Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vistaboy

veterán

Egyelőre 100% pletyka, tessék fenntartásokkal kezelni, de felröppent a hír, miszerint Ayrton Senna és Nigel Mansell után a következő LEGO Icons Forma-1 autó Michael Schumacher, és az ő Ferrarija lesz. Hogy pontosan melyik modell, még nem tudni, de gyaníthatóan a Ferrari F2004, ami a legdominánsabb éve volt, és egyben akkor szerezte meg a 7. VB-címét is. Ha tényleg igaz, akkor nálam fix helye lesz Senna és Mansell mellett. Utána jöhet Niki Lauda, és a többi hős F1-es pilóta is. :)

• Vistaboy

veterán

Mivel megvettem mind a 10 LEGO Speed Champions F1 autót, így nem maradhat ki a 11. darab sem, ami a Forma-1 mozifilm főszereplőit és autóját mintázza:

F1® The Movie: APXGP Team versenyautó

A készlet 2026. január elsején jelenik meg, 11.790 forintos áron, vagyis elég drágán. Bár egy darab most bele fog férni picit többért is, hogy teljes legyen a szett. :)

• Vistaboy

veterán

válasz Diesel38 #90981 üzenetére

Köszi. Annyit nekem nem ér. Akkor inkább pár havonta takarítom őket. Jobban a hely miatt kellett volna, mert új szekrény - vitrin sem sajnos - már nem nagyon fér a szobába. Viszont a meglévő szekrény polcait ha kivenném és ilyen kiállító dobozokkal tölteném fel, több modell elférne. De ennyiért tényleg nem kell. Brutális árak vannak...

• Vistaboy

veterán

Sziasztok.

Érdeklődnék, hogy valaki közületek vásárolt-e már 1:8 méretarányú LEGO szuperautók kiállítására való vitrint/dobozt? Valami ilyesmire gondolok:

Kellene pár darab, de egyedül a TEMU-n látok ilyesmit, ott 10K körül van darabja, viszont én nem szívesen rendelnék onnan. Tudtok esetleg másik magyar webshopot, ahol hasonló áron (15K max./db.) tudnék szerezni ilyesmit? Jó lenne legalább 5 belőle... :P

Köszi előre is a választ. :R

• Vistaboy

veterán

válasz kbalage2 #90768 üzenetére

"ha nem csak a hardcore építőket céloznák meg, akik élvezik a full fekete belsőt és annak örülnék minél kacifántosabb az építés."

Tőlem szivárványszínű is lehet a belseje, de azért a látható részeknél igenis ronda, ha egy fekete, piros, vagy más színű autó esetén kilátszanak a kék rögzítő pinek. De amúgy a full fekete belsővel sincs nagy gond. Való igaz, jobban oda kell figyelni, de ettől cseppet sem lesz nehezebb az építés. A bonyolultság meg szubjektív. Attól, mert egy oldalon nem csak 1 lépés van egyetlen nagy ábrával, hanem esetenként 5--6 lépés, lépésenként több elemmel, még ugyanúgy érthető és világos, ettől nem lesz extrém kategória. Jobban oda kell figyelni, ennyi az egész. Az alkatrészek minősége pedig egyre javul a többi gyártónál is, nyilván vannak még gondok, de ez rohamléptekkel fejlődik. Igaz, az ár ott is emelkedik, de még mindig jóval olcsóbbak.

Igenis, tetszik, ha egy szettel el tudok lenni napokig. Ha végtelen pénzem és helyem lenne, nyilván gyorsabban építenék, mert annyi készletet vehetek, amennyit akarok. De ha a nehéz melóval keresett pénzén évente max. 1-2 nagyobb szettet vesz az ember, azok összerekásával tuti nem fog rohanni. Az építési élmény akkor a legjobb, ha a saját tempódban, szépen, nyugodtan, élvezettel csinálod. A kis szettekkel az a baj, hogy hamar megvannak, a nagyok pedig már-már megfizethetetlenek. Marad hát az alternatív lehetőség, hogy sokkal megfizethetőbb áron közel ugyanazt az élményt kapd, mint a LEGO esetében. Nem írok márkát, látom, az előző posztomat is törölték miatta...

• Vistaboy

veterán

válasz RapaNui1 #90656 üzenetére

Tapasztalatból mondom, mivel én is pont ugyanígy vagyok vele, mint te, hogy imádok építeni, de a LEGO már olyan árszintet ért el, amit képtelen vagyok vállalni. De ettől függetlenül nem kell lemondani az építési élményről. Ajánlom az alternatív gyártók szettjeit, amiket sokkal olcsóbban be lehet szerezni, mint a LEGO-t.

Gondolok itt a CaDA, Mould King, Reobrix és hasonló készletekre (Ezek már szinte LEGO minőségi szintet képviselnek.) Épp most raktam össze nemrég a CaDA Mercedes AMG ONE 1:8 Technic szettet, amit 68K-ért vettem, és sokkal jobb élmény volt összeépíteni, mint a 150K-ért vásárolt LEGO Technic McLaren P1-et. És szerintem sokkal jobban is néz ki.

Szóval ha elfogadsz egy javaslatot, mindenképp próbálj ki egy ilyet, és egyből nem is fog hiányozni a LEGO. :N

• Vistaboy

veterán

Sziasztok.

Elkészült mind a 10 db. Speed Champions Formula-1 autó, így immár teljes a rajtrács. Szerintem nagyon jól néznek ki, pláne így együtt, szóval cseppet sem bántam meg, hogy megvettem mind a tízet. Legyenek bármily kicsik, látványra nekem még mindig jobban bejönnek, mint a nagy, 1:8-as Technic F1 autók. (A szuperautók más kategória. :) )

Az építési élmény összességében nagyon jó volt, bár akadt egy-két autó, ahol nem bántam volna, ha inkább maradnak a jól bevált építésnél, nem próbálnak meg más elemekkel rögzíteni két ugyanolyan alkatrészt, csak azért, hogy ne legyen egyforma az építés. Néhol ugyanis annyira változatossá akarták tenni az élményt, hogy átestek vele a ló túlsó oldalára. Olyan alkatrészeket és nyakatekert illesztéseket alkalmaztak, hogy a végén alig lehetett az elkészült részeket felfogatni a helyükre.

Különösen a McLaren volt rossz ebből a szempontból. Ugyebár, én a készletek száma szerinti sorrendben építettem meg az autókat, így a McLaren volt az utolsó. Az előző kilenc autónál az esetek többségében alig pár helyen tért el az építés, legtöbbször csak a sorrendet cserélték fel, de nagyjából ugyanúgy épültek fel, némi különbséggel. Viszont az is igaz, hogy minden autónál volt valami alkatrész, ami nem szerepelt a többinél.

A McLaren esetében sokkal eltérőbb módon oldották meg az oldaldoboz és a padlólemez rögzítését. Nem mondom, hogy nem lehet összeépíteni, de itt már sokkal instabilabb lett a szerkezet, mint a többi autónál. A méretük miatt sajnos mindegyik kocsira csak 1-2 stud (pötty) rögzíti a külső borítás elemeit. Viszont ez nem annyira okoz gondot, ilyen kis méretnél még egy stud is szilárdan rögzíti őket a helyükre. A 10-ből 9 autónál semmi gond nem volt építés alatt, meg tudtam fogni őket úgy, hogy ne essenek le az elemek, mikor a másikat akarom a helyére rögzíteni.

A McLaren esetében viszont kétszer is előfordult, hogy - bárhogy igyekeztem - nem tudtam kellő módon megfogni, így mikor rögzítettem az oldalsó elemeket, a padlólemez és az oldaldoboz rögzítő részei lepotyogtak. Lehet, hogy csak én voltam ügyetlen, de ennél az autónál - véleményem szerint - sokkal instabilabb lett az egész szerkezet, mint a többinél. Szerintem maradhattak volna a korábbi autóknál látott szerkezetnél, egyrészt stabilabb lenne, másrészt nem kellene ennyi apró elem olyan helyre, ahol a többi esetben pár nagyobb alkatrész is megfelelő volt.

A többinél szerencsére nem volt gond, és bár nem mondom, hogy a sok matrica ragasztgatása a végére nem volt unalmas, ettől függetlenül megérte őket beszerezni. Ezek voltak az első Speed Champions készletek, amiket összeépítettem. Már korábban is szemeztem pár ilyen autóval - főleg az F1-esekkel -, de ez a széria volt az első, ami megfogott, pláne, hogy mind a 10 kocsi egyszerre megjelent, és kinézetre olyan jól sikerültek, hogy megérte beszerezni őket.

Még a Nigel Mansell-féle Williams készlet van, amit össze kell építenem, de valószínűleg azt majd később, még veszek mellé valamit, mert az a készlet egyedül kevés lesz egy hétvégi legózáshoz.

• Vistaboy

veterán

Elkészültem még három autóval. Meg kell mondjam, ahhoz képest, hogy kinézetre mennyire egyformának tűnnek, valóban nincs kettő, aminek az építési folyamata teljes egészében megegyezik a másikkal. Persze van pár rész, ami egyforma, például a kerekek felfüggesztésénél mindenhol ugyanaz az elem van, emiatt annak a beépítése ugyanúgy zajlik. Mellette az első szárny felépítése is nagyon hasonló, de például ott már a rögzítése eddig minden autónál más.

Egyik negatívum valóban a sok matrica, de azért nem annyira vészesek, mindegyik autón nagyjából ugyanoda kell ragasztani őket, így egy pár darab kocsi összeépítése után már nem olyan idegesítő. Egymás mellé téve a kész autókat, valóban nagyon szépen mutatnak. Nekem nem is kell ennél nagyobb, hiába vagyok Forma-1 rajongó, az 1:8-as Technic Forma-1 kocsik nekem már túl drágák, és annyival nem szebbek, hogy megérje a hatalmas felárat. Így egyetlen autó árából kijött mind a 10, ráadásul még sokkal kisebb helyen el is férnek. Tökéletes. Alig várom, hogy mind kész legyen. :)

Még egy apró negatívum, hogy - főleg a padlólemez környékén - néhány alkatrész lazán van rögzítve, így hiába Speed Champions szettek, játékra nem alkalmasak, főleg gyerek kezébe nem adnám őket, csakis vitrinbe valók.

• Vistaboy

veterán

Elkészültem az egyik Speed Champions Formula-1 autóval. A szett száma szerint haladok sorban, elsőnek a 77242-es Ferrarit raktam össze, utána jön a 77243-as Red Bull, végül a 77251-es McLaren zárja a sort.

Azt kell mondjam, meglepetés volt számomra, de a Ferrari összeépítése nekem 3 órát vett igénybe. Azt hittem, hogy majd egy nap alatt ötöt is összerakok, de nem így történt. Persze ez egyáltalán nem negatívum, sőt, örülök neki, legalább tovább tart az építési élmény.

A készlet főleg kis elemet tartalmaz, emiatt nagy kezűeknek jobban kell figyelni. Építés során néhány illesztésnél csak egy pötty fogja az alkatrészeket, így ha óvatlanul nyúlunk hozzájuk, könnyen leesnek. Tetszik, hogy a minifigurát bele lehet ültetni az autóba, a bukósisakok miatt pedig nem látni, hogy nem a versenyzőről vannak mintázva.

Nagyon sok matricát kellett felragasztani az autóra, többek között emiatt is nyúlt hosszúra az összeépítés. A végeredmény egész szép lett, egymás mellett a 10 autó biztos nagyon jól fog mutatni együtt.

Holnap nekiesek a Red Bull-nak, remélem, hogy egy másikat is el tudok készíteni. Elméletileg az építésük különbözik, de biztosat majd csak azután látok, ha elkészülnek. Mindent összevetve nekem tetszik, még nem építettem Speed Champions készletet, de ez elnyerte a tetszésemet. :)

• Vistaboy

veterán

válasz Llew #87861 üzenetére

Nekem is jobban tetszik a csaj, aki összeépíti a képeken... :U

Nem tudom, elsőre tetszett, de most, ahogy nézem, én is egyre jobban elbizonytalanodok. Meglátjuk a bemutatókat, és majd utána mondunk véleményt. :)

Közben befutottak a Speed Champions Formula-1 készletek - érdekes, hogy az ajándék szett nagyobb dobozban van, mint azok -, így most már teljes a kép:

Lehet, hogy már most hétvégén összeépítem őket, nagyon kíváncsi vagyok rájuk. :)

• Vistaboy

veterán

válasz Vistaboy #87859 üzenetére

Hát, nem is tudom, bár még nem sok részlet derült ki, de nekem kicsit vékonynak tűnik a képek alapján. A LEGO oldalán 15 cm mélynek írják, ami - hozzámértem a Disney kastélyhoz (a régebbi van meg nekem, nem a 100. évfordulós verzió), és az durván kétszer olyan mély. Magasságra és szélességre nem lesz sokkal kisebb, mint az, de sokkal vékonyabb lesz. Meglátom. Szemből, kívülről tetszik, de ha nagyon vékony lesz, nem fog jól mutatni, akkor lehet, hogy mégis kihagyom.

Ui.: Sajnos nem 10 minifigura lesz benne, csak 5, a többi inkább ilyen mini építésű karakter.

• Vistaboy

veterán

válasz Segal #87858 üzenetére

:DDD :DDD :DDD :P

Jól van na, értsd helyesen. Március 14-én. Olyan gyorsan repül az idő, hogy fáziskésésben van az agyam. :) Amúgy már úton vannak a "drágaszágok", pár órán belül megérkeznek.

Egyébként meg, még jó, hogy pár hozzászólással előbb azt mondtam, idén már nem tervezek nagyobb készletet venni, erre a LEGO bejelentette a Szépség és a Szörnyeteg Kastélyt, amit szerintem mégis megpróbálok majd beszerezni, a Disney Kastély mellett nagyon is jól mutatna.

LEGO Disney 43263 Beauty and the Beast Castle Revealed

2916 darabos, 10 minifigurát tartalmaz, az ára pedig európában 280 Euró lesz. Az Insiders tagok április 1-től, míg a többiek április 4-től vásárolhatják meg. Az kastély 53 c magas lesz összeépítve.

• Vistaboy

veterán

válasz Neurotoxin #87848 üzenetére

Köszi. :)

Szerencsém volt, hogy kifogtam ezt a 4+1 akciót, ami február 28-ig tartott, már vége van, így újra 100K-ért lehet onnan megrendelni a 10 autót együtt. Úgy tűnik, a LEGO-s csoportokban sem sokan hallottak erről, mert egyedül egy helyen láttam ezt megemlítve, ahol az Amazonról rendelhető különleges csomagolásban kapható Speed Champions Ultimate Formula-1 Collector's Pack-ot keresték megvételre.

Oda beírta valaki, hogy 80K-ért elő lehetett rendelni a LEGO Store Magyarország oldalán, és nem nagyon akarták neki elhinni. Gondolom, nem sokan vesznek ott LEGO-t hivatalos oldalról, máskülönben tudtak volna róla, elég sokáig tartott az akció.

Tegnap megérkezett hozzám a Williams FW14B és Nigel Mansell szett, viszont a Speed Champions készletek csak ma jönnek, tegnap este kaptam meg a DPD-től az email-t, hogy várhatóan ma fogják kézbesíteni. Már nagyon várom, február 14-én itthon leszek, az ünnep alkalmából tartok egy kisebb LEGO-napot, bár ezeket a mini készleteket nem fog sokáig tartani megépíteni.

Ahogy sejtettem, nem volt előrendelői ajándék hozzá, csak egy LEGO katalógust kaptam. Nem mintha nagyon reménykedtem volna, csak hát megemlítették, hogy talán ajándék is lesz az előrendelés mellé. Úgy tűnik, az közben elfogyott... :U

Mindenképp lesznek képek és vélemény, amiket eddig mondtak róluk a bemutatókban, azok alapján változatosak lesznek az építések, nem sok egyforma rész lesz az autókon. Mondjuk a sok matrica miatt el fog picit húzódni, biztos elvisz némi időt, mire azokat felragasztom. :)

• Vistaboy

veterán

Sziasztok.

Ha minden igaz, ma megérkeznek végre a Forma-1 Speed Champions készletek (megrendeltem mind a 10-et, 80K volt ajándékkal és szállítással együtt egy 4+1 akcióban a LEGO Store Magyarország oldalán), valamint remélem, hogy a Williams FW14B és Nigel Mansell szett is célba ér a mai napon végre. Előrendelésben vettem a Kockashop-ról, kíváncsi vagyok, adnak-e mellé ajándékot, nem mintha bíznék benne, de lehetőségként megemlítették, jó lenne valami meglepi mellé. Tudom, bilibe lóg a kezem, de azért reménykedni lehet. :DDD

Ezeket rendeltem meg egyelőre, az összes eddig bemutatott készlet közül más jelenleg nem kell. Nagyon sok újdonság van, egy-két készlet nem lenne rossz, csak hát sajnos az árak elég magasak. Idén nem tervezek nagyobb készleteket venni, a kisebbek között akad még 1-2, ami érdekel, meglátom, mire sikerül benevezni. :)

• Vistaboy

veterán

Forma-1 rajongók figyelem!!!

Aki szeretné előrendelni a LEGO Speed Champions 2024-es Forma-1 versenyautókat, amik majd Március 1-én érkeznek, azoknak jó hír, hogy a LEGO Store Magyarország oldalán most 4+1 akció keretében, ha megrendelsz 4 autót, az ötödiket ajándékba kapod!!!

https://lego.bravostore.hu/collections/akcioban-resztvevo-termekek

Szóval, aki hozzám hasonlóan szeretné megrendelni mind a 10 LEGO Speed Champions Forma-1 autót, az így hozzájuthat mind a 10 darabhoz 80K-ért. Vagyis 2 darab ingyenes lesz, plusz mellé ajándékot is választhatsz (Én a Balerinásat hoztam el).

Ja, és utánvéttel is lehet rendelni, azaz zéró rizikó. :)

• Vistaboy

veterán

Sziasztok. Elkészült a Home Alone szett világítása. Könnyebb volt, mint a Titanic, pár óra alatt sikerült beszerelni. Mondjuk ez csak az alapverzió, nem a Christmas Edition, de szerintem ez is egész szépen megdobja a látványt.

Lehet, hogy később még rendelek pár világító készletet a meglévő szettjeimhez, főleg az 1:8-as kocsikat nézném meg világító lámpával és egyebekkel, de ez még majd alakul. Egyelőre idén még nem sok új készlet érdekel, eddig egyedüli biztos a Williams Racing FW14B és Nigel Mansell lesz, ami majd megy Ayrton Senna és a McLaren MP4/4 mellé.

• Vistaboy

veterán

válasz Crus #86638 üzenetére

Való igaz, nem olcsók, de azért nem olyan vészes. Nekem pl. 99,62 USD volt a kettő együtt, a második féláron volt, ami pont fedezte a VAT-ot. 40,682 Ft.-ot vont le a PayPal, szóval akkor durván 20K körül volt egy Light Kit. Szerintem ez még vállalható.

Mondjuk az durva, hogy amit az európai régióban lehet rendelni, EUR-ban, ott Pl. a Titanic Light Kit 250€, igaz, az minőségileg sokkal jobb, de nekem akkor sem ér meg 100K-t egy világítás. Ez az olcsóbb is bőven megfelel. :)

• Vistaboy

veterán

Elkészültem a Titanic világításával:

Majdnem egész napom ráment, de megérte a végeredmény. Bár nem mondom, hogy nem kínlódtam meg vele, iszonyúan picik a kábelek és a csatlakozók, a LED-csíkokon pedig olyan ragasztó van, hogy alig tartja ott a helyén. A leírás sem tökéletes, volt pár alkalom, mikor vakartam erősen a fejem, hogy most mi van. Egyszer mutatja, melyik elemet kellett kivenni, máskor csak a helyét.

Volt egy lépés, ami totál felesleges volt, hiszen mikor nehezen bepattintottam azt a pici csatit a helyére, a következő fotón már nem ott volt, ahová az előző képen betette, hanem jóval odébb. Ilyenkor persze kínlódjak, mire kicibálom azt a miniatűr csatit, anélkül, hogy elszaggassam...

Mindettől függetlenül, szerintem jó lett a végeredmény. Bár egyik lépésnél egy elem beleesett a hajóba, és sehogy sem tudtam onnan kiszedni, de szerencsére nem látható helyen volt, így egyelőre marad, ahol van. Mindenesetre az biztos, hogy nem olyan embernek találták ki, akinek olyan lapátkezei vannak, mint nekem. Birkatürelem sem árt, néhol elég macerás, és sokszor alig lehet kivenni a képeken, mit kell csinálni.

A Home Alone most egy ideig pihen még, szerintem kell pár hét, mire nekifogok. Ki kell pihenni a dolgokat. :)

• Vistaboy

veterán

Na, megérkeztek a LED kitek, holnap megpróbálom beszerelni aTitanic világítást, ránézve abban kevesebb LED van, mint a Home Alone csomagban. Drukkoljatok, hogy sikerüljön. :)

• Vistaboy

veterán

Jó reggelt.

Megkezdem az utolsó ünnepi LEGO építést. Ha minden jól megy, ma ideér a Light Kit is. Beszerelni már nem lesz időm, de valamikor tuti megoldom.

• Vistaboy

veterán

Pont lekéste az ünnepeket, de még időben megjött. Hétvégén össze is rakom, ezzel egy ideig sajnos vége a LEGO korszaknak. 2025 nálam a gép fejlesztés éve lesz, platform csere következik, szóval pár kisebb szetten kívül idén nem lesz semmi.

B.Ú.É.K. mindenkinek.

• Vistaboy

veterán

válasz RapaNui1 #86194 üzenetére

Rendben, köszi szépen mindenkinek a választ. :R

Kíváncsi vagyok, még nem szereltem be ilyet, most úgy érzem magam, mint amikor a gyerekkori legózás után, fél emberöltőnyi kihagyást követően elkezdtem építeni az első szettemet. :) Ráérek összepakolni, feltéve, hogy ideér még karácsony előtt.

• Vistaboy

veterán

válasz Diesel38 #86186 üzenetére

Rendben, köszi mindkettőtöknek, én is úgy gondoltam, hogy előbb összeépítem. Képek lesznek, remélhetőleg sikerül működőképesre összehoznom. :)

• Vistaboy

veterán

Sikerült megrendelni a Titanic-hoz és a Home Alone-hoz a Light Kit-et. 100 USD-ből kijött, szerencsére a második kitet 50% engedménnyel adták, így az adó legalább megtérült. Remélem, még Karácsony előtt megjön, 2-3 napot írtak, elvileg még 23-án munkanap lesz, addigra ideérhet.

Valaki szerelt már be ilyen világító szettet? Hogy szokták ezt? Előbb össze kell építeni a szettet, utána beszerelni, vagy építés közben is lehet?

• Vistaboy

veterán

válasz Dilikutya #85967 üzenetére

Nem ez a lényeg, én is sejtettem, hogy nálunk sem olcsóbb, de ha külföldről rendelsz, nem kell vámot és extra költségeket fizetned? Még nem rendeltem semmit külföldi webshopból, emiatt kérdem.

#85983 bordi10: Sajnos én nem tudok személyesen felmenni Pestre, online webshop kellene. De köszi, megkérdem őket, hátha küldenek.

• Vistaboy

veterán

válasz Sundesz #85941 üzenetére

Ez pusztán csak az én véleményem volt, elnézést mindenkitől, ha általánosításnak hangzott. Én is vettem már PayPal-lal pár dolgot, de én főleg digitális licenceket (program, játék) szoktam így kifizetni, amit legtöbbször azonnal megkapok emailben. Külföldi oldalról nem rendelek, magyar webshopból pedig mindig utánvéttel szoktam, legyen szó bármiről is.

Ettől függetlenül mindenki maga dönti el, kiben/miben bízik meg. Nyilván a PayPal teljesen más, mint a Facebook csoportok, ezért használom én is, de ettől függetlenül drágább cuccot biztos nem rendelek azon keresztül fizetve, inkább maradok az utánvétnél. Lehet, hogy így néha rosszabbul járok végösszeg tekintetében, de inkább fizetek pár ezer forinttal többet, minthogy egyszer így járjak. Akár visszakapom a pénzem utána, akár nem, így is van mindig elég gondom, ami miatt idegeskednem kell...

Peace. :R

Hogy ON is legyek: Valaki nem tudja, itthonról lehet LED világítást rendelni LEGO készletekhez? Jó lenne a Home Alone és a Titanic szettet kivilágítani karácsonyra, de eddig csak külföldi oldalakat látok, ahol van, hazai webshop-ban nem árulnak ilyet.

• Vistaboy

veterán

válasz ripla #85904 üzenetére

Ahogy azt már nem egyszer elmondtuk, és mindenhová le van írva:

- SOSEM SZABAD ELŐRE UTALNI

Azaz, ha LEGO-t (vagy bármi mást) akarsz venni a neten, mindig utánvéttel kérd. Az a pár ezer forint, amit a szállításért fizetsz, sokkal kevésbé fáj, mintha így járnál. Amelyik bolt nem tudja futárral küldeni, attól nem kell rendelni.

Jó, mondjuk a futárcégek sem állnak manapság a helyzet magaslatán, de azért nem mindegy, hogy egy előre kifizetett csomag tűnik el, vagy sérül meg, mintha olyan, amiért még nem adtál pénzt.

• Vistaboy

veterán

válasz Phoen|x #85067 üzenetére

Tessék. Tényleg szuper. Lehet, hogy szétszedem és összerakom újra, ez már elég lesz karácsonyra. :)

• Vistaboy

veterán

Sinking of the Titanic in LEGO
    (Created by Nathan Rogers, Image by JustAskingTA)

Jelenleg nekem is szétszedett állapotban van a Titanic, majd karácsonykor tervezem újra összeépíteni a Home Alone házzal együtt. Nagyon irigylem RapaNui1 fórumtársat, hogy ennyi új készletet tud szerezni. :B Nekem már csak a Home Alone van hátra idén, ami bontatlan, múltkor összeépítettem az Orient Expresszt is, mert már nem bírtam ki, de bevallom, csalódtam benne. Azt hittem, tovább elleszek vele, ám két napig sem tartott az egész. Összesen talán ha 6 óra volt az építés, ha nagyon akarom, egy nap alatt befejezem.

Magával az Orient Expressz-szel egyébként nincs semmi bajom, ez volt az első vonatos szett, amit összeraktam, és összességében tetszik, meg vagyok elégedve vele. Egyedüli negatívuma, ami abszolúte nem a LEGO hibája, hogy a hossza miatt nem fért el egyik polcomon sem, így kétfelé kellett vennem, másképp nem tudtam volna kiállítani.

Gondolkodok rajta, hogy szétszedem az egyik 1:8-as kocsit is, mert még mindig tartok tőle, hogy a Home Alone és a Titanic nem lesz elég, mire felkerül a TheVR LEGO Stream-je. Márpedig most új szettet maximum akkor tudok venni, ha valamit eladok, ám a McLaren F1-es autót sem vitték el (Még 35K-ért sem, ami egy 60K-s visszabontott és csomagolt szettnél érdekes.), mást pedig nem akarok eladni, szóval marad a régi szettek újrahasznosítása.

• Vistaboy

veterán

válasz flashpointer #84907 üzenetére

Ez a Tallneck mellé állítva esetleg elmegy, de csinálhattak volna rendes diorámát mellé, nem csak ilyen különálló apróságokat.

• Vistaboy

veterán

válasz Crus #84814 üzenetére

Tanulság: sose fizess előre semmiért. Bármennyire is megbízhatónak tűnik a bolt, ahonnan rendelni akarok, ha nem lehet utánvéttel elhozatni, részemről kuka az egész üzlet. Olcsóbb cuccoknál oké, de drágábbak esetén nem éri meg rizikózni. A Home Alone készletet én is egy olyan webshopból rendeltem, amiről eddig nem is hallottam. 10 munkanapot írtak a beszerzésre, azaz nem volt náluk készleten. Mégis elhozták és utánvéttel elküldték. Ha nem lehetett volna ezt a lehetőséget választanom, nekem drágább lett volna pár ezressel (102K volt akkor EMAG-on), nekik meg nincs üzlet. Win-Win.

Ui.: Tudom, rengetegen rendelnek sokmindent online, sokszor külföldről is, és mindig előre kell fizetni és sosincs gond, ez csak az én véleményem, nem követendő példa. Peace.

• Vistaboy

veterán

válasz #70835968 #84690 üzenetére

Lehet, hogy igazad lesz. Nálam sűrűn előfordul, hogy valamit látok olcsóbban, de nincs rá keret, így várok, majd mire meglesz a pénz, addigra már csak drágábban tudom megvenni, viszont amint megvan, egyből ismét olcsóbb lesz, nehogy jól járjak. :)

• Vistaboy

veterán

válasz Throme #84657 üzenetére

Én mondjuk a filmet nem nézem meg minden évben, de most ennek apropóján lehet, hogy műsorra tűzöm azt is karácsonykor. Mindenesetre, magára a szettre már régóta fájt a fogam, csak hát korábban nem igazán sikerült még jó áron megszerezni. Asszony is húzta picit a száját, mikor elárultam, mennyibe került, viszont amikor meglátta a dobozt, hogy mekkora és milyen nagy lesz az épület, mennyire kidolgozott, és hogy ki lehet nyitni, mint egy babaházat, akkor picit megenyhült. Persze megjegyezte, hogy picit drága volt ennyiért, de hát nem tudok mit csinálni, én is szívesebben vettem volna meg 85K-ért, de már sehol nem volt ennyiért.

Még másodkézből is csak 95K-ért tudták volna nekem elhozni bontatlanul, hát, akkor inkább megrendelem egy webshop-ból. Érdekes, hogy ennél olcsóbban nem lehet megszerezni még a LEGO-s csoportokban sem, bár gondolom, ilyenkor, az ünnepek miatt megnő iránta a kereslet, ezért viszik feljebb az árakat.

Ui.: Érdekességként megemlítem, hogy két héttel ezelőtt (október 23-án), mielőtt megrendeltem a Home Alone szettet, szokás szerint végignéztem az összes hazai webshop kínálatát, honnan tudnám a legolcsóbban megvenni. Előtte kaptam meg a visszajelzést, hogy 95K-ért tudnák elhozni nekem másodkézből, de mivel én 85K körüli árra számítottam (annyiért elhozattam volna), így inkább webshopból rendeltem meg.

Na szóval, az Árukeresőn akkor legolcsóbban 102K + posta áron volt Home Alone szett, mégpedig az EMAG oldalán, ezt onnan tudom, mert először ezt néztem ki. Később az Árgépen megtaláltam 94K-ért is, úgyhogy végül innen hozattam, viszont arra emlékszem, hogy az EMAG-nál akkor 102K volt az ára.

Most jön a poén: Ránéztem az Árukereső és az Árgép oldalára kíváncsiságból. Az Árgépen immár a legolcsóbb ajánlat 94K helyett 109K lett, míg az EMAG oldalán 102K helyett immár 140K-ért van a Home Alone készlet. :)

Gyanítom, az ünnepek mellett ennek a közelgő Black Friday "akciókhoz" is köze van, előbb felemelik alaposan az árat, majd engednek belőle 10-15%-ot, és még kedvezménnyel is drágábban veheted meg, mint azelőtt volt. Durva. :)

• Vistaboy

veterán

Megérkezett a Home Alone szett, épp most ment el a futár. Mit mondjak, elég nagy a doboza, az Orient Expressz eltörpül mellette, bár az 1415 darabbal kevesebb is nála. Ezzel idénre részemről vége a LEGO vásárlásnak - sajnos -, de nem kesergek, ezzel a kettővel, plusz a Titanic újra összerakásával elleszek egy darabig karácsonykor.

• Vistaboy

veterán

válasz Diesel38 #84582 üzenetére

Szerencsére amit én eddig rendeltem online webáruházakból, mind hiánytalanok voltak, viszont már sokszor láttam, főleg a TESCO-ban, hogy a polcon lévő újságokból dobozostul lenyúlták a minifigurákat, a külön vásárolható minifigurák dobozai szétcincálva, kiszedve belőlük a cucc, majd visszarakva, sőt, még pár kisebb készlet oldalán is láttam már nyitogatási kísérlet nyomait. Ilyenkor elgondolkodom, hogy minek a sok kamera, ha bárki ellophat ilyesmiket.

Ezzel szemben sok olyan hirdetést is látok Facebook-on a LEGO adásvételi csoportokban, hogy megveszik a készletet, kiszedik a minifigurát, a többit meg eladásra kínálják. Jómagam nem vagyok a minifigura-bizniszben, viszont a hirdetésekből annyit látok, hogy egyes figurákért komoly pénzeket fizetnek a gyűjtők. Így hát valahol megértem, ha egyedi minifigura kedvéért valaki megvesz egy készletet, de összeépíteni nem akarja, ezért eladja a többit... Feltéve, ha legalább megveszi és úgy adja el belőle, nem kilopja a dobozból...

Ettől függetlenül nekem nem kellene minifigura nélküli készlet (már ahol része a szettnek), ha pedig eladom, egyben adom el, nem külön-külön a figurákkal.

• Vistaboy

veterán

válasz RapaNui1 #84565 üzenetére

Igen, nekem is könnyebb lenne egy fokkal új LEGO-t venni, ha eladnám a legtöbb szettet, miután összeépítem, de én főleg magamnak veszem őket. Pláne, mivel jellemzően a drágább készletek tetszenek, így fölös pénz hiányában nem tudok annyit venni, mint szeretnék. Egy-két szettet már én is eladtam, hogy tudjak másikat venni, de amik maradtak, azoktól nincs szívem megválni, egyedül a McLaren F1-es kocsi van, amit még hirdetek itt aprón, de az meg úgy tűnik, hogy nem kell senkinek, szóval valószínűleg megmarad.

• Vistaboy

veterán

válasz Vistaboy #84563 üzenetére

Azért durva, hogy pár hónappal ezelőtt még 85K körül lehetett kapni a Home Alone szettet (jellemzően az embernek akkor nincs fölös pénze, ha valamit jó áron be tudna szerezni), most meg már másodkézből sem kapod meg annyiért. Lassan már tényleg nem tudjuk, hogyan éri meg jobban: megvenni frissen, megjelenéskor, vagy várni egy kicsit, hátha olcsóbb lesz.

Például a McLaren P1-et megvettem megjelenéskor 150K-ért, amikor még 180K körül volt üzletekben. Most meg már 140K körül is meg lehet venni boltból. Megérte volna várni egy kicsit. A Titanic-kal viszont nagyon jól jártam, 210K-ért sikerült szerezni, mikor 280K volt a legolcsóbb helyen. Egyszer fenn, egyszer lent, úgy tűnik, most a lenti korszakban vagyok. :)

• Vistaboy

veterán

Úgy tűnik, végül nekem is sikerül megszereznem végre az egyik legrégebb óta vágyott készletet, a Home Alone-t (LEGO Ideas 21330). Év közben sajnos nem volt rá extra keret, viszont most meg az ünnepek közeledtével lassan kezd még feljebb kúszni az ára. 100K alatt már ritkaságnak számít, ahogy figyeltem a hazai boltok kínálatát.

Nekem 94K + posta áron (96K) sikerült behúzni, elméletileg holnap érkezik, végre megkaptam az emailt (Két héttel ezelőtt rendeltem meg). Már nagyon várom, ezzel meg is lesz a karácsonyi programom. Mellette ott van az Orient Expressz is, június óta még mindig a dobozában pihen érintetlenül, de ünnepek alatt mindenképp össze fogom rakni. Plusz a Titanic-ot is szétszedtem és letakarítottam, majd azt is újra össze kell rakni. Nem fogok unatkozni, az tuti. :)

• Vistaboy

veterán

válasz Mauzes #83489 üzenetére

Kinek hogy. Én például a Ferrari esetében is - ahol tudni lehetett, hogy hibásan nyomtatták ki az összerakási útmutatót -, csak annál a pár lépésnél használtam a digitálisat, ahol hibásan volt nyomtatva. Balázs jól elmagyarázta a videójában, melyik lépések ezek, itt bejelöltem a füzetben, majd mikor odaértem, megnéztem az online leírást. Utána megint a könyvből haladtam. Nekem nem lenne jó, ha megszűnne a papír alapú összerakási. (Ha annyira aggódnak a környezetvédelem miatt, készítsék újrahasznosított papírból.)

• Vistaboy

veterán

válasz Kopasz93 #83249 üzenetére

Egy ideig igen, de nekem nem sikerült szerezni belőle. De lehet, hogy később meglesz.

• Vistaboy

veterán

válasz Đusty #83242 üzenetére

Az a baj, hogy azt már nem lehet emberi áron beszerezni bontatlanul. Összeépítve meg nem kell, én akarom összerakni magamnak, kicsomagolással együtt.

#83247 Crus: Ezt mire érted?

• Vistaboy

veterán

Elkészültem én is a McLaren P1 összeépítésével. Kevesebb ideig tartott, mint terveztem, valamiért az az érzésem volt, hogy sokkal egyszerűbb felépíteni ezt a McLaren-t, mint a korábbi 1:8-as szuperautókat. Mintha az egész építés letisztultabb, érthetőbb és fejlettebb lett volna, mint eddig. Egyedül a sebváltónál kellett picit jobban figyelni, de az összes többi részen lényegesen egyszerűbb volt az építés, mint a korábbi kocsiknál. Az összerakási útmutató is érthetőbben mutatta a dolgokat, az alkatrészek színválasztásánál is figyeltek, hogy könnyen látható legyen, mi hová kerül, egyszóval ezt a McLaren-t már közel sem akkora kihívás összeépíteni, mint mondjuk a Lamborghini Sián-t, annak ellenére, hogy több alkatrészből áll.

Idén már csak az Orient Expressz lesz összeépítve, de azt meghagyom későbbre, mert még helyet is kell találnom neki. Két év múlva jön az új 1:8-as kocsi, addig valahogy annak is helyet kell készíteni, mert a mostani szekrénynek már nincs üres polca. Mindenképp meg lesz oldva, az is kötelező darab lesz a gyűjteményben.

Egy dolog van, amit negatívumként említenék: Legalább a látható részeken a kék rögzítőelemek helyett használhattak volna feketét. És ha már csináltak hozzá "táskát", akkor egy kicsit azt is ki lehetett volna jobban dolgozni, nem mintha számítana, csak olyan összenagyoltnak tűnik.

• Vistaboy

veterán

The Ultimate Challenge with Lando Norris | LEGO Technic

Felépítették a McLaren P1 életnagyságú modelljét LEGO Technic alkatrészekből, majd Lando Norris, a McLaren Forma-1 csapatának pilótája elvitte azt egy körre Silverstone-ban.

• Vistaboy

veterán

Ha már úgy alakult, hogy a héten itthon vagyok táppénzen - meghúztam a hátam -, ezért úgy döntöttem, összeépítem a McLaren P1-et, szépen, nyugodtan, beosztva a hétre. Tegnap kezdtem el, 5 zacsi lett kész, ma elvileg meglesz 10-ig, ezzel az első doboz el is fogy. Három doboz van, 6 napra akarom beosztani. Nem sietek vele. :)

Az ötödik zacskó után kész a sebességváltó és a hátsó felfüggesztés. Remélem, sikerült mindent jól összeépítenem, mert a P1-es váltója egy picit bonyolultabb, mint a korábbi autókban. A felfüggesztést viszont könnyebb volt összerakni, hála az új elemeknek, és jobban is működik. Kicsit keményebb, mint korábban, de így legalább nem fog leülni a kocsi később sem.

Eddig nagyon szuper, kár, hogy csak két évente jön egy új 1:8-as autó, bár, ha az árát nézzük, nem tudom, minden évben össze tudnék-e ennyit kaparni rá. Az előző autókat 110K és 120K között sikerült megszereznem, a P1-es viszont már 150K alatt nem jött össze. Bár azt is hozzá kell tenni, hogy házhoz hozták, szóval ennyiért nem volt rossznak mondható. Sajnos GWP-t nem sikerült szerezni, de majd meglátjuk, később talán összejön...

• Vistaboy

veterán

Üdv mindenkinek. :)

Megérkezett a szülinapi ajándékom, bár egy hónappal korábban, mint vártam. Ezzel idénre le is nulláztam a LEGO-ra szánt keretemet. De hát egy új 1:8-as Technic szuperautó olyasmi, ami nem hiányozhat. :N A doboz egész nagy, másfélszer akkora, mint a Bugatti és a Sián doboza, és bár már láttam kicsomagoló, sőt, összeépítő videókat is róla, mégis egy élmény lesz kibontani, az építésről nem is beszélve.

Kíváncsi vagyok a sebességváltóra (az új alkatrészekkel), remélhetőleg ennek a leírásában nem maradtak hibák, mint a Ferrarinál. Majd ha lesz valaki, aki addig összeépíti, kérem, jelezze, ha hibát, vagy olyasmit talál a füzetben, amire figyelni kell. Köszi előre is.

• Vistaboy

veterán

Nekem tetszik a McLaren, a Porsche kivételével megvan mindegyik 1:8-as autó, ez sem hiányozhat a gyűjteményből. Viszont tényleg brutális lett az ára, remélhetőleg azért ennél olcsóbban is be lehet majd szerezni valahonnan.

Majd októberre, a szülinapomra meglepem magam vele, de asszony már most ki van akadva, látván, hogy mennyibe kerül. Pedig én vigasztalni próbáltam, hogy azért ennél olcsóbban hozom, szerinte még az a 100-110K is sok értük, amennyiért a többi 1:8-as kocsit vettem...

• Vistaboy

veterán

válasz balint82 #82013 üzenetére

Persze, nyilván én sem vettem volna meg ennyiért (ha jól emlékszem, 35K volt a Kockavilágnál, plusz posta), de amikor épp ott tartasz, hogy valami nagyon kell, és nem látod sehol olcsóbban, akkor állítom, hiába várnál, nem találnál jobbat. Én sem vettem meg azonnal, vártam, hátha lesz olcsóbban, de nem volt. Lehet, hogy azóta már van hébe-hóba jó áron, de sajnos én általában úgy szoktam járni, hogy amint megveszek valamit, egy héten belül tuti legalább 5K-val olcsóbban el tudnám hozni. De persze addig hiába várok, egyre csak drágább lesz...

Ez van, én is sajnáltam picit, látván, mennyi volt, mikor kijött, de nekem ez kellett, és akkor üzletben itt volt a legolcsóbb. Máshol még 50K körüli árak is voltak, pedig még raktáron sem volt a készlet.

• Vistaboy

veterán

Elkészültem a Hófehérke és a hét törpe házikója szettel. Ahogy sejtettem, kitartott egész nap, persze nem siettem és közben más dolgom is akadt, de azért amire elkészült, már jól benne jártunk a délutánban...

Az építési élmény nagyon jó volt, külön tetszett benne, hogy szép, színes elemekkel kellett dolgozni, nem csak 1-2 színnel. Persze, nyilván egy mese szolgált alapként, de akkor is jó kikapcsolódás volt összerakni. A figurák is szépek, jó sok van ebben a szettben, mindenféle maradék elemből készítettem nekik tartót, amíg készült a ház. Az épület belseje kellőképpen ki van dolgozva, a mérete is egész elfogadható, bár azért én nagyobbat reméltem ekkora elemszám esetén.

Nyilván a tető vitte el a jó részét a készletnek, szépen meg van csinálva, apró elemekkel kell borítani végig, tényleg pazar látvány, miután elkészül. Viszont szerintem a koporsós részt nyugodtan kihagyhatták volna belőle. Ok, része a mesének, de szerintem kissé morbid hatást kelt emellett a vidám, színes kavalkád mellett. Ezekből az elemekből inkább csinálhattak volna kicsivel szélesebb alapot a háznak, a kút sem lenne külön, a minifigurákat jobb lett volna úgy elhelyezni rajta.

Mindent összevetve, nekem tetszik, bár az árát egy kissé elszálltnak tartom. Nekem 70K-ért sikerült beszerezni, ami ugyan még úgy-ahogy elfogadható, annak fényében, hogy a LEGO oldalán 90K körül van, de azért lehetett volna picit olcsóbb. Vagy nagyobb. 2228 darabos a készlet, összerakva kisebb, mint ahogyan a képek és a borító alapján hinnénk, 90K-ért már moduláris épületeket kapni, amik ennél jóval nagyobbak.

Persze nyilván a licencdíjak alaposan megdobják, hiszen a Frédi és Béni szett is majd' 40K volt, és az még ennél is jóval kisebb, meg is lepődtem rendesen, milyen pici. Lassan már tényleg ott tartunk, hogy 100K alatt nem tudunk megvenni egyetlen normális szettet sem, ami úgy-ahogy néz is ki valahogy.

Most már csak a McLaren P1 1:8-as Technic szettre kell valahogy összekaparni a gesztenyét, és utána idén már tényleg elég volt. Az Orient Expressz egyelőre marad a dobozban, sikerült venni zacsikat, előbb szétbontom egyik szettet, hogy legyen hely hová tenni.

• Vistaboy

veterán

válasz Gubbba #81969 üzenetére

Köszi, megnézem, ránézésre ilyenre gondoltam, elhúzós, nem összenyomós zárrésszel. Köszi. :) Olyan sűrűn nem szedek szét LEGO-t, de néha muszáj a hely miatt.

• Vistaboy

veterán

Tegnap elkészült a macska és a jégmadár. Tetszik, hogy a macska doboza már az új, környezettudatosság elvében készült sémát követte, viszont az fura volt, hogy egy 1710 darabos szettben 20 papírzacskó is van. Némelyikben alig-alig zörgött pár darab. Igaz, az építést némileg könnyebbé tette, egyszerre nem kellett annyi elemet kiborítani az asztalra, de akkor is fura rá gondolni, hogy ennyi elem fele ennyi zacskóban és kisebb dobozban is elfért volna. Mondjuk a doboz maga ötletes, tetszik, hogy össze lehet hajtani.

Maga az építési élmény egész jó volt, ahhoz képest, hogy eredetileg egy kisebb szettnek szántam, bemelegítésnek a Hófehérke, vagy az Orient Expressz elé, de egész jól kitartottam vele. Jó pár órát rá lehetett szánni, nem volt unalmas, egyedül a szája és a füle nem sikerült jól, de a többi részét eltalálták. Ahhoz képest, milyen masszívnak tűnik kívülről, pár borítóelem némileg lazán áll a helyén, óvatosan kell megfogni, ha át akarjuk rakni valahová. Mivel asszonynak és nekem tetszik, ezért részemről megérte beruházni rá.

Viszont az mennyire durva már, hogy én még a múlt hónap végén rendeltem meg, akkor 43K volt az ára a Kockashop-ban. Sikerült az egyik utolsót elcsípni, mert utána egy darabig nem volt náluk elérhető, most pedig már újra lehet kapni, kemény 60K-s áron... :Y Elképesztő. A LEGO hivatalos oldalán továbbra is 43K-ért lehet előrendelni, augusztusi szállítással, de gyanítom, ott is drágább lesz hamarosan.

A jégmadár ennél jóval olcsóbb volt, és egyszerűbb is, egy kis dioráma szett, amit viszonylag hamar össze lehetett építeni. Külsőre tetszetős a madár, a szárnyai különösen tetszenek, bár itt is van pár borítás, ami elég lazán áll a helyén, de a talapzattal együtt mozgatva nem esnek le róla. Érdekes a csőre is, a hátsó része kemény, az eleje pedig rugalmas anyagból van öntve, furcsa érzés megfogni.

Mára a Hófehérke és a hét törpe házikója lesz a program, szerintem az már eléggé nagy szett ahhoz, hogy kitöltsem vele a napomat. Az Ayrton Senna és MP4/4 szettet szerintem meg fogom hagyni bemelegítő szettnek a McLaren P1 elé, ha majd meglesz, bár szegény Senna volt az első, amit megvettem, így lassan ideje lenne összerakni, viszont szerintem ennél jobb előzetes szettet nem is kívánhatnék majd az 1:8-as Technic elé... :)

Az Orient Expressz egyelőre dobozban marad, mert nincs több helyem sajnos, valamit szét kell majd szednem, ha össze akarom építeni.

Tényleg, ha már itt tartunk... Nem tudnátok ajánlani, honnan lehetne szerezni visszazárható tasakokat, amikben LEGO alkatrészeket lehetne tárolni? Néha vissza szoktam bontani szetteket és frankó lenne, ha vissza tudnám őket rakni zacskókba, majd az eredeti dobozban addig ellennének a polcon. Köszi előre is. :R

• Vistaboy

veterán

Megérkezett a macska is, így most már minden készen áll a jövő heti LEGO-hétvégéhez (Természetesen a valódi cicám egyből kiszúrta, melyik doboz az, ami frissen érkezett, és alaposan megszaglászta. :U ).

Amúgy elég nagy dobozban érkezett ez a macska, azt hittem, nem sokkal lesz nagyobb, mint a Senna és a Jégmadár, ehhez képest majdnem a duplája (jó vastag a doboz, nem látszik a képen), és mellette jóval súlyosabb. Érdekes az új doboz-dizájn, kíváncsi leszek, milyenek a papírzacskók és hogyan lehet majd összehajtani a dobozt.

Idénre most már csak az új 1:8-as Technic McLaren P1 lesz tervezve, már így is megkaptam asszonytól, hogy túl sokat költök LEGO-ra. De azt mindenképp elhozom, bár nem biztos, hogy mindjárt augusztusban meg tudom venni, de év végére meglesz, tuti. :)

• Vistaboy

veterán

Megjöttem én is végre a LEGO-beszerző körútról. Sikerült elhoznom a Hófehérkét és az Orient Expressz-t, utóbbit eredeti barna kartonban. Ez most először fordult elő velem, hiszen én nem befektetési céllal veszem a LEGO-t, hanem magamnak összeépíteni, ezért inkább a sérült dobozos, de olcsóbban beszerezhető darabokat keresem, nem ragaszkodok a tip-top dobozhoz. A kettő együtt 160K volt, asszony meg is jegyezte, hogy lassan már egy új autót is vehetnénk abból a pénzből, amit LEGO-ra költök... :)

Megnyugtattam, hogy idén még jön az új 1:8-as Technic szuperautó is, az egyedül lesz nagyjából ennyi, mint ez a kettő. Nem igazán lett boldogabb tőle. :U

• Vistaboy

veterán

válasz sb #81347 üzenetére

Azért az már durva, belegondolva, hogy én eddig az összes 1:8-as sportkocsit 110-120K környékén vettem. Majd' 200K-t nem fog érni nekem, akármennyire is kell. :( Maximum esetleg 150K-ig leszek hajlandó elmenni, de csakis azért, mert két évente egyszer van ilyen és eddig a Porsche híján megvan az összes. Maximum akkor karácsonyra a Rivendell helyett. Bár lassan ott tartunk, hogy azt előbb fogom tudni megvenni, mint a kocsit, és sokkal nagyobb... Lehet, hogy mégis az lesz... Kiderül.

Mindenesetre durva, mit művelnek a forinttal, a béka segge alatt van az értéke, közben meg megy a propaganda, hogy milyen kicsi az infláció... Ja, persze, talán az euróé annyi, amiben ők tartják a vagyonukat. De közben mi mindenért lassan háromszoros árat fizetünk.

• Vistaboy

veterán

válasz balint82 #81277 üzenetére

Á, mondom, lesz vagy 50K, erre másfélszer annyi... :O

Nem mintha amúgy kellett volna, jól néz ki, nem is azzal van a baj, de idén sajnos elég szűkösek a "hobbi célra" fordítható keretek. Ráadásul ennek tudatában, hogy egy 1.506 darabos készlet ára 75K, vajon mennyibe fog kerülni a majdnem kétszer ennyi alkatrészes 1:8-as Technic szuperautó? Tuti lesz minimum 150K, ha a mostani trendeket nézzük.

Márpedig az mindenképp tervben van idén, és jó lenne, ha karácsonyra összejönne mellé még valami más is. Én a Völgyzugoly-szettet szerettem volna még összehozni, de egyre inkább úgy néz ki, hogy nem fog összejönni. A Hófehérke és az Orient Expressz szett meglesz jövő hétvégén, remélhetőleg nem jön közbe semmi addigra.

Jó lenne még a macska, de 40K+ áron tuti nem fog kelleni, bármennyire is macskabolondok vagyunk mindketten. Maximum talán 30K, meglátom, tudok-e annyiért szerezni, ha igen, meglesz, ha nem, majd később talán lesz akciósan. A LEGO kamion is tetszik, csak hát az is 40K körül van, esetleg ha lesz 30K alatt, talán, majd idén valamikor később. De ha választani kell, inkább az 1:8-as Technic szuperautó, mint ezek a kisebb készletek.

• Vistaboy

veterán

válasz Crus #80916 üzenetére

Tudom, hogy már korábbi szettekben is volt papírzacskó - bár azok közül még egyikben sem, amit eddig vettem -, én az új doboz-dizájnra gondoltam, arra leszek kíváncsi. Nagyon jó lenne, ha tényleg ezentúl olyan dobozok lennének, amiket kis méretűre össze lehet hajtani. Nem mindenki pusztán befektetési céllal vesz LEGO-t, én például csak magamnak rakom ki a vitrinbe, eladni nem nagyon akarom őket.

Ennek ellenére a dobozt nem dobom ki - sem eladni nem akarom -, viszont van olyan, ami sok helyet foglal és még csak pakolni sem lehet bele, olyan kialakítású. Pl. az 1:8-as Technic autók dobozaiba nem nagyon lehet mást rakni, viszont a Titanic "bőröndjébe" sok más cucc befért, így raktárnak sem utolsó. :)

Ám ha össze lehet majd szépen hajtogatni a dobozokat és elférnek egymásba csomagolva, azzal sok helyet lehetne nyerni. Az pedig aranyat ér annak, aki LEGO-t gyűjt. :)

• Vistaboy

veterán

válasz RapaNui1 #80910 üzenetére

Nekem egyedül a dobozokkal és a rengeteg zacskóval van bajom, már ami a tárolásukat illeti. Kíváncsi leszek az új típusú dobozokra, amikben már végre papírzacskók lesznek a nylon helyett, plusz a doboz is úgy lesz kialakítva, hogy össze lehessen hajtani...

NEW LEGO Boxes for Summer 2024

Meglátom, ami biztos kelleni fog idén - állítólag ez már újfajta dobozban jön -, az a macska (Mi az asszonnyal macskabolondok vagyunk, szóval ez nekünk mindenképp kell), a LEGO-szállító kamion, az új 1:8-as Technic Supercar, és még majd megpróbálom karácsonyra összegyűjteni a lét a Rivendell szettre (A Sauron-torony nekem nem adja).

Ha minden jól megy, jövő hónapban végre meglesz a Hófehérkés szett is, sajnos nem lett meg a legjobb áron, 70K-ban sikerült megállapodni, de most már nem várok tovább vele.

• Vistaboy

veterán

válasz RapaNui1 #80104 üzenetére

Igen, sajnos nehéz már a Flinstone családi házat épeszű áron beszerezni, én is 34K-ért rendeltem a Kockaáruházból. Bár sokalltam, ahhoz képest, hogy milyen kis készletet kapunk, de mivel nekem ez kellett, így megvártam, mikor egy akció keretében adtak mellé ajándékot is. Így, mondhatni, 29K-ból megúsztam (5K-s ajándékkal).

Amúgy tényleg szép, bár lehetne egy kicsivel nagyobb is, szegény Béni Vilmától nem látja a TV-t... és Dínó tényleg hiányzik a szettből. Ha Micimackó mellé Fülest ki tudták önteni, itt is meg lehetett volna Dínót oldani... Nem csak egy "Missing" (eltűnt) matricával a TV-n. A virágokat én raktam rá a tartalék elem készletemből, így picivel jobban mutat szerintem.

Még a 21319-es Jóbarátok Central Perk kávézó készletet szeretném megvenni, de azt már csak 40K körül látom, talán majd lesz egyszer egy akció megint, 30K feletti vásárlásnál 5K kedvezmény, akkor azt is behúzom 35-ért...

• Vistaboy

veterán

Összeépítettem nemrég pár kisebb szettet, mert nagyon legózhatnékom volt. Még pár hét, és - ha minden jól alakul - meglesz a 43242-es Hófehérke és a hét törpe házikója, valamint a 21344-es Orient Expressz. Remélem, hamarosan bemutatják az új 1:8-as Technic szuperautót is, bár mindenképp kelleni fog, kétlem, hogy olyan modellt választanak, ami ne tetszene LEGO-ból összeépítve. :)

• Vistaboy

veterán

Ha valaki szeretné Ayrton Senna McLaren MP4/4 autójára az eredeti festésű matricákat tenni, az megrendelheti az alábbi oldalról. Magyarországon ingyenes a postázás:

https://forwartsticker.com/termek/fws99-10330/

Így már egy fokkal jobban néz ki, egyedül a hátsó kerekek kicsit vékonyak, de ez van.

• Vistaboy

veterán

válasz Vistaboy #79580 üzenetére

Ja, és hogy stílusos maradjak, nemrég jelent meg ugye PC-re a Horizon: Forbidden West, így most - hű maradva a topik szelleméhez - pár napja készítettem ezt a kis momentót:

Jó LEGO-zást és kellemes játékot kívánok mindenkinek. :)

• Vistaboy

veterán

Idén nekem két nagyobb szett lesz, amit meg fogok venni, az egyik az új 1:8-as Technic szuperautó, a másik pedig a Hófehérke, amit a jelen állás szerint 70K körül fogok tudni elhozni hamarosan. Ezeken kívül volt még pár kisebb szett, ami tetszett, illetve asszonyt is megkérdeztem, hogy neki melyik tetszene az olcsóbbak közül. Kétszer volt most akció a Kocka Áruházban, egyszer a madárfészket adták 30K felett, majd húsvétkor 4K-t elengedtek, szintén 30K felett. Az alábbi LEGO-kat szereztem így:

Ezeket majd bemelegítő szetteknek szánom a nagyok mellé. Bár lehet, hogy a két Creator-t előbb összeépítem, mivel azokat asszony választotta, szeretné már a polcon látni őket (ő nem épít, csak tetszenek neki az összeépített LEGO-k (szerencsére)).

Mellette van két korábbi szett szétszedve, a Micimackó és a Technic McLaren 2022 F1-es kocsi (kipróbáltam, milyen szétszedni egy Technic-et, nem volt anyira vészes, bár ez nem is komoly szett). Őszintén szólva a Titanic szétszedése és újra összerakása is megfordult a fejemben, de egyelőre még nem visz rá a lélek. :)

• Vistaboy

veterán

Megjöttek a hiányzó elemek, így végre befejezhettem a Titanic kötélzetét. Nagy respekt a LEGO ügyfélszolgálatának, valóban mindenkinek ajánlom, aki hasonlóan jár, mint én, hogy írjon nekik, megküldik a hiányzó, vagy sérült darabok pótlását. :R

• Vistaboy

veterán

válasz Sinu #75880 üzenetére

Én mindenképp az új 1:8-as Technic szuperautót. :)

BUÉK mindenkinek.

• Vistaboy

veterán

válasz Vistaboy #75836 üzenetére

Talán így jobban látszik:

Felakasztottam egy LEGO-szétszedőt a zsinór végére, így látjátok, meddig tart. Mindegyiket összefűztem, mégis hiányzik elég sok, nem tudom annyira feszíteni, hogy elérjen a végéig:

A feszítőről szintén le van koppanásig tekerve az utolsó, azaz azt sem tudom már tovább állítani. Pont annyi hiányzik, amennyivel rövidebb a két zsinór, amelyiket elcserélték. Megrendeltem a leírás alapján, ezek kellenek majd:

Pár napon belül itt lesz, és kicserélem őket.

• Vistaboy

veterán

válasz balint82 #75834 üzenetére

Nekem a négy hosszabb helyett csak kettő volt, a többi mind rövidebb, amúgy megvan a 17 db., csak nem jó arányban. Két zsinórból hosszú helyett a rövidebb volt a csomagban, ezért hiányzik annyi, ami a kettő különbözete. A többi stimmel, a kéményekre és az árbócok két végére jutott 1-1 hosszú, de középre, a két árboc közé csak három kicsi jutott, ezek közül kettőnek hosszúnak kellene lennie.

A leírás szerint is négy hosszú kell bele, ezért mondom, hogy kettőt elcseréltek véletlenül.

• Vistaboy

veterán

válasz Fifaisshit #75831 üzenetére

Ki lett engedve teljesen, szóval az nem gond. Az árbócot pedig hiába hajtom meg, nem nyerek vele annyit, hogy összeérjen, túl rövidek a madzagok.

Mindegy, most már megrendeltem a pótlást, ha megjön, ki tudom egészíteni.

• Vistaboy

veterán

válasz Fifaisshit #75829 üzenetére

Én mindent a leírás alapján csináltam, elképzelhető, hogy fel volt cserélve a zacskókban az egyik madzag, például a TheVR LEGO Stream-jét néztem, Pistinek a tat részben rövidebb madzag volt, a toldás az árboc előttre esett, nekem meg utána. De ettől még nem lenne hosszabb, ha felcserélném azt a hosszút rövidre, mert attól minden ugyanolyan maradna.

Az árboc teteje tényleg rosszul állt, de azt már megigazítottam, semmi köze nem volt a dologhoz.

MOD: Bakker, neked az az árboc eléggé meg van hajlítva. Ennek tényleg így kell lennie? :F

• Vistaboy

veterán

válasz Vistaboy #75826 üzenetére

Meg is rendeltem a két hosszabb zsinórt, remélhetőleg nemsokára megérkezik. Amúgy ezen kívül magával a szettel semmi probléma nem volt, tényleg monumentális darab, épphogy elfér a polcon, az első talpa le is lóg róla, szerencsére könyvvel ki tudtam egyenlíteni a talajt alatta. Addig kibírja, amíg megjön a szekrény, amin majd a végleges helye lesz.

Az építési élmény tényleg csúcs, szerintem sikerült kellőképpen elhúznom, múlt szombaton kezdtem el, és tegnap (pénteken) fejeztem be. Egy nap híján egy teljes hétig épült. Persze volt pár nap, amikor a karácsonyi programok miatt nem jutottam oda, de átlagban 3-4 óra hosszát tudtam rászánni, így egy hetet vett igénybe.

Kimondottan hasznos volt, hogy a hajót hat különálló részre bontva kellett összeépíteni, minden dobozban két különálló szakasz volt, majd ebből három fő elem épült össze, amit a végén egymáshoz kellett rögzíteni egy biztonsági csappal. Súlyra is elég tekintélyes, bár nem vészes, ha jól össsze van illesztve, simán meg lehet emelni. Nem mértem le, de 9 kiló környékén mondják az összeépített súlyát.

Látványra is elég impozáns, elsőre nem is gondoltam, hogy ilyen hosszú lesz a végén, hiába láttam róla fotókat és videókat, nem számítottam ekkora méretre. Az asztalon el sem fért, ahol építettem, itt kellett összeillesztenem a polcon.

• Vistaboy

veterán

Jó reggelt mindenkinek.

Végre elkészültem a Titanic építésével, de nem tudom, csak én vagyok-e ilyen szerencsés, vagy rossz előjel a 2024-es évre, de akadt egy apró - de annál látványosabb - probléma vele. Elöljáróban leszögezném: Teljesen bontatlan, lezárt, gyári csomagolásról beszélünk, szóval tutira a LEGO cseszte el, én mindent az összerakási szerint csináltam.

Szóval, a Titanic szettben összesen 17 db., kétféle hosszúságú madzagnak kellene lennie, ebből 4 valamivel hosszabb, 13 pedig rövidebb, durván 5 cm különbség van a kettő között. Nos, az én szettemben a hosszabb darabból mindössze csak kettő volt, egyik a hajó orrába lett építve (ezért nincs a képen), a másik pedig a tatjához, ahol a feszítő található.

A két árboc közé elvileg két hosszabb madzagnak kellett volna maradnia (+ egy rövidnek), feltéve, hogy megvan mind a négy hosszabb belőle, ahogyan az alkatrészlistában is szerepel. Viszont nálam mind a három maradék madzag rövidebb volt, így a végén hiányzott durván 10 cm, így nem tudtam összekötni a két árbócot egymással. Ennyi kellett volna még, itt látszik a képen:

Egyelőre így van kirakva a helyére, de mindenképp meg kellene oldani, hogy kicseréljék a két rövidebb madzagot hosszúra. Akinek megvan a Titanic, annál is előfordult ez, vagy csak én vagyok ilyen szerencsés, hogy épp a legdrágább készletből fogtam ki egy rosszul összeállított darabot?

Eddig az összes többi szett hiánytalan volt, ez az első alkalom, hogy így jártam. Írok a LEGO-nak, remélem, kicserélik, azért ilyen értékű szettnél ez a minimum, ha már benézték. Nem hibáztatom őket, előfordul az ilyesmi, de azért annyi csak lesz bennük, hogy küldenek másikat helyette.

• Vistaboy

veterán

Elkészültem a Titanic középső részével, már csak a tat van hátra, azt majd holnap fejezem be, mert mára még van egy családi program. :) Ahhoz képest, hogy az elejét viszonylag hamar meg tudtam volna építeni, és csak azért fogtam vissza magam, nehogy túl korán kész legyek, elég sokáig sikerült elhúznom. :P

Az építési élmény eddig nagyon jó, egyedül az ablakok unalmasak picit, amikor több tucatnyi egyforma apró építményt kell öszerakni, mielőtt a helyére pakoljuk, de ez legyen a legnagyobb gond vele. Hibának talán egyedül azt lehetne felhozni, hogy az orr alsó részén lévő két elem viszonylag könnyen lejön, nagyon óvatosan kell bánni vele, de hát, végül is, nem fogjuk állandóan oda-vissza pakolászni.

A belső része elég üreges néhol, mondjuk ez érthető, mert akkor jóval több elem kellene, viszont pár nagyobb üres résznél jobban is megerősíthették volna. Az építési szakaszoknál a hajó-részek egyik fele betonbiztos volt, annyi elem fogja össze, míg a másik oldalon csak 1-2 pötty megtámasztás jutott az ottani nagy kereszt-tartó elemek alá... Oké, kiállítási darab, úgysem lesz mozgatva, de építéskor ez néha kellemetlen volt, oda kellett figyelni, nehogy erősen nyomjak rá valamit, mert akkor könnyen lejött a többi elem is róla.

Összességében nagyon frankó lesz, az most látszik, egyelőre átmeneti helyen lesz kiállítva, sebtében tettem mögé egy LED-szalagot, de majd ha megjön a szekrény, jobban fog kinézni. :)

• Vistaboy

veterán

Tegnap elkészültem az első dobozzal, kész a Titanic orr-része. Ma fogok neki a másodiknak, amit terveim szerint majd holnap fejezek be. Eddig minden terv szerint zajlik, de azt már most látom, hogy sokkal kevesebb ideig tart, mint reméltem. Kár, hogy nincs mellé még valami másik készlet, jó lenne valami két ünnep közöttre is...

KELLEMES KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK!

• Vistaboy

veterán

Reggel nekikezdtem a Titanic összeépítésének. Az első doboz 12 építési fázisból áll, amit kétfelé osztottam (a 6. zacskó után egyelőre abbahagytam), majd holnap nekiállok a maradéknak. Így egy doboz két napig ki fog tartani, a három doboz pedig összesen hat napra lesz elég. Kétszer annyi idő lesz, mint egy 1:8-as Technic szuperkocsi.

Ha akarnám, hamarább is elkészülhetnék, de egy ekkora szettet nem sűrűn vesz az ember, már csak az ára miatt is. Muszáj kiélvezni az utolsó elemig, mostantól fogva úgyis már csak ennél kisebb készleteket tudok hozni, mert kezd elfogyni a helyem. :)

Holnap majd rakok képeket a közbenső állapotról is.

• Vistaboy

veterán

válasz Illye #74939 üzenetére

Mire érted ezt? Ezt most nem értem. :F

Nem védeni akarom őket, ha erre célzol, de ezt leírtam az elején. Szerintem sem követendő példa az, amit veled művelnek (pláne, hogy nem reagálnak az email-ekre), viszont abból a szempontból érthető, hogy biztos nincs náluk készleten az, amit rendeltél. Nyilván nem küldik vissza egyből a pénzt, hiszen gondolom, külső raktárról, vagy más beszállítótól meg tudják rendelni, és amint megjön, kiküldik.

Az már más kérdés, hogy erről miért nem küldenek tájékoztatást, valamint hogy miért nem vesznek legalább annyi fáradtságot, hogy válaszoljanak, ha érdeklődsz a rendeléssel kapcsolatban - pláne, mert már kifizetted az árut. Ez szerintem is inkorrekt, és pontosan emiatt vagyok én is úgy, hogy semmiért sem fizetek előre, még webshop-nak sem, ahonnan nem küldik ki utánvéttel, ami kell, onnan nem veszek semmit.

Nyilván ezzel lecsökken a lehetőségek száma, például most is szeretnék egy polcot rendelni, amire majd a Titanic-ot fogom tenni, de egyedül az IKEA-nál látok olyat, ami tetszik és jó is lenne, de csak online fizetéssel lehet rendelni, ami nálam kizáró ok. Úgyhogy nincs más, nézelődök tovább. Lehet, hogy macerásabb és kevésbé eredményes, de legalább én nem kerülök olyan helyzetbe, mint te és mások, akiknek úgy kell szinte már a fenyegetőzés szintjéig elmenni, mire nagy kegyesen visszaadják nektek a pénzt.

• Vistaboy

veterán

válasz Illye #74919 üzenetére

Nem az ő védelmükben mondom, hanem általános értelemben, mivel én magam is raktárban dolgozom. Külső raktárként működünk egy nagy cégnek, ami a saját maga által gyártott termékeket értékesíti. Ha olyasmit rendelnek tőlük, ami nincs a belső raktárukban, akkor azt bekérik tőlünk, és néha beletellik pár napba, mire eljut hozzájuk. Nyilván ők csak akkor tudják kiküldeni, ha tőlünk beérkezik.

Mondjuk azt én sem értem, miért nem válaszolnak. Simán megírhatnák, hogy "külső raktáron van az áru, a beérkezéstől számított két-három nap alatt küldik", és nem lenne semmi baj. Ha nem válaszolnak és nem elérhetők, akkor a nyakukra kell járni, majd a végén megfenyíteni őket, ha ezt sem méltatják válaszra.

Ja, és ezért kell utánvéttel rendelni, mert nyilván nem küldhetik ki azt, ami nincs, szóval amíg meg nem kapod, addig nem áll ott a pénzed náluk.

• Vistaboy

veterán

válasz kbalage2 #74910 üzenetére

Akkor úgy fogalmazok, hogy nekem nincs igazán érzékem hozzá, és kedvem se nagyon, hogy kínlódjak vele... Nyilván, aki napi rendszerességgel legózik, az már rutinos, jobban tudja, mit hogyan kell megfelelően szétszedni, annál nincs is gond. De én, amilyen illesztéseket láttam itt az elmúlt pár nap során már csak a Bugatti esetén is, nem mernék belefogni, hogy szétszedjem, tutira összetörnék valamit...

Nem általánosítani akartam, nyilván szét lehet őket szedni, de én nem merek belevágni, ahogy én ismerem magam, tuti nem menne simán.

Normál - system - legót simán szétszedek - az Assembly Square-t is így adtam el -, de Technic-et (pláne 1:8-as kocsit) nem merek. Majd később, egy kisebb Technic szettel kipróbálom, de jelenleg csak ezek a nagy autók vannak, amit nem merek piszkálni.

Apropó, ezekről a CaDa szettekről mi a véleményed? Látom, már építettél fel párat. Azért kérdem, mert szeretnék majd egyet kipróbálni - a Mercedes-AMG ONE tetszik, amit "Építsd Fel!" Zoli is hamarosan bemutat majd a csatornáján. Érdeklődnék, neked mi a véleményed, érdemes-e beruházni egy ilyen készletbe (szigorúan kiállítási célra, nem távirányítósról beszélek), mert ahogy láttam, ezeket itt-ott ithon is lehet kapni, úgy 80K körüli áron mennek, ami egy 1:8-as arányú kocsihoz mérten egész baráti ár.

• Vistaboy

veterán

válasz RapaNui1 #74904 üzenetére

És #74903 sodokan:

Megmondom őszintén, ha a Porsche is hasonló árban lenne, mint a többi (110-120K környéke), akkor esetleg még el is gondolkodnék rajta, hogy a teljesség igénye kedvéért beszerzem. De így, amennyiért ahhoz mostanában bontatlanul hozzá lehet jutni, kösz, de kösz, nem. Annyit nem ér. Összerakottan pedig nem kell, mert Technic-ket visszabontani macerás, megsérülhetnek az elemek, márpedig ha nem építhetem össze magamnak, akkor nem is lesz az enyém.

• Vistaboy

veterán

Elkészültem a Bugattival. Az összerakási élmény ugyanolyan jó volt, mint a többi 1:8-as szuperautó esetén. Egyszer kellett csak visszabontanom - szerencsére akkor sem sokat -, mert véletlenül felcseréltem az egyik sötétkék elemet az egyik feketével. Ezt lehet felhozni egyedüli hibának, hogy sajnos a két szín között alig látható a különbség. Nem csak a könyvben, hanem a valóságban is, pláne, ha valakinek hozzám hasonlóan már nem a legjobb a szeme. A többi része teljesen rendben ment.

Van még egy üres helyem a legalsó polcon, alig várom már, hogy megjelenjen a 2024-es 1:8-as szuperautó. Addig is még ott lesz a Titanic, már csak másfél hetet kell valahogy kibírni leállásig, és kezdhetem is építeni... Már alig várom. :)

• Vistaboy

veterán

Jó reggelt (vagyis inkább még hajnalt). :)

Tegnap sajnos nem nagyon tudtam haladni a Bugattival, mert az eredetileg egész naposra tervezett legózást tönkretette egy előre nem látható - és nem tervezett - bevásárlási kör az asszonnyal, szóval a végén csak az első dobozzal (1-3. zacskó) sikerült végezni.

Hiányzott már a valódi Technic-élmény, kár, hogy csak két évente adnak ki új 1:8-as autót, elviselnék belőle többet is. :P Az összerakási élmény eddig ugyanolyan, mint a másik két hasonló sportkocsinál, egyedül annyi, hogy itt már jobban ismerem az alkatrészeket. A Ferrarinál még nagyon oda kellett figyelnem, melyik elem micsoda, a Lamborghini-nél már jobban ment, most pedig szinte első pillantásra látom, melyik elemet kell keresnem. Bár azért a sok apró mütyür között néha nehezen találom meg, ami kell, de hát ez nem a készlet, hanem az én hibám, öregszünk, ez van...

Az első dobozból felépült a hátsó felfüggesztés, a motor és a váltó, és ahogy kicsit előre lapoztam a füzetben, láttam, hogy az eredeti kocsihoz hasonlóan ezt is két részletben kell összeépíteni, majd egyesíteni a végén (marriage process), és ott nagyon kell figyelni, hogy minden megfelelően álljon. Remélhetőleg ma eljutok odáig, mert azon kívül még van egy könyv, nekem pedig már csak két napom maradt.

Kíváncsi leszek, ma meddig jutok vele. :)

• Vistaboy

veterán

válasz Kvelstadt #74794 üzenetére

Én nyomtatási hibás összerakásival építettem a Ferrarit, de előtte Balázs videója alapján megjelöltem azokat a lépéseket, ahol tévesen van valami a füzetben. Ott ránéztem a hivatalos oldalról letöltött, frissített összerakásira, majd amikor túl voltam rajta, újra a papír alapút használtam.

Én a mellékelt összerakási alapján szeretek építeni, mert sajnos a szemem már nem a legjobb, így a monitoron nem látom (messze van), a telefonom pedig nem elég nagy ahhoz, hogy jól kivehessem rajta a részleteket. A könyvet is csak szemüveggel látom már (50 éves kornál sajnos kezdődnek az efféle gondok), de még mindig jobban ki tudom venni, mintha képernyőt néznék.

Egyedül akkor van baj, ha valami sötétebb színű elemből sok van egymás mellett, és nincs kiemelve, melyik az újonnan beillesztett darab. Kiváló példa erre a nemrég összerakott Ford GT, aminek a borítása sötétkék színű elemekből áll, és nincs kiemelve, melyiket rakták oda éppen. Na, ott a szemem kifolyt, mire rájöttem, mit hová kell illeszteni... Szerencsére eddig nem sok ilyen eset fordult elő.

• Vistaboy

veterán

válasz kbalage2 #74667 üzenetére

Köszönöm szépen a választ. :)

Hétvégén össze is építem, remélem, elég lesz hozzá három nap. :)

• Vistaboy

veterán

válasz kbalage2 #74656 üzenetére

Jut eszembe, Balázs, te otthon vagy a Technic sportkocsik témájában. Én a mellékelt összerakási alapján szoktam építeni, tudsz valami hibáról (nyomtatási, stb.), vagy hasonlóról a Bugatti esetében, mint ami a Ferrari-nál is volt? Vagy ennél ilyen bakik nem voltak szerencsére?

Köszi előre is. :R

• Vistaboy

veterán

válasz legopingvin #74647 üzenetére

Sima RGB-s LED-szalag, bármelyik webshopból tudsz rendelni. Pl.:

EMAG LED-szalagok

Az enyém még régebbi típus, egyszerre csak egy színt jelenít meg, de majd le fogom hamarosan cserélni újabbra, ami már effekteket is tud kezelni...

#74649 RapaNui1: Ha lehetne kapni úgy 120K környékén bontatlanul ilyen Porschét, talán megszerezném, bár erre nagyon kevés az esély. Összerakott talán lenne hasonló áron, de az nem kell, mert ha nem magamnak építem, akkor nem érzem a sajátomnak. :)

• Vistaboy

veterán

Jó reggelt.

Megérkezett a Bugatti is, így végre teljesen fel vagyok készülve a karácsonyi legózásra. Ez lesz a bemelegítő szett a Titanic előtt, bár nem tudom, melyik fog tovább tartani, egyiknél az elemszám, másiknál a komplexitás sokkal nagyobb... Kiderül.

Mondjuk, az eddigi tapasztalatok alapján a Bugatti cirka három nap lesz, persze nem éjt-nappallá téve, remélhetőleg a Titanic azért kitart majd egy hétig.

• Vistaboy

veterán

Elkészült a Concorde. Ahhoz képest, hogy kevesebb elemből áll, majdnem kétszer akkora lett, mint a Discovery volt. Csak a vitrin tetején fért el, de így legalább olyan, mintha jó magasan repülne, ahol eredetileg is szokott. Királyul néz ki. Szerintem idén ez lett az egyik legszebb szett. :)

Az 1:8-as szuperkocsi témához: Végül is, mindegy, milyen márkát választanak, van bőven lehetőség, viszont azt remélem, lassan eljutnak odáig, hogy legalább az első és hátsó fényszórókat világító elemmel megoldják, még azzal lehetne jól feldobni ezeket a szetteket.

• Vistaboy

veterán

válasz Vistaboy #74040 üzenetére

Vagy még a másik szín, ami nagyon bejön, az a narancssárga, épp a Concorde esetén kell összeépíteni pár stabilitást javító elemet, ami utána megmarad, annak a színe pontosan ilyen:

Milyen állatul nézne már ki egy frankó Koenigsegg szuperautó rikító narancssárgában:

This is the Koenigsegg Jesko! Startup, Revs, Accelerations & FLAMES!

Na jó, abbahagytam, ez LEGO topik, nem szuperautó kibeszélő. :P De azért kíváncsi leszek, mit jelentenek be...

• Vistaboy

veterán

Tegnap elkezdtem én is összeépíteni a Concorde-ot, a nyolcadik zacskóig jutottam, de utána abbahagytam, mert nem akartam egy nekifutásra elkészülni vele. :B Először megörültem, hogy ennyi számozott zacsi van, gondoltam, elleszek vele egy darabig, de utána láttam, hogy elég kevés elem van egy-egy tasakban... :( Szerintem nem túlzás azt állítani, hogy némelyik még félig sincs tele. Van pár jobban megtöltött, de azért néha elég pazarlásnak érzem, hogy az óriási zacskókban alig zörög pár LEGO kocka...

Kíváncsiságból belekukkantottam a Titanic első dobozába is, nem mondom, van benne jócskán LEGO kocka, remélhetőleg ezzel elleszek pár napig. Viszont itt is látni, hogy az 1. számú doboz félig van csak megpakolva... Szerintem sokkal kisebb dobozba is elfért volna a cucc. Bár a másik kettőt még nem nyitottam ki, de gyanítom, azok sem lesznek csutkára töltve. Nem tagadom, impozáns látvány a doboz, de azért ennél kisebb is elég lett volna a szettnek. Megint kicsit pazarlásnak tűnik ennyivel nagyobb dobozt készíteni, de hát ők tudják...

Ha minden jól alakul, még idén elhozom a Bugatti Chiron-t, így a Porsche kivételével meglesz mindegyik 1:8-as Technic szuperautó is. :) Remélhetőleg megkapjuk a beígért év végi prémiumot, akkor még bele fog férni Karácsony előtt, ha nem, akkor átcsúszik jövőre... De mindenképp behúzom, hiszen 2024-ben érkezik az új 1:8-as szuperautó készlet - vajon melyik kocsit kapjuk meg? Egy Koenigsegg Agera szerintem jól mutatna a többi mellett, valami vadító - mondjuk lila - színben:

This is the PURPLE Koenigsegg Agera Zijin - Ghost Squadron 2021

Ti melyikre tippeltek? :)

• Vistaboy

veterán

válasz Mauzes #73517 üzenetére

Igaz, arra értettem, hogy például ha én adok el anime figurát, vagy bármit, akkor utánvéttel szoktam, rászámolom a postaköltséget az árra, és úgy adom fel. Pár ezer forint szokott csak lenni (általában 2-3), persze ez függ a csomag súlyától és méretétől is. Nyilvánvalóan ebben az esetben én sem várom el a vevőtől, hogy utaljon el nekem 3K-t előre, feladom és majd átvételkor 3K-val többet fizet a cuccért.

Ahol pedig ennél nagyobb a postaköltség, legyen az akármi miatt - érték, méret, súly, törékeny, stb. -, ott nyilvánvalóan már meg kell gondolni, mit csinál az ember. Ha az ország másik végéből akarok venni mondjuk egy vitrint, ami tele van üveglappal, és az eladó azt mondja, csak maga a szállítási költség 10K a sok extra szolgáltatás miatt, amit ilyenkor meg kell rendelni a szállító cégtől, akkor már én is meggondolom, hogy mit csinálok.

Nyilván nem fogom azt mondani neki, hogy küldje el és számoljon rá 10K-t, hiszen ha bármi miatt nem tudom átvenni, akkor ő bukja azt a tizest. Viszont én sem fogok tízezer forintot elutalni előre csak úgy vaktában, akármennyire is akarom azt a vitrint. Ekkor nincs más megoldás, utána kell nézni, honnan tudom közelebbről elhozni, ahová személyesen mehetek érte, vagy ha nincs ilyesmi a környéken, akkor nincs mese, rá kell szánni picivel többet és megrendelni webshopból.

De ne menjünk ebbe bele jobban. Mindenki azt csinál, amit akar. Én csak jószándékból figyelmeztettem a kollégát, hogy óvatosan álljon a dolgokhoz, mert sajnos manapság sok a csaló. Én három LEGO adás-vétel csoportnak is a tagja vagyok Facebook-on, szinte nincs olyan nap, hogy ne lenne valamilyen poszt, ami csalásra figyelmeztet. Meg kell érdeklődni a csoport tagjaitól, hogy kik a megbízható eladók, és velük kell üzletelni.

A legtöbb hirdetésnél - még a legmegbízhatóbbnak mondottnál is - általában előre utalással szokták postán küldeni a készleteket. Természetesen, miután már tudjuk, ki a megbízható eladó, lehet utalni előre is, de ezt mindenkinek magának kell bevállalnia. Én sosem utalok előre teljes árat, még ha ez azt is jelenti, hogy nekem kell érte akár 100 km-re is elmenni. Viszont amennyiben már 100%-ig megbízok az eladóban, akkor lehet, hogy kivételt tennék, és előre elküldeném a feladás díját, a többit pedig utánvéttel kifizetem. De amíg nem bonyolítunk le pár sikeres üzletet valakivel, addig nem utalok még postaköltséget sem előre. Szerencsére eddig még mindig meg tudtam oldani a személyes találkát.

Úgyhogy akkor részlegesen visszavonom a korábbi állításomat, kiegészíteném azzal, hogy amennyiben 100%-ig megbízható eladóról van szó, akkor - és csakis akkor - el lehet utalni a feladás díját. De teljes összeget én sosem fogok utalni semmiért előre, legyen bármilyen megbízható az eladó. Pláne, ha nagyobb összegről van szó.

Peace. :R

• Vistaboy

veterán

válasz Mauzes #73501 üzenetére

Nem, találkozzanak személyesen. Ha nekem kell valami, akkor leegyeztetem az eladóval, hogy mikor és hol tudnánk megejteni a bizniszt. Mivel nekem kell a cucc, a legkevesebb, hogy én megyek el érte. Nagyobb értékű készleteknél, ahol az árkülönbség miatt nem éri meg boltból venni, ez a bevált módszer. Az olcsóbbakat pedig webshopból megrendeled, és kész. Akkor nem kell aggódni, és még ajándékot is lehet mellé kapni...

• Vistaboy

veterán

válasz tzs01 #73493 üzenetére

Én is az egyik Facebook csoportban vettem, 210K volt, bontatlanul, patika állapotban. Érdeklődj, és keresni fognak ajánlatokkal.

Viszont jótanács: SOHA, SEMMIT ne utalj előre, még szállítási költséget sem! Csakis személyes átvétellel érdemes üzletet kötni, aki erre nem hajlandó, attól tarts távolságot. Sajnos sok a csaló mostanában.

• Vistaboy

veterán

válasz Laraxior #73468 üzenetére

Igen, jól. :K

A Titanic 135 cm hosszú lesz, 44 cm magas és 16 cm széles.

A Concorde 105 cm hosszú lesz, 15 cm magas és 43 cm széles.

Egyik sem picike készlet. :)

• Vistaboy

veterán

Megjött a jézuska. :)

Már csak ki kell bírni valahogy karácsonyig, másfél hét remélhetőleg elég lesz a Titanic-hoz. Bár, a Concorde-ot legszívesebben már most összeépíteném, de meg kell várnom azzal is december 7-ét, akkor itthon leszek négy napot. Ritkán veszek nagy készletet, de ekkor szeretem kiélvezni az építést, sokkal jobban tudok örülni a végeredménynek, ha pár napot rászánok és van időm molyolni vele egy kicsit.

• Vistaboy

veterán

válasz pn4hvq #73161 üzenetére

Meredek OFF, elnézést kérek érte, de azért durva látni, hová jutottunk, hogy már LEGO-t is lassan csak hitelre tudunk venni, akár egy autót, vagy házat... :(

• Vistaboy

veterán

válasz balint82 #73089 üzenetére

Nekem is megjön pénteken, gondban vagyok a hellyel, lehet, hogy egyelőre a dobozban marad, mert momentán nem férne sehová. De majd elválik, igyekszem helyet csinálni neki, mert ez ki nem maradhatott nekem sem. :)

• Vistaboy

veterán

válasz Petya25 #73071 üzenetére

Akkor oké. Az nem baj, ha picit kisebb rés lesz a kerekek mellett, csak ne feküdjön teljesen le.

Amúgy ez milyen szekrény, hogy így elférnek benne a kocsik? Pont jó lenne egy ilyen nekem is, úgyis tervezem beszerezni az összes 1:8-as kocsit később. :)

• Vistaboy

veterán

válasz Throme #73066 üzenetére

Nekem megvan a Sián és a Ferrari (A Porsche annyira nem tetszik, hogy megérje a felárat, amennyivel drágábban be lehet már szerezni, de a Chiont még talán sikerül tűrhető áron behúzni és nem néz ki olyan rosszul. :) ) Mindkettőben piros rugó van. Akkor lehet, hogy az a gond, valamivel gyengébb, és nem bírja el az elejét. Lehet, hogy megpróbálok ahhoz is beszerezni piros rugókat, ha meglesz.

Lego Technic Bugatti Chiron 42083 - suspension fix Tutorial!

Viszont ebben a videóban pedig azt mutatja, hogy a rugók helyett megoldható egy összekötő-elem cserével is, kék helyett ilyen sárgásbarnát kell beletenni, és akkor nem esik össze.

Valaki esetleg próbálta már valamelyiket?

• Vistaboy

veterán

Sziasztok.

Hamarosan tervezem beszerezni az 1:8-as szuperautók közül jelenleg még hiányzó Bugatti Chiron-t (42083). Néztem a neten, és több helyen mondják, hogy gyárilag hibásan oldotta meg a LEGO a felfüggesztést, nem bírják el a kocsi súlyát a rugók, és lefekszik az eleje. Erről láttam pár videót, állítólag egy alkatrész cseréjével meg lehet oldani, de közben olyat is írtak valahol, hogy ezt már javították.

Ti erről tudtok valamit? Mert ha plusz alkatrészeket kell szerezni hozzá, arról nem árt tudnom a vásárlás előtt. :) Köszi előre is.

• Vistaboy

veterán

válasz Vistaboy #72774 üzenetére

Hétvégén összeraktam a Ford GT-t. Ahhoz képest, hogy mennyivel kevesebb alkatrész van benne, mint egy 1:8-as nagytesójában, még így is egy napig tartott, mire elkészültem vele. Szerintem jól néz ki, nyilván nem lett olyan részletes, mint a Ferrari Daytona, vagy a Lamborghini Sián, de azért szerintem bőven megérte megszerezni, még ha nem is a legjobb áron sikerült, de 35K-t nekem megért.

Jó volt az építési élmény is, már régen raktam össze Technic-et (még az év elején), így vissza kellett rázódni bele. Jövőre jön az új 1:8-as sportkocsi, az mindenképp tuti vétel lesz nekem, addig idén még két szettet fogok összeépíteni, az egyik a Concorde lesz, a másik pedig régi álmom (Amióta megjelent, azóta fent van a bakancslistámon.), a Titanic. A karácsonyi leállás alatt - két hét - csak sikerül majd összerakni. De a nagyobb kérdés egyelőre, hogy hová fogom tenni. Ez még alakul, de akkor is elhozom, még ha pár hónapig a dobozban is kell maradnia. :)

• Vistaboy

veterán

válasz maross #72775 üzenetére

Lehet, de az Pesten van, többe kerül az odaút. :)

szerk: Ok, csak mondom, hátha jár valaki mostanában a tarjáni TESCO-ban, de már aligha talál belőle.

• Vistaboy

veterán

A TESCO-ban most klubkártyával 25% kedvezménnyel, 35K-ért meg lehet szerezni a LEGO Technic 42154-es Ford GT készletet, feltéve, hogy akad még valahol. Nekem sikerült egyet elcsípni, ezen kívül még kettő darab volt belőle a Salgótarjáni TESCO-ban, de ahogy később arra mentem, már csak egyet láttam belőle. Amúgy minden LEGO 25% kedvezménnyel van most a TESCO-ban, ha jól tudom, talán november 11-ig.

Sajnos eléggé meg van sanyargatva már a doboza, de végül is, a belseje a lényeg. Még csak 1:8-as Technic sportkocsit építettem össze, kíváncsi vagyok, miyen lesz az 1:12-es arányú modell. Vajon a 2024-ben megjelenő 1:8 arányú sportkocsi milyen lesz, nagyon kíváncsi leszek, mindenképp beruházok majd arra is.

Hamarosan elhozom a 10318-as Concorde-ot is, és ha minden jól alakul, Karácsonyra összejön végre a Titanic, amire már azóta vágyom, hogy megjelent, de eddig még nem sikerült összekaparni rá a stexet. Remélem, idén sikerül.

Új hozzászólás Aktív témák