Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- V.Milán: Adózás a használtcikkek értékesítése után (egyszerűen)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
92500 - 92401
96074 - 96001 96000 - 94001 94000 - 93901 93900 - 93801 93800 - 93701 93700 - 93601 93600 - 93501 93500 - 93401 93400 - 93301 93300 - 93201 93200 - 93101 93100 - 93001 93000 - 92901 92900 - 92801 92800 - 92701 92700 - 92601 92600 - 92501 92500 - 92401 92400 - 92301 92300 - 92201 92200 - 92101 92100 - 92001 92000 - 91901 91900 - 91801 91800 - 91701 91700 - 91601 91600 - 91501 91500 - 91401 91400 - 91301 91300 - 91201 91200 - 91101 91100 - 91001 91000 - 90901 90900 - 90801 90800 - 90701 90700 - 90601 90600 - 90501 90500 - 90401 90400 - 90301 90300 - 90201 90200 - 90101 90100 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-12-17 16:18 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
RapaNui1
senior tag
Én is a te nézőpontodon vagyok inkább. Inkább ami talán a fórumtársnak nem tetszhet, hogy egyre több az ilyen 'szobor' terméktípus. Melynek funkciója csak polcdísz. De ettől nem lesz kevesebb szett, csak a 'zaj' nagyobb picit.
Ettől még adott építmény lehet kreatív megoldássokal megszórva. +élőben egy focirajongó polcán még jól is mutathat mivel 'aranyozott' és egy pillanatig átélheti azt a bajnokságot ami a legközelebb áll ő hozzá.
Én meg úgy érzem és biztosan nem vagyok vele egyedül, hogy a sok bába közt elvész a gyerek. Biztosan van abban a nézőpontban is valami amit ti mondatok ezt nem vitatom, de valahogy úgy érzem, mint mások is, hogy lassan más gyártók utól érik, sőt néhány szegmensben még meg is előzik lassan, ha már meg nem tették a Legot, amíg ők azt keresik hogyan tudnának még több embert bevonzani. Természetesen jelenleg még nem fenyegeti a birodalmat semmi, hiszen ahogy korábban mások is írták 90 év brandjét, megbízhatóságát, stb kell még egy kis idő beérni, csak aztán nehogy bealudjanak mint az európai autógyártók esete is mutatja. Én hiányolom az ötletes frappáns, bonyolult, motorizált, nagy elemszámú technic szetteket pld. az utolsó a Liebherr daru volt ami nem volt egy nagy szám az elődökhöz képest és ennek lassan 2 éve ha jól számolok. Aztán nemsokára teszek majd fel pár fotót egy olyan gyűjtőinek tálalt, messzemenőleg túlárazott szettről, amely pontosan megmutatja azt a problémát amelyre gondolok és amelyre sokan mások is itt rávilágítanak elvonatkoztatva attól amire te is gondolsz, ami persze nem egy rossz dolog, és itt vissza is kanyarodtunk az első gondolatomhoz hogy nem is lenne itt ezzel semmi baj ha a sok bába közt nem veszme el a gyerek. 😀
-
Mozaart
aktív tag
Nem értem a fanyalgást, évente több száz készlet jön ki, ezeknek egy része réteg termék. A Lego is folyamatosan teszteli a piacot, hogy milyen vásárlói rétegeket tud elérni, akik korábban nem Legoztak.
Ezt a kupát is x ezer esetben fogják megvenni ajándékba focirajongó családapáknak, aztán vagy kiteszik polcdísznek vagy nem.
Nem kell, hogy minden szett minden fajta Lego rajongónak tetsszen. Én ebben nem látok semmi borzalmast.
Én is a te nézőpontodon vagyok inkább. Inkább ami talán a fórumtársnak nem tetszhet, hogy egyre több az ilyen 'szobor' terméktípus. Melynek funkciója csak polcdísz. De ettől nem lesz kevesebb szett, csak a 'zaj' nagyobb picit.
Ettől még adott építmény lehet kreatív megoldássokal megszórva. +élőben egy focirajongó polcán még jól is mutathat mivel 'aranyozott' és egy pillanatig átélheti azt a bajnokságot ami a legközelebb áll ő hozzá.
-
balint82
senior tag
Ez egy nagyon szuper szett, élmény volt megépíteni.
-
Mauzes
addikt
Ritkán mondom valamire, hogy borzalmas, de ez valami nagyon csúnya lett!Semmi ötlet nincs ezekben a szettekben, olyan, mintha szobrot építenél….ezért haragszom a Lego kiállításokon is ezekre a hasonló módon épült förmedvényekre.
Nem értem a fanyalgást, évente több száz készlet jön ki, ezeknek egy része réteg termék. A Lego is folyamatosan teszteli a piacot, hogy milyen vásárlói rétegeket tud elérni, akik korábban nem Legoztak.
Ezt a kupát is x ezer esetben fogják megvenni ajándékba focirajongó családapáknak, aztán vagy kiteszik polcdísznek vagy nem.
Nem kell, hogy minden szett minden fajta Lego rajongónak tetsszen. Én ebben nem látok semmi borzalmast.
-
Phoen|x
addikt
Nahh végre elkészültem a D&D kastéllyal, hála a retek időnek ami beköszöntött. Szeretem az évnek ezt az időszakát, végre van idő elmélyedni a kockázásban. Az építéssel kapcsolatban, nekem ez volt a legjobb élmény, azok közül amit idén építettem. A várakat alapból nagyon szeretem illetve azt is ha van elég minifigura a készlethez. Itt jól eltalálták amiket adtak mellé /lehet trükközni hajakkal, férfi vagy női fejjel/ ,a classok is egyértelműen átjönnek azoknak akik valaha szerepjátszottak. Nekem innen is van a nosztalgia feeling, anno megboldogult fiatal koromban még az AD&D 2nd Editionnel kezdtem a pályafutásomat és közel 50 éves fejjel mai napig szívesen gondolok rá. A készlet részletgazdag, ahogy azt már megszokhattuk a nagyobb váras készleteknél legoéktól illetve nagyon jó döntést hoztak azzal, hogy kvázi a legikonikusabb szörnyeket csapták a szett mellé /beholder, owlbear, displacer beast és persze a lényeg a great wyrm red dragon/. A minifig series figurákat is beszereztem, de helyhiány miatt végül nem a készlethez fognak kikerülni, hanem falra akasztható dobozba teszem majd őket és kirakom vmelyik falfelületre. Jelen pillanatban pedig azért imádkozok, hogy a sárkány ne induljon meg egy dupla leszúrt rittbergerrel, miután sikeresen felinstalláltam a készletet a polcra..
Jó kis polc.
-
Tyler Durden
addikt
Köszi szépen!
Hát itt már megint teltház van, a könyvespolc tetejére még talán oda tudom pattintani a Discovery-t és az is fullos
balint82: felférne, csak a sárkány miatt kell variálni, attól jobban félek, hogy ő esetleg lebucskázik

-
balint82
senior tag
-
Elmör
őstag
Nahh végre elkészültem a D&D kastéllyal, hála a retek időnek ami beköszöntött. Szeretem az évnek ezt az időszakát, végre van idő elmélyedni a kockázásban. Az építéssel kapcsolatban, nekem ez volt a legjobb élmény, azok közül amit idén építettem. A várakat alapból nagyon szeretem illetve azt is ha van elég minifigura a készlethez. Itt jól eltalálták amiket adtak mellé /lehet trükközni hajakkal, férfi vagy női fejjel/ ,a classok is egyértelműen átjönnek azoknak akik valaha szerepjátszottak. Nekem innen is van a nosztalgia feeling, anno megboldogult fiatal koromban még az AD&D 2nd Editionnel kezdtem a pályafutásomat és közel 50 éves fejjel mai napig szívesen gondolok rá. A készlet részletgazdag, ahogy azt már megszokhattuk a nagyobb váras készleteknél legoéktól illetve nagyon jó döntést hoztak azzal, hogy kvázi a legikonikusabb szörnyeket csapták a szett mellé /beholder, owlbear, displacer beast és persze a lényeg a great wyrm red dragon/. A minifig series figurákat is beszereztem, de helyhiány miatt végül nem a készlethez fognak kikerülni, hanem falra akasztható dobozba teszem majd őket és kirakom vmelyik falfelületre. Jelen pillanatban pedig azért imádkozok, hogy a sárkány ne induljon meg egy dupla leszúrt rittbergerrel, miután sikeresen felinstalláltam a készletet a polcra..
Gratulálok! Jól néz ki a polc nagyon!
Van ami nekem is meg van, de a legtöbbje inkább egy későbbi projekt lesz ha lesz, mert helyem nincs....
-
Tyler Durden
addikt
-
HUN_Sector
őstag
Ritkán mondom valamire, hogy borzalmas, de ez valami nagyon csúnya lett!Semmi ötlet nincs ezekben a szettekben, olyan, mintha szobrot építenél….ezért haragszom a Lego kiállításokon is ezekre a hasonló módon épült förmedvényekre.
Vannak készletek, melyekből nem kell és nem szabad lego építményt piacra dobni: mint pl a lego csocsóasztal, a lego fifa trófea, a lego varrógép és társai
Okkal buknak meg ezek -
Crus
addikt
Ha lenne egy világító kocka az alján (MOC-osok hajrá!), ütős buttplug lenne belőle. Amúgy teljesen egyetértek.
-
Pötyi
őstag
Especiel az eredeti színarany kupa pont ugyanígy néz ki. Szóval most kivételesen nem a Lego-változat szar - hanem az eredeti.

-
Neurotoxin
őstag
-
Djuree
félisten
-
Mozaart
aktív tag
-
5150head
őstag
meg tudtam venni szinte harmadáron a paukembörös minifigeket a tescoban, mondom ennyiért okés. 1 db nem volt ott, az indiai pók. mondom nembaj majd azt külön megrendelem.
erre tegnap jön haza az asszony a müllerből, azt mondja hozott egy figurát, vele volt a 8 éves fiam, úgy érezte a gyerek hogy ez hiányzik így megvették. á mondom nem kellett volna, most lesz egy felesleg, nem kell kettő egyikból sem, pénzkidobás.
erre wazze nem pont az volt benne ami hiányzott.
erre nem sok esély volt, pedig neki nincs hozzá app, azt se tudja sztem hogy van app ami mutatja mi van benne.
ráérzett a gyerek...legközelebb őt küldöm.
Kérd már meg a gyerkőcöt, hogy mondjon nekem 5 számot 1-90 között.
Jöhet privátba is köszi
-
balint82
senior tag
-
Djuree
félisten
meg tudtam venni szinte harmadáron a paukembörös minifigeket a tescoban, mondom ennyiért okés. 1 db nem volt ott, az indiai pók. mondom nembaj majd azt külön megrendelem.
erre tegnap jön haza az asszony a müllerből, azt mondja hozott egy figurát, vele volt a 8 éves fiam, úgy érezte a gyerek hogy ez hiányzik így megvették. á mondom nem kellett volna, most lesz egy felesleg, nem kell kettő egyikból sem, pénzkidobás.
erre wazze nem pont az volt benne ami hiányzott.
erre nem sok esély volt, pedig neki nincs hozzá app, azt se tudja sztem hogy van app ami mutatja mi van benne.
ráérzett a gyerek...legközelebb őt küldöm.
-
Djuree
félisten
-
tzs01
csendes tag
Sziasztok, a 77072 Peely Bone készletet melegen ajánlom mindenkinek, főleg ha lesz majd akciósan. Lövésem nincs a Fortnite-ról, de ez a fele-fele őrült koncepció nagyon megtetszett és megvettem magamnak. Nem mondom, hogy fergeteges az építési élmény, de kifejezetten változatos és látványos a végeredmény. Mondjuk polcdísz helyett én egyből eladtam, de ettől még ajánlom.
Az eggyel olcsóbb kategóriás Supply Láma is nagyon vicces és élmény építeni (majdnem, mint a rovarokat, nekem eddig az a csúcs)
-
balint82
senior tag
Ez legalább logikus. Megveszi nagyon jó áron és egyből elpasszolja kis plusz pénzért. Azt nem értem meg pl. aki egy éve hirdeti a százezres BDP szettet 2500ft haszonnal
. Meg azt se értem a nem nyíregyháziaiaknak, hogy éri meg a macerát úgy unblock nepperkedni. Nyugtatót kell szedjek ha egy héten több mint egy csomagot kell dpd-vel lerendezni.Egyáltalán nem éri meg már nepperkedni
-
balint82
senior tag
-
ssgk
aktív tag
Ez legalább logikus. Megveszi nagyon jó áron és egyből elpasszolja kis plusz pénzért. Azt nem értem meg pl. aki egy éve hirdeti a százezres BDP szettet 2500ft haszonnal
. Meg azt se értem a nem nyíregyháziaiaknak, hogy éri meg a macerát úgy unblock nepperkedni. Nyugtatót kell szedjek ha egy héten több mint egy csomagot kell dpd-vel lerendezni. -
5150head
őstag
Szia! Tescoban is van most -30% clubcarddal. Nálunk most karácsony előtt rendesen feltöltötték a készletet. Nem mondom, h mindegyik bestbuy, de pl mi vettünk most mikulásvirágot 20e helyett 15e-ért.
Annyi még, hogy a vásárlás végén megkérdezte az önkiszolgálónál az eladó nőci, hogy támogatjuk-e 300 forinttal vmelyik gyerkőcös alapítványt, mi mondtuk hogy igen. Erre mondta, h lehúzza nekünk a 300-at de jóváír 1500-at mert van a vásárlás végösszegére is kedvezmény az appban, így ennyivel is beljebb voltunk
-
Sundesz
addikt
Imádom, hogy a facen árulják is már a tegnapi szerzeményeket.

-
sb
veterán
Remélem maradhat...
Ezúton szeretném hálámat kifejezni sb-nek, aki "véletlenül" posztolt egy kompatibilis szettet, a Revell Das Boot-ot ... engem ez nagyon megfogott és megvettem, mostanra sikerült összeraknom
Elképesztő modell

Amúgy a cégnek ez az első és egyetlen LEGO jellegű terméke!
Az IKEA-s polc 110cm széles (!)

Che vigyáz rája! (a kép viszont echte LEGO)
Jó, hogy írtad a méretet mert abszolút nem jön át a képen.
Impresszív. A modell is, de így kiállítva még inkább. -
sb
veterán
Before:
Őszintén, én pl. nem gondoltam, hogy akkora akció lesz: -30%, de csak nem akciós játékokra. Nem értek hozzá, más tételeknél az is ki volt kötve, hogy kerek áras (az is vmi csökkentett ár) cuccokra sem érvényes... el sem olvastam rendesen, ott már úgy tűnt ezekre is érvényes játékoknál.
De 1-2 hete az Auchanban is 90%-ban Lego listaáras szetteket láttam, szóval nem számítottam sok jóra. Azt hittem a szokásos papírakció lesz amiből könnyű kifarolni a fentiekkel. Én pl. társas és Hot Wheels-ért mentem, a Legot úgy néztem meg rutinból, hogy hátha van vmi...After:
Nekem nem volt nagy durranás utólag sem. Dunakeszin voltam, a fent sorolt készletekkel nem találkoztam. Viking falu, Ornithopter, Countach... nuku. De az üres helyüket sem láttam, ha csak lerabolták volna... RB Technik polc állt ott üresen, Battle Bus, City repcsi hűlt helye. Kb ilyenek... Ahogy az árakat néztem, a 90%-ától ugyanúgy nem estem hanyatt, ÁK ár körül a maxos árból -30%-kal... vagy akciós volt pár amire nem volt érvényes. SC 11k-ért, dupla SC 16k akciós árral. Ami akció nélkül jóáras volt az max F1 és F40.
Volt mondjuk City villamos, F1 kamion, Friends ház ami 21-22k körül jött volna ki, az már olcsó, de volt már hasonló vagy jobb is. Ninjago-kból nagy nem volt, kis-közepes nagyobb részben eleve "akiós" áron.Én végül egy Mansell Icons F1-et, Creator sárkányt és egy City burgeres furgont hoztam el. Szóval nagy fogás nem volt - szerencsére, mert hely miatt nem is tudtam volna. A BMW motor volt az egyedüli csábító 60k-30%= 42k-ért. De lehet, hogy nagyon szakadtak voltak, nem néztem meg közelről.
Neppert viszont láttam tele kocsival aki 1db-ot tolt, nem vitte el mind, mellette Mansell-ből több darab, talán City űrhajó... de ezekből a polcon is maradt 1-2 szakadt, minimálisan gyűrött.Amiért mentem, konkrét Hot Wheels pálya az természetesen ugyanúgy üres polccal fogadott.
szerk: Majd jön ugyanannyiért v. olcsóbban Allegro-ról kuponnal, vagy amazon.de-ről.
Már kezdem megszokni. -
apholyon
aktív tag
Kár, hogy még mindig 100+ km a legközelebbi madaras teszkó, azért ezek komoly árak voltak...
-
mancer7151
aktív tag
-
Mauzes
addikt
Az ilyen akciót legközelebb légyszi írja már be ide is, aki tud róla előre.
-
balint82
senior tag
Az akciós legokat leszámítva mm mindenre volt 30% kedvezmény. Ergo bőven ÁK ár alatt lehetett elhozni a szetteket .
Én is akkor realizáltam, amikor odaértem , hogy a a Lego is benne van,mert így vitték az emberek ,mintha nem lenne holnap.
Évi 1-2x van ilyen , az idei elsőben mondjuk nem volt benne a Lego.
-
rbgm
csendes tag
sajnos en sem tudtam az Auchan-os esti akciorol
...mennyire volt tenyleg jo?
irtatok a Viking Falut, az Ornicoptert, a Countach-t, meg Jabba Barkajat
volt meg vmi, ami igazan megerte?...es azt ugye jol gondolom, h ilyen - ha lesz is meg - legkozelebb csak jovore ilyenkor lesz?
-
HUN_Sector
őstag
-
Sundesz
addikt
Mi ez a vásárlók éjszakája? Minden -30%? Illetve ezt nem lehetett előre tudni?
-
balint82
senior tag
Stitch 14000 ft, Botanical Orchidea és a bonsai fa is 10500-10500ft, horizon dawn készlet (fenetudjamianeve) 10500ft, jabba bárkája 98000ft (mire odaértem nem volt, pedig előző nap még 2 doboz figyelt), Countach 35000, fortnite battle bus 22000ft, technic bmw motor 47600ft, city börtönsziget 22400ft. Ezekre emlékszem ár tekintetében, még több ilyet a jövőben is.
Igen, óriási akció volt. Ráadásul sikerült megvenni a gyerekek kariajiját 30% kedvezménnyel.

Nehéz volt megállni, hogy ne kőltsek el egy valag pénzt Legora ( busz, ornicopter, technic autó/ motor stb)...
-
HUN_Sector
őstag
Stitch 14000 ft, Botanical Orchidea és a bonsai fa is 10500-10500ft, horizon dawn készlet (fenetudjamianeve) 10500ft, jabba bárkája 98000ft (mire odaértem nem volt, pedig előző nap még 2 doboz figyelt), Countach 35000, fortnite battle bus 22000ft, technic bmw motor 47600ft, city börtönsziget 22400ft. Ezekre emlékszem ár tekintetében, még több ilyet a jövőben is.
-
HUN_Sector
őstag
konkrétan olyan hot wheels árakat gurítottak, melyeket az árukereső még nem látott

-
balint82
senior tag
Auchan kerek áras termékekre is megy a vásárlók éjszakája kupon, de csak ma este. Doboz gatya, de még így is best price. A 140000-es Jabba hajóból fehérváron nem volt már, de lambo rogyásig van 50000 - 30%-ért

Óbudán teli kosárral vitték el a viking falukat, kombinálva a red bullos F1 autóval (talán az 49 volt akcióban).
Én egy ornicoptert hagytam ott 35ért, mert a doboz gatya volt, helyén meg már nincs itthon.Azért ez a -30% gyakorlatilag az összes játékra óriási gurítás volt tőlük.
-
czanga
őstag
-
bordi10
senior tag
Akkora őrület volt mindenhol, hogy azt hittem bokán fosom magam. Az emberek egymást taposták kb az akciós piákért. Én LEGO ügyben szétnéztem, vettem pár SW készletet, meg Senna készletet, utóbbi 17 volt, annyiért megérte, mert még nem volt meg.
Budaörsi tele volt kerek árasként 75333 Kenobi Jedi Fighter készlettel, azt így 7000-ért lehetett elhozni, abból is vettem egyet.
Kár, hogy napközben nem írtátok be, hogy lesz ilyen "event"....
-
czanga
őstag
Auchan kerek áras termékekre is megy a vásárlók éjszakája kupon, de csak ma este. Doboz gatya, de még így is best price. A 140000-es Jabba hajóból fehérváron nem volt már, de lambo rogyásig van 50000 - 30%-ért

Akkora őrület volt mindenhol, hogy azt hittem bokán fosom magam. Az emberek egymást taposták kb az akciós piákért. Én LEGO ügyben szétnéztem, vettem pár SW készletet, meg Senna készletet, utóbbi 17 volt, annyiért megérte, mert még nem volt meg.
Budaörsi tele volt kerek árasként 75333 Kenobi Jedi Fighter készlettel, azt így 7000-ért lehetett elhozni, abból is vettem egyet.
-
bordi10
senior tag

Óóó, ha ezt előbb olvasom, 35-ért a Countach

-
Elmör
őstag
Hozzám megérkezett már ma a munktatársak mikulása. Pont ezt szerettem volna, valahogy kitalálták, mondjuk 14 év után illik is.
-
atus72
őstag
Épp most jött szembe pár napja, talán belefér mert ez is elég nagy szereplő a Mattelhez hasonlóan.
Revell Brick System auf der Faszination Modellbau
Revell Brick System setzt auf GoBricks
Remélem maradhat...
Ezúton szeretném hálámat kifejezni sb-nek, aki "véletlenül" posztolt egy kompatibilis szettet, a Revell Das Boot-ot ... engem ez nagyon megfogott és megvettem, mostanra sikerült összeraknom
Elképesztő modell

Amúgy a cégnek ez az első és egyetlen LEGO jellegű terméke!
Az IKEA-s polc 110cm széles (!)

Che vigyáz rája! (a kép viszont echte LEGO)
-
HUN_Sector
őstag

-
ssgk
aktív tag
Thx az ajánlást, engem is full hidegen hagy maga a game, de tetszik a koncepció, lehet akkor így behúzom.
Kuponnal allegron most újra elérhető nagyon jó áron (~23k) kevés van nagyon én egyből venném. Igaz töltögetik néha miután kifogy.
Annyira felbosszanott dpd ma, hogy megfogadtam soha nem veszek legot(semmit) ha csak dpd van. lego pontokat majd levásárlom ha hivatalos üzlet körül járok és meg se nyitom SAH-ot amíg nem válltanak futárcéget...
Nem akarom elindítani a csomagolás/futár szálat de mérgembe le kell, hogy írjam válaszolni felesleges is rá.
A hét elején érkező insiders alatt vett csomagom (amit mellesleg másfél hétbe telt kihozniuk) úgy érkezett meg, hogy szabályosan ráléptek. Ki lehet venni a cipő nyomát. Már helybe jeleztem a futárnak, hogy ez nagyon nem jó de mivel kifogyott cucc legonál átvettem. Vissza se tudom küldeni és venni másikat (ha annyira érdekelne) mert nincs már készleten.
Na ez volt a kisebb baj. A ma érkező csomagom ami mikulás ajándék lett volna (és mellesleg egy hete BF kor lett véve...) NEM HOZTA KI A FUTÁR. Reggel jött az üzenet, hogy ma jön 15-16 között. Hívott is, hogy csomagot hoz. Eleve kint voltam pont jöttem volna be de mondom megvárom. Fél óra után próbáltam visszahívni de nem vette fel többször sem. Bementem és nyomkövetőn láttam, hogy sikertelen kézbesítés... Panaszlevelet írtam és láttam elég gyakori ez. Felfoghatatlan számomra, hogy működik még ez a cég. -
Tyler Durden
addikt
Sziasztok, a 77072 Peely Bone készletet melegen ajánlom mindenkinek, főleg ha lesz majd akciósan. Lövésem nincs a Fortnite-ról, de ez a fele-fele őrült koncepció nagyon megtetszett és megvettem magamnak. Nem mondom, hogy fergeteges az építési élmény, de kifejezetten változatos és látványos a végeredmény. Mondjuk polcdísz helyett én egyből eladtam, de ettől még ajánlom.
Thx az ajánlást, engem is full hidegen hagy maga a game, de tetszik a koncepció, lehet akkor így behúzom.
-
Mauzes
addikt
-
Mozaart
aktív tag
Mennek kint persze
A zöld az Shrunken 41999 4x4 Crawler by gyenesvi alapokon van (free pdf) de át van faragva, még lejjebb is akarom ültetni majd 1 studdal. A fekete az a madoca által is épitett toyota micusitva, elvileg egy orosz srác csinálta eredetileg aki az original 41999-et tervezte a legonak,
A bazi az én munkám, annyi hogy a hidat truck trial-osok agyalták ki alapjában, ezt is faragtam még. Arányaiban tengelytávban szélességben a lengyelek szabályait követi, csak nem valós az alap hanem a 42070. Minden tengelyen van egy XL és egy L kormányoz. Ez így 2 Sbrick (és 2 elemtok), mobilon át hidalva egy ps kontrollerhez. Azért kell kettő mert ha megszorulnak az XL motorok akkora áramot vesz fel kettő hogy megsüti az Sbricket.
Difi semmi mert megeszi azonnal. Annyira tapadnak az rc gumik (ezek is és a többi is) hogy csak puha talajon mehet különben széttépi a futóművet. Amúgy még mindig túl nehéz könnyitenem kéne rajta. Elejével se vagyok elégedett, az első hid felfogatását az ünnepek alatt teljesen kicserélem.https://www.youtube.com/watch?v=6_0-8__WhC8&list=PLLCj285H1QB7pt-XYXnzSMlUZ22Y8BnK-&index=1
Na ők nem szórakoznak, amit a lego bir ezek kihajtják. Hóban szélben esőben. Kijár velük Sariel is aki ugye tanácsadó és rezidens lego okos. Csehek is ugyanez csak ott nem engedik az rc gumikat. Évek óta figyelem őket, ottvagyok fórumjukon is. Haláli csapat.
Köszi a youtube videót!
És a járgányaid szuperek, bele értve a Mitsu-t is. 
-
mancer7151
aktív tag
-
Crus
addikt
Csak röviden mert úgyis félig off:
0. Nem day1 ár vs klónt nézek, az nem korrekt. De 3 év alatt 2x0.5 napig kapható webshopextra árat sem érdemes összehasonlítani a konstans kaphatóval. Pl. ez is faktor lehet ha nem akarod 2 évig figyelni.1. Figekben igazad van, nálam nem szempont vagy más van. Klón figeket szarnak tartom épp ezért nem is foglalkozom velük. Viszont azzal nem értek egyet, hogy ez kardinális lenne. Ezek nélkül is sokszor sokkal jobb az ár.
2. A dilemma főleg arról szól ami Lego oldalon is megvan. Az továbbra sem tetszetős megoldás ha ilyen a másik oldalról lesz beszerezve de ez sem fekete-fehér talán. Viszont a többi már szinte eldől: 30 éve gyártott cuccnál nincs sok kérdés ha már kvázi nem létezik. De az ultimate érv amikor tök újat adnak, Legonál nincs is a téma, téma, minőség, élmény: mindenben a másik oldal a nyerő. ezeknél kezd átfordulni a mérleg egyértelműen. Régen a minőség ezt kiüthette de ma már nem igazán.
+ @Major Lion
A többivel nem értek egyet. Olyannal vitatkoztok amit nem mondtam. Sok mindent mozgat a hit, sőt alapja gyk. az egész gazdaságnak, pénzrendszernek, stb... ez fontos. De ez itt egy marék műanyag most. Ha a gazdasági oldaltól eltekintek és holnap kiábrándulna mindenki akkor senki nem ugrana le a háztetőről (kivéve scalperek
), hogy csak egy marék műanyaga van. Ugyanaz - az egyik legjobb - játék a világon. Ugyanazt tudná másnap is.
Szóval: 1. Nincs bajom a hittel, fontos tényező. 2. Azzal se ha más dolgoknál ez alapvető tényező. Teljesen oké.A perspektíva itt annyi volt, hogy ha nem értékre veszed, hanem felsorolod a másik 3-4 dimenziót ami szerint neked ez jó, pl.: jó téma, építési élmény, kedvenc modelled, és pl. olcsó ár... ezeket simán kipipálhatja egy klón is. Kivéve az értéket, de nincs kőbe vésve, hogy az érdekeljen. Kivéve scalpereknél.
Amit Major Lion ír azzal meg totál nem értek egyet. Ha csak megszokás lenne az érték akkor nem keletkezne új, hiszen nulláról indul. Az főképp konzumer hozzáállás, hogy azért érdekes mert másnak is az. Nagyon nem így kéne legyen és normálisan nincs is így. Sőt: Legónál sem. Sztem random 50-100 emberből 1-2 lesz aki nem néz hülyének felnőtt legozóként ma is. Akkor miért érdekes nekünk? Hiszen a többségnek ez gyerekes hülyeség most is.
+1: Akkor miért nem modell vagy papírhajtogatás?
Ez se érv.. Azért mert ez tetszik X-nek és a másik nem. Akkor miért nem biciklizés? Ennyi erővel lehetne bármi. Itt most maradjunk az almánál.0 - Szerintem mi itt kb. mindannyian ki szoktuk várni azt a 3-4-5 alkalmat amikor a kiszemelt készlet annyiba fáj amennyibe Day1 kellett volna fájjon.
1 - Értelek, csak tudod amikor megveszed mondjuk a középkori kovácsot figek nélkül klónként 40-45k-ért, majd úgy döntesz, hogy venni kéne hozzá figeket is, de azt már Legót, akkor a matek azt fogja mutatni, hogy majdnem u.o. leszel, mintha akár neppertől vettél volna egy eredetit. Nyilván -ahogy már beszéltük is-, egy Rivendellnél nagy az olló, ott ez nem él, de nem is gyakran veszünk ilyen magas darabszámú készleteket.
2 - "Legonál nincs is a téma" - Ezt most ne hari', de nem értem. Pont, hogy olyan témafelhozatal van, hogy a kínaiak megérik lemásolni 1:1-ben!
"De ez itt egy marék műanyag most." - Naaaaaa! A milliós nyaklánc meg csak egy negyed marék nemesfém, egy 1 db. BTC meg csak egy k. hosszú számsor aztán tudjuk mennyit ér, a Mona Lisa meg csak festék meg vászon, etc.
Te is nagyon jól tudod, hogy egy készletbe mennyire kegyetlen sok minden kell, hogy az a legvégén ott legyen a kezedben...Klónnál említetted az építési élményt... mivel kaptunk ajándékba már és raktuk össze így ezt árnyalnám. Egyrészt gyerek kezének alig volt való, mert iszonyatosan nehezen ment össze és cserébe iszonyatosan nehezen is jött szét. AFOL-ként ez nekem pont plusz pont, csakhogy ez egy City klón volt pont. (Ami amúgy kb. 6k-val került volna többe csak és akkor nem olyan bendzsák a színek, se a figek!)
Másrészt volt a manualban 2 hiba! Az egyik esetben totál kihagyott egy elemet, a másik esetben rossz színű elemet írt. És mindez egy nem is nagy elemszámú készletben. Ja és a matricákon levő ragasztóval is spóroltak, alig akart megtapadni.A véghez még annyit tennék hozzá, hogy egyre nagyobb azon felnőttek köre, akik nem néznek hülyének, mert Legózol. A Lego elég jól tolta eddig azt a szekeret az utóbbi időben, hogy megszólítsa a felnőtteket is. Pl. a Lego Masters 1-2 évadát még olyanok is nézték, akiknek soha életükben nem volt a kezében Lego kocka, meg olyan is akadt, aki nem is gondolta volna, hogy a felnőtteknek is már vannak készletek, gyak. modell szinten néha (lsd. Endurance, vagy az Architect vonal), így olyanról is tudunk, akit finoman behúztak.
-
sb
veterán
Mennek kint persze
A zöld az Shrunken 41999 4x4 Crawler by gyenesvi alapokon van (free pdf) de át van faragva, még lejjebb is akarom ültetni majd 1 studdal. A fekete az a madoca által is épitett toyota micusitva, elvileg egy orosz srác csinálta eredetileg aki az original 41999-et tervezte a legonak,
A bazi az én munkám, annyi hogy a hidat truck trial-osok agyalták ki alapjában, ezt is faragtam még. Arányaiban tengelytávban szélességben a lengyelek szabályait követi, csak nem valós az alap hanem a 42070. Minden tengelyen van egy XL és egy L kormányoz. Ez így 2 Sbrick (és 2 elemtok), mobilon át hidalva egy ps kontrollerhez. Azért kell kettő mert ha megszorulnak az XL motorok akkora áramot vesz fel kettő hogy megsüti az Sbricket.
Difi semmi mert megeszi azonnal. Annyira tapadnak az rc gumik (ezek is és a többi is) hogy csak puha talajon mehet különben széttépi a futóművet. Amúgy még mindig túl nehéz könnyitenem kéne rajta. Elejével se vagyok elégedett, az első hid felfogatását az ünnepek alatt teljesen kicserélem.https://www.youtube.com/watch?v=6_0-8__WhC8&list=PLLCj285H1QB7pt-XYXnzSMlUZ22Y8BnK-&index=1
Na ők nem szórakoznak, amit a lego bir ezek kihajtják. Hóban szélben esőben. Kijár velük Sariel is aki ugye tanácsadó és rezidens lego okos. Csehek is ugyanez csak ott nem engedik az rc gumikat. Évek óta figyelem őket, ottvagyok fórumjukon is. Haláli csapat.
Jól néznek ki, grat!
A gumikról tudsz infók, linket küldeni, hogy pontosan milyenekről is van szó?
-
sb
veterán
Sok esetben az altereknél a figek nincsenek, vagy iszonyat gagyik. Sok esetben egy jó akciós Lego készlet és az alterje közötti difi nem túl nagy és ha a figek is bekerülnek a kalapba, no brainer, hogy melyik. De az tény, hogy itt akkor Lego oldalon nem Day1 árakról beszélünk, hanem a BB-ről.
1. Igen... nagyon boldog lenne szerintem a Legós társadalom, ha ezt a zöld maszlagot elengednénk Lego témában, mert pontosan ez az a műanyag, amit értelmes ember soha nem dob a kukába. (Pl. óvodák mázsaszám boldogan átveszik, soha nem kell kidobni.)
2. Nem csak a másik topikba, de 3-4 márka felhozatalát is követem és igen, vannak nagyon top megoldások, de jellemzően nekem azok szimpik, ahol nem eszetlen Lego klónozás van, hanem saját ötletek és megoldások. De ahogy te is említed, azért vannak már erősen észrevehető áru alter megoldások és amikor ott vagy, hogy kiadni készülsz 50-70k-t egy ilyenre, akkor lehet, hogy inkább rácsúszol egy éppen akciós eredetire más/hasonló témában.
"Ér, sokszor önmagában dönt, de mi a ráció mögötte? Csak azért értékes vmi mert mások is annak gondolják - de mi indukálta?"
Ok, akkor a BTC se értékes, hiszen nincs mögötte semmi csak a hit. Mennyiért megy most 1 BTC? 29 milla?
Az a helyzet, hogy még egy komolyabb globális konfliktus esetén is ott lesz a Lego, kb. mint a Windows, amit gyerekként ingyen ismersz meg és amikor melóba keveredsz már ott is azt akarod és vagy te fizetsz érte, vagy a munkaadó. Gyak. az emberiség kultúrájának megkerülhetetlen és kitörölhetetlen része lett a Lego.Hogy mi indukálta? Hát pl. az, hogy miután már nem fajátékokat láttál tőlük, már akkor nagyon pofás és egyedi építményeket pakoltak le az asztalra (olyanokat, mint senki más) és mindig top ízléssel nyúltak a témához. (Persze azóta sok félresiklás akadt, de van mellette 50 másik abban az évben, ami meg nagyon is rendben van.)
Igen, jó ideje vannak alternatívák és kellenek is, mert papíron ez versenyhelyzetet és alacsonyabb árakat indukálna, csak az van, hogy a klónok egyszerűen nem kapnak akkora hátszelet és ismertséget, hogy az átlaganyuka altert válasszon az eredeti helyett. Meg bele is mélyen bele van égetve, hogyha Legót vesz, azzal nem foghat mellé."Ez csak globál nézőpontból működik." - Éppen ez az, hogy globálisan a cég már réges rég kiharcolta magának a nevet.
"Te sem adsz el, Throme sem." - Sajnos semmi sem állandó.
"Akkor meg a lényeg megvolt." - Igen, de akkor bedobhatjuk ezzel az erővel a modelleket is kalapba, mert vannak szenzációs jók, csak több velük a meló. És a szegény ember zseniális építgetését még nem is mondtam: papercraft. Nagyon sokáig műveltem, csodákat alkottam belőle. (Fun fact: Máig őrizgetek egy olyan "könyvet" a szekrényemben, melyből egy működő órát lehet összeépíteni... 100% papírból.)
Valójában amikor volt egy nagyobb kihagyott Legós korszakom, akkor csúcsra járattam a papír alapú építgetést.Csak röviden mert úgyis félig off:
0. Nem day1 ár vs klónt nézek, az nem korrekt. De 3 év alatt 2x0.5 napig kapható webshopextra árat sem érdemes összehasonlítani a konstans kaphatóval. Pl. ez is faktor lehet ha nem akarod 2 évig figyelni.1. Figekben igazad van, nálam nem szempont vagy más van. Klón figeket szarnak tartom épp ezért nem is foglalkozom velük. Viszont azzal nem értek egyet, hogy ez kardinális lenne. Ezek nélkül is sokszor sokkal jobb az ár.
2. A dilemma főleg arról szól ami Lego oldalon is megvan. Az továbbra sem tetszetős megoldás ha ilyen a másik oldalról lesz beszerezve de ez sem fekete-fehér talán. Viszont a többi már szinte eldől: 30 éve gyártott cuccnál nincs sok kérdés ha már kvázi nem létezik. De az ultimate érv amikor tök újat adnak, Legonál nincs is a téma, téma, minőség, élmény: mindenben a másik oldal a nyerő. ezeknél kezd átfordulni a mérleg egyértelműen. Régen a minőség ezt kiüthette de ma már nem igazán.
+ @Major Lion
A többivel nem értek egyet. Olyannal vitatkoztok amit nem mondtam. Sok mindent mozgat a hit, sőt alapja gyk. az egész gazdaságnak, pénzrendszernek, stb... ez fontos. De ez itt egy marék műanyag most. Ha a gazdasági oldaltól eltekintek és holnap kiábrándulna mindenki akkor senki nem ugrana le a háztetőről (kivéve scalperek
), hogy csak egy marék műanyaga van. Ugyanaz - az egyik legjobb - játék a világon. Ugyanazt tudná másnap is.
Szóval: 1. Nincs bajom a hittel, fontos tényező. 2. Azzal se ha más dolgoknál ez alapvető tényező. Teljesen oké.A perspektíva itt annyi volt, hogy ha nem értékre veszed, hanem felsorolod a másik 3-4 dimenziót ami szerint neked ez jó, pl.: jó téma, építési élmény, kedvenc modelled, és pl. olcsó ár... ezeket simán kipipálhatja egy klón is. Kivéve az értéket, de nincs kőbe vésve, hogy az érdekeljen. Kivéve scalpereknél.
Amit Major Lion ír azzal meg totál nem értek egyet. Ha csak megszokás lenne az érték akkor nem keletkezne új, hiszen nulláról indul. Az főképp konzumer hozzáállás, hogy azért érdekes mert másnak is az. Nagyon nem így kéne legyen és normálisan nincs is így. Sőt: Legónál sem. Sztem random 50-100 emberből 1-2 lesz aki nem néz hülyének felnőtt legozóként ma is. Akkor miért érdekes nekünk? Hiszen a többségnek ez gyerekes hülyeség most is.
+1: Akkor miért nem modell vagy papírhajtogatás?
Ez se érv.. Azért mert ez tetszik X-nek és a másik nem. Akkor miért nem biciklizés? Ennyi erővel lehetne bármi. Itt most maradjunk az almánál. -
mancer7151
aktív tag
A teherautó kapcsán bennem felmerült a 42070 (persze nem a legó típusszám, hanem a forma). Egyik évben az volt a top Technic jármű szett.
A morotok (XL, és L) eredit legók? Csak mert a 42070-ben is van és ott gondolom a Lego ügyelt arra, hogy ne legyen olyan helyzet, mikor megsülnek.A 41999 nagyon tetszett anno. Kb 2013 körül kezdtem visszajönni a Lego világába.
Ezt sajna nem szereztem be. Nekem a 42029 pick-up van meg. Nem motorizált gyárilag, de persze van lehetőség rá. Igaz még a PF időszakból.Grat az építéshez még1x!
#92444mancer7151
Terepen mennyire koszolódnak el, állnak be a forgó-mozgó alkatrészek, tengelyek?Köszönöm szépen!
Sokan utálják a 42070et, jubileumos szett volt ugye 1977-2017, rugózása nincs, első hid egybe az alvázzal, kint képtelen menni, daru is nyegle. Nekem 2 van belőle, szerelem volt első látásra. Lesz majd egy rendes funkcionális modell is belőle.
A motor mind lego igen, most jön 3 szervó németből. A motort normál használatban gyakorlatilag nem tudod kinyirni mert 12 voltosak, 9en vannak hajtva (6 ceruza), nálam eneloop-ok vannak ezek 1,35v 1,5 helyett maxra töltve tehát még kisebb a feszültség. Ha megáll a motor terhelve akkor lehet baj, egy XL felvesz 1,8 ampert (stall current), egy sbrick 11volt 3 amper max a 4 portra. Ezért kell több sbrick. Buwizzem nincs az jobban dolgozik ugye. Plusz szoktak még elemdobozt babrálni +1 elemre vagy átkötik LIPo akksira hogy több legyen a kakaó. Lipo lesz majd nálam is csak megint gatya van idénre anyagilag, nameg azt ésszel kell tölteni tárolni, kigyulladhat. A contol+ pedig beépitett védelemmel megy, fulladásnál levágja a hub magát. Ezért se viszik ki komoly terepre, nem lehet nyektetni. Játszani elég.
Kosz: attól függ hol vagy, én mély sárba vízbe nem nagyon megyek csak a motorok tömítése miatt. A legnagyobb gond a homok mivel kemény szemű, karcol és megesz mindent, de ez ilyen, tengely fogaskerék és kardán fogyóeszköz. Az hogy felborulsz és kapnak az elemek az lényegtelen.
Amúgy boltban lehet venni desztillált vizet és nyakon öntöd összeépitve az kimossa szétszedés és vízkő nyom nélkül. Előtte-utána kompresszor 2-3 baron kiviszi a nagyja koszt és a vizet. Nem kell sajnálni egyszer élünk."A 41999 nagyon tetszett anno. Kb 2013 körül kezdtem visszajönni a Lego világába.
Ezt sajna nem szereztem be." Bármi simán megépithető ha összerendeled BLről amid nincs. Annál csak a dark blue elemek ami gáz mert sokáig nem volt belőle. Most már van. Nálam is tervben van egy olyasmi, sárga lesz, a méhecskés dodge matricáit kapja meg, vettem 2 ívet. Nagyobb kerekeken erősebb futóművön. A volvo munkagépekben bőven van sárga erre.
Szerk, nagy melegbe csak este mennek, télen csak 10 fok felett a műanyag tulajdonságai miatt.

-
Throme
veterán
Mennek kint persze
A teherautó kapcsán bennem felmerült a 42070 (persze nem a legó típusszám, hanem a forma). Egyik évben az volt a top Technic jármű szett.
A morotok (XL, és L) eredit legók? Csak mert a 42070-ben is van és ott gondolom a Lego ügyelt arra, hogy ne legyen olyan helyzet, mikor megsülnek.A 41999 nagyon tetszett anno. Kb 2013 körül kezdtem visszajönni a Lego világába.
Ezt sajna nem szereztem be. Nekem a 42029 pick-up van meg. Nem motorizált gyárilag, de persze van lehetőség rá. Igaz még a PF időszakból.Grat az építéshez még1x!
#92444mancer7151
Terepen mennyire koszolódnak el, állnak be a forgó-mozgó alkatrészek, tengelyek? -
mancer7151
aktív tag
Mennek kint persze

Itt a hídjuk, iszonyat merev és kevés alkatrész így könnyű is, ezt nagyon kitalálták. A nagy zsámoly is stabil csak nagy a surlódása néha nehezen forog el. Megépitettem hogy lássam milyen kint. Amugy ahányan mennek annyi féle megoldás, érdekes látni ki hogy oldja meg a nem létező laprugós függesztést és hogy fejlődtek az évek alatt.
Érdekesség, aki nyerni szokott ő egy nokia nyomós telón irányitja az NXT-t. Ő programozta le. Talán egyszer az életben kimegyek hozzájuk...
Van még járgány csak nem akarom a topikot telerakni képpel
íSzereztem egy használt 42110 Land Rovert, megcsinálom a kopasz kasznit és kap egy full rc aljat, sziklamászó gumikra. -
mancer7151
aktív tag
Mennek kint persze
-
Throme
veterán
Jó látni egy "kis" építést! Saját tervek alapján, vagy vásárolt MOC?
Kültéren is megfuttatod a járgányokat? -
Mozaart
aktív tag
[ Star Wars ] Magazin
Holnap!
Dátum: 12.05.
Clone Shock Trooper, Coruscant Guard2024.06.28.án már megjelent magazinban csak a fegyvere volt más. Most ennyi sikerült.
-
5150head
őstag
-
Major Lion
senior tag
Ez kétféle nézőpontból eltér.
Az egyik az "ér" valamit... ebben a minőség (anyag+modellek) és márkanév lenne benne.Az első már necces önmagában:
1. Lego anyagminőségről te magad szoktál "áradozni".
2. Modellből sokat nem fed le a Lego, 20 éve kifutott készletek rablás kategória és sok köze nincs már a Legóhoz sem. Plusz feljöttek az alternatívok, nézz be a másik topicba, 1:8-ból erősen kell hunyorítani, hogy Legonál találd meg kreatívabb, tartalmasabb vagy akár minőségibb modelleket. Ártól függetlenül is! (És igen, van is már hasonló árazás itt-ott... persze full ár vs webshop ár relációban.)A második meg igazán kérdéses, hogy maga a név mit ér. Ér, sokszor önmagában dönt, de mi a ráció mögötte? Csak azért értékes vmi mert mások is annak gondolják - de mi indukálta? Valami olyasmi ami régen igaz volt, ma már nem feltétlen. Ez csak globál nézőpontból működik.
Te sem adsz el, Throme sem. Vesz, épít, élményt kap. Papíron lehet, hogy semmit nem ér amit vett ő mégis annyit érez a fentiből, hogy minden élmény megvolt, minőség, építés oké, lehet, hogy 96% de a Lego se 100%. A modell lehet, hogy 100% felett van, mert a huszadik motort rakta össze, Legoból meg 3 féle lett volna. Árban is nyert. A végén lehet, hogy XY szemében nincs értéke, ő az egészet win-win-win sorozatként élte meg. Akkor meg a lényeg megvolt.Minden azert ertekes mert masok is annak gondoljak, nem? Az se szamit ha ma mar nem igza ami regen az volt, ha az emberek meg mindig elhiszik hogy a lego er valamit akkor erni fog, ha nem igy lenne akkor mar osszeomlott volna a hasznalt meg az uj piac. Lehet majd valamelyik klont is felkapjak egyszer es nepszeru lesz, de majdnem 100 ev brand ismertseggel nem lesz konnyu felvenni a kesztyut, ahhoz az olcsosag nem eleg szerintem.
-
po1son
addikt
Nem tudom allegróról mennyire érdemes rendelni de ha valakit érdekel a Batman 76271 most 87.190.ft és ha valakinek van akkor ingyenes a szállítás is. Ennél olcsóbb már tényleg nemigen lesz talán csak bontott összerakott esetén, de olyannal még nem találkoztam. Egyébként sok más készlet is nagyon jó áron van ott pl Völgyzugoly, Középkori város főtere, stb.
4000 Ft-os kupont is küldtek tegnap délután, így már 150e alatt van a Völgyzugoly
-
RapaNui1
senior tag
Nem tudom allegróról mennyire érdemes rendelni de ha valakit érdekel a Batman 76271 most 87.190.ft és ha valakinek van akkor ingyenes a szállítás is. Ennél olcsóbb már tényleg nemigen lesz talán csak bontott összerakott esetén, de olyannal még nem találkoztam. Egyébként sok más készlet is nagyon jó áron van ott pl Völgyzugoly, Középkori város főtere, stb.
-
mancer7151
aktív tag
Sok esetben az altereknél a figek nincsenek, vagy iszonyat gagyik. Sok esetben egy jó akciós Lego készlet és az alterje közötti difi nem túl nagy és ha a figek is bekerülnek a kalapba, no brainer, hogy melyik. De az tény, hogy itt akkor Lego oldalon nem Day1 árakról beszélünk, hanem a BB-ről.
1. Igen... nagyon boldog lenne szerintem a Legós társadalom, ha ezt a zöld maszlagot elengednénk Lego témában, mert pontosan ez az a műanyag, amit értelmes ember soha nem dob a kukába. (Pl. óvodák mázsaszám boldogan átveszik, soha nem kell kidobni.)
2. Nem csak a másik topikba, de 3-4 márka felhozatalát is követem és igen, vannak nagyon top megoldások, de jellemzően nekem azok szimpik, ahol nem eszetlen Lego klónozás van, hanem saját ötletek és megoldások. De ahogy te is említed, azért vannak már erősen észrevehető áru alter megoldások és amikor ott vagy, hogy kiadni készülsz 50-70k-t egy ilyenre, akkor lehet, hogy inkább rácsúszol egy éppen akciós eredetire más/hasonló témában.
"Ér, sokszor önmagában dönt, de mi a ráció mögötte? Csak azért értékes vmi mert mások is annak gondolják - de mi indukálta?"
Ok, akkor a BTC se értékes, hiszen nincs mögötte semmi csak a hit. Mennyiért megy most 1 BTC? 29 milla?
Az a helyzet, hogy még egy komolyabb globális konfliktus esetén is ott lesz a Lego, kb. mint a Windows, amit gyerekként ingyen ismersz meg és amikor melóba keveredsz már ott is azt akarod és vagy te fizetsz érte, vagy a munkaadó. Gyak. az emberiség kultúrájának megkerülhetetlen és kitörölhetetlen része lett a Lego.Hogy mi indukálta? Hát pl. az, hogy miután már nem fajátékokat láttál tőlük, már akkor nagyon pofás és egyedi építményeket pakoltak le az asztalra (olyanokat, mint senki más) és mindig top ízléssel nyúltak a témához. (Persze azóta sok félresiklás akadt, de van mellette 50 másik abban az évben, ami meg nagyon is rendben van.)
Igen, jó ideje vannak alternatívák és kellenek is, mert papíron ez versenyhelyzetet és alacsonyabb árakat indukálna, csak az van, hogy a klónok egyszerűen nem kapnak akkora hátszelet és ismertséget, hogy az átlaganyuka altert válasszon az eredeti helyett. Meg bele is mélyen bele van égetve, hogyha Legót vesz, azzal nem foghat mellé."Ez csak globál nézőpontból működik." - Éppen ez az, hogy globálisan a cég már réges rég kiharcolta magának a nevet.
"Akkor meg a lényeg megvolt." - Igen, de akkor bedobhatjuk ezzel az erővel a modelleket is kalapba, mert vannak szenzációs jók, csak több velük a meló. És a szegény ember zseniális építgetését még nem is mondtam: papercraft. Nagyon sokáig műveltem, csodákat alkottam belőle. (Fun fact: Máig őrizgetek egy olyan "könyvet" a szekrényemben, melyből egy működő órát lehet összeépíteni... 100% papírból.)
Valójában amikor volt egy nagyobb kihagyott Legós korszakom, akkor csúcsra járattam a papír alapú építgetést.Megjöttek a hidegek ideje építeni

-
Dilikutya
félisten
-
HUN_Sector
őstag
Kockamorzsa
"Okos Luke, okos Star Wars figurák?
Mi is lesz ez pontosan? A jövő ködbe burkolózik ifjú Padawan, de azért tudunk egy-két dolgot, bár még minden csak pletyka.
Felejtsük el a normál minifigurákat! A hírek szerint olyan speciális figurákat kapunk, amelyek hangokat adnak ki, illetve, ha az adott szettben a megfelelő helyre kerülnek, akkor a készletben található okos kocka segítségével, a szett LED fényekkel, hangokkal és egyéb effektekkel reagálhat erre.
Számitani lehet arra, hogy nem minden figurának lesznek majd leválaszthatóak egyes részei a smart brick system-nek köszönhetően.
Mi azt tudjuk elképzelni, hogy például a Mos Eisley Cantina szettben, ha az adott okos figurát egy annak megfelelő helyre tesszük a szettben, akkor elindul az ikonikus muzsika. Hangeffektekkel minden szettben találkozhatunk majd.
A hivatalos bemutatásnál nyilván többet tudunk majd mondani, de nagyjából ezekre kell számítani."
Lelki szemeim előtt megjelenik a leírásnak megfelelő figura és a hang: Hello! It's a me, Luke!
-
Crus
addikt
Az egyik az "ér" valamit... ebben a minőség (anyag+modellek) és márkanév lenne benne.Az első már necces önmagában:
2. Modellből sokat nem fed le a Lego, 20 éve kifutott készletek rablás kategória és sok köze nincs már a Legóhoz sem. Plusz feljöttek az alternatívok, nézz be a másik topicba, 1:8-ból erősen kell hunyorítani, hogy Legonál találd meg kreatívabb, tartalmasabb vagy akár minőségibb modelleket. Ártól függetlenül is! (És igen, van is már hasonló árazás itt-ott... persze full ár vs webshop ár relációban.)A második meg igazán kérdéses, hogy maga a név mit ér. Ér, sokszor önmagában dönt, de mi a ráció mögötte? Csak azért értékes vmi mert mások is annak gondolják - de mi indukálta? Valami olyasmi ami régen igaz volt, ma már nem feltétlen. Ez csak globál nézőpontból működik.
Te sem adsz el, Throme sem. Vesz, épít, élményt kap. Papíron lehet, hogy semmit nem ér amit vett ő mégis annyit érez a fentiből, hogy minden élmény megvolt, minőség, építés oké, lehet, hogy 96% de a Lego se 100%. A modell lehet, hogy 100% felett van, mert a huszadik motort rakta össze, Legoból meg 3 féle lett volna. Árban is nyert. A végén lehet, hogy XY szemében nincs értéke, ő az egészet win-win-win sorozatként élte meg. Akkor meg a lényeg megvolt.Sok esetben az altereknél a figek nincsenek, vagy iszonyat gagyik. Sok esetben egy jó akciós Lego készlet és az alterje közötti difi nem túl nagy és ha a figek is bekerülnek a kalapba, no brainer, hogy melyik. De az tény, hogy itt akkor Lego oldalon nem Day1 árakról beszélünk, hanem a BB-ről.
Valójában amikor volt egy nagyobb kihagyott Legós korszakom, akkor csúcsra járattam a papír alapú építgetést. -
ripla
addikt
Kockamorzsa
"Okos Luke, okos Star Wars figurák?
Mi is lesz ez pontosan? A jövő ködbe burkolózik ifjú Padawan, de azért tudunk egy-két dolgot, bár még minden csak pletyka.
Felejtsük el a normál minifigurákat! A hírek szerint olyan speciális figurákat kapunk, amelyek hangokat adnak ki, illetve, ha az adott szettben a megfelelő helyre kerülnek, akkor a készletben található okos kocka segítségével, a szett LED fényekkel, hangokkal és egyéb effektekkel reagálhat erre.
Számitani lehet arra, hogy nem minden figurának lesznek majd leválaszthatóak egyes részei a smart brick system-nek köszönhetően.
Mi azt tudjuk elképzelni, hogy például a Mos Eisley Cantina szettben, ha az adott okos figurát egy annak megfelelő helyre tesszük a szettben, akkor elindul az ikonikus muzsika. Hangeffektekkel minden szettben találkozhatunk majd.
A hivatalos bemutatásnál nyilván többet tudunk majd mondani, de nagyjából ezekre kell számítani."
-
bordi10
senior tag
Te sem adsz el, Throme sem. Vesz, épít, élményt kap. Papíron lehet, hogy semmit nem ér amit vett ő mégis annyit érez a fentiből, hogy minden élmény megvolt, minőség, építés oké, lehet, hogy 96% de a Lego se 100%. A modell lehet, hogy 100% felett van, mert a huszadik motort rakta össze, Legoból meg 3 féle lett volna. Árban is nyert. A végén lehet, hogy XY szemében nincs értéke, ő az egészet win-win-win sorozatként élte meg. Akkor meg a lényeg megvolt.2026.03.01.
-
sb
veterán
Mert nem mindenki így gondolja. Egyrészt a köv. tulaj is tudja, hogy értéket és nem szemetet vesz. Én is vettem használt készletet és egyetlen rossz szavam sincs, pedig több eladótól is vásároltam.
Az összetaknyolásban igazad van, olyan is létezik, de erre valók a fotók, vagy a személyes találka. Amúgy nekem sokszor elég egy friss fotó a FB oldalán a lakás belsejéről és kb. azonnal el tudom dönteni, hogy akarok-e onnan bármit venni vagy sem.
Te sem adsz el, Throme sem. Vesz, épít, élményt kap. Papíron lehet, hogy semmit nem ér amit vett ő mégis annyit érez a fentiből, hogy minden élmény megvolt, minőség, építés oké, lehet, hogy 96% de a Lego se 100%. A modell lehet, hogy 100% felett van, mert a huszadik motort rakta össze, Legoból meg 3 féle lett volna. Árban is nyert. A végén lehet, hogy XY szemében nincs értéke, ő az egészet win-win-win sorozatként élte meg. Akkor meg a lényeg megvolt. -
sb
veterán
Annyi, hogy almát az almával érdemes összehasonlítani. A listaára a zöld vonatnak is 68k. Az újnak 85k.
A zöldet akciósan megkapni 40k körül (kb. "szokásos" legalsó limit kommerszebb szetteknél amit általában elérnek: -40%). Ha ezt nézed akkor a 85k-s vonat is valahol 50k körül fog landolni majd.És még azt is hozzá lehet adni, hogy a zöld vonat 764db, az új 1313db, majdnem a duplája.
Ha nagyon matekozni akarunk még úgy is egál az arány, 20Ft/db kb. egy nem motorizált igen jóáras készlet. Vagyis:
- A zöld vonat 25k elektronika + 15k a 764 elem (19.6Ft).
- Az új 25k + 25k az 1313 elem (19.0Ft)Ettől még egy rakás más készletnél/helyen egyre drágább a Lego... és amúgy se volt olcsó soha. Plusz nálunk se olcsó (ÁFA, stb...) + az EU utolsó helye vásárlóerő paritáson. Ennyi.
-
Vistaboy
veterán
Köszi szépen.
Akkor minden Technic 1:8-as autóban van. Nagyon jó. Holnap szét is kapom az egyiket, valószínűleg a P1-est, azt volt a legkönnyebb összeépíteni.#92426 Pötyi: Mert sürgős, holnap okvetlenül kell, vasárnapra be akarom fejezni az építést. Úgysem lett volna senkinek, vagy ha igen, mire postával elküldi, már késő. De így jó lesz, kipótolom, a másikat meg majd a pótalkatrésszel újra összerakom. Úgysem adom el, nem érdekes, ha egyik eleme nem eredeti LEGO...
-
RapaNui1
senior tag
Ha valakit még érdekel a bravostore az Enterprise mellé adja a lovagvárat, téli zenepavilont és a shuttlepodot.
-
Pötyi
őstag
Sziasztok, srácok! Lenne egy nagy kérésem. Tudom, hogy itt tiltott a CaDA-ról beszélni, de közvetve kapcsolódik a kérdésem a LEGO-hoz. Szóval, össze akarom építeni a Yangwang U9-et, és hiányzik egy alkatrész belőle. Egy fogaskerékről van szó, nélküle nem tudok tovább haladni. Már írtam az üzlet oldalára, ahol vettem, és biztos küldenek is pótlást, de az legalább egy-két hét, én pedig most szeretném összepíteni. Ezért arra gondoltam, megkérdezlek titeket, nincs ilyen fogaskerék véletlenül valamelyik 1:8 LEGO Technic készletben is?

Egyiket már amúgy is szét akarnám szedni helyhiány miatt, és ha lenne valamelyikben ilyen fogaskerék, akkor pont kapóra jönne. A Porsche kivételével mind megvannak, a Bugatti, Lamborghini, Ferrari és a McLaren is.
Ilyen fogaskerék nincs véletlenül valamelyikben, amivel helyettesíteni tudnám a hiányzó darabot? Köszi előre is a választ, és bocsi az OFF-ért.

Nem is értem, hogy miért nem úgy tetted fel a kérdést, hogy ki tudna adni egy 24 fogú fogaskereket...

-
Djuree
félisten
"majd ha úgy alakul mehet a köv. tulajhoz"
Már miért adnak ki bárki is pénzt egy túlárazott, használtan is drága, jó esetben nem összetaknyolt legóért, ha azért kap egy új és egyre jobb és jobb minőségű (legóhoz erősen közelítő) és már nem egy esetben dizájnban klasszabb sötét oldali szettet?
Az építőkockás játék kategória nagyon kibővült, csak az nem látja, aki nem akarja.
nyáron próbáltam ki több kínai/német/lengyel építőkocka gyártó elemeit mennyire bírják a strapát, plusz új lego elemeket is, a lego csak a középmezőnyben volt. volt minden, csavarás, húzás, zúzás stb.
nem tudom a lego most miből gyárt pontosan, de nem olyan mint régen, valahogy puhábbak az elemek, még a fogásuk is más és ez nem jó, ezek hol lesznek 50 év múlva? sehol...valszeg lebomlanak maguktól...vannak alig pár éves szettjeim és ahogy szedem szét eladni, volt bennük jópár repedt elem, mintha valami feszültség lenne bennük és nem bírnák. plusz a matricák, az valami kriminálisan szar minőség, repedtek, maguktól lemállnak a kockákról. közvetlen nap nem érte őket pedig. lehet fény se érhetné, sötét szobában kéne tartanom őket? -
RapaNui1
senior tag
-
edgR
őstag
Sziasztok, srácok! Lenne egy nagy kérésem. Tudom, hogy itt tiltott a CaDA-ról beszélni, de közvetve kapcsolódik a kérdésem a LEGO-hoz. Szóval, össze akarom építeni a Yangwang U9-et, és hiányzik egy alkatrész belőle. Egy fogaskerékről van szó, nélküle nem tudok tovább haladni. Már írtam az üzlet oldalára, ahol vettem, és biztos küldenek is pótlást, de az legalább egy-két hét, én pedig most szeretném összepíteni. Ezért arra gondoltam, megkérdezlek titeket, nincs ilyen fogaskerék véletlenül valamelyik 1:8 LEGO Technic készletben is?

Egyiket már amúgy is szét akarnám szedni helyhiány miatt, és ha lenne valamelyikben ilyen fogaskerék, akkor pont kapóra jönne. A Porsche kivételével mind megvannak, a Bugatti, Lamborghini, Ferrari és a McLaren is.
Ilyen fogaskerék nincs véletlenül valamelyikben, amivel helyettesíteni tudnám a hiányzó darabot? Köszi előre is a választ, és bocsi az OFF-ért.

-
Vistaboy
veterán

-
hami85
aktív tag
Nem saját kép, de ötletes 😆
-
HUN_Sector
őstag
Mert nem mindenki így gondolja. Egyrészt a köv. tulaj is tudja, hogy értéket és nem szemetet vesz. Én is vettem használt készletet és egyetlen rossz szavam sincs, pedig több eladótól is vásároltam.
Az összetaknyolásban igazad van, olyan is létezik, de erre valók a fotók, vagy a személyes találka. Amúgy nekem sokszor elég egy friss fotó a FB oldalán a lakás belsejéről és kb. azonnal el tudom dönteni, hogy akarok-e onnan bármit venni vagy sem.
Ez igaz lenne, ha a lego időtálló lenne. A mai anyagok azonban korántsem azok és ez rettenetesen nagy probléma
-
Crus
addikt
Már miért adnak ki bárki is pénzt egy túlárazott, használtan is drága, jó esetben nem összetaknyolt legóért, ha azért kap egy új és egyre jobb és jobb minőségű (legóhoz erősen közelítő) és már nem egy esetben dizájnban klasszabb sötét oldali szettet?
Az építőkockás játék kategória nagyon kibővült, csak az nem látja, aki nem akarja.
-
Mauzes
addikt
Az meg 68 ezer a Lego.com-on
. Én nem azt érvelem meg, hogy nem drága a Lego, vagy hogy nem drágul, de szerintem nincs értelme az egyik szett Lego.com-os árát összehasoníltani egy évekkel ezelőtti szett legjobb bolti árával. -
bordi10
senior tag
Csak szerintem nem sok értelme van 2018-as szettek árához hasonlítani egy 2026-os új készletet. Ráadásul nem is emlékszel jó, a zöld Cargo Train az 61 ezer volt Lego.com-on (csak hogy almát almával hasonlítsunk).
#92401Llew: ez egy fogós kérdés, hogy számít-e az elemszám. Az építési élmény/idő talán még mindig ehhez korrelál inkább, persze ha a Lego anyagköltsége a fő szempont, akkor meg az elemek össztömege számít. De majd nézzük meg utóbbit is, miután kijön ez az új vonat, lesz rá adat.
LEGO® City - Expresszvonat (60337) nálam ez a zöld mozdonyos vonat, még most is 40-42K. A sárgát meg 24K-ért vettem 2021-ben. Értem amit írsz, de mégsem. Hagyjuk. Nem ér 85K-t. Vonat-vonat.
-
Throme
veterán
Igen, csak azokkal az a gond, hogy az meg előbb-utóbb műanyag hulladékként végzik. Lego esetben viszont él az, hogy megveszed, összerakjátok, játszatok vele, szeretitek (aztán ha nem törik és reped), majd ha úgy alakul mehet a köv. tulajhoz, ha már a gyerkőcnek nem fontos, vagy helyhiány, vagy egyszerűen csak befejezitek.
Viszont ezekkel az iszonyatosan eltúlzott bekerülési árakkal rossz irányba zakatol a cég, mert megveszed a fenti City-t 85k-ért és az úgy kb. a büdös életben nem fog már semmikor új gazdára lelni ezen az áron, mert egyszerűen már az eredeti árát se érte meg soha semmikor és ahhoz meg csak egy játszós szett, hogy kult legyen belőle. 10 év múlva is max a feléért fog szaladgálni bontottan és akkor se fogja senki megvenni, mert lesz addigra jobb, bővebb, részletesebb. (Jó persze, ha így megy tovább, az infláció majd tesz róla, hogy látszólag többet is érjen.)
-
hami85
aktív tag
Amcsikat láttam redditen, hogy ott a legonál elfogyott az Enterprise gwp online. Srác beslattyogott egy hivatalos legostore-ba és ott meg hegyekben álltak. Szerettem volna ezt a szettet -pedig nem vagyok Startrek rajongó- de se helyem, se pénzem

Osztrák store-ban is volt még gwp szombaton...sőt olyan szettek is amik online már kifutottak az Insider weekend alkalmával.
-
Mauzes
addikt
Csak szerintem nem sok értelme van 2018-as szettek árához hasonlítani egy 2026-os új készletet. Ráadásul nem is emlékszel jó, a zöld Cargo Train az 61 ezer volt Lego.com-on (csak hogy almát almával hasonlítsunk).
#92401Llew: ez egy fogós kérdés, hogy számít-e az elemszám. Az építési élmény/idő talán még mindig ehhez korrelál inkább, persze ha a Lego anyagköltsége a fő szempont, akkor meg az elemek össztömege számít. De majd nézzük meg utóbbit is, miután kijön ez az új vonat, lesz rá adat.
-
Tyler Durden
addikt
Sziasztok emberek! Mivel nem tudtam törölni magam az oldalról, talán akkor lehetett volna ha írok az oldal tulajának, de azt inkább elengedtem, így hát maradtam mint csendes tag a fórum olvasójaként.
Olvasgatom itt a dolgokat és hát közben rákeresgéltem a Völgyzugolyra és a Középkori város főterére, melyek jelenleg akciósak az allegrón ha valakit érdekel a Völgyzugoly 152k, a Főtér 72k.
Aztán láttam hogy gwp-vel 89k a Világítótorony a Lego oldalán ami délelőtt még volt most már nem nagyon szóval azt ne keressétek.
Aztán rákerestem jófogáson a Világítótoronyra 2 emberkénél is látom 80k körül, igaz bontottan, de rengeteg további érdekes idén kifutó, vagy már kifutott összerakott szettjeik is vannak nagyon jó áron.
Aztán múltkor találtam ott 130k-ért és 135 k-ért is egyszer összerakott Völgyzugoly szetteket kompletten.
Tehát azt mondom, most hogy nem igazán megy a Lego ki lehet fogni jó áron másod kézből is szetteket és még inkább igaz a dolog hogy elérhetőek idővel a szettek 30-35-40 százalékos kedvezménnyel is lásd legutóbb a bravostore 102 ezerért adt a HP Roxmort szettet 159k helyett és 77k-ért az Olasz riviérát 120k helyett és ha jól látom még mindig van 2gwp a bravostore oldalán az Enterprise hajóhoz is szóval nem kell hajnalban felelni.
Amcsikat láttam redditen, hogy ott a legonál elfogyott az Enterprise gwp online. Srác beslattyogott egy hivatalos legostore-ba és ott meg hegyekben álltak. Szerettem volna ezt a szettet -pedig nem vagyok Startrek rajongó- de se helyem, se pénzem

-
RapaNui1
senior tag
Sziasztok emberek! Mivel nem tudtam törölni magam az oldalról, talán akkor lehetett volna ha írok az oldal tulajának, de azt inkább elengedtem, így hát maradtam mint csendes tag a fórum olvasójaként.
Olvasgatom itt a dolgokat és hát közben rákeresgéltem a Völgyzugolyra és a Középkori város főterére, melyek jelenleg akciósak az allegrón ha valakit érdekel a Völgyzugoly 152k, a Főtér 72k.
Aztán láttam hogy gwp-vel 89k a Világítótorony a Lego oldalán ami délelőtt még volt most már nem nagyon szóval azt ne keressétek.
Aztán rákerestem jófogáson a Világítótoronyra 2 emberkénél is látom 80k körül, igaz bontottan, de rengeteg további érdekes idén kifutó, vagy már kifutott összerakott szettjeik is vannak nagyon jó áron.
Aztán múltkor találtam ott 130k-ért és 135 k-ért is egyszer összerakott Völgyzugoly szetteket kompletten.
Tehát azt mondom, most hogy nem igazán megy a Lego ki lehet fogni jó áron másod kézből is szetteket és még inkább igaz a dolog hogy elérhetőek idővel a szettek 30-35-40 százalékos kedvezménnyel is lásd legutóbb a bravostore 102 ezerért adt a HP Roxmort szettet 159k helyett és 77k-ért az Olasz riviérát 120k helyett és ha jól látom még mindig van 2gwp a bravostore oldalán az Enterprise hajóhoz is szóval nem kell hajnalban felelni.
-
LÁZ
Topikgazda
-
Neurotoxin
őstag
Szülőt nem fogja érdekelni, hogy hulladék lesz belőle. Ellenben az érdekli, hogy 2-3-4-5x árat ne adjon ki feltétlen, ha a gyerek szempontjából tök irreleváns, mert ezekkel ugyanolyan jól elvan. Marad az AFOL réteg, aki eltartsa a lego-t. /mondjuk az se feltétlen itthon/
Szerintem az AFOL egy bizonyos hányada (is), már a jobb minőségű 3rd party szetteket pakolja...viszont azok is szépen kezdenek feljönni árban, de ott rengeteg vásárlói igényt kielégítenek, amit a Lego egyszerűen nem akar...Én azért szeretném látni azt a statisztikát, hogy pl. az új Death Star szelet milyen mennyiségben és hol fogyott.
@koncsik: Pedig ez egy tök jó kezdeményezés lehetne a Lego részéről

-
HUN_Sector
őstag
A 3990ft-os Sonic versenyautóval készlettel alaposan le fogják törni a Sonic figura árait

-
koncsik
MODERÁTOR
Sajnos a LEGO nem támogatja őket...

Bátor Küldetése – A daganatos gyermekeket a sugárterápiára felkészítő projekt
-
Crus
addikt
Igen, itt az elektronika dobja meg alapvetően. De ettől még valóban mennek fel az árak folyamatosan. Ill. mennek össze a szettek... kivéve City talán amit írtam. Ott szuper részletes, nagy szettek jönnek de húzom is a szám az árukat látva. (Pl. a munkagépes, nagyobb autós vonal +Arctic terepjáró tetszik, de azt a sort behúzva listaáron hamar 150-200k-hoz jut az ember.
A fenti lépegetőre reagálva: Sw-nél sztem már elhagytuk az 50Ft/db-ot, itt shrinking megy számomra, hiába 50Ft, kis készlet, kis elemek. Valami olyasmi is volt, hogy méretre is áraz a Lego...
Vagy ahogy jobban kijön. Sok a vagy:
- darabszámra összement szett
- fizikailag összement szett, kevesebb darabos
- mindkettő: ez a joker. 1000db+ de mégis kis szett, kis elemek, ugyanaz a régi ár.@Crus
Egyértelmű, hogy a Lego is száll el, ez látszik a nyugati fórumok hozzászólásain is, de a hsz-ed mellett nem tudok elmenni a másik oldalról sem.
Itt nálunk "csillagegyüttállás" van sajnos, ha kicseréled a Lego-t random (és szükségesebb, akár egy orvosi vizsgálat) bármire, 80-100k-ért azt sem tudja kifizetni a lakosság 80%-a. Szóval csóróság van, plusz a Lego is emelget. (Ja és még drágább is Mo. - áfa, adók, most épp EURHUF is - mint külföld. A Lego is konstans olcsóbb a németeknél. Ez a harmadik faktor.)Ez az ami engem is meglepett! Olvasgatom én is a nyugati Legós közösségek mondókáit és eléggé sok a morgás, pedig ott nem ennyiből próbálnak meg túlélni. Igen, az külön "kellemes", amikor látod, hogy kinti bérekhez képest sokszor olcsóbb 1-1 készlet :-/
-
Crus
addikt
Szülőt nem fogja érdekelni, hogy hulladék lesz belőle. Ellenben az érdekli, hogy 2-3-4-5x árat ne adjon ki feltétlen, ha a gyerek szempontjából tök irreleváns, mert ezekkel ugyanolyan jól elvan. Marad az AFOL réteg, aki eltartsa a lego-t. /mondjuk az se feltétlen itthon/
Csakhogy szépen lassan az AFOL réteg is kiteszi a megtelt táblát.
És ami még említésre méltó, hogy tudok hozni egy rakás olyan készletet, amit kiadtak 2-3 évente csak kicsit szebben és részletesebben. Erősen kétlem, hogy ezt 2-3 évente megvette újra és újra az AFOL. -
Tyler Durden
addikt
Igen, csak azokkal az a gond, hogy az meg előbb-utóbb műanyag hulladékként végzik. Lego esetben viszont él az, hogy megveszed, összerakjátok, játszatok vele, szeretitek (aztán ha nem törik és reped), majd ha úgy alakul mehet a köv. tulajhoz, ha már a gyerkőcnek nem fontos, vagy helyhiány, vagy egyszerűen csak befejezitek.
Viszont ezekkel az iszonyatosan eltúlzott bekerülési árakkal rossz irányba zakatol a cég, mert megveszed a fenti City-t 85k-ért és az úgy kb. a büdös életben nem fog már semmikor új gazdára lelni ezen az áron, mert egyszerűen már az eredeti árát se érte meg soha semmikor és ahhoz meg csak egy játszós szett, hogy kult legyen belőle. 10 év múlva is max a feléért fog szaladgálni bontottan és akkor se fogja senki megvenni, mert lesz addigra jobb, bővebb, részletesebb. (Jó persze, ha így megy tovább, az infláció majd tesz róla, hogy látszólag többet is érjen.)
-
Crus
addikt
Nekem ismerősi körben 90% már 3rd partyt vesz. Gyerek ugyanolyan boldog, pénztárca nem lesz olyan lapos, win-win szitu.
ripla: congrats, nagyon karaj kis készlet
-
Neurotoxin
őstag
A BB8-nél érezhető a legjobban, hogy nagyon messze mentek fejben...38e Ft, WTF?
@apholyon: Akkor sincs rá mentség, egyszerűen méregdrága...
@Crus: Tényleg marad lassan a másodvonal, ami szvsz dizájnban már meg is előzte a Legót, minőségben pedig nagyon zárkóznak fel hozzá.
@bordi10: Ezen az áron már annyira nem is vagyok fennakadva. Ha megnézzük a távirányítós kategóriát más szegmensben is, ami nem gagyi, ott is hajmeresztő árak vannak. Inkább az elemszámhoz mérten kemény, dehát "powered up"...Volt az a Karácsonyi vonatos szett októberben (Ünnepi expresszvonat - 10361), ott is azért forgattam a szememet...még megveszed hozzá a powered up kiegészítőket és kész anyagi csőd. Van az a család, ahol megveszik a gyereknek (annak ellenére, hogy 18+ szett) Karira, ebben biztos lehetsz.
-
hami85
aktív tag
Látom az idei dolgozói karácsonyi szett elég vastag áron nyitott vinteden
85K... -
Llew
senior tag
Igen, drága, folyamatosan mennek fel az újabb készletek árai. Viszont, ez egy motoros, távirányítós készlet, sínpályákkal, egyáltalán nem érdemes a "normál" készletekkel összehasonlítani darabárban. Lásd még: 68 ezer Ft-os Expressz vonat készlet 764 elemmel, vagy 80 ezer Ft-os Tehervonat készlet 1226 elemmel.
Szerintem az elem szám régen nem jelent már semmit, mikor folyamatosan azt latom, hogy a készletek mérettől függetlenül tele vannak olyan megoldásokkal, amik kevesebb elemmel is megvalósíthatóak lennének. Ebben nyilvan van racionalitás is, éppen elérhető elemek, stb, de hasra legalabb 50% a marketing miatti felhasználas is, hogy nagyobb számot tudjanak a dobozra írni, "indokokva" az árat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
92500 - 92401
96074 - 96001 96000 - 94001 94000 - 93901 93900 - 93801 93800 - 93701 93700 - 93601 93600 - 93501 93500 - 93401 93400 - 93301 93300 - 93201 93200 - 93101 93100 - 93001 93000 - 92901 92900 - 92801 92800 - 92701 92700 - 92601 92600 - 92501 92500 - 92401 92400 - 92301 92300 - 92201 92200 - 92101 92100 - 92001 92000 - 91901 91900 - 91801 91800 - 91701 91700 - 91601 91600 - 91501 91500 - 91401 91400 - 91301 91300 - 91201 91200 - 91101 91100 - 91001 91000 - 90901 90900 - 90801 90800 - 90701 90700 - 90601 90600 - 90501 90500 - 90401 90400 - 90301 90300 - 90201 90200 - 90101 90100 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nekiment a MacBook Neónak az AMD
- 25 napos üzemidőt és szuperfényes kijelzőt ígér a Vivo okosórája
- A spanyolviaszt nem, csak a görgőt találná fel újra az Airra Labs egere
- Milyen TV-t vegyek?
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar 2280 / 2230 méret!!!!
- AKCIÓ! GIGABYTE B760M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 PLUS ADATA 850W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5379
- GMR 2TB 2.5 SATA3 SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

szerk: Majd jön ugyanannyiért v. olcsóbban Allegro-ról kuponnal, vagy amazon.de-ről.

Holnap!

LÁZ