Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6451) WhiteHawk24


WhiteHawk24
tag

Én még decemberben Lengyelországba küldtem vissza GPU problémák miatt. Telefonon lebeszéltem, jöttek érte.Néha felhívtam őket mi a helyzet, mert nem találták a gondot, de ez a Lengyel kollégák hibája, a magyar telefonközpont tudta mit csinál, és értettek is a gépekhez, nem a Marika néni ült a telefon másik végén!
Kicsit soká jött vissza, de ez az ünnepeknek tudható be. Nekem pozitív a véleményem!
Érdekességképpen a hibát nem találták soha meg, pedig darabokra szedték és egyesével is tesztelték az alkatrészeket. Szerintem kontakt hiba volt, erre is gyanakodtam! Bár faterom szerint kicserélték a GPU-t csak nem vallják be, hogy szar volt az alkatrész! Azóta működik, nincs panaszom!

Más:

Most nézem elfelejtettem ide megírni: Régebben volt egy GPU teljesítmény tesztes beszélgetés amit én kezdeményeztem, és kiderült másnál is előfordul a jelenség.
Jelentem megvan a hiba oka: RAM
Kicseréltem a gyári (Hyundai :Y ) memóriákat erre!
Minden hiba megszűnt utána!

(#6452) Svidii válasza WhiteHawk24 (#6451) üzenetére


Svidii
csendes tag

9-9-9-24 wow, elég derekas időzítés! :)
(nálam 11-11-11-28, 12GB 1600Mhz)

Amúgy nálam is volt probléma (random kékhalálozott, BIOS-ból is), körülbelül 1 éve elvitte a Lenovo 2x (!!!) a gépemet 1-1 hétre.
Első alkalommal újratelepítéssel visszaküldték a gépet xD
Azt hittem eldobom az agyam. Rögtön hívtam a kontakt szervízszámot és elküldtem őket a büdös fenébe. A második kört követően alaplapcserével tért vissza a gépem :) Nem mondom, hogy korrekt a szervíz, de legalább megcsinálták.

(#6453) WhiteHawk24 válasza Svidii (#6452) üzenetére


WhiteHawk24
tag

24.000 Ft volt, szerintem teljesen megérte!

Én is vagy négyszer minimum felhívtam őket, hogy na mi van már?
Először jött a szokásos "Nincs is baja" szöveg. Persze működni működött, csak terhelés alatt fosta össze magát. Pontról pontra elmondtam mit csináljon. Jó, legközelebb még mindig nem találták! Mondom ha visszaküldik így, az nem biztos, hogy nekik tetszeni fog. Ekkor szedték szét alkatrészekre, de úgysem találták. Megbeszéltem velük, hogy akkor lefilmezem a hibát és úgy küldöm vissza! Ekkor már gondoltam, hogy igazam volt, és kontakt hibája volt, és a hőtágulás miatt jött elő tök random alkalmakkor a hiba. Megjött, és azóta sincs baja!
Szóval én azt tudom javasolni, hogy hívogatni kell őket, mert folyamatos kapcsolatban vannak a szervizzel, és lehet irányítani őket. Csak ne a telefonos csávót szidjátok, mert ő csak közvetít! Ők is segítőkészebbek, ha nem szidod! :)

(#6454) rollaz


rollaz
tag

Köszi mindenkinek!
Kb. 10 perccel ezelőtt lehelte ki a lelkét végleg a GTX660M, öröm, bódottá.

(#6455) modflow válasza rollaz (#6454) üzenetére


modflow
veterán

Mi történt?

(#6456) rollaz válasza modflow (#6455) üzenetére


rollaz
tag

Már terhelésre sem kapcsol be, eddig legalább működött egy ideig. Az utóbbi pár hétben már sok kékhalált produkált, ennyi volt neki megírva. Remélem zökkenőmentes lesz a javítás.
Sajnos 1-2 hétig halogatnom kell a szervizbe küldést, amíg a céges laptopom meg nem kapom.

(#6457) baro32


baro32
aktív tag

Szevasztok

Nagy meglepetésemre tegnap 19:35-Kor! felhívtak a Lenovo ügyfélszolgálattól és eggyeztettük a futár érkezését.
A Hölgy a telefon végén nagyon rendes és segítőkész volt pénteken küldik a futárt és az érkezése előtt SMS-ben tájékoztatnak az időpont-ról ,hogy kb. mikor érkezik.
Majd ha lessz még infóm megírom nektek.

HP OMEN 17" i9-13900HX 32GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD

(#6458) Baaraanz válasza baro32 (#6457) üzenetére


Baaraanz
tag

Számla/számla másolat kell nekik, vagy elég a garanciajegy?

I am little pieces / Pieces that were picked up on the way / Imprinted with a purpose / A purpose that's become quite clear today

(#6459) WhiteHawk24 válasza Baaraanz (#6458) üzenetére


WhiteHawk24
tag

Nekem 1 éves volt a gép, így a sorozatszám alapján tudták, hogy úgyis garanciás, így csak a gépet meg a töltőt vitték el, papírok nem kellettek!
Az mondjuk érdekes, hogy a sorozatszám a levehető fedélen vagy így elméletileg cserélhető két y580-as között!

(#6460) baro32 válasza Baaraanz (#6458) üzenetére


baro32
aktív tag

Szia

Azt mondták csomagoljam össze minden tartozékával számla ás garancia papírral eggyütt én azért csináltam rólluk másolatot.
Én az eredetit küldöm a géppel.

HP OMEN 17" i9-13900HX 32GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD

(#6461) vagabor


vagabor
aktív tag

sziasztok, légyszives ajánljatok nekem egy normális sebességű és árú msata ssd-t , ami árban megéri, keresgéltem neten, de leginkább tapasztalatokra lennék kiváncsi. köszönöm

ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz

(#6462) Armis válasza vagabor (#6461) üzenetére


Armis
tag

Nekem pont ma ajánlották a Samsung 840 EVO MZ-MTE120BW-t. 26-27 körül.

(#6463) Svidii válasza vagabor (#6461) üzenetére


Svidii
csendes tag

Nekem ilyenem van, tavaly áprilisban vettem, eddig korrektül működik. Kommentek között találsz róla általam készített tesztet is. Nem lassú.

(#6464) Armis válasza Svidii (#6463) üzenetére


Armis
tag

Jó lenne, de nem nagyon kapni.

Amúgy win 7 gyári telepítést egyszerű elvégezni a beépítés után? Most ugye HDD-n van a D:-n. Mert a szervíz pénzt kérne a telepítésért. Kicsit sokkalom egy klónozásért.

(#6465) Svidii válasza Armis (#6464) üzenetére


Svidii
csendes tag

Most arra gondolsz, hogy a gyári oprendszert az összes előtelepített fos programmal együtt szeretnéd rárakni? Erről nem tudok nyilatkozni, én szűz win7-et húztam rá. Csak az energy management és a onekey theatre volt nekem fontos az alap cuccokból, a többi csak szemét a registryben és foglalja a helyet, lassítja az indítást (vagy pöszmötölhetsz vele, hogy msconfig-gal kilövöd, de akkor meg majdnem ott vagy, hogy minek vannak fent). (Amúgy ahogy megkaptam a gépet, a merevlemezen lévő gyári drivereket lementettem pendrivera és ment is a formázás :) )

(#6466) Armis válasza Svidii (#6465) üzenetére


Armis
tag

Arra gondoltam, hogy miért akar pénzt kérni egy klónozásért? Kértem egy tisztítást, pasztázást és SSD beépítést meg telepítést az OEM WIN 7-tel. A telepítés 5000 + áfája zavar, olyan bonyolult művelet klónozni a HDD-n lévő rendszert az SSD-re? A drivereket, ha lementem, attól még az OEM Win rajtamarad a rejtett helyen. Ezt a One Key Recovery-t is szeretném használni utána, szóval ha mindent hozok, vannak ingyenes klónozó programok, akkor megspórolhatom ezt a pénzt mégis, vagy elcseszhetem, még ha rendesen utánaolvasok is?

[ Szerkesztve ]

(#6467) satz18 válasza Armis (#6466) üzenetére


satz18
őstag

Én annó saját kezűleg építettem be az SSD-t és tiszta telepítés ment rá. A HDD-n rajta hagytam a recoveryt az ördög nem alszik alapon.
Egy pasztázást már nem biztos, hogy beválalnék saját kezűleg.

[ Szerkesztve ]

Asus G513QY, Samsung A52s 5G

(#6468) Feenyx válasza Armis (#6466) üzenetére


Feenyx
aktív tag

Azért kérnek pénzt mert amit nem garancián belül csinálnak, az fizetős szolgáltatás. Az óradíj meg elég drága dolog.

(#6469) MontyPython válasza Armis (#6464) üzenetére


MontyPython
csendes tag

Tudom ajánlani az ADATA SX 300-as mSata SSD-t 128 GB. Én kb. fél éve vásároltam és raktam bele a gépembe saját kezűleg. Azóta hiba nélkül teszi a dolgát. 30 eFt alatt már meg tudod vásárolni.
SSD beüzemelése:
Felejtd el a klónozást.
Én gyárilag telepített gépet vettem. Az alábbi módszerrel minden korábbi funkciója megmarad, csak sokkal-sokkal gyorsabb.
HDD-ről az összes fontos file-t átmásolod külső vinyóra, vagy egy másik gépre.
Start menübe beírod, hogy onekey recovery, elindítod, majd a progiban a visszaállító lemez létrehozását, ezen belül meg a "gyárilag alapértelmezett visszaállító lemez"-t választod! 3 db DVD-re lesz szükséged, igaz 4-et ír, de a negyediket nekem már nem kérte! Megíratod vele a dvd-ket, majd kikapcsolod a gépet. Így a recovery particióról csináltál egy bootolható biztonsági mentést.
Kiveszed a vinyót, be az SSD-t, berakod az első lemezt a dvd meghajtóba, és így indítod el a géped. Követed a képernyőn megjelenő utasításokat, és kész. Az msata SSD-n van a rendszer, ami teljesen friss. Ugyanazt az állapotot kapod, mint mikor megvásároltad a gépet. Ezután a HDD-t visszateheted a helyére. Újraindítás. A gép már az SSD-ről indul. A HDD-t egész nyugodtan leformázhatod. Olyan lesz így, mintha alapból az SSD-vel adták volna a gépet!

Én egy fillért nem adnék az újratelepítésért, saját kezűleg gyorsan és biztonságosan megoldható. :K

[ Szerkesztve ]

Y580, 42PFL6877K

(#6470) Armis válasza Feenyx (#6468) üzenetére


Armis
tag

:) Értem a pénzkérést, már elég öreg vagyok, szintén szolgáltatásból élek, csak azt akartam megtudni, hogy rájuk bízzam azt, amit esetleg meg tudnék csinálni én is? Tisztítás, pasztázás oké, ezt a telepítés, klónozás árát nem értem. Bár sejtem, hogy az itt írók zöme nem esik pánikba tőle, én tudatlan és rutintalan vagyok ilyen költöztetéshez.

(#6471) Armis válasza MontyPython (#6469) üzenetére


Armis
tag

Ez így totál közérthető volt, köszönöm.

(#6472) Vigneau


Vigneau
félisten

Ti próbáltátok már a legújabb (03.10-i) whql nv drivert? Nálam megbolondul tőle a kártya, nem veszi vissza az órajeleket.

Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

(#6473) Armis válasza Vigneau (#6472) üzenetére


Armis
tag

Nálam simán fagy az NvStreamSer-től leállításkor.

(#6474) Impressa válasza Armis (#6470) üzenetére


Impressa
őstag

Szia!

Szerintem próbáld meg, nagy galibát nem hiszem, hogy csinálnál. Elég jól le van írva klónozás mente Fire/SOUL/CD szakértő által is (én az ő írása alapján csináltam meg, és pofonegyszerű volt) Ha beleugrasz, akkor este megkeresem neked a fórumon a leírást hozzá, szerintem bárki számára érthető módon íródott. ;)

Vigneau én még nem raktam, de akkor ma lehet ránézek, ahogy az időm engedi, és majd referálok róla.

[ Szerkesztve ]

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#6475) Armis válasza Impressa (#6474) üzenetére


Armis
tag

A Fire/SOUL féle leírást már láttam, bár ez a HDD ki, SSD be se tűnik nehéz ügynek, valószínű megoldom a bővítést otthon. Kedvem még a pasztázáshoz, portalanításhoz is lenne, csak a rutintalanságom riaszt el.

(#6476) Impressa válasza Armis (#6475) üzenetére


Impressa
őstag

Szerintem is fog menni. A pasztázás, az már más tészta, oda azért nem árt a rutin, és a tapasztalat. Sokan el szokták rontani, mert úgy gondolják nem nagy ördöngőség. Nekem lassan lejár a garim, utána bontom is széjjel. :D

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#6477) satz18 válasza Vigneau (#6472) üzenetére


satz18
őstag

Nekem nem úgy tűnik, hogy gond lenne vele. Pár napja feltettem, utána játszottam is, és nem vettem észre különbséget.

Asus G513QY, Samsung A52s 5G

(#6478) zso79 válasza Armis (#6475) üzenetére


zso79
őstag

Az a leírást csak ajánlani tudom, egyszerű és hibátlan. Én is az alapján csináltam meg anno, azóta is hibátlanul működik.

(#6479) Vigneau válasza satz18 (#6477) üzenetére


Vigneau
félisten

Én az MSI AB-ben és a GPU-Z-ben vettem észre, hogy valami nem kóser - no meg állandóan tekert a venti.

Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

(#6480) Armis


Armis
tag

Biztos láma a kérdés, de a BIOS jelszót kér, emlékeznék rá, ha megadtam volna, mi az alapértelmezett, ha van olyan?

(#6481) nbware válasza Armis (#6480) üzenetére


nbware
senior tag

Alap bios jelszo nincs

Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7

(#6482) Vigneau válasza Impressa (#6474) üzenetére


Vigneau
félisten

Újra nekiláttam a problémának. Nem ráfrissítettem, hanem mindent leszedtem és csak utána raktam újra, akkor már a legújabb drivert. Most már jónak tűnik. Felettébb érdekes...

Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

(#6483) Impressa válasza Vigneau (#6482) üzenetére


Impressa
őstag

Tegnap este ráfrissítettem, és eddig semmi anomáliát nem tapasztaltam, bár ma azért újra jelezte, hogy van frissebb driver, megint lefuttattam a poén kedvéért :D Ha megint előjön a hiba, akkor én is újra rakom az egészet...

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#6484) Vigneau válasza Impressa (#6483) üzenetére


Vigneau
félisten

Egyedül az AB kínlódott az órajelekkel, a GPU-Z már jól látja.

Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

(#6485) Mazsika


Mazsika
őstag

Sziasztok! Lenovo y560ba kellene nekem msata azaz pci foglalatba lefogató csavar. Nem tudja valaki hogy mekkora az illetve hol lehet kapni? Esetleg nincs valakinek elfekvőbe otthol?

Dáccsika

(#6486) Impressa válasza Mazsika (#6485) üzenetére


Impressa
őstag

Hali!

M2 x 6mm-es csavarra lesz szükséged. Szerintem bármelyik számtech boltban kapsz ilyen csavart, ahol szervizeléssel is foglalkoznak.

Vigneau AB-t még nem használtam, HWiNFO 64-gyel, és GPU-Z-vel néztem rá eddig. Kopp-kopp...

[ Szerkesztve ]

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#6487) Mazsika válasza Impressa (#6486) üzenetére


Mazsika
őstag

M3x4 nem elég bele? Menet számokban nincs különbség?

Dáccsika

(#6488) Vigneau válasza Impressa (#6486) üzenetére


Vigneau
félisten

AB-t én eddig használtam a lappymon, de ezzel a driverrel megkergült. Most visszaraktam próbára, minden érték 0, kivéve a VRAM, az 874532102... szóval valami lükeség.

Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

(#6489) Impressa válasza Mazsika (#6487) üzenetére


Impressa
őstag

Nem lesz jó az a csavar. A 4 mm hosszúsággal nincsen baj, de a 3 mm-es vastagság miatt nem fogod tudni betekerni. Mivel a csavarod rövidebb, így a menetszám is kevesebb.

Vigneau 874532102... :Y biztosan a rejtett memóriát érte el a program. :D Akkor inkább fel se rakom, mert még a végén „10 GHz-en” fog ketyegni. :DDD

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#6490) Vigneau válasza Impressa (#6489) üzenetére


Vigneau
félisten

Persze, ez a szám már hasra ütésre jött, de a lényeg, hogy nonszensz értéket adott. Hagytam is a csudába. ;)

Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

(#6491) kalozhun100


kalozhun100
őstag

Hol tudnék matt kijelzővédő fóliát venni? Valakinek tapasztalata ilyen ügyben?

Samsung Galaxy S7 Edge

(#6492) vagabor


vagabor
aktív tag

sziasztok, garancia kiterjesztést vásárolt már valaki? ha igen mi a menete? idén augusztusban lejár a két év és jó lenne meghosszabbítani. Valamint a proci hőfokom elég magas, alapon 50-55, és ezért a benne lévő msata ssd hőmérséklete is magas, szintén 50-55. Szerintetek érdemes lenne emiatt visszaküldeni gariba? talán már elkél egy pasztázás a procinak.

ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz

(#6493) Feenyx válasza vagabor (#6492) üzenetére


Feenyx
aktív tag

Most már biztos nem tudsz garanciát hosszabbítani. Azt a vásárlástól számítva pár 10 napig lehet megtenni. Konkrétan a Lenovoet nem tudom.

(#6494) vagabor válasza Feenyx (#6493) üzenetére


vagabor
aktív tag

én úgy tudom hogy amíg a garancia él addig lehet hosszabbítani.

ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz

(#6495) vagabor válasza Feenyx (#6493) üzenetére


vagabor
aktív tag

lejárt a szerk idő, szóval én itt nézem, [link] eszerint még lehetne hozzá vásárolni garit, csak sajna nem merem, mivel egyszer már megszívtam ezzel az online gari vásárlással.

ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz

(#6496) Feenyx válasza vagabor (#6495) üzenetére


Feenyx
aktív tag

Bocsi, kevertem a biztosítással! A garival kapcsolatban az a legbiztosabb, ha felhívod az ügyfélszolgálatot.

(#6497) vagabor


vagabor
aktív tag

nektek az msata ssd hőmérsékletei hogyan szoktak alakulni? Én nem csinálok semmit és néha fogja magát és csak úgy felmegy 55 fok körülire 45 ről. Most vettem, meg sem merem próbálni játék alatt milyen értékeket produkál. Az ssd egy samsung evo 120-as.

ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz

(#6498) Impressa válasza vagabor (#6497) üzenetére


Impressa
őstag

Nem kell aggódnod, mert az üzemi hőmérséklete 0-70°C között van. Nekem a HDD helyén van most (sima SSD), és már 69°C csúcsot is elértem vele. :D Esetleg nézz rá Sentinellel, hogy mekkora lemezkihasználtságod, mert SSD-nél már nem annyira feltűnő, ha terhelve van a háttérben.

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#6499) nbware válasza vagabor (#6497) üzenetére


nbware
senior tag

a legdurvább az 85% fok volt, de akkor durva játszás is volt, meg sok fájl mozgás. De a legtöbbször 60-70 fok szokott a max lenni.

Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7

(#6500) kalozhun100


kalozhun100
őstag

Garanciában tudom cseréltetni a laptop billentyűzet körüli burkolatot? Mert vannak rajta hibák.

Samsung Galaxy S7 Edge

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.