Hirdetés
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sb
veterán
válasz
Dareiosss
üzenetére
Amikor én néztem (itteni komment környékén) akkor nem láttam fura eredményeket. Volt csík, mind valahol a funded vonal 2/3-3/4 része körül állt.
Ez a mézeskalács lépegető gyorsan kimúlt. Persze kivárom, akár jövőre is, de megint olyan a start, hogy 4-5 napra rá már out of stock. Volt valami cikk nemrég talán a Lego vezérrel ahol ez téma volt: hogy a karácsonyi volumen még sok cuccból legyártva sincs. Csak ez maradt meg és készséggel el is hittem, utána olyan baromságok jöttek, hogy hagytam is a cikket.

És akkor ha már Lego szervezés/gyártás/piacok leszarása (PU után szabadon...)
Állítólag jön a kifutó szettekre kedvezmény. A leak szerint a Ninjago piros sárkány is benne van. Namost az nemhogy - lassan szokás szerint - már most nem kapható, a kifutás/akció előtt, hanem a S@H-ról már az is minimum fél éve out of stock. Nem követtem annyira, lehet, hogy megvan 1 év is. Németen is így néz ki, tehát ez is régiós.
Persze ez kapható egy rakás más helyen... de azért nézett ez úgy ki amikor máshol is meg volt fogyatkozva rendesen. -
HUN_Sector
őstag
-
-
-
sb
veterán
válasz
Dareiosss
üzenetére
Azért ezzel a nyugati szinttel óvatosan bánnék. Vagyon, fizu, vásárlóerő grafikonok eléggé más mutatnak, a keleti blokkot is örülhetünk ha előzzük. Az eloszlás meg durván meg van billenve, BP nem rossz, de csak itthoni szinthez képest. Vagyon/fizu decilisekből a felső 10% ami értelmezhető nyugati szinten, vagyonból inkább a felső 5 (2-3?). A többi ingatlannal felpumpált... 60M-s 50 éves panellel meg hasonló értékes cuccokkal.
És akkor ezek a szimpla számok. Amit nem kapsz adóból szolgáltatásban az jóval nehezebben értelmezhető. Nekem az az igazán sokkoló, pedig már a grafikonok is valóban azok.
@hami85
Nekem is az szimpi. Meg a Corvette. Mondjuk a Merci is minőséginek néz ki erősen és a modell mindig tetszett. Nem mondom, hogy reális lenne olcsóbban, de azt 50k körül egyelőre biztos, hogy kihagyom. Bár igazából most a többi is várhat még bőven.@maross
Egy újabb szett amivel talán nem veszített volna a világ, ha Legóból nem készül el.
-
5150head
senior tag
válasz
Dareiosss
üzenetére
Egyrészt teljesen felesleges az állam által közölt átlagbérrel bármit is foglalkozni, mert ha utána olvasol, hogy miből és hogyan számolják, pont kimarad belőle a keveset kereső réteg. Pont úgy vannak meghúzva ezek a határok, hogy jól mutasson papíron. Egy fokkal jobb képet mutat a medián.
Pest amúgy is egy buborék minden szempontból. 8 évig volt szerencsém hozzá.
Amúgy is mi számít gazdagnak? Egy barátom mindig azt szokta mondani, mindenki a saját szintjén nyomorog, a gazdag is.
Ez volt az utsó off, nem akarok dádát Láztól
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Dareiosss
üzenetére
Pedig 1 db F1 szettet sem vettem idén
Csodálkoznék egyébként, ha a Technic vonal nem menne. Vagy a járgányok közül az SC sorozat. Az SW szettek is biztosan mennek. A Creator/Icons ilyen elrugaszkodott árak mellett nem hinném. A SAH árakat látva én is 25-30%-ra becsültem a marzsint. (Nekem a gwp-s trükközés/pepecselés, pontgyűjtögetés továbbra sem jelent semmi pluszt, ott egy fillért nem fognak látni tőlem.)F1-re visszatérve: Nekem csak az 1:8 McLaren van meg (az is Jófogásról), a többi szerencsére nem tetszik, ahogyan az SC alatt kihozott vonal sem..
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Dareiosss
üzenetére
A 645-650,- átlagáras 95ös is ugye beépül újra az árakba.. fogyasztás újra vissza.. inflácio gain.. start the game again.. or game over..
Lassan azt mondanám álljunk bele egy valodi valsagba.. mintsem ez a lassan evekig elhuzodo válságszagú valami ami nem halad semmilyen irányba.
Bocs az OFFért.
-
-
törölt tag
válasz
Dareiosss
üzenetére
itt nem csak a fizetes kerdese a dolog. hanem szimplan az, hogy menjen a busba egy ceg, ha ennyi penzt elker par muanyag kockaert. akkor inkabb nem veszek toluk tenyleg csak par dolgot. nagy ritkan.
ezt kellene mar megerteni a sok ar miatt sipakolonak is. amig minden szart megvesznek, mert par forinttal eppen olcsobb, addig a lego se fog valtoztatni a politikajan. mert minek.
-
sb
veterán
válasz
Dareiosss
üzenetére
Tudom, hogy ezzel nem győzöd meg, de elmesélheted, hogy van rosszabb.
Nálunk:
- A listádban a Ferrairól lefelé eddig is megvolt minden.
- Meg azon felül még kb. 2x ennyi SC.
- Amihez ma még a fiammal átvettük a kocka.hu-s megrendeléseket is. Hát az se rövidebb lista, csak jóval nagyobb dobozok.
- És még orchideát is muszáj volt rendelnem. -
-
HUN_Sector
őstag
-
sb
veterán
válasz
Dareiosss
üzenetére
Engem innen is elgondolkodtatott. Nemrég volt más akció is, töltöttem fel gift card-ot.
Így nekem 30k-ra jön ki kb. szállítás nélkül de mást is fogok rendelni, így az eloszlik majd 6-7 tételen. (Még a 3in1 Tigrissel is szemezek 11k körül.)Szóval innen is van értelmezhető ajánlat ha a szállítás más miatt nem gond.
Az Auchant is néztem de mostanában nem oda járunk így 10 ponthoz 50k elég soknak tűnik. Főleg a kedvezményhez mérten. Bár a mostani árakhoz képest ezek se rosszak.
Más:
Jól néz ki a McLaren. Kíváncsi leszek rá mert a korábbiak annyira nem fogtak meg és ez is hasonló elemszámú "csak". Árra viszont keménynek tűnik... innen nézve mégiscsak jobb, hogy nem 4000 db-os.
A szakértőket kérdezem, hogy a most megjelenő 42140 lánctalpasra vajon nyitóárban (indulás + pár hét) mi várható webshopokban tippre?
Oké, hogy PU+távirányítású, de 772db vs 50k itt is erősnek tűnik. -
kbalage2
aktív tag
válasz
Dareiosss
üzenetére
Jött az már idén is, aztán piros pickup lett belőle
Persze jó lenne...@koncsik - ez csak egy MOC a videóban, még semmi hivatalos info nincs róla, csak pletyka
@Napfénysüti - a mixer az egy jó darab, az én lányom is szeret vele játszani. Persze a 42055 nagyobb favorit ebben a "bepakolom-kipotyogtatja" műfajban de az más kategória
-
czanga
őstag
válasz
Dareiosss
üzenetére
Köszi. ezekkel tisztában vagyok, és elég sok készlet van már eleve eltéve, de fotózni nem szeretnék most.
Sajnos ez fordított helyzet, mert az akcióban részt vevő készletek közül egy sem érdekel, és ami engem speciel nem izgat abba nem is nagyon szoktam bele venni, hiába van annak is jó értékmutatója.@bobafett Köszi.

Botanikára tippeltem én is vagy a középkori várra.
Eltéve már így is annyi minden gyülemlett fel, hogy nem akartam "megint" venni valamit és sok időre eltenni, plusz most pont fordított a fagyi, azaz a tölcsérrel kezdeném, mert az érdekel, a gombócok nem. Így viszont igen nehéz. -
-
balint82
senior tag
válasz
Dareiosss
üzenetére
Tudom, én biztos nem idiótáztalak volna. Nálunk is hasonló lenne legszívesebben, de 3 gyerek mellett lassan a ruhák lesznek a Lego dobozok legnagyobb ellenségei, legalábbis hely fronton biztos.
Én örülök már annak, ha a nekem tetszőeket be tudom húzni úgy, hogy
a feleségem nem veszi észrenem fenyeget a válás réme![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Alkalomadtán 2-3x - os áron eladok pár régebbi szettet (75094, 75170), pár ingyenes ajándékot és kb. Nullára jövök ki. -
-
lm83
őstag
válasz
Dareiosss
üzenetére
Hát én is néztem ezeket, húgom lakik kint, ő tudott volna rendelni.
Gyerekeknek kellett volna ninjago vagy star wars, de már csak nagyon nagy szettek voltak.
Mondjuk ilyen 99 euro-s szett volt 69, abból még -20%, hát itthon meg 30 felett legolcsóbb helyen. De sajnos kihagytuk ezt az akciót végül
-
Djuree
félisten
válasz
Dareiosss
üzenetére
wot-ozni sajnos vagy szerencsére nincs időm. pedig azt is kéne már...
hát igen elgyengültem, benéztem a böszörményi lego boltba és volt nekik, bár csak hátul a raktárban lapult belőle.
párom is velem volt. meg kellett neki igérnem a disney kastélyt cserébe hogy megvehessem. XD az fájni fog pedig, 95k a neten is... 
de majd Freddytől megveszem féláron, ha a lánya megunja.
-
Fr0z3n
őstag
-
unclefucka
senior tag
válasz
Dareiosss
üzenetére
Így már érthető, köszi.

#21970 Djuree: Kapaszkodj meg, a februárban kért csere útmutató a mai napig nem érkezett meg. A Magyar Posta finoman szólva nincs a helyzet magaslatán. Nem gondolom, hogy Billundban van a probléma, de csak őket tudom hívni.
#21981 Janaboy: Nem gáz, majd megtudjuk a sötét titkot.

-
Soja
aktív tag
válasz
Dareiosss
üzenetére
Hello.
Csak én vagyok a béna, vagy valóban nem lehet Mo.-ra szállítási díj nélkül rendelni?
Több helyen feljön a reklám is, hogy 39EUR után ingyenes a szállítás, de nekem rászámol valamennyit.
A Porsche-t is megrendeltem, és ott is volt szállítási költség, csak azt nem akartam semmiképp otthagyni
Köszi
-
Soja
aktív tag
válasz
Dareiosss
üzenetére
Nem szoktam magam reklámozni, de látom, páran ráfüggtek a busz témára, ahogyan én is függök már pár éve.
Én is építettem, remélem, hogy említésre méltó, és most lett kész nagyjából pár hónapja. Teljesen pneumatikus a rugózás és az ajtónyitás is.
Ha valakit mélyebben érdekel, itt megtalálja.
Ha kritika van, azt is szívesen fogadom, videó készítése folyamatban. -
Fr0z3n
őstag
válasz
Dareiosss
üzenetére
Ez baromi jó! Az ajtó nyitás és a csukló nagyon ötletes. A levegős felfüggesztés is jobban használható mint a sima rugós. Volt hasonló buszról videó de az pont azért nem tetszett, mert akart valamennyi rugó utat ezért felemelte az egész szerkezetet, viszont közepén pont ezért illetve a súlya miatt berogyott, elöl hátul viszont magas volt. Amúgy lehetne valami 3-4000 darabos nagy dög busz. Még motorizácio se kell. Biztos vagyok benne, hogy lenne rá kereslet.
Ereshkigal: LOL
bár ilyet én is csináltam, hogy csak kinyitottam és nézegettem az elemeket és az útmutatót. -
Djuree
félisten
válasz
Dareiosss
üzenetére
hát igen, viszik mint a cukrot, én a tescoban akárhányszor megyek a legos részre, mert mindig megyek hátha van akció, normál áron még sosem vettem legot, mindig van valaki kisgyerekkel.
én meg volt már hogy amit kinéztek, mondtam nekem otthon van 20%-al olcsóbban, ha kell elhozom 5 percen belül és lett is üzlet. 
és a miénk kis tesco, kevés legoval és akció sincs szinte soha. képzelem akkor mi lehet egy nagyobb tescoban/auchanban. egyre drágább lesz a lego is, régebben elképzelhetetlen volt 100k feletti szett, ma már több is van. és még így is veszik. a nagy bevétel garantált. jó biznisz na. az meg hogy sok a lego a polcon? még akciósan is valszeg nyereséges lesz ha eladják, vagy min. nullás. szóval teljesen mindegy nekik. -
válasz
Dareiosss
üzenetére
Ja, mindig van egy jobb ár, én legalábbis ezt mondogatom magamnak, amikor nem veszek meg valamit.

Összerakni nem tudom, mikor fogom. Nemrég lecsaptam egy sérült dobozos Xerionra, azt kezdtem el most összerakni. Valószínűleg utána egy kis pihit kell tartani, mert a 42009 után is kicsit elfáradtam, és nem kívántam a Technic-et.
-
-
-
válasz
Dareiosss
üzenetére
Nyomtatható vászonból van. Ráadásul vízálló is. Kicsivel vastagabb mint az eredeti, így hátulról nem annyira átlátszó. Profi nyomdagéppel készült. Létezik vékonyabb verzióban is, csak nem itt a világ végén, Pesten tuti beszerezhető fél nap alatt. Lyukasztâsra nagyon figyelni kell, mert nem minden képen ugyanott van felfogatva. Ez az első kicsit pontatlan lett, de szerencsére eleve duplán készült... Biztos hogy nem veszem meg használtan arany áron, csak erre a hajóra 8e lenne vagy több. A többi meg gimppel vagy paint.nettel megoldható a netes minták + méretek alapján.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- KPC Roadster 3.0 Lady női kerékpár, nem új, de soha nem használt
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Alumínium terasz tervezés - építés
- Hajtókar, sor, AXS, középrész, pedál, MRP Új
- Jura Impressa F70 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 7500F / RTX 4060 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 14 Elitebook 840 G7 FHD IPS i5-10210U 4.2Ghz 16GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Pro Garancia
- Honor 200 pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Csodálkoznék egyébként, ha a Technic vonal nem menne. Vagy a járgányok közül az SC sorozat. Az SW szettek is biztosan mennek. A Creator/Icons ilyen elrugaszkodott árak mellett nem hinném. A SAH árakat látva én is 25-30%-ra becsültem a marzsint. (Nekem a gwp-s trükközés/pepecselés, pontgyűjtögetés továbbra sem jelent semmi pluszt, ott egy fillért nem fognak látni tőlem.)
Németország / Ausztria?
, pedig csak pár éve futott ki.

LÁZ