Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8851) sch_a válasza McSzaby (#8848) üzenetére


sch_a
addikt

Én kétszer is úgy küldtem vissza, hogy elfelejtettem a DVD-meghajtót tartó csavart visszarakni, nem volt belőle gond, pótolták. :)

(#8852) Impressa válasza McSzaby (#8848) üzenetére


Impressa
őstag

Mást nagyon nem tudsz csinálni. Viszont ez tényleg elég veszélyes mutatvány, egy y580-as fórumtársnak sikerült téglásítania a laposát kb. fél órára, de szerencsére talált rá megoldást. És igen, garivesztéssel jár, ha nem az eredeti BIOS van fent. Ha meg hibás lesz a géped, akkor visszaírni a bios-t és visszatenni a wifi kártyát az meg macera lenne.

[ Szerkesztve ]

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#8853) McSzaby válasza Impressa (#8852) üzenetére


McSzaby
őstag

Hát igen. ezért kéne tudni mi van a white listen a Lenovonál :\ Ezt a kártyát csak rendelni tudom, így elég macerás lenne bebukni vele. :F

#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis

(#8854) SFAkos


SFAkos
aktív tag

Procit lehetséges cserélni garivesztés nélkül valahogy? A b960-at akarom valami izmosabb i3/i5-re cserélni. A régit megtartanám gariztatás esetére.

[ Szerkesztve ]

(#8855) SFAkos válasza SFAkos (#8854) üzenetére


SFAkos
aktív tag

Egyébként g580ah.

Lejárt a szerk. idő sorry :)

[ Szerkesztve ]

(#8856) McSzaby válasza SFAkos (#8854) üzenetére


McSzaby
őstag

Házilag csak memóriát, illetve HDD-t cserélhetsz. Ha szerviz csinálja, akkor elvileg teljesen megoldható.

#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis

(#8857) SFAkos válasza McSzaby (#8856) üzenetére


SFAkos
aktív tag

Na igen, de itt nincsen garanciális szervize ha jól tudom. Legalábbis akkor csak nem lengyelo-ba kéne küldözgetni gariztatni.

(#8858) McSzaby válasza SFAkos (#8857) üzenetére


McSzaby
őstag

Így van, 2-4 hét mire kész lesz. Én is gondoltam csereberékre, de tulajdonképp csak képernyőt és procit nem cserélhetünk a laptopunkba, szóval szerintem ez korrekt üzlet,

#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis

(#8859) SFAkos válasza McSzaby (#8858) üzenetére


SFAkos
aktív tag

És egyébként matrica van a proci körül amiből levághatják ha mondjuk kicserélem és ha gond visszateszem a gyárit? Vagy milyen védelem? Olvastam itt feljebb a gyári csavarokat stb :)

(#8860) McSzaby válasza SFAkos (#8859) üzenetére


McSzaby
őstag

Nem tudom, hogy a tiédben pontosan van-e, de igen, általában a processzort részt leszokták matricázni, vagyis az egyik csavart. Illetve mindenképp újra kéne pasztáznod, amiből meg megint nagyon látszana. Ha nincs is rajta a csavaron a matrica, akkor se tudod rendesen eltüntetni a nyomokat, onnantól meg a garanciások jó indulatára vagy hagyva..

A csavaroknak csak az a lényege elvileg, hogy szétszedheted a géped minimális szinten (leszeded a hátulját, kiszeded a dvd-romot, stb.) de nem szabad elvesznie és gyári csavarnak kell benne lennie, amikor elküldöd szervizbe. Teljesen gyári konfigurációnak kell lennie. Ha egy csavar hiányzik, akkor az okozhat meghibásodást szerintük (ne kérdezd, fogadd el..). Ha pl. a házból kimarad egy darab, akkor deformálódhat a ház és ez miatt pl. egy vinyó könnyebben sérül, ők ilyesmire gondolnak. Szal mókázhatsz a laptopodon, de vigyázni kell, szerintem nem éri meg a garivesztést egy ilyen proci csere. Várd ki a ~ 3 hetet inkább.

#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis

(#8861) szzo82


szzo82
csendes tag

Sziasztok!

Volna egy IdeaPad G570-em amibe úgy néz ki kezd hazavágódni a gyári hdd (hitachi 320Gb). HD Sentinel olvasási hibát ír ki, ha hosszú öntesztet futtatok rajta, rövidnél ok. teljesítmény:100%, kondíció:99%, ill a saját gyári
programjánál (HGST Windows Drive Fitness Test) is ezt tapasztalom, rövid teszt ok, hosszabb teszt szintén valamilyen olvasási hibát ír ki. A hdd-re adatok olvasásánál-írásánál nem tapasztaltam egyelőre hibát.

Még van rá 2 hónap garanciám. Szerintem garanciális hdd hiba.

Viszont a gépben időközben memóriát cseréltem, ill a hdd helyére betettem egy ssd-t, az odd-t kivettem és betettem egy odd hdd bay-t amibe beletettem a gyári hitachi 320Gb-os hdd-t.
Ilyenkor él még a garancia a gyári hdd-re? Ha él, az egész gépet kell vinnem gyári állapotába visszaszerelve vagy elég csak hdd-t visszavinnem a szervizbe? Igazából a gépet nem tudom nélkülözni az megy az ssd-vel, hdd az nem érdekel, ha szervizben van pár hétig. A csavarokon szerintem kissé látszódik, hogy bontottak, ami a memória cseréhez, a hdd cseréhez és az odd cseréhez kellett megbontani.

Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv.:
Z

(#8862) McSzaby válasza szzo82 (#8861) üzenetére


McSzaby
őstag

Szia,

Teljesen gyárira kell visszaállítanod a géped. Ahogy kihoztad a boltból, annak a konfignak kell lennie. A csavarokon nem fognak leakadni, amennyiben csak karcosak és ütöttek kopottak. Ha megvan mind és az is gyári, akkor hívhatod a Lenovot. Bár szerintem ezt nem fogják kicserélni, de azért próbáld meg, mert ez csak az én véleményem.

#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis

(#8863) almos94


almos94
aktív tag

Üdv.
Lenovo Z500-ban ki lehet cserélni a VGA-t?
Ha igen, akkor a GT635M-et milyenre lenne érdemes, hogy a legújabb játékokkal és a jövőben érkezőkkel is megbirkózzon (persze bizonyos kompromisszumok mellett)?

Miért érdemes tanulni??? A tanulás meghozza gyümölcsét, a gyümölcsből meg ugyebár pálinkát lehet főzni...

(#8864) g4besz válasza almos94 (#8863) üzenetére


g4besz
tag

Szia,

Sajnos abban is, mint a legtöbb lenovo-ban, az alapra van integrálva a dedikált vga, így nem lehet cserélni.

[ Szerkesztve ]

(#8865) szzo82 válasza McSzaby (#8862) üzenetére


szzo82
csendes tag

Szia!

Köszönöm a segítséged. Időközben aszem megjavult a hdd. Vagyis még korábban mély formáztam a gyári prg.-jával (HGST Windows Drive Fitness Test) az nem hozott eredményt és írta a korábban írt hibákat is. Majd adtam neki egy mélyformázást beletéve a hdd-t az asztali gépembe a Maxtor Powermax-szal utána egy hosszú tesztet adtam neki, ami hiba mentesen lefutott. Majd ránéztem a HD Sentinel-el, ekkor már teljesítmény:100%, kondíció:100% volt, majd futtam 2x mély tesztet a hdd-re HD Sentinel-el (egyszer a pc-en, másszor a notebook-on) és hiba mentesen lefutott. Lehet talán a Powermax mély formázás segített a hdd-n :). Mindenesetre Köszönöm a segítséged :R. Így most tesztelem, ha minden igaz jó a hdd.

Üdv.:
Z

(#8866) AMD Power válasza almos94 (#8863) üzenetére


AMD Power
titán

Engem még 1x sem hagyott cserben a GT635.

(#8867) McSzaby válasza szzo82 (#8865) üzenetére


McSzaby
őstag

Ennek örülünk. :)

#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis

(#8868) Ronam


Ronam
addikt

Sziasztok!

Nemrég megvettem az új laposomat. Driver CD-t nem adtak a géphez, így elkezdtem letöltögetni a drivereket, de van ahol nem igazán tudom melyiket kéne, ugyanis több lehetőség is van :). Touchpad driverből pl. van Elan és Synaptics, na most én mégis honnan tudjam, hogy melyiket kéne letölteni? Vagy jó mindkettő? Videókártyához sem igazán tudom melyik kéne!?

[ Szerkesztve ]

(#8869) McSzaby válasza Ronam (#8868) üzenetére


McSzaby
őstag

Ha nem vagy biztos a driverekben, akkor a legjobb megoldás ha felhúzol egy Aida-t, vagy Everest-t és abban nézed meg. Egyébként touchpad esetében a Synaptics lesz az igazi szerintem.. ;)

#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis

(#8870) Ronam válasza McSzaby (#8869) üzenetére


Ronam
addikt

Feldobtam most minden drivert 2 kivételével. Az egyiknél a setup azt írja: WiDi, ez gondolom a Wireless Display-re utal, de ilyen nincs a gépben szóval gondolom ez kimaradhat!? A másik Nvidia Video Features-t akar telepíteni, de mivel egy Intel HD Graphics 2500-as kártya van a gépben, ezt sem raktam fel :). Vagy utóbbira szükség lehet?

(#8871) almos94 válasza AMD Power (#8866) üzenetére


almos94
aktív tag

Milyen játékokkal játszol és milyen beállitásokkal? Esetleg valahol valamit driverban, vagy máshol állítottál? Lehet nálam van a gond, mivel itt már egy Saints Row 4 vagy CoJ Gunslinger megfogja...

Miért érdemes tanulni??? A tanulás meghozza gyümölcsét, a gyümölcsből meg ugyebár pálinkát lehet főzni...

(#8872) AMD Power válasza almos94 (#8871) üzenetére


AMD Power
titán

XCOM - Enemy Unknown erős high grafikán.
Might&Magic Heroes VI high
WOT low grafika.

Nem állítgattam semmit. Max csak a játékokon belül.

(#8873) g4besz válasza AMD Power (#8866) üzenetére


g4besz
tag

Halkan megjegyzem, hogy engem sem. :)
BF4, Diablo 3 high-on, AA nélkül tükörsimán futnak.

(#8874) AMD Power válasza g4besz (#8873) üzenetére


AMD Power
titán

Jól van akkor nem csak nálam fut le minden rendesen. ;)

6 hónap után sikerült megtalálnom a gépen a kártyaolvasót. :))

[ Szerkesztve ]

(#8875) g4besz válasza AMD Power (#8874) üzenetére


g4besz
tag

:D
Én a hdmi csatira azt hittem, hogy eSata, 3 hét után jöttem rá, hogy nem is. Céges gép, eltartott egy ideig mire összeismerkedtünk. :)

(#8876) McSzaby válasza Ronam (#8870) üzenetére


McSzaby
őstag

Nem, ezekre valóban nincs szükség. Igazából szinte bármit kihagyhatsz, amire nincs szükséged. Én pl. a régi laptopomon direkt nem raktam fel wifi és BT-t, mert nem volt rá szükségem.

Ha úgy látod minden rendben, akkor kész vagy. :) Minden működik, minden zsír. Esetleg eszközkezelőben nézz rá.

VGA ügyben meg csak azt rakd fel, amire szükséged. Szóval, ha intel van benne, akkor nincs szükséged az nvidia cuccokra. :)

#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis

(#8877) Ronam válasza McSzaby (#8876) üzenetére


Ronam
addikt

Minden működik faszán, 2 dolgot leszámítva. Az egyik a touchpad. Annyi lenne a probléma, hogy minden újraindításnál visszakapcsolja a touchpadet, nem lehet ezt valahol beállítani, hogy ne kapcsolgassa folyton vissza mikor rá van dugva az USB-s egér? Néztem a Synaptics beállításoknál, de nem találtam ilyen funkciót. A másik is ilyesmi jellegű, ha rákötöm HDMI-vel a lapost a tv-re, nem jegyzi meg a beállításokat. Csináltam egy HDMI profilt, de így is mindig ki kell választani mikor rákötöm. Ezeket leszámítva minden működik rendesen :), nem gondoltam volna, hogy ilyen jól muzsikál majd ez a Pentium 2020M proci.

(#8878) Impressa válasza Ronam (#8877) üzenetére


Impressa
őstag

Az egérről le kell mondj, már próbálkoztunk ennek a megoldásával, de eddig semmi áttörés. :N

[ Szerkesztve ]

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#8879) McSzaby válasza Ronam (#8877) üzenetére


McSzaby
őstag

HDMI-vel nem próbálkoztam még, ezért nem tudom. Ne haragudj! :F

#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis

(#8880) piRate_nEx válasza g4besz (#8873) üzenetére


piRate_nEx
aktív tag

A D3-at még elhiszem, de BF4, tükörsimán? Na ne túlozzunk. A 30 fps azért nem tükör sima, főleg nem egy FPS-ben.

The glass is already broken.

(#8881) dave0825 válasza Ronam (#8877) üzenetére


dave0825
őstag

Heló! Nem tudom milyen géped van, nem olvastam visszafele, csak ezt a hsz-odat..Nekem G580-am van, és én találtam egy olyan beállítást win7-en, hogy ha bedugsz egy usb-s egeret, akkor letiltja egyből a touchpad-et: Vezérlőpult --> Egér --> (fönt) ELAN --> (nekem az eszközök között 1 db van, gondolom neked is, az a touchpad) rákatt hogy ki legyen jelölve, és alatta ott van, hogy "Letiltás külső USB-s egér csatlakoztatásakor".
Igaz, hogy ha ezt bejelölöd, akkor nem is tudod visszakapcsolni az Fn gombbal a touchpad-et, csak ha visszaveszed a pipát innen.
Remélem segítettem :)

Ja, amúgy az illesztőprogram verziója: ETDWare PS/2-X64 10.4.2.8_WHQL

[ Szerkesztve ]

Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

(#8882) Ronam válasza dave0825 (#8881) üzenetére


Ronam
addikt

Nálam a Synaptics driver van fenn, bár a Lenovo oldalán mindkét driver szerepel kompatibilisként. Este megpróbálom az ELAN-t. Amúgy Ideapad B590-es gépem van.

[ Szerkesztve ]

(#8883) g4besz válasza piRate_nEx (#8880) üzenetére


g4besz
tag

Igazad van elírtam, elnézést. BF3 akart lenni.
BF4 meg még amúgy is csak béta.

(#8884) piRate_nEx válasza g4besz (#8883) üzenetére


piRate_nEx
aktív tag

BF3 nekem full lowon 40 FPS. (Multiplayer) Mondjuk ez sem tükör sima. :D

[ Szerkesztve ]

The glass is already broken.

(#8885) g4besz válasza piRate_nEx (#8884) üzenetére


g4besz
tag

Nagy tereken, ha sok az effekt, nekem is lemegy 40 alá.
Mondjuk már arra is rájöttem, hogy itt a fórumon mindenki ránézésre megmondja, hogy hány fps-t lát. Miközben 24-től már folyamatosnak látod, akkor 60-tól "tükör sima", 100-nál milyen? Ott már "folyik" mi!? Na ne fárasszatok... :W

[ Szerkesztve ]

(#8886) #57919488


#57919488
törölt tag

Feltettem minden drivert de akarmit csinalok a Wifi-nel akkor is csak a kikapcsolva feliratot irja.
Probaltam az F7-el de akkor sem csinalt semmit.
Van valami kulon bekapcsolas esetleg? z500 lenovo

(#8887) piRate_nEx válasza g4besz (#8885) üzenetére


piRate_nEx
aktív tag

Hát apukám, ha hiszed ha nem, ez így van. Az egy baromi téves megállapítás, hogy 24-től látod folyamatosnak. Folyamatos és folyamatos között is van különbség, a szemed nem ilyen egyszerűen működik. Továbbá igen, ha sokat foglalkozol a témával, meg tudod mondani az FPS különbségeket ránézésre.

De itt a példa, Google első találat:
[link]

[ Szerkesztve ]

The glass is already broken.

(#8888) dave0825 válasza Ronam (#8882) üzenetére


dave0825
őstag

majd írd meg, hogy mi lett az eredmény :)

Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

(#8889) #57919488 válasza g4besz (#8885) üzenetére


#57919488
törölt tag

Nezz meg egy videot Youtube-on pl. FarCry 3 trailer es nezd meg Steam-en. Oriasi nagy kulonbseg van a ketto kozott ;)
Vagy akar nezd meg a Hobbit trailert de ne Youtube-on, hanem valami rendes oldalon ahol a nagyobb FPS valtozat megtekintheto.
Amugy a hiba abban van, hogy nem 24-tol latod folyamatosnak hanem 24-tol mar nem darabos a kep.

[ Szerkesztve ]

(#8890) bencus3


bencus3
tag

Sziasztok
Van egy Ideapad Z580, és néha csinál olyat hogy bekapcsoláskor a lenovo felirat után folyamatosan újra indul addig ameddig ki nem nyomom és még egyszer be nem kapcsolom és akkor egyből továbbmegy és jön a win indulása felirat... szerintetek win-t kell újra telepíteni vagy BIOS frissítés és mellesleg hol találnék gyári BIOS frissítést hozzá?
köszi

(#8891) g4besz válasza piRate_nEx (#8887) üzenetére


g4besz
tag

Egy weblapon flash-ben megírt animáció nem ugyanaz, mint amikor egy directx api-ra készült játékot/animációt nézel teljes képernyőn, mondjuk fullhd felbontásban. Máshogy érzékeli, nem a szemed, hanem az agyad, ugyanis (biztos tudod...) az agyadban állnak össze a képek animációvá. Gondolom a moziban is darabosnak látsz minden filmet, mivel nem 60 fps-en mennek. A hobbit is "csak" 40 fps-en ment az IMAX-ban asszem...

"Az egy baromi téves megállapítás, hogy 24-től látod folyamatosnak."
Ne haragudj ezen nevettem egy picit :C , biztos az összes szemész orvos buta és nem ért hozzá...

Részemről lezártam az ügyet, bizonyítottad, hogy nem vagy kompetens a témában.

[ Szerkesztve ]

(#8892) myke01 válasza g4besz (#8891) üzenetére


myke01
senior tag

Szerintem ennek a beszélgetésnek még nincs vége ! :D

(#8893) #57919488 válasza g4besz (#8891) üzenetére


#57919488
törölt tag

Na latom megint egy olyan emberrel van dolgom aki csak azt emeli ki a mondatbol amit o akar es a lenyeg meg lemarad, hogy jobban atjojjon a baromsaga a topicban.
Ehhez a szinthez nincs kedvem lealacsonyodni mar elnezest ...

[ Szerkesztve ]

(#8894) piRate_nEx válasza g4besz (#8891) üzenetére


piRate_nEx
aktív tag

Ahogy mester is mondta, én sem vagyok hajlandó folytatni. Maradj meg a saját véleményeddel, sokan élnek sok tévhittel, +1 már nem számít.

The glass is already broken.

(#8895) #94529552


#94529552
törölt tag

Sziasztok
Vettem egy B590-est, mindent feltelepítettem rá, tökéletesen működik, viszont a Power Management-et
(vagy Lenovo Energy Management) nem találom,nem tudom előcsalogatni sehogy se. Eszközkezelőben rendben van. Régebbi verzió se működik. Hogy lehetne működésre bírni?

(#8896) Halfer


Halfer
tag

Sziasztok! Szeretnék SSD-t tenni a B590-esembe. Hogyan tudják eltüntetni a rést, amit az optikai meghajtó hiánya okoz? Ugye nem egyenes, hanem íves az oldala a laptopnak, és feltételezem nincsen minden modellhez megfelelő fedő. Valaki, aki tett bele SSD-t, mondana véleményt? Köszi!

(#8897) Impressa válasza Halfer (#8896) üzenetére


Impressa
őstag

Hali!
Az ODD elején lévő íves idomot le lehet pattintani, és áttenni a másikra.

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#8898) McSzaby válasza #94529552 (#8895) üzenetére


McSzaby
őstag

Mármint Start menü -> Minden Program alatt sincs ott? Nincs esetleg hot-key rá? Szal nincs egy Funkció gomb, amit az FN + valamilyen gombbal tudsz előcsalogatni? Nálam pl. az U510-n van ilyen gomb..

#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis

(#8899) #94529552 válasza McSzaby (#8898) üzenetére


#94529552
törölt tag

Nincs ott a Minden Program közt, Vezérlőpultban se, Programok és szolgáltatások közt megvan, külön a szolgáltatások között elindítva, automatikus, Fn gombokra se jön elő. Az msconfigban: Lenovo Pm Service fut. Eszközkezelő szerint is rendben, de sehol nem található ez a L.E.M. vagy Power Manager. :(

(#8900) Impressa válasza #94529552 (#8899) üzenetére


Impressa
őstag

Milyen win van a gépeden?

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.