépőként jelent meg a piacon, mikor látta, hogy ez bizony megy a többieknek (Whoop, Polar Loop, Fitbit Air, Amazfit Helio). Mindegyiknél ugyanaz az alapkoncepció (kvázi mindegyik ugyanazt tudja különböző módon előadva), és bizony most ez népszerű koncepció. Az simán lehet, hogy nem te vagy én vagyunk a célcsoport.

• cannibal
    senior tag

Megértem azokat akik nem tudják hova tenni ezt a terméket, de én már nagyon vártam, hogy megjelenjen. Az árával én se vagyok kibékülve, de Garmin szóval ezen nem akadok fenn.

Én jelenleg egy Fenix 7X-et hordok és az időkijelzésen kívül nem nagyon használom másra (mármint a sporton felül). Hasznos, ha mutatja amikor hívnak, meg az emlékeztetők feljönnek rajta, de tudok nélküle élni.
    Nem szeretnék elszakadni a Garmin-tól, mert ott van minden adatom, így szerettem volna házon belül megoldást találni.

Jelenleg a Fenix-et használom éjjel nappal. Szeretem, nem zavar a mérete, de szeretnék hagyományos órákat is hordani úgy, hogy közben a mérésekről se kelljen lemondanom.

Szóval a tervem az lenne, hogy alapból a Cirqua lenne a felkaromon éjjel nappal, ehhez nappal tudnék hagyományos órát viselni. Amikor sportolok, akkor a Cirqua megy a töltőre, és a hagyományos órát lecserélem a Fenix-re és mehet a buli. Edzés végén meg csere vissza.

Nézegettem már korábban is, hogy milyen lehetőségek vannak házon belül. A Garminnak van egy ilyen Sleep monitor pántja is, Index a neve. Ezt is lehet viselni éjjel nappal (bár nem erre tervezték, csak éjszakai viseletre), csak ez nagyon sok mindent nem mér, pl.: a body battery módosulása.

A kezdeti árnak korábban több helyen is 3-4-500 dollárt jósoltak, ahhoz képest barátibb, de mondjuk a Fitbit Air-hez hasonlítva még így is a dulpája, ami tényleg sok.

• dionaea
    őstag

Például olyan munkakör, vagy helyzet esetén, amikor egy okosóra nem elfogadható a csuklódon vagy egyszerűen jobban szereted az analóg órákat. Viszont szeretnéd ha az egészségkövetés nem szakadna meg. Erre például kiválóan alkalmas. Megvan ennek a célközönsége.

Pontosan. Ezért lenne jövője, ha kisebb lenne akár rövidebb üzemidővel is. még jobb lenne, Mert vannak akik órát szeretnek hordani, és mellé vagy másik kézen elfér egy ilyen karkötő féleség. Mert hát, az igen szánalmas amikor az ember egyik kezén óra másikon meg aktivitás mérő. vagy egy kézen a kettő.

• xhege
    veterán

Nagyobb garminok sem teljesen pontosak mellpánt nélkül. Persze lehet hogy a xiaomi még azokhoz képest is inkább tippelő gép.
    De vannak erről tesztek, pl [link] ez a csatorna elég alapos teszteket csinál.

Igen ismerem ezt a csatornát, és valóban a Garmin sem mindenben pontos, illetve az árak is elszaladtak rendesen. :K

Bashir: ne tegyünk úgy, mintha ezt termékkategóriát a Garmin találta volna most fel. Sőt a Garmin szinte az utolsó belépőként jelent meg a piacon, mikor látta, hogy ez bizony megy a többieknek (Whoop, Polar Loop, Fitbit Air, Amazfit Helio). Mindegyiknél ugyanaz az alapkoncepció (kvázi mindegyik ugyanazt tudja különböző módon előadva), és bizony most ez népszerű koncepció. Az simán lehet, hogy nem te vagy én vagyunk a célcsoport.

• bigmasterg
    addikt

Ilyen alaklomra inkább bicepsz pánttal érdemes viselni a felkaron (ahol egyébként is sokkal pontosabb a mérés), az ing alatt. Nekem sok olyan ismerősöm van, aki nem mondana le az okosóra kedvéért az analóg óráról, de lassan abba a korba ér, hogy érdekelni kezdte az egészsége. :K

bigmasterg: Azért a Mi band és az adatai inkább random számgenerátor kategória. Ezek az eszközök sokkal komolyabb méréseket folytatnak és sokkal több értékes adatot nyújtanak. Nyilván ha valakinek elég (és ezzel nincs baj) egy közelítő pulzus meg egy közelítő lépésszám, akkor valóban nem kell ezeken az eszközökön gondolkodnia.

Nagyobb garminok sem teljesen pontosak mellpánt nélkül. Persze lehet hogy a xiaomi még azokhoz képest is inkább tippelő gép.
    De vannak erről tesztek, pl [link] ez a csatorna elég alapos teszteket csinál.

• Bashir
    tag

10 napos üzemidő - kijelző és GPS nélkül. Not bad!
    Kell hozzá telefon, nálad, különben csak egy felturbózott, drága lépésszámláló, amit majd otthon szinkronizálsz, de addig semmilyen infód nincs róla, hogy épp mit csinálsz. Hobbiból edzeni, lemenni futni vagy tekerni egy 10-est, "csak úgy" csinálni valamit - erre telefon nélkül alkalmatlan. Profi sportra pláne.
    A minimalista kijelzős, kimondottan csuklópánt-szerű VivoSmart 6 meg ment a kukába. Ami konkrétan egy karpánt formájú, kisebb tudású, nem profi sportra kihegyezett cucc lenne, és akár szolid, kecses formát is kaphatna. De nem. Az nem kell. Az 5-ös ma is kapható 50k-ért. Van kijelző, látod az alap infókat, indulás, kalória, lépés, pontos idő, stb. Ez meg itthon 73 ezer. Mert Garmin háttér. Egy nyomorult zónát, HR-t nem tudsz rajta csekkolni, kocogás közben max. leméred ujjal a csuklón, vagy "kényelmesen" előkapod a telefonod. 73 ezerért.
    Ja, igen, vegyél hozzá egy Fenixet a másik csuklódra.
    Szerintem, a Garminnál létezhet egy külön szakcsoport a marketingen: "Rivális-segítő alosztály" címen. Nem kétlem, hogy ilyen áron ez is nyereséges lesz, ahogyan a túlárazott telefonokból is dől a pénz a gyártóknak - de körbenézve, én nem látom a célközönséget azokon túl, akik megvennék kétszer ennyiért is (Vö. kognitív disszonancia vagy redundancia).

• xhege
    veterán

Oké, lehet ilyen helyzet. De nehezen tudom elképzelni, hogy milyen szitu az, amikor egy okosóra nem elfogadható, de egy szövetpántnak kinéző izé igen. Munkámból adódóan megfordultam már pár meetingen nagy cégek top vezetőivel, szerintem manapság már senki nem csinál ebből ügyet, hogy okosórát illik-e felvenni tárgyalásra vagy sem. Szinte mindenki azt hord.

Ilyen alaklomra inkább bicepsz pánttal érdemes viselni a felkaron (ahol egyébként is sokkal pontosabb a mérés), az ing alatt. Nekem sok olyan ismerősöm van, aki nem mondana le az okosóra kedvéért az analóg óráról, de lassan abba a korba ér, hogy érdekelni kezdte az egészsége. :K

bigmasterg: Azért a Mi band és az adatai inkább random számgenerátor kategória. Ezek az eszközök sokkal komolyabb méréseket folytatnak és sokkal több értékes adatot nyújtanak. Nyilván ha valakinek elég (és ezzel nincs baj) egy közelítő pulzus meg egy közelítő lépésszám, akkor valóban nem kell ezeken az eszközökön gondolkodnia.

• SX Wave
    aktív tag

Ez a cucc szerintem nem önálló eszköznek van szánva, inkább azoknak van, akik már használnak valamilyen Garmin órát és az ökoszisztémát (app, mérleg, pántok, stb.) és akkor is szeretnék a mérések folytonosságát fenntartani amikor nem tudják vagy nem akarják hordani az órát (féltik a teremben, nem szeretnek aludni benne, hagyományos órát szeretnének mondjuk egy alkalomhoz felvenni, stb.) Azt is el tudom képzelni, hogy valaki egy pihenő időszakában nem akar magánál telefont és órát tudni, de szintén szeretné fenntartani a méréseket. Az ára pont ezért teljesen szubjektív szerintem, ezekért vagy megéri valakinek vagy nem... Ha ezek a dolgok nem érdekesek, akkor fele ennyiért sem fogja megérni, mert önálló eszközként tényleg kevés lehet, de szerintem nem is ez a célja.

Van egy Fenix 8 és vannak hagyományos óráim, amelyeket szívesen hordok. Egy ilyen karkötő pont jó lett volna olyan napokon, amikor nem sportolok és hagyományos órá van a kezemen, viszont az adatok továbbra is ott lennének a garmin appban.

• bigmasterg
    addikt

Nekem tetszik az elképzelés, mert mindig rendes órát hordok a bal csuklómon.
    Csak aztán eszembe jut, hogy ezeket kb a miband 10 is tudja, 10en ezer Ft-ért, sőt több funkcióval. Vagy hol nézem be? Max annyit tudok elképzelni, hogy a garmin érzékelője pontosabb.

• HKorn
    veterán

Például olyan munkakör, vagy helyzet esetén, amikor egy okosóra nem elfogadható a csuklódon vagy egyszerűen jobban szereted az analóg órákat. Viszont szeretnéd ha az egészségkövetés nem szakadna meg. Erre például kiválóan alkalmas. Megvan ennek a célközönsége.

Oké, lehet ilyen helyzet. De nehezen tudom elképzelni, hogy milyen szitu az, amikor egy okosóra nem elfogadható, de egy szövetpántnak kinéző izé igen. Munkámból adódóan megfordultam már pár meetingen nagy cégek top vezetőivel, szerintem manapság már senki nem csinál ebből ügyet, hogy okosórát illik-e felvenni tárgyalásra vagy sem. Szinte mindenki azt hord.

• xhege
    veterán

Nem tudom ezt hova tenni. Kijelző, GPS nincs, tehát sportra alkalmatlan. Azt mondják egészségkövetés a fő fókusz, de EKG sincs, illetve semmivel nem nyújt többet, mint bármelyik óra.

Ha olyan óra kell ami könnyű és nem zavar, vegyél egy Venu-t, Vivoactive-ot, Forerunnert, aztán ezekkel lehet sportolni és aludni is. Ez a Cirqua kb egy "vegyél magadnak mégegy Garmin készüléket, igazából mi se tudjuk miért, de mivel mi vagyunk a Garmin ezért jó drágán adjuk neked".

• HKorn
    veterán

Nem tudom ezt hova tenni. Kijelző, GPS nincs, tehát sportra alkalmatlan. Azt mondják egészségkövetés a fő fókusz, de EKG sincs, illetve semmivel nem nyújt többet, mint bármelyik óra.

Ha olyan óra kell ami könnyű és nem zavar, vegyél egy Venu-t, Vivoactive-ot, Forerunnert, aztán ezekkel lehet sportolni és aludni is. Ez a Cirqua kb egy "vegyél magadnak mégegy Garmin készüléket, igazából mi se tudjuk miért, de mivel mi vagyunk a Garmin ezért jó drágán adjuk neked".

• xhege
    veterán

Újból feltalálta a Garmin Xiaomi Band-et?

Nem, nem azt találta fel. Mindenki a Whoop vonatra akar felülni, és most valóban népszerűek is ezek a pántok. Aztán aki ilyet szeretne eldönti, hogy Garmin, Polar, Fitbit vagy esetleg Amazfit.

• Fossza
    tag

100$ is sok lenne érte, de akkor esetleg elgondolkodnék a megvételén.

Ez a cucc szerintem nem önálló eszköznek van szánva, inkább azoknak van, akik már használnak valamilyen Garmin órát és az ökoszisztémát (app, mérleg, pántok, stb.) és akkor is szeretnék a mérések folytonosságát fenntartani amikor nem tudják vagy nem akarják hordani az órát (féltik a teremben, nem szeretnek aludni benne, hagyományos órát szeretnének mondjuk egy alkalomhoz felvenni, stb.) Azt is el tudom képzelni, hogy valaki egy pihenő időszakában nem akar magánál telefont és órát tudni, de szintén szeretné fenntartani a méréseket. Az ára pont ezért teljesen szubjektív szerintem, ezekért vagy megéri valakinek vagy nem... Ha ezek a dolgok nem érdekesek, akkor fele ennyiért sem fogja megérni, mert önálló eszközként tényleg kevés lehet, de szerintem nem is ez a célja.

• SX Wave
    aktív tag

100$ is sok lenne érte, de akkor esetleg elgondolkodnék a megvételén.

Új hozzászólás Aktív témák