Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7217) Sk8erPeter válasza Sk8erPeter (#7216) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ja, tényleg, még egy nem igazán elhanyagolható információ, ami igazolja, hogy hülyeség, hogy az LCD-kijelző kábele lett volna kontaktos: ha ez lett volna a hibajelenség, akkor külső kijelzőn működött volna a dolog, de nem tette. Szóval nyilvánvalóan nem a kábel a problémás (de azért lehet nagy magabiztossággal hülyének beállítani a másikat). :U
Ez esetben ilyenkor még mire lehetne gyanakodni: pl. a GPU-vezérlő hibájára vagy BIOS-problémára. Ha az előbbi a probléma, én azt feltételezném - persze lehet, hogy tévesen -, hogy ilyenkor a BIOS valamilyen hangjelzést ad, ami utal a hiba okára. Ha viszont a BIOS sem ad hangjelzést, akkor feltételezhető, hogy azzal kapcsolatos a probléma.
Egyébként az is nyitott kérdés számomra, mit jelent a "kompatibilis pendrive" a BIOS-újraírás miatt, ha épp nem chipcsere játszik. Amit nekem mondtak, hogy kivették a chipet - nekem úgy rémlik, hogy újraírták, nem cserélték.
Mellesleg egyáltalán nem tisztem védeni ezeket a szervizeseket, mert másik oldalról meg kókány fakezű munkát végeztek - erről később, csak nem akarom terelni egyelőre a témát -, de némi indoklás mégis jól jönne annak alátámasztására, hogy mégis miért ne fordulhatott volna elő ez a BIOSchip-törlődés.

Sk8erPeter

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.