Hirdetés
- aquark: A tökéletes karóra keresése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
-
93800 - 93701
96852 - 96001 96000 - 95901 95900 - 95801 95800 - 95701 95700 - 95601 95600 - 95501 95500 - 95401 95400 - 95301 95300 - 95201 95200 - 95101 95100 - 95001 95000 - 94901 94900 - 94801 94800 - 94701 94700 - 94601 94600 - 94501 94500 - 94401 94400 - 94301 94300 - 94201 94200 - 94101 94100 - 94001 94000 - 93901 93900 - 93801 93800 - 93701 93700 - 93601 93600 - 93501 93500 - 93401 93400 - 93301 93300 - 93201 93200 - 93101 93100 - 93001 93000 - 92901 92900 - 92801 92800 - 92701 92700 - 92601 92600 - 92501 92500 - 92401 92400 - 92301 92300 - 92201 92200 - 92101 92100 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-12-17 16:18 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
flashpointer
őstag
-
czanga
őstag
-
Dilikutya
félisten
Smartplay Star Wars újdonságok március 1-től. Magyarországon nem vezetik be egyelőre.

-
Vikthor
nagyúr
Ez sem váratott magára sokat. 😎

-
Kvelstadt
veterán
"Icons 2026
BREAKING ❗️❗️❗️
A Sötét Úr sisakja!
Hivatalos képeken az új Icons Gyűrűk Ura készlet, melyben Sauron ikonikus sisakját építhetjük fel!
Megjelenés: Március 1.
11373: Sauron Sisakja
Ár: 75€
Elemszám: 538 db.
Minifigurák: 1 db.
Méretek: magasság 33 cm
A szettben maga Sauron is benne lesz minifiguraként az Egy Gyűrűvel a kezében, tehát nem kell a Barad-Dûr készletet beszerezni azért, hogy Középfölde Sötét Urát a gyűjteményetekbe tudjátok.
A sisak köré a jellegzetes, tüskés koronát is megalkothatjuk. Az építmény alá kerül egy Sauron és Lord of the Rings feliratú kis tábla, ami mellé a minifigurát is kiállíthatjuk, illetve az SW sisakokhoz hasonlóan, ez a kiállítási darab is kap egy fekete állványt.
Aki hely szükében van a Barad-Dûr szett miatt, de akar egy Sauron figurát, annak itt lesz a lehetőség lecsapni erre a készletre, ami egyébként a minifigura nélkül is megállná a helyét.
A figura első pillantásra, ugyanaz, mint ami a Barad-Dûr szettben is megtalálható, csupán a buzogány hiányzik a kezéből!"Kockamorzsa

De miért szürke és skkor már miért nem sötétszürke?
Oké hogy a fimben sem fekete csak annak tünik, de biztos hogy nem ilyen világos szűrke. -
Tyler Durden
addikt
-
5150head
őstag
Én mondjuk nem leveleznék a Legoval, hanem keresnék valamelyik magyar BrickLink eladónál egy ilyet.
Rákerestem, van, aki már két forint hatvan fillérért ad egy újat. De bemehetsz egy fizikai Lego boltba, mondjuk a Keleti Károlyban és vehetsz egyet 19,- Ft-ért.
Hamarabb a kezedben lenne a hiányzó láncszem...
Persze, ez is opció lehet.
Viszont bricklinken szokott lenni minimum érték amiért vásárolni kell az eladótól, és a szállítás sincs ingyen.
Nekem vidékiként nincs lehetőségem besétálni olyan lego boltba ahol van ömlesztett lego.
Nekem se volt sürgős így megrendeltem a legotól. Több időbe telt, de nem volt vele macera. -
ripla
addikt
Állítólag ez a minas tirith
Ha tényleg ez lesz, ránézésre lesz vagy fél millió forint.
-
Pötyi
őstag
Én mondjuk nem leveleznék a Legoval, hanem keresnék valamelyik magyar BrickLink eladónál egy ilyet.
Rákerestem, van, aki már két forint hatvan fillérért ad egy újat. De bemehetsz egy fizikai Lego boltba, mondjuk a Keleti Károlyban és vehetsz egyet 19,- Ft-ért.
Hamarabb a kezedben lenne a hiányzó láncszem...
-
Imy
veterán
Engem már megszívatott egy fekete elem is, szóval bármi lehet.
Azóta mindig úgy építek, hogy amikor kiszórom a zacsiból a legókat, (azon túl hogy belenézek) akkor az üres papírzacskót a fény felé tartom, így szépen kirajzolódik annak sziluettje ami beleragadt.
Nekem most az Enterprise hiányzó eleme több mint 3 hét volt mire megjött.Nekem nem sürgős, hogy megjöjjön.
Addig el van a szekrényben. -
Imy
veterán
-
Pötyi
őstag
-
5150head
őstag
Nem cseréltem fel, mert eddig minden mindenhova passzolt.
A zacsikat mindig a képen látható dobozba öntöm, mondjuk már kb 1 hete eldobtam, de egy fehér pin az átlátszó zacsiban szemet szúrt volna.
Nme gond, megvárom az alkatrészt, amúgy is már 3-4 hete rakosgatom esténként, ha éppen van rá időm.Engem már megszívatott egy fekete elem is, szóval bármi lehet.
Azóta mindig úgy építek, hogy amikor kiszórom a zacsiból a legókat, (azon túl hogy belenézek) akkor az üres papírzacskót a fény felé tartom, így szépen kirajzolódik annak sziluettje ami beleragadt.
Nekem most az Enterprise hiányzó eleme több mint 3 hét volt mire megjött. -
Imy
veterán
Nem cseréltem fel, mert eddig minden mindenhova passzolt.
A zacsikat mindig a képen látható dobozba öntöm, mondjuk már kb 1 hete eldobtam, de egy fehér pin az átlátszó zacsiban szemet szúrt volna.
Nme gond, megvárom az alkatrészt, amúgy is már 3-4 hete rakosgatom esténként, ha éppen van rá időm. -
csababarca
őstag
Szólj ha hirdeted, lehet vagyok rá.
Minath Tirith készlet is bestbuy, de először Rivendell fog kelleni.
-
tPedro_
őstag

-
Imy
veterán
Sajnos ismerőst nem tudom kinek lenne felesleges, korábbi készletekből pedig ilyen nem maradt meg

-
5150head
őstag
Nem cserélted fel véletlenül, a már beépítet pinek közül vmelyikkel?
Továbbá a zacsiba is be tudnak ragadni a kis genyók, nem maradt ott véletlen?
-
HUN_Sector
őstag
-
Sundesz
addikt
Megint szembejött velem egy UCS Imperial Shuttle videó. Van valami oka, hogy ezt az ikonikus szettet a LEGO miért nem adja ki újra? Szerintem az egyik legjobb Star Wars UCS készlet.
-
Crus
addikt
Alzán 34840 a creator vár
Röhejes és vállalhatatlan az 50 ezres official alapára... szerencsére lesz ez 30k-ért is. Kivárjuk.
-
HUN_Sector
őstag
Alzán 34840 a creator vár
-
RapaNui1
senior tag
Üdv körülbelül valóban 1-3 hét mire megjön és 1-3 nap mire válaszolnak. Nem egy nagy durranás az az alkatrész lehet van is itt valakinek vagy esetleg nincs ismerős aki legózik hatha akad neki.
-
Imy
veterán
A Ferrari FXX modellnél beleestem abba, hogy hiányzik egy alkatrész. Lego oldalán elindítottam az alkatrész kérést. Mailt nem kaptam.
Mail mire jön meg, és kb mire kapom meg az alkatrész? Az oldalon 7-10 munkanapot írnak.
(A mobilon a felső piros alkatrész)
-
HUN_Sector
őstag
-
Diesel38
tag
Megérkezett a kis szett... Még nem tudom mire vállalkoztam. Várom hozzá a világítós elemeket battery box és Sound effects kiegészítővel.

Majd a polc alá kerül ez: Titanic Amazon Exclusive / 1000 copies Limited Collector's Edition
Nekem is nagy álom a Titanic. Mindenképp be fogom szerezni. A fullos világítás már megvan.
Én még ajánlom hozzá ezt a méretek érzékeltetésére: 1/200 Figurák
-
RapaNui1
senior tag
Elkeztem szétbontani a Millenium Falcont. Azt hiszem ha végzek elég is lesz belőle. Többet sose Millenium Falcon.
Nem semmi egy szerkezet, de szétbontani egy agyrém. Megint el lesz adva. -
RapaNui1
senior tag
-
Krajczi
tag
-
ripla
addikt
"Icons 2026
BREAKING ❗️❗️❗️
A Sötét Úr sisakja!
Hivatalos képeken az új Icons Gyűrűk Ura készlet, melyben Sauron ikonikus sisakját építhetjük fel!
Megjelenés: Március 1.
11373: Sauron Sisakja
Ár: 75€
Elemszám: 538 db.
Minifigurák: 1 db.
Méretek: magasság 33 cm
A szettben maga Sauron is benne lesz minifiguraként az Egy Gyűrűvel a kezében, tehát nem kell a Barad-Dûr készletet beszerezni azért, hogy Középfölde Sötét Urát a gyűjteményetekbe tudjátok.
A sisak köré a jellegzetes, tüskés koronát is megalkothatjuk. Az építmény alá kerül egy Sauron és Lord of the Rings feliratú kis tábla, ami mellé a minifigurát is kiállíthatjuk, illetve az SW sisakokhoz hasonlóan, ez a kiállítási darab is kap egy fekete állványt.
Aki hely szükében van a Barad-Dûr szett miatt, de akar egy Sauron figurát, annak itt lesz a lehetőség lecsapni erre a készletre, ami egyébként a minifigura nélkül is megállná a helyét.
A figura első pillantásra, ugyanaz, mint ami a Barad-Dûr szettben is megtalálható, csupán a buzogány hiányzik a kezéből!"Kockamorzsa

-
Vikthor
nagyúr
-
Micsurin
nagyúr
Na még egy Haas és teljesek vagyunk
-
RapaNui1
senior tag
Megérkezett a kis szett... Még nem tudom mire vállalkoztam. Várom hozzá a világítós elemeket battery box és Sound effects kiegészítővel.

Majd a polc alá kerül ez: Titanic Amazon Exclusive / 1000 copies Limited Collector's Edition
Hol sikerült végül beszerezned, ha meg lehet kérdezni? Gratulálok hozzá.
-
manokaj
tag
Elkészült a Discovery is. Én azt hittem majd azt egyszerűbb és könnyebb lesz építeni megleszek vele pillanatok alatt. Tévedtem. Ugyan olyan jó és élvezetes volt megépíteni mint magát a repülőt és nagyon szép lett a végeredmény. Tulajdon képpen a pénzünkért kaptunk egy 2in1 készletet ami egy nagyon jó építési élménnyel rendelkező impozáns kiállítási darab.
Egy jó akcióban bátran ajánlom mindenkinek.

Szuper lett a végeredmény.Ezèrt is jó ha rakunk fel építési képeket-élményeket, hátha így tetszik meg vkinek egy készlet.Anno én is néztem ezt a szettet,de nem jött be ,de most megváltozott a véleményem.Ehez kéne vmi jó fali tartó
. -
sb
veterán
Fiam is tett fel keresztkérdéseket mikor meglátta, hogy kapható lesz-e már a tigriscápás mire a szülinapja lesz... hát igen.

Bár nála még a Ninjago-k is mennek. A piros sárkányból már kezd kiszeretni de az annyira jó, hogy lehet meg kell venni bármilyen cápás mellé is.
Apró gond, hogy robot is jött már idén és fog is még, plusz új sárkány is lesz. Baj az mindig van.Ez a kamion is remek darab amúgy. Szuper a megvalósítás és az ötletek is ebben. Itt gumiköpenyestől befér a figura vezetni.
Talán ami felróható, hogy a tartály részen az egyik talp elem fura mód nincs belülről megtámasztva, ha benyomom akkor a full tartályt szét kell szedni a visszarakáshoz. (Ezt a részt építettem, amúgy összerakta az egészet egyedül (6-), a végére már azért megunta.)
Ilyen strukturális gyengeségekhez nem vagyok hozzászokva Lego oldalon. (A WALL-E & EVA szettben is volt pár fura, 1 studos/mozgós felfogatás. De amúgy az a szett is szuper, dizájnra is, plusz a mozgó részek). Az más, hogy ez-az ha van részlet leeshet, nyilván. Egy mini elemekkel részletezett SC-től nem várok el sok extrát, de fő elemekre azok sem szoktak szétjönni.Tökmás: A BF-es 200 pont->1000 pont átváltás ha nem megy akkor van valami trükk? Már kérdeztem, ill. visszaolvastam mert anno kiadáskor is volt vele vmi gond/link a beváltásra, de nekem nem ment (anno se dec végén, jan elején). Bármi ötlet az ügyfélszolgálaton innen?
-
sb
veterán
Basszus ezeknek a 2025-ös dolgozói szetteknek jól elment az ára. Én még anno 35 ezerért tudtam megvenni most meg inkább csak keresik, 1 eladót láttam az is 70 ezer, de külföldi oldalakon még ennél is drágább. Én meg nem mertem még egyet venni a sráctól 35k-ért. Még a végén eladom az enyémet.

Átveszem ezt is szívesen, mint a Mikulás postahivatalát. Persze nem az ebay-es áron.
Viccen kívül: tetszett a készlet, 45-ért gondolkodtam rajta - annyit is bőven megér alapból - de úgy voltam vele, hogy jópofa, de nem az igazi. Most is kiegészíteném szívesen vmi kis második emelettel az egészet. Amúgy ránézve BL-en, 50k körüli árat dob rá a rendszer figurák és 4-5 extra alkatrész nélkül. Nyilván van benne pár exkluzív elem ami vagy drága vagy nem kapható. Bár most 1-2 hete pl. megjelent PaB-on két ritka alkatrész már...
Majd meglátom, lehet, hogy jövő karácsony előtt esetleg vmi extra/kiegészített formában ránézek majd BL-en...És a sok bemutatóra: Köszi! Szuperek. Ez az abbahagytad-visszajöttél szóra sem érdemes. Hullámzik normálisan is szvsz ahogy korábban is írtam.
Repcsik: A Concodre nekem továbbra is nyálcsorgatós, a többi annyira nem. Bár ezt olvastam, hogy a Boeing-et szeretik, klassz modell lett.Vadnyugati téma:
Ahogy többen is írták, a téma nem érdekes számomra sem, készlet is alig van a témában, plusz új témát se kezdtem volna... DE (itt is DE)... BDP-ben nem véletlen, hogy már a 4. szett jön, mikor kigyűjtöttem hány tervező fut a legtöbb készlettel, ő az egyik aki feljött legalább 4 készlettel a klasszikusok top ligájába. Nem véletlen...
És a készleteket megnézve jön a "szakmai" fordulat: mint Lego szerető, hiába nem érdekes a téma, a rengeteg minőségi részlet megvesz kilóra.
Ez a ház is nagyon menő lett. A fal szuper. A részletek pedig... lehetne sorolni, de ott vannak a képeken. Szuper!
Ahogy a vonat is... a részletek ott is tetszettek, de drága volt és vadnyugatiként nekem kilógott, ott is inkább a klasszik gőzös felé vettem az irányt. A bánya is menő.@Tyler Durden
Kíváncsi leszek a Discovery belső matricázására...
Nálam még dobozban, de ez tuti építve lesz. A Saturnt is megvettem anno de végül annak menni kellett, ebben a témában nekem ez a top készlet. -
Tyler Durden
addikt

Congrats! Ütős kis készlet, idénre nekem is be van tervezve, csak asszonypajtáson is át kellene erőszakolni vhogy
Majd a világítással kapcsolatos tapasztalatokat pls oszd meg, mert ehhez fixen be akarok én is szerezni vmi design pimpet. -
Throme
veterán
Emlékszem mikor linkelted. Nálam "Technic Arocs" készült anno Duploból.
@Mozaart
Ebbe a print, új elem dologba kár belemenni. Én egyik oldalon sem álltam, sose zavartak a matricák, írtam itt már többször... ahogy AFOL, komoly-kiállítási készletgyűjtő sem vagyok: hidegen hagyott mindig a printért való sírás is.
DE... ettől még meg tudom érteni a 80-250k-t kiadó AFOL-ok bánatát... ÉS logikusan ettől függetlenül nincs jó magyarázat rá. Újra: nézd meg a kijövő készletekben az új elemeket, printeket. A rohadt drága AFOl készletekben sokszor 1-5db printről vagy 1-2 új elemről beszélünk. Nem kockáztatok nagyot ha azt mondom, hogy printből+új elemből 100-as nagyságrend jön ki egy évben a Legótól. Mindez - nyilván jóval nagyobb darabszámban - eladott kis 5k-s készletekben.
Tényleg csak ismételni tudom: Ninjago, Friends, City, SW, HP.... Figurák százai iszonyú igényes, egyedi printtel, új kisállatok, ninjago fejfedők, fegyverek, stb... Ja és Dreamzzz.Nálunk a karácsonyi (+előtte őszi szülinap-névnap) menü két Sonic készlet, Ninjago apróságok, Dreamzzz festékszóró kamion, City markoló, stb... csak ebből ha összeszedem a figurákat, extrákat, csak ámulok. Féloldalas fejfestés, félig átlátszó láb/kéz, átlátszó gumi köpeny. És egy figuránál tartunk... a következőn fémes, metálszerű festések itt-ott, a haja átlátszó és egyben gyöngyházfényű, csillogó izé. Még van benne pár figura... a kis majomig bezárólag a spec sötétkék űrhajós cuccáig. Átlátszó gumik a kamionon, spec "agy" elemek, printek... már csak a futottak még kategória.
És ez egy nagy készlet, akciósan valahol 25-30k között. Viszont tuti nem él majd 1 évnél többet szvsz, a vége 40% akció lesz (ahogy a Dreamzzz ránézésre nem fogy túl jól) és kis 5k-s készletekben is hasonló "költségek" vonulnak fel.Ez nem lehet pusztán számokon alapuló jelentős költségcsökkentés. Ez nagyon max - amit kinézünk a Legóból, gyk. kezd alaptézis lenni - egy nem optimális működésből/házon belüli policy-k, szekciók és egyéb nem megfelelő erőforrás-elosztásból adód anomália lehet inkább.
Dreamzz sorozatból a cápahajó megvan, de még mindig nem építettem meg. Hellyel is gazdálkodnom kell.
Viszont megjelent az a tigriscápás szett, ami szintén keeeell
. Van baj....Ha pénz és a hely nem számítana én venném ezt a vonalat
-
sb
veterán
Emlékszem mikor linkelted. Nálam "Technic Arocs" készült anno Duploból.
@Mozaart
Ebbe a print, új elem dologba kár belemenni. Én egyik oldalon sem álltam, sose zavartak a matricák, írtam itt már többször... ahogy AFOL, komoly-kiállítási készletgyűjtő sem vagyok: hidegen hagyott mindig a printért való sírás is.
DE... ettől még meg tudom érteni a 80-250k-t kiadó AFOL-ok bánatát... ÉS logikusan ettől függetlenül nincs jó magyarázat rá. Újra: nézd meg a kijövő készletekben az új elemeket, printeket. A rohadt drága AFOl készletekben sokszor 1-5db printről vagy 1-2 új elemről beszélünk. Nem kockáztatok nagyot ha azt mondom, hogy printből+új elemből 100-as nagyságrend jön ki egy évben a Legótól. Mindez - nyilván jóval nagyobb darabszámban - eladott kis 5k-s készletekben.
Tényleg csak ismételni tudom: Ninjago, Friends, City, SW, HP.... Figurák százai iszonyú igényes, egyedi printtel, új kisállatok, ninjago fejfedők, fegyverek, stb... Ja és Dreamzzz.Nálunk a karácsonyi (+előtte őszi szülinap-névnap) menü két Sonic készlet, Ninjago apróságok, Dreamzzz festékszóró kamion, City markoló, stb... csak ebből ha összeszedem a figurákat, extrákat, csak ámulok. Féloldalas fejfestés, félig átlátszó láb/kéz, átlátszó gumi köpeny. És egy figuránál tartunk... a következőn fémes, metálszerű festések itt-ott, a haja átlátszó és egyben gyöngyházfényű, csillogó izé. Még van benne pár figura... a kis majomig bezárólag a spec sötétkék űrhajós cuccáig. Átlátszó gumik a kamionon, spec "agy" elemek, printek... már csak a futottak még kategória.
És ez egy nagy készlet, akciósan valahol 25-30k között. Viszont tuti nem él majd 1 évnél többet szvsz, a vége 40% akció lesz (ahogy a Dreamzzz ránézésre nem fogy túl jól) és kis 5k-s készletekben is hasonló "költségek" vonulnak fel.Ez nem lehet pusztán számokon alapuló jelentős költségcsökkentés. Ez nagyon max - amit kinézünk a Legóból, gyk. kezd alaptézis lenni - egy nem optimális működésből/házon belüli policy-k, szekciók és egyéb nem megfelelő erőforrás-elosztásból adód anomália lehet inkább.
-
Throme
veterán
-
Vikthor
nagyúr

-
RapaNui1
senior tag
-
Pötyi
őstag
Elkészült a Discovery is. Én azt hittem majd azt egyszerűbb és könnyebb lesz építeni megleszek vele pillanatok alatt. Tévedtem. Ugyan olyan jó és élvezetes volt megépíteni mint magát a repülőt és nagyon szép lett a végeredmény. Tulajdon képpen a pénzünkért kaptunk egy 2in1 készletet ami egy nagyon jó építési élménnyel rendelkező impozáns kiállítási darab.

Mutattam egy ikonikus fotót egy ilyen repülésről a kétéves kiscsajnak - és ő is meg tudta építeni az űrsiklót hordozó repcsit:

-
cyber86
őstag
Sziasztok. Ilyen világítás van valakinek?
-
maross
nagyúr
Nagyon jol neznek ki, de te jo eg, mennyi helyet foglalnak...
-
RapaNui1
senior tag
Csakhogy egy ilyen is legyen
-
RapaNui1
senior tag
Melyik a szebb nem is tudom. Talán a Concorde letisztultabb áramvonalasabb, de nem nagyon tudnék választani a kettő közt.
A Boeing funkcionálisabb 2 az egyben stb, szóval ha mindenképp választanom kéne szerintem azt választanám márcsak a méretiből adódóan is, de mindkettő gyönyörű.
-
RapaNui1
senior tag

-
hami85
aktív tag
Basszus ezeknek a 2025-ös dolgozói szetteknek jól elment az ára. Én még anno 35 ezerért tudtam megvenni most meg inkább csak keresik, 1 eladót láttam az is 70 ezer, de külföldi oldalakon még ennél is drágább. Én meg nem mertem még egyet venni a sráctól 35k-ért. Még a végén eladom az enyémet.

Lecseng az is majd, szerintem semmi extra…
-
RapaNui1
senior tag
A képek nem adják vissza rendesen, de az állványon sokkal jobban mutat a repcsi mint a kerekein állva. Holnap reggel még összerakom gyorsan a Discoveryt is és rászerkeztem aztán én is csinálok pár képet a Concorde mellett.
-
RapaNui1
senior tag

-
Mozaart
aktív tag
bulzáj, a panda az egy minimál jumurdzsák kráken
, csak ugye a képi nézet szerint felülről van, igy a csápok nem jönnek ki, sajnos piros [csápokat] nem találtam az ömlesztettben, csak feketéket, de majd sztem vmi nagyobbra cserélem, mint amilyen a képen van
"> Áh. Tehát korábban 01.20-án kértél tippeket, hogy az ajtó névtáblára kijöjjön ez a moc.
-
LÁZ
Topikgazda
bulzáj, a panda az egy minimál jumurdzsák kráken
, csak ugye a képi nézet szerint felülről van, igy a csápok nem jönnek ki, sajnos piros [csápokat] nem találtam az ömlesztettben, csak feketéket, de majd sztem vmi nagyobbra cserélem, mint amilyen a képen van
"> -
Throme
veterán
Elkészültem. Ez a szekér nagyon jó lett de azért vannak hiányosságai. Ahhoz hogy a tartalmát megnézhessük elég nehéz leszedni a ponyvát. Ha a lovaknál fogva húzom a kocsin nem fordul magától mert az illesztési pont a lovak és a kocsi közt nagyon szoros. Erre létezik már más megoldás is egy másik elem nem is értem miért nem azt használták, de ez pár mozdulattal szerintem átalakítható. Maguk a lovak is elég gyengén csatlakoznak a kocsihoz, szóval maga a szekér összességében nagyon szép lett az utóbbi idők szerintem egyik legszebb lovasszekere, de azért vannak hiányosságai, bár én nem nagyon fogok vele játszani, szóval nekem így is megfelel.
Összességében azt kell mondjam hogy nekem iszonyatosan tetszik, nem is tudom mikor raktam már össze készletet 1 nap alatt megállás nélkül, de ezt nem bírtam abbahagyni.
Ismétlem önmagam de a méreti, ezek színek, a hangulata a képi világ, a berendezés a kialakítás a megvalósítása külcsíny és a belbecs, az apró hibáktól eltekintve számomra szinte tökéletes.
Fishing store western megvalósítása

Anno még műanyag katonákkal játszottunk "kovbojost-indiánost" aztán parány peti, majd playmobil... A Lego kimaradt. Nem is nagyon emlékszem hivatalos szettre, persze biztos volt.
Nekem ezzel az a gondom, hogy ha bővíteni akarnám, akkor most nagyon nem tudnám Lego logo alatt ezt megtenni."Sötét oldali" legónál tapasztaltam, hogy a matrica pont akkora, mint a felület.
Előtte a kis matricák ragasztgatása közben az illesztéssel bajlódtam, de utólag azt mondom, az könnyebb. -
Tyler Durden
addikt
Köszi, efelett simán elsiklottam. Keresek vmit, mert simában nem tudom, hogy fog elférni.
Közben az első 3 zacskót volt ma időm megépíteni, ez maga a Hubble űrteleszkópót tartalmazza. Építési élményben nekem kicsit hajazott a Saturn V-re, ennek ellenére nem volt unalmas. A végeredmény pedig szerintem magáért beszél, nagyon odafigyeltek, hogy minél autentikusabb legyen. Ha a Discovery is ezt a szintet hozza, akkor egy szavam nem lehet. /hozzáteszem, hogy a Saturn meg a Lunar Lander mindkettő nagyon jó készlet, egyiknél sem volt hiányérzetem, kihozták belük azt, amit lehetett/
-
Elmör
őstag
Elkészült maga a repülő. Szerintem nagyon jó lett. Nem mondom hogy túlságosan szép, de amit lehetett azt kihozták belőle.
Így a Discovery nélkül nekem egy kicsit farnehéznek tűnik, az első futómű szinte le sem ér a talajra, viszont jól kiegyesúlyozták mert nem is dől a farkára, ha megbillentem hátrafelé a súlyánál fogva visszaáll egyenesbe, de mégsem lett teljesen tökeléletes.
A másik hiányossága a hátsó függőleges vezérsík ami eléggé gyengére sikerült, ha erősebben megfogja az ember csavarodik nyeklik jobbra-balra.
A harmadik és eddig egyben utolsó negatívum, azért írom ezt mert a Discovery még nincs kész, azok a matricák már megint.
6db van magán a gépen, de ne felejtsük el hogy ennek az eredeti ára több mint 90 ezer forint, a felnőtt szettek esetében elfelejthetné már a Lego ezeket a matricákat.
Szerintem bőven megkéri az árat 410-420 ft-os euróval számolva hogy beleférjen ebbe az árba 4db printelt elem.
Ezen kívül maga a végeredmény, kinézet, építési élmény, építési technika mind kiváló, szuper darab, csak ajánlani tudom eddig, aki el tud tekinteni a fentebb említett apróságoktól.
0

Ez a repülő jobban néz ki így, mint a dobozról. ✌️👍
-
RapaNui1
senior tag
A speed championsok már nem felérnek bele a repertoárba bár azért 1-2 darab akad nekem is. Majd valamikor az F1 filmes verdát meg a kis Deloriant szeretném megvenni, de az se baj ha az F1 kimarad, de a Delorian biztosan kell majd.
Szépek és technikásak egyébként ezek a kis speed championsok, de azért nem bánom hogy nem kell minden is, de tudom hogy te gyűjtöd ezeket így viszont tuti befutó lenne nekem is. Szép darab lett.
Basszus lassan már olyan művészi fotókat lőttök olyan beállításokkal hogy lassan már kezdem szégyelleni magam.
Láz: A kamerás kukucska már fel sem tűnt.
-
Mozaart
aktív tag
-
Throme
veterán
Ha van lehetőséged 3D nyomtatni, akkor én keresnék egy jó állványt hozzá.
Pl van vertikális stand hozzá, ez is jópofa.Nekem pl így van a Blacktron. Bár nem atomstabil, de szerintem marhajól néz így ki:

Ahj, a Discoveryre amúgy nekem is fáj még a fogam. Sajnos amikor 60 körül volt nem húztam be, aztán most elszállt az ára már 100k az is uh lemondtam róla. Az Atlas meg az ISS még dobozban várja az építést, sajnos nincs helyem hozzá. Az Apollo 11 meg itt csücsül az íróasztalon.
A Blackton párja a Galaxy Explorer szintén dobozban még.
Helyhiány miatt az Enterprise-t is most pakolgatnom kell ide-oda... majd ha végre költözünk...
A SC Delorean-t én is tegnap raktam ki. Első SC szettem, de tökre megértem azokat akik rá vannak kattanva ezekre. Szerintem is baromi jól sikerült, és igen ahogy írtad, ebbe miért fért annyi printelt elem és a nagy gyűjtői szettekbe meg miért nem... nah mind1.
#93725RapaNui1 Nah látom ez se egy egyszerű szett. Hajrá, eddig nagyon jók a képek.
Egy ilyen állványon tényleg jobban mutat, mint simán az asztalon. Gyerekkoromban ez a fajta űrhajós téma nem volt meg.
Most meg helyhiány miatt lett elvetve. -
Mozaart
aktív tag
-
LÁZ
Topikgazda
igen, az alapfunkció a névtábla, bár nem az az easter egg (csak most a kalózos setting miatt a nevek 1-1 bütykétől meg kellett válni), de mivel már a nagytestvér figyel a kamerás kukucska miatt, no para.
ps. madárka adja, listás nálam is
-
Throme
veterán
Na ha a gép törzsére azt írtam hogy nagyon jó, akkor a szárnyakra, azok törzshöz történő illesztésére nem találok szavakat. Ki a fene talál ki ilyet, hihetetlen. Ráadásul nemcsak hátrafelé hanem kicsit felfelé is íveltek mint a valóságban es ahogy ez összeall hát na. Kegyetlen leesett az állam.
Nem rossz ez a repcsi. Örvendetes, hogy a kerekeket be lehet úzni, van rá mechanika.
A hajtóművek kicsit aránytalanok, de legalább nem hagyták le. -
Throme
veterán
77237 Speed Champions Dodge Challenger
Szeretem a típust, így adta magát, hogy ezt a készletet megvegyem.
Sőt, vártam is, hogy 8 bütyök szélességben is legyen hivatalos szett.
Elsőként a '70-es évjárat jelent meg ebben a szélességben, de igazán a 2008-2018 formát vártam.
Természetesen a 6 széles verzió megvan
, ezért is reménykedtem egy 8 szélesben is.Építési élmény szempontjából nem számítottam nagy dolgokra. A forma is fekszik a legónak, mert azért nem egy ufó gömbölyű valami. Kellemesen csalódtam.
Nem is egy ötletes megvalósítás van a manual-ban. Igaz, hogy nem mindegyiknek látom ésszerű magyarázatát, inkább elemszám növelésnek tűnik.
Ilyen pl a hátsó oszlopok alatt az autó oldala. Egyszerűbben és kevesebb darabból is meg lehetett volna oldani (van is rá példa nem Lego területen).
A motortér tető sem szokványos, még nem láttam ilyen megoldást, viszont nekem nem jön be.A teljes verda viszont szuper jó lett. A színe is klassz. Első lámpa kialakítás zseniális. Hátul is áttetsző alkatrészből van a lámpa.
Jó látni, hogy 8 széles érában is jönnek szépen az izomautók.
Szerintem érdemes beszerezni ezt a verdát. Az építés sem lesz unalmas.

Egy kis gyűjtemény Challengerekből

-
RapaNui1
senior tag
-
RapaNui1
senior tag
Elkészült maga a repülő. Szerintem nagyon jó lett. Nem mondom hogy túlságosan szép, de amit lehetett azt kihozták belőle.
Így a Discovery nélkül nekem egy kicsit farnehéznek tűnik, az első futómű szinte le sem ér a talajra, viszont jól kiegyesúlyozták mert nem is dől a farkára, ha megbillentem hátrafelé a súlyánál fogva visszaáll egyenesbe, de mégsem lett teljesen tökeléletes.
A másik hiányossága a hátsó függőleges vezérsík ami eléggé gyengére sikerült, ha erősebben megfogja az ember csavarodik nyeklik jobbra-balra.
A harmadik és eddig egyben utolsó negatívum, azért írom ezt mert a Discovery még nincs kész, azok a matricák már megint.
6db van magán a gépen, de ne felejtsük el hogy ennek az eredeti ára több mint 90 ezer forint, a felnőtt szettek esetében elfelejthetné már a Lego ezeket a matricákat.
Szerintem bőven megkéri az árat 410-420 ft-os euróval számolva hogy beleférjen ebbe az árba 4db printelt elem.
Ezen kívül maga a végeredmény, kinézet, építési élmény, építési technika mind kiváló, szuper darab, csak ajánlani tudom eddig, aki el tud tekinteni a fentebb említett apróságoktól.
0

-
LÁZ
Topikgazda
aaarrrrggghhh
ps. easter egg alert
-
Krajczi
tag
-
RapaNui1
senior tag
Na ha a gép törzsére azt írtam hogy nagyon jó, akkor a szárnyakra, azok törzshöz történő illesztésére nem találok szavakat. Ki a fene talál ki ilyet, hihetetlen. Ráadásul nemcsak hátrafelé hanem kicsit felfelé is íveltek mint a valóságban es ahogy ez összeall hát na. Kegyetlen leesett az állam.
-
5150head
őstag
Hmm ez tartó jónak tűnik, hova akad ez be pontosan? Nem szeretném, hogy eldőljön, mint a rohadt nád

A leírásban írja:
Additional parts needed:
5x 10L (80mm) technic axle (Part ID: 3737)
10x Modified 2x2 plate with pin hole (Part ID: 2444)
A sikló hasára csatlakozik pinekkel.
Tuti van olyan is ahova nem kell extra alkatrész se. -
po1son
addikt
Fóti Auchan ha valakinek nem fontos a doboz
-
Tyler Durden
addikt
Pl van vertikális stand hozzá, ez is jópofa.Nekem pl így van a Blacktron. Bár nem atomstabil, de szerintem marhajól néz így ki:

Ahj, a Discoveryre amúgy nekem is fáj még a fogam. Sajnos amikor 60 körül volt nem húztam be, aztán most elszállt az ára már 100k az is uh lemondtam róla. Az Atlas meg az ISS még dobozban várja az építést, sajnos nincs helyem hozzá. Az Apollo 11 meg itt csücsül az íróasztalon.
Helyhiány miatt az Enterprise-t is most pakolgatnom kell ide-oda... majd ha végre költözünk...
A SC Delorean-t én is tegnap raktam ki. Első SC szettem, de tökre megértem azokat akik rá vannak kattanva ezekre. Szerintem is baromi jól sikerült, és igen ahogy írtad, ebbe miért fért annyi printelt elem és a nagy gyűjtői szettekbe meg miért nem... nah mind1.
#93725RapaNui1 Nah látom ez se egy egyszerű szett. Hajrá, eddig nagyon jók a képek.
Hmm ez tartó jónak tűnik, hova akad ez be pontosan? Nem szeretném, hogy eldőljön, mint a rohadt nád

-
RapaNui1
senior tag
Elkészült a törzs. Érdekes módon az eddigi építés során talán pont az oldalsó döntött burkolatok megépítése és beillesztése, illetve ennek a megoldása tetszik a legjobban idáig. Nagyon jól és szépen elburkoltak mindent és meg kell mondjam amennyire korábban a képek alapján nem tetszett ez a készlet, ahogy építem egyre inkább bejön.
A stabilitással sincs probléma és az alkatrészek illeszkedése is megoldódott, elég stabil ahhoz hogy meg lehessen fogni stb, nem esik szét.
A szárnyak vannak még hátra és az űrsikló, de annyira jó ezt is építeni hogy tuti ma befejezem.
Ez szintén egy olyan szett amit bátran merek ismét bárkinek ajánlani, mert amennyire korábban nem tetszett most annyira bejön. Mind az építése mind az építési megoldások, mind a végeredmény nagyon jó lett, szóval minden tekintetben egy jól sikerült készletről van szó.
Aki eddig azért nem szerezte be mert kétségei voltak felőle azt mondom ha teheti ne hagyja ki mert nagyon jó kis szett.
Szerintem tuti később lesz akcióban mert megosztotta az embereket a kinézete és biztos nem a legjobban fogyó készlet várjátok ki és csapjatok le rá nem fogjátok megbánni.
-
5150head
őstag
Nálam is most indul új projekt, szintén space témában /a képen a segítő is látható
/
Ide kellene majd valahogy fel legozni..
Tegnap pedig a kisfiammal összeraktuk a Speed Champ Delorean-t. Már többen leírták, hogy milyen jó készlet, így nem akarom bőlére ereszteni. Szerintem kihozták belőle azt amit lehetett, abszolút ajánlott még annak is, akit semmilyen szinten nem mozgat meg a film. Öröm volt látni, hogy egy ilyen kis készletben is mennyi printelt elem található, úgy látszik meg lehet ezt oldani, csak akarat kérdése. Remélem a közeljövőben eljut oda a lego, hogy legalább a tényleg nagy vagy UCS készletekben elhagyják végre a matricákat..

-
RapaNui1
senior tag
Elkészült a farokrész és összeillesztére került a törzs elülső részével. Továbbra is jó és élvezetes az építés.
Mozaart: Köszönöm az elismerő szavakat, de tudjuk hogy itt mások is építenek ahogy látjuk is, de az is igaz hogy pofázni és rizsázni én tudok itt talán a legtöbbet.

Előre is elnézést kérek azoktól akit ez esetleg zavar, de szeretem ide leírni a tapasztalataimat építési élményeimet és szeretem ezeket fényképekkel dokumentálni, még ha nem is olyan jókkal mint Szombatitomi vagy sokan mások.
Én is szívesen olvasom mások tapasztalatait és nézegetem a mások által csinált fotókat hallgatom meg az építési élményeket és sokszor meg is fogadom őket.
Persze nem mindig szólhat az építésről ez a fórum, de jó látni hogy nem én vagyok az egyetlen aki nem tudja letenni a Legót.

-
Mozaart
aktív tag
A kis Delorian nekem is bakancslistás, de jelenleg kicsit túlköltekeztem magam amint látjátok, szóval egyenlőre pihi van.
Közben elkészült a Boeing első fele, most jön majd a farok rész és a végén az összekötő burkolatok.
Kicsit mintha javult volna az elemek illeszkedéseinek szorossága, de lehet hogy már én szoktam csak meg.
Érdekes mert közben építem a Resszkessetek betörők házat is újra, és annál mintha nem vettem volna észre ezt a lazaságot, de lehet hogy csak én lettem már paranoiás.
Maga a repülő építése továbbra is nagyon jó és élőben nem is olyan csúnya es otromba mint a képeken.
Persze nem olyan letisztult és áramvonalas mint a Concorde, de cserében szerintem egy kicsit technikásabb az építése.
Továbbra is Köszönjük hogy a topik oszlopos építőmestere maradtál. Hiánypotló vagy köztünk.
-
RapaNui1
senior tag
A kis Delorian nekem is bakancslistás, de jelenleg kicsit túlköltekeztem magam amint látjátok, szóval egyenlőre pihi van.
Közben elkészült a Boeing első fele, most jön majd a farok rész és a végén az összekötő burkolatok.
Kicsit mintha javult volna az elemek illeszkedéseinek szorossága, de lehet hogy már én szoktam csak meg.
Érdekes mert közben építem a Resszkessetek betörők házat is újra, és annál mintha nem vettem volna észre ezt a lazaságot, de lehet hogy csak én lettem már paranoiás.
Maga a repülő építése továbbra is nagyon jó és élőben nem is olyan csúnya es otromba mint a képeken.
Persze nem olyan letisztult és áramvonalas mint a Concorde, de cserében szerintem egy kicsit technikásabb az építése.
-
Tyler Durden
addikt
Hát ezért raktam be a képet, hogy vhova oda kellene felraknom majd a Discovery-t, vannak kétségeim

-
Elmör
őstag
Nálam is most indul új projekt, szintén space témában /a képen a segítő is látható
/
Tegnap pedig a kisfiammal összeraktuk a Speed Champ Delorean-t. Már többen leírták, hogy milyen jó készlet, így nem akarom bőlére ereszteni. Szerintem kihozták belőle azt amit lehetett, abszolút ajánlott még annak is, akit semmilyen szinten nem mozgat meg a film. Öröm volt látni, hogy egy ilyen kis készletben is mennyi printelt elem található, úgy látszik meg lehet ezt oldani, csak akarat kérdése. Remélem a közeljövőben eljut oda a lego, hogy legalább a tényleg nagy vagy UCS készletekben elhagyják végre a matricákat..
Ezek a Nasa-s legok nagyon jól néznek ki, néha elgondolkoztam rajta én is, hogy oda is ki kellene kacsintani 1-2 építés erejéig, de már így sincs elég helyem, épp azon sakkozok, hogy hova fog elférni a Vasember ha kész lesz.
-
Tyler Durden
addikt
A nagyobb delorean re azt hittem valodi fém modell.. =) Mai napig beszerezném.. de annyira nagy BTTF fan nem vagyok h kell is.
A printelt témának utana olvastam.
Szamos oka van de az egyik legfontosabb:
- gyartasi koltsegek: a legonak is olcsobb de ha minden elem printelt lenne adott szett ara is dragabb lenne (kerdes mennyivel persze)Akkor meg az amugy is arerzekeny fogyasztok reklamalnanak az ár miatt. Es kevesebb szett fogyna.

Egyebkent a 75355 X Wing UCS szettben lett eloszor printelt display tábla. Nem tudom azota az osszes az e.

Amig mindenki panaszkodik a forumokon hogy draga es nincs eleg printelt elem de a boltban ugyanugy megveszi a szettet. Nem lesz egyhamar valtozas..
A kis Delorean az ugye 11400 volt ha jól emlékszem Alzáról. Tele van printelt elemmel és szignifikánsan nem lett drágább + 2 figura is van benne. Nemtudom mennyi árnövekedéssel járna, de minimálisat szerintem sokan hajlandóak lennénk kifizetni.
Nincs más választásod, mint megvenni ha nagyon tetszik. Árazásban én a pénztárcámmal szavazok, elég sok olyan szettet hagytam ki, ami tetszett volna, de az árazását már nem vagyok hajlandó benyelni. Illetve elég sok lego-m van, de a 90% másodkézből/jóárasítottan lett beszerezve. Pl amit most rakok Discovery azt 40 vagy 45k-ért vettem RapanNui1 kollegától és még vissza is van bontva zacskóként illetve lezárva. Teljesen olyan élmény, mintha boltban vettem volna, csak az árazása jóval barátibb..
-
Mozaart
aktív tag
/
A nagyobb delorean re azt hittem valodi fém modell.. =) Mai napig beszerezném.. de annyira nagy BTTF fan nem vagyok h kell is.
A printelt témának utana olvastam.
Szamos oka van de az egyik legfontosabb:
- gyartasi koltsegek: a legonak is olcsobb de ha minden elem printelt lenne adott szett ara is dragabb lenne (kerdes mennyivel persze)Akkor meg az amugy is arerzekeny fogyasztok reklamalnanak az ár miatt. Es kevesebb szett fogyna.

Egyebkent a 75355 X Wing UCS szettben lett eloszor printelt display tábla. Nem tudom azota az osszes az e.

Amig mindenki panaszkodik a forumokon hogy draga es nincs eleg printelt elem de a boltban ugyanugy megveszi a szettet. Nem lesz egyhamar valtozas..
-
Mozaart
aktív tag
A T betu tetejeben levo Új remény ikonikus nyito jelenete van a szettben. Ami csak egy easter egg de van benne "funkcio".
-
Tyler Durden
addikt
Kész az első 2 zacskó vagyis az 5-6, mert az első 4 a Discovery lenne, de én most azt hagyom a végére.
Egy élmény építeni. Rakod, rakod fogalmad sincs mi lesz belőle és a végén összeáll a futómű. Pont ezt szeretem a legóban amikor fogalmam sincs hogyan de összeáll a dolog. Szinte repült az idő az építése közbem és azt kívánja az ember hogy még, még, még. Folytatom is tovább.
Viszont van egy nagy problémám ami nem a készlet hibája hanem maga a gyártóé. Ez egy új szett, nagyobb darabokra szétszedve kaptam kézhez 1x volt összerakva. Nem volt megfürdetve, nem volt kitéve nagy hőingadozásnak nem állt éveket egy dobozban.
Én szedtem szét kézzel óvatosan ahol kellett szeparátort használva.
Mégis azt veszem észre mint más korábbi bontott szettek esetében is hogy szerintem a szétszedés során megtágult a műanyag, az elemek nagyon lazán kapcsolódnak nem olyan összerakni mint egy vadi új szettet.
Pont ez a probléma hiszen a lego lényege az lenne hogy szinte végtelen alkalommal szétszedem összerakom újrahasználom, mást építek belőle stb, hiszen végredményben egy kreatív gyerekjáték lenne.
Ez egyébként csalódás így számomra mert felveti bennem a kérdést hogy tulajdon képpen hány alkalommal szedhető szét és rakható össze ez a készlet, hogy a végén a műanyag tágulása miatt magától szét ne essen teljesen lerombolva a legoba vetett bizalmat.
Sajnos ez egy nagy probléma és osztom azok véleményét akik azt állítjak a mai Lego minőségre már nem olyan mint régen.
Hiába állítja azt a Lego hogy 90 éve nem változott semmi ez nem igaz, a minőség a műanyag minősége tuti rosszabb lett.
Hogy ez most az anyagvastagság miatt vagy az anyag összetétel miatt, vagy a kettő együtt okozza azt nem tudom, de baj van az biztos.Nálam is most indul új projekt, szintén space témában /a képen a segítő is látható
/
-
RapaNui1
senior tag
Kész az első 2 zacskó vagyis az 5-6, mert az első 4 a Discovery lenne, de én most azt hagyom a végére.
Egy élmény építeni. Rakod, rakod fogalmad sincs mi lesz belőle és a végén összeáll a futómű. Pont ezt szeretem a legóban amikor fogalmam sincs hogyan de összeáll a dolog. Szinte repült az idő az építése közbem és azt kívánja az ember hogy még, még, még. Folytatom is tovább.
Viszont van egy nagy problémám ami nem a készlet hibája hanem maga a gyártóé. Ez egy új szett, nagyobb darabokra szétszedve kaptam kézhez 1x volt összerakva. Nem volt megfürdetve, nem volt kitéve nagy hőingadozásnak nem állt éveket egy dobozban.
Én szedtem szét kézzel óvatosan ahol kellett szeparátort használva.
Mégis azt veszem észre mint más korábbi bontott szettek esetében is hogy szerintem a szétszedés során megtágult a műanyag, az elemek nagyon lazán kapcsolódnak nem olyan összerakni mint egy vadi új szettet.
Pont ez a probléma hiszen a lego lényege az lenne hogy szinte végtelen alkalommal szétszedem összerakom újrahasználom, mást építek belőle stb, hiszen végredményben egy kreatív gyerekjáték lenne.
Ez egyébként csalódás így számomra mert felveti bennem a kérdést hogy tulajdon képpen hány alkalommal szedhető szét és rakható össze ez a készlet, hogy a végén a műanyag tágulása miatt magától szét ne essen teljesen lerombolva a legoba vetett bizalmat.
Sajnos ez egy nagy probléma és osztom azok véleményét akik azt állítjak a mai Lego minőségre már nem olyan mint régen.
Hiába állítja azt a Lego hogy 90 éve nem változott semmi ez nem igaz, a minőség a műanyag minősége tuti rosszabb lett.
Hogy ez most az anyagvastagság miatt vagy az anyag összetétel miatt, vagy a kettő együtt okozza azt nem tudom, de baj van az biztos. -
apholyon
aktív tag
Az SW felirattal vagyok így... Az ráadásul semmilyen + játékkal nem bír, de egyébként meg jól mutat, tetszik és elég sok SW készletem van... Na majd egyszer talán valami komolyabb akcióban...
-
ripla
addikt
-
Elmör
őstag
Nem látom benne a 930 darabot, de jó kis építés volt ez a Marvel felirat és bár picit nehezen mozog a szerkezet ami a figurákat kilöki mégis jópofa. Nekem bejön, a kis Marvel sarokhoz jó volt hozzátenni.
-
RapaNui1
senior tag
Mondjuk ezek a bricklinkes western készletek gyanúsan hajaznak egy Lego közeli minőséget képviselő alternatív gyártó szettjeihez, így gyanítom hogy ahogy a 9. körben is jön egy western készlet úgy fog sorban érkezni a többi, mivel ők már sokkal előrébb járnak különböző western épületek terén.
-
RapaNui1
senior tag
Nagyon köszi a leírást, a képeken is átjön, hogy mennyire jól néz ki az űrhajó. A leírásod csak megerősített abban, hogy be kell szerezzem, szal marad a listán és figyelek vmi jó akciót.
Annyi kérdésem még lenne, hogy akkor az nem probléma ha shuttlepod kimarad? Amennyire rápattantam a hajóra, azt így külön nem biztos, hogy beszerezném..RapaNui1: ez a készlet is nagyon jól néz ki, extrán kidolgozott és nagyot megy, hogy van hátulja a háznak. Egy western készletbe abszolúte bele lehet pattintani, de az megint egy szabad szemmel jól látható összeg elköltésével fog járni. Magában -bár megépíteném- de mivel nincs western készletem, így építés után eladnám. A vonat az más tészta, azt magában is kiállítanám.
Én így vagyok a mostani BDP Gold Mine szettel. Gondolkodtam rajt nagyon, de aztán mégsem rendeltem belőle mert akkor még egyáltalán nem volt tervben a western téma, csak a középkori. Most meg úgy vagyok vele a General Store után hogy lassan úgy érzem a western téma majdnem jobban tetszik mint a középkor, így most már bánom, hogy nem jön 1 Gold Mine. Talán ha szerencsém lesz Hami85 megszán engem és megvehetem tőle.

-
Tyler Durden
addikt
U.S.S. Enterprise NCC 1701-D - #10356
A hajót, csak úgy mint a sorozatban itt is szét lehet választani, parancsnoki egységre (tányér) és harci egységre (hajótest+hajtóművek)
A parancsnoki egység (tányér) 49cm széles, szóval nem kicsi a hajó, ez különösen csak felülről, látszik, oldalról vékony, kecses a hajó. Sokan fikázták, hogy a tányér szélén a letörések takarásai szögletesek, engem ez egyáltalán nem zavar, a széleket konkrétan tökéletes formára hozták ki. Magát a tányér alapját csillag formában kell megépíteni ezután előre megépített modulokat kell felpattintani. Ezeknek a moduloknak az építése kicsit repetitív, ált egymás tükörképei. A tényér részben kapott helyet a minden Star Trek hajón megtalálható névtábla. Ez az a névtábla aminek nyomtatását elrontották. Az enyém is rontott, de egyáltalán nem bánom, szerintem vicces, így van egy bája. Egyébként ezt a táblát körbe kell építeni, szóval kb soha nem fogja látni senki. Az egyetlen játékfunkció itt, hogy a hangár teteje levehető, itt van a két shuttlepod amiből az egyik a két egységet rögzíti egy hosszabb pinnel.
A harci egység két félből áll, uh ezek is egymás tükörképei. Érdekes formára kell megépíteni őket és három helyen rögzülne egymáshoz kereszt alakú bogyós alkatrészekkel. Szerintem itt is nagyon eltalálták a formát.
A hajtóműgondolák is itt kaptak helyet, ez két egyforma építés. Annyi easter egg van benne, hogy a hajtóművek belsejében meg kellett építeni a futóhidat. Szerintem ez egy tök jó részlet. A hajtóművek is levehetőek.
A hajó maga kétkezes, viszonylag orrnehéz, szóval nem kifejezetten játszós. Az állvány sima technic, funkcióját ellátja, elég stabil.
A minfigura felhozatal pazar, mindenki itt van aki számított a sorozatban. Jók a kiegészítők és a display is. Külön plusz pont, hogy Ro Laren is ráfér a displayre, illetve Riker jazzharsonája is.
Negatívumok:
Matricák természetesen. Én se értem, hogy egy ilyen kifejezetten felnőtteknek szóló kiállítási darabnál miért erőlködik még mindig a Lego a matricákkal. Ha hajó elején lévő jelzésen és a plaketten kívül minden matrica.
A tányér rész felpattintható moduljai kicsit instabilak.
Worf fejszíne és a haj alkatrésze/homloka színben elütnek egymástól.
Az impulzus hajtóművek narancs színt kaptak, amit nem igazán értek, mindig pirosak voltak.
Az én készletemben volt hiány is. Egy 1x6 narancs elem hiányzott, helyette egy random zöld döntött elem volt a csomagban. Máshonnan pótoltam, de nem esett jól a hiány. Azóta már megjött a cseredarab és már bele is építettem.Onizuka Shuttlepod - #40768
A hajó mellé járó ajándék shuttlepod. Aranyos kiegészítője az Enterprise-nak és a mellé adott Ro Laren figura is beleillik a társaságba. Maga a shuttlepod nem nagy eresztés, döntött elemek, matricák mindenhol, de belül két minifigura elfér egymás mellett. Az ajtajai és a hátulja nyitható.
Összességében nekem nagyon tetszik, szerintem nagyon eltalálták a formát és hogy szét lehet választani szerintem sokat ad hozzá.
Örülök hogy a D-t hozták ki elsőnek és reméljük lesz még folytatás a ToS és Voyager képében.

Nagyon köszi a leírást, a képeken is átjön, hogy mennyire jól néz ki az űrhajó. A leírásod csak megerősített abban, hogy be kell szerezzem, szal marad a listán és figyelek vmi jó akciót.
Annyi kérdésem még lenne, hogy akkor az nem probléma ha shuttlepod kimarad? Amennyire rápattantam a hajóra, azt így külön nem biztos, hogy beszerezném..RapaNui1: ez a készlet is nagyon jól néz ki, extrán kidolgozott és nagyot megy, hogy van hátulja a háznak. Egy western készletbe abszolúte bele lehet pattintani, de az megint egy szabad szemmel jól látható összeg elköltésével fog járni. Magában -bár megépíteném- de mivel nincs western készletem, így építés után eladnám. A vonat az más tészta, azt magában is kiállítanám.
-
RapaNui1
senior tag
A hajót, csak úgy mint a sorozatban itt is szét lehet választani, parancsnoki egységre (tányér) és harci egységre (hajótest+hajtóművek)
A parancsnoki egység (tányér) 49cm széles, szóval nem kicsi a hajó, ez különösen csak felülről, látszik, oldalról vékony, kecses a hajó. Sokan fikázták, hogy a tányér szélén a letörések takarásai szögletesek, engem ez egyáltalán nem zavar, a széleket konkrétan tökéletes formára hozták ki. Magát a tányér alapját csillag formában kell megépíteni ezután előre megépített modulokat kell felpattintani. Ezeknek a moduloknak az építése kicsit repetitív, ált egymás tükörképei. A tényér részben kapott helyet a minden Star Trek hajón megtalálható névtábla. Ez az a névtábla aminek nyomtatását elrontották. Az enyém is rontott, de egyáltalán nem bánom, szerintem vicces, így van egy bája. Egyébként ezt a táblát körbe kell építeni, szóval kb soha nem fogja látni senki. Az egyetlen játékfunkció itt, hogy a hangár teteje levehető, itt van a két shuttlepod amiből az egyik a két egységet rögzíti egy hosszabb pinnel.
A harci egység két félből áll, uh ezek is egymás tükörképei. Érdekes formára kell megépíteni őket és három helyen rögzülne egymáshoz kereszt alakú bogyós alkatrészekkel. Szerintem itt is nagyon eltalálták a formát.
A hajtóműgondolák is itt kaptak helyet, ez két egyforma építés. Annyi easter egg van benne, hogy a hajtóművek belsejében meg kellett építeni a futóhidat. Szerintem ez egy tök jó részlet. A hajtóművek is levehetőek.
A hajó maga kétkezes, viszonylag orrnehéz, szóval nem kifejezetten játszós. Az állvány sima technic, funkcióját ellátja, elég stabil.
A minfigura felhozatal pazar, mindenki itt van aki számított a sorozatban. Jók a kiegészítők és a display is. Külön plusz pont, hogy Ro Laren is ráfér a displayre, illetve Riker jazzharsonája is.
Negatívumok:
Matricák természetesen. Én se értem, hogy egy ilyen kifejezetten felnőtteknek szóló kiállítási darabnál miért erőlködik még mindig a Lego a matricákkal. Ha hajó elején lévő jelzésen és a plaketten kívül minden matrica.
Az impulzus hajtóművek narancs színt kaptak, amit nem igazán értek, mindig pirosak voltak.
Az én készletemben volt hiány is. Egy 1x6 narancs elem hiányzott, helyette egy random zöld döntött elem volt a csomagban. Máshonnan pótoltam, de nem esett jól a hiány. Azóta már megjött a cseredarab és már bele is építettem.Onizuka Shuttlepod - #40768
A hajó mellé járó ajándék shuttlepod. Aranyos kiegészítője az Enterprise-nak és a mellé adott Ro Laren figura is beleillik a társaságba. Maga a shuttlepod nem nagy eresztés, döntött elemek, matricák mindenhol, de belül két minifigura elfér egymás mellett. Az ajtajai és a hátulja nyitható.
Összességében nekem nagyon tetszik, szerintem nagyon eltalálták a formát és hogy szét lehet választani szerintem sokat ad hozzá.
Örülök hogy a D-t hozták ki elsőnek és reméljük lesz még folytatás a ToS és Voyager képében.

Köszi a leírást.
Tényleg jó kis szett lett bár az elején ez sem tetszett de már rajt van a bakancslistán.
A minap olvastam hogy harmadjára már sikerült jó matricát csinalni én a helyedben megigényelném miért is ne.
Nagyon jók lettek a képek is jó a beállítás és a fényviszonyok, na meg a leírás is.
Gratula hozzá. -
5150head
őstag
Negatívumok:

-
RapaNui1
senior tag
Elkészültem. Ez a szekér nagyon jó lett de azért vannak hiányosságai. Ahhoz hogy a tartalmát megnézhessük elég nehéz leszedni a ponyvát. Ha a lovaknál fogva húzom a kocsin nem fordul magától mert az illesztési pont a lovak és a kocsi közt nagyon szoros. Erre létezik már más megoldás is egy másik elem nem is értem miért nem azt használták, de ez pár mozdulattal szerintem átalakítható. Maguk a lovak is elég gyengén csatlakoznak a kocsihoz, szóval maga a szekér összességében nagyon szép lett az utóbbi idők szerintem egyik legszebb lovasszekere, de azért vannak hiányosságai, bár én nem nagyon fogok vele játszani, szóval nekem így is megfelel.
Összességében azt kell mondjam hogy nekem iszonyatosan tetszik, nem is tudom mikor raktam már össze készletet 1 nap alatt megállás nélkül, de ezt nem bírtam abbahagyni.
Ismétlem önmagam de a méreti, ezek színek, a hangulata a képi világ, a berendezés a kialakítás a megvalósítása külcsíny és a belbecs, az apró hibáktól eltekintve számomra szinte tökéletes.
-
RapaNui1
senior tag
Tulajdon képpen elkészült az épület. 1 tasak van hátra a kiegészítők. Nagyon jó lett a tetőszerkezet is, na meg az a keselyű.
Viszont megint a matrica hátránya hogy itt meg akkora hatalmas volt a Gemeral Store matrica hogy nem sikerült teljesen kőzépre igazítani. Ilyenkor azért idegesítő hogy milyen fasza a készlet es az összhangot mennyire el tudja rontani egy rosszul, vagy nem túl jól felhelyezett matrica.
3db volt össz vissz, nem hiszem el hogy ezt nem lehetett volna printeltben legyártani.
Na mindegy, azért nem lett olyan rossz de kicsit balra elcsúszott az egész, illetve egy kicsit lejt balra, nem lett teljesen egyenes sem.
Ez van ez csak az én szemem bántja mert todom hogy szar, de ha más ránéz lehet észre sem veszi. Bosszantó.
Ettől eltekintve ez a készlet iszonyatosan jó lett. Építeni is jó, de a szépségelét a színei, részletessége, a hangulata és a méretei adják, ráadásul annak idejen 55 ezer forintért nem is volt egy rossz vétel. Akinek megvan bátran mondom ne sajnálja kibontani rakja össze nem fogja megbánni.
-
balint82
senior tag
-
RapaNui1
senior tag
Na még 3 tasak van vissza. További kegészítőket kaptak az oldalak. Bal oldalon egy zöldséges stand féltetővel, elől féltető korláttal, a bejárattól balra a sarkon behalok egy hintaszék. Először nem jöttem rá mi lesz csak a végén látszott hogy egy hintaszéklesz belőle. Behalok.
Jobb oldalon egy kiszáradt tüskés fa, pad, ledobott kocsikerék és még több növény és kóró.
4 db minifigura azok is teljesen jók. Igen tényleg meglepően nagy es szerintem teljesen stabil is bár a veranda tetejével összerakáskor meggyült a bajom mert folyton szétesett, de miután a helyére került egész stabilnak bizonyul.
Persze vannak potyogó részek, mint a hintaszék, a kenyér a zöldségek stb, de ez más készletekben is így van
-
Tyler Durden
addikt
-
ripla
addikt
Valószínű nem igazi, szerintem, viszont poén.

-
Mozaart
aktív tag
Jól néz ki. De ez is túl mütyürös 'nekem'. Bele nyúlsz játszani és potyog. Nekem a deszkázott fal elem pazarlásnak hat. +ezek nagyobb szettek tárolni sem könnyű őket.
De építeni, ránézni élmény tényleg.
-
manokaj
tag
Hát ez nagyon jó. Nem tudom abbahagyni. Ezek a színek, a hangulat, a berendezés. A falakat kicsit monoton volt összeépíteni, de zseniális módon alkották meg ezt a deszka falazatot, ahogy az egész épület kiemelkedik a homokból, belül a kornak megfelelő berendezésekkel maximálisan hozza a vadnyugati hangulatot eddig.
Az épület körül kaktusz, száradt kórók, patkány, víztartó, itató, mint mikor mész a vadnyugaton a nagy semmi közepen és ráakadsz erre a kis oázisra a kietlen pusztaságban. Imádom. Nem is értem anno miért is adtam el, egyet meg kellett volna tartanom összerakni, de legalább most megadatik.
Eddig baromi jól néz ki. Lehet már bánom, hogy annak idején eladtam, de nem akartam neki kezdeni a western témának is. Pedig a vonatos szettet is nagyon eltalálták.
-
RapaNui1
senior tag
Hát ez nagyon jó. Nem tudom abbahagyni. Ezek a színek, a hangulat, a berendezés. A falakat kicsit monoton volt összeépíteni, de zseniális módon alkották meg ezt a deszka falazatot, ahogy az egész épület kiemelkedik a homokból, belül a kornak megfelelő berendezésekkel maximálisan hozza a vadnyugati hangulatot eddig.
Az épület körül kaktusz, száradt kórók, patkány, víztartó, itató, mint mikor mész a vadnyugaton a nagy semmi közepen és ráakadsz erre a kis oázisra a kietlen pusztaságban. Imádom. Nem is értem anno miért is adtam el, egyet meg kellett volna tartanom összerakni, de legalább most megadatik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
93800 - 93701
96852 - 96001 96000 - 95901 95900 - 95801 95800 - 95701 95700 - 95601 95600 - 95501 95500 - 95401 95400 - 95301 95300 - 95201 95200 - 95101 95100 - 95001 95000 - 94901 94900 - 94801 94800 - 94701 94700 - 94601 94600 - 94501 94500 - 94401 94400 - 94301 94300 - 94201 94200 - 94101 94100 - 94001 94000 - 93901 93900 - 93801 93800 - 93701 93700 - 93601 93600 - 93501 93500 - 93401 93400 - 93301 93300 - 93201 93200 - 93101 93100 - 93001 93000 - 92901 92900 - 92801 92800 - 92701 92700 - 92601 92600 - 92501 92500 - 92401 92400 - 92301 92300 - 92201 92200 - 92101 92100 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motoros topic
- Villanyszerelés
- Szerverhiba miatt szomjazhatnak a házikedvencek
- iPhone topik
- Háztartási gépek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mortal Shell ll
- Samsung Galaxy Z Fold8 - útlevél-ellenőrzés
- További aktív témák...
- Csomagolás sérült Senya Cook & Ice V3 fűthető turmixgép és leves készítő, 1,5 liter/ 1 hónap jótállá
- Csomagolás sérült Cecotec Power Espresso 20 Coldbrew eszpresszógép, 20 bar nyomással / 1 hónap jótál
- Használt Cecotec Cecofry Bombastik 6000 Airfryer, 6 literes / 1 hónap garancia
- EKX X20 - SunTour AIR hátsó rugóstaggal! + MoniMoto 7 GPS + Kryptonite zár - 50 km/h
- Alfa Romeo Giulietta 2011 2.0Jtdm-2 170 Le
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s I i5-5200U I 4GB I 128SSD I 14" HD+ I CAM I W10 I Gari
- HP 250R G10 - 15,6"FHD IPS - Core 5 120U - 16GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - 2+ év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel

Addig el van a szekrényben.

.
Nálam még dobozban, de ez tuti építve lesz. A Saturnt is megvettem anno de végül annak menni kellett, ebben a témában nekem ez a top készlet.

0