Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
po1son
addikt
eMagon vannak nagyon jó ajánlatok
Mikulsá szánja - 40499 - 10.5e Ft
Mercedes F1 42171 - 47e Ft
Tehervonat - 47e Ft
Senna F1 10330 - 17.5e Ft
Roxfort Express és Roxmorts 76423 - 37e Ft
stb -
ADAM1337
nagyúr
Felprobáltam a pirelli gumit az egyik speedchampionra, kár volt most rendelhetek első f1-es gumiból egy valaggal.

-
sb
veterán
válasz
balint82
üzenetére
Ezen már röhögtem egy jót mikor publikálták. Tényleg KO.
De az is lehet, hogy beraktak a közepébe egy sand blue space oxigénpalackot és elégedetten hátradőltek a kreatívok.

szerk: Szvsz az egész eddig ismert novemberi gwp felhozatal kegyetlen izzadtságszagú, insiderrel, BF-el együtt. Kíváncsi leszek tudják-e überelni a korábbi "minden idők legnagyobb BF-ét"... még több Lego plüssel pl.

-
balint82
senior tag
Elfogytak a szavak:
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Dyingsoul
üzenetére
Köszi! A hosszú beszámolód.
Nem vagy 'trekkie' de azért tudsz ezt azt.
Élvezet volt olvasni ezt a hosszú leírást, ami csak a tányérról szólt. Hihetetlen hogy a családjuk is velük voltak. 
Pont tegnap jutott eszembe, és érdekes hogy most te is leírtad ezt a 'legénység élete a hajón témát', hogy 'nálunk' a hatalmas csillagflottákban, a csillagrombolókon a legénység hogy szervezi az életét. Haza járnak néha mint a katonák vagy a családjuk is velük van.
Utána olvastam és igen 'katonásabb'ra van véve. Nem mennek haza hosszabb ideig, önellátó városként funkciónálnak."A Wookipedia szerint egy átlagos Csillagrombolóhoz 37 000 fős legénységre van szükség, és a Birodalom csúcspontján 25 000 Csillagrombolója volt."
Akit érdekel egy "kicsit" részletesebb leírása a hajón lévő legénység struktúrájának.
-
Crus
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Szvsz: Elég megnézni a Lego Masters 1-2 évadát és mindjárt megérti az ember, hogy miért történik az ami.
-
HUN_Sector
őstag
Brutális mennyire az AFOL generációra állt rá a lego. 20 év múlva mi lesz, ideas expert skibidibi toilet, gumball csodálatos világa készlet,, meg építhető labubu baba?
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Mozaart
üzenetére
Nem, le kell kell mondanom a Lego Enterprise-ról, mert nem fér bele most a büdzsébe. El kell fogadnom, hogy nem vagyok gyűjtő, pedig a Ro Laren figurával és extra űrkomppal biztosan (trekkie-k) gyűjtők álma lesz. De hátha le lesz akciózva valamikor és akkor majd lehet rárepülök.
Az Enterprise D tányér részlege összesen 4 alkalommal vált le a harci modulról: A TNG sorozatban 3 alkalommal (már rögtön az első részben szétválasztották, kb ezzel indul a sorozat) és egyszer a Generations mozifilmben.
Itt egy rövid YT összeállítás a szétválásról, nagyon látványos:
Egyébként az Enterprise D egy nagy zászlóshajója a flottának, 1000-6000 fős legénységgel (az elméleti max kapacitása ~14-15000 fő). A tányér rész a lakórész, amiben a legénység hozzátartozói (anya-apa, gyerekek) is helyet kaptak a hosszú küldetések, utazások miatt így a családtagoknak nem kellett elszakadniuk egymástól. (Így belegondolva ugye mekkora felelősség nehezedett a kapitány vállára? Ma ezt a szót "felelősség" már nem is ismerik...)
A tányér rész bár badassül néz ki, az a gyengébbik rész emiatt: csak impulzus meghajtásra képes (teret nem tud váltani) és a fegyverzete is csekély (de van neki!).Azért is durva, mert a szétválasztás után egyből nem 1 célpontra hanem 2-re kell fókuszálnia az ellenfeleknek, de leghangsúlyosabb szerepe a tányér résznek mégis a legénység és civilek mentése. (De már maga a szétválasztás is nagy taktikai előny és ilyesmire a sorozatokban más hajó nem volt képes, persze minden hajó különleges valami miatt a maga módján.)
Ezt most csak azért írtam le, hogy aki nincs tisztában vele az tudja miért ilyen fontos ez a funkció ebben a Lego-ban. Ha nem lenne ilyen könnyen szétválasztható, kb a vásárlók 90%-a tuti nem venné meg, üveg ablakok meg egyéb lego trükkök ide vagy oda.
Én nem vagyok egy nagy trekkie csak szeretem a jó sci-fi-ket, de a TOS-t egyszer végignéztem, mind a 10 régi mozifilmet párszor, A TNG-t most nézem 4-edjére, a DS9-t 3szor, a Voyagert 3-szor, a 2000-res Enterprise-t pedig kétszer néztem végig. Az új Star Trek valamikről inkább ne beszéljünk, azok inkább elrettentő példának jók, nem sci-finek.
Ha egyszer belekezdesz én azt javasolnám, hogy Wikipédia alapján, kronológiai sorrendben nézd végig őket és igen, a TOS-t is... Bár szenvedés mai szemmel végignézni, próbálj meg a történetre és a művészi értékre koncentrálni (egyébként a TOS első részei, első évada igazi szenvedés, a későbbiek már a TOS-ból is jobbak). -
-
Crus
addikt
válasz
5150head
üzenetére
Szerintem az lett volna a logikus, hogy vonzóvá teszik a készletet egy olyan öreg ST "fannak" is, mint amilyen én vagyok. Hát ez baromira nem sikerült. (Számomra!)
Így van, de pont ez a 40-50-es korosztály is az aki kultként tekint a TOS-re. Szerintem sokkal ikonikusabb az eredeti NCC-1701, nekem többek között arról lóg egy poszter is falamon. De ja... itt már ízlésekről beszélgetünk.
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Mozaart
üzenetére
Valamelyik kollega szamolja ki forumtarsnak hogy egy hasonlo elemszamu sw modell mennyibe kerulne.

Kiszamoltam a 75409 star wars szettel mennyibe kerulne a hajód ha sw érából repulne ide.
75409 - 120k (bravostore.hu) - 2970 pcs - 40,4040 HUF / kocka
Így 145k ra jön ki a hajó. Nyilvan ez egy durva szamitas. Majd kijavitanak.
Sw nél a figurak erteke is neha sokat szamit az arban.
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Dyingsoul
üzenetére
Nem is tudtam hogy a tányéregység lejár róla így egy repulo cseszealj lesz.

Elkell kezdenem Star Treket nézni. Star Warst pedig olvasni..
Andort ugyis kivegeztem leszamitva a 2. evad utolso reszet. Mar lassan fel eve huzom..A lenyeg. Most van Karacsony es Nov28.
A star wars azert is ennyi mert '99 óta epiti a Brandet a Lego + a disney hogy megvette Lucastól sajnos nem segitett a brand anyagi "értékén".
Remelem tudtam hajszalnyit segiteni.Ja es igen. Ha itt maradsz a forumon keszulj fel hogy lehet lesz 1 2 szett még amit amugy nem akartal volna megvenni.

-
atus72
őstag
Ez a Das Boot baromira tetszik, nem LEGO és így is 100e Ft

Ja hogy 120cm hosszú .... OMG
(-30% most Amazon-on) -
5150head
senior tag
válasz
Dyingsoul
üzenetére
Az ajándék gondolathoz annyit írnék, hogy mi pl megbeszéltük itthon hogy ezt kapom szülinapra is meg karácsonyra is az egész családtól, értsd szülők, tesóm, párom és úgy mentem bele, hogy én is "adok bele"
Én most egész évben nem vettem legot, megint más lenne a helyzet, ha havonta locsolna el ennyit az ember.
Amúgy nekem van fém Enterprise D-m is, meg egy mágneses fém kitűzőm is ami olyan mint a TNG-s kommunkiátor.
Kvázi cosplayhez való. -
5150head
senior tag
Az teljesen mindegy, hogy Te mit szeretnél, vagy mi lenne szerinted a logikus.
Nyilvánvaló, hogy megszondázták a piacot, hogy mire van igény, és miből adhatnak el a legtöbbet. Akik a 90es években élték a TNG-t azok most a 40-50-es korosztály kb. A legerősebb keresettel.
A TNG-t DS9-et, Voyagert meg az Enterprise-t többször végignéztem már oda vissza, a TOS-t csak egyszer. Nem véletlen, de bármelyik hajót kellene választani tuti az ikon Enterprise D lenne az amit szeretnék legoban, pedig a Voyager kicsit szebb/modernebb.
A játék funkció meg a levehető tányér egység.
Az új Trek sorozatokat meg inkább hagyjuk... -
válasz
Dyingsoul
üzenetére
Figy ha ennyire rajta vagy ezen a vonalon, akkor szerintem ne tökölj és hűzd meg a ravaszt. Kollegának abban igaza van, hogy lesz ez még olcsóbb is, csak akkor az már nem a karácsonyi ajándékod lesz, ezt neked kell eldöteni.
Ár/teljesítményben amúgy szerintem nem borzalmas ez a készlet, kapsz valag minifiget is én simán megértem, hogy aki rá van feszülve a ST-re, annak ez must have. -
Dyingsoul
veterán
Nekem nagyon tetszik az ST Enterprise lego a hibái ellenére is de örülök neki, hogy azért tudtunk róla beszélni mert annyira belelovalltam magam hogy még mindig a vásárlás szélén ülök, de 160 pénz az 160 pénz, nagyon sok és nagyon sokmindenre lehetne költeni.
Kicsit örülök neki, hogy vannak ellenvélemények is, így egy kicsit legalább kihoznak engem is a vásárlási lázból.
Nekem meg igazából van 3D nyomtatóm, azt készítek amit csak akarok, még önállóan 0-ról is tudok modellezni egyszerűbb dolgokat (bonyolultabbakat is csak az baromi sok időbe és prototipizálásba telik). Airbrushom nincs, szívemnek az a legnagyobb fájdalma... Bár az ilyen dolgokat akár nagyon szép csillogó fémszerűnek kinéző műanyagból is ki tudom nyomtatni, csak tapintáskor tűnik fel, hogy nem fém... De csiszolva, alapozva, színezve, festve igazán szépek a nyomtatott modellek.
De ez nem Lego.A Legonak van egy élménye, feelingje, és ez brand is. Ezt szerintem mindenki tudja, érti itt a topikban.
Azt viszont sajnálattal látom, hogy a Lego-t is, mint mindent ebben a világban utolért a profit maximalizálás, az érték rovására. Jobb már ez sem lesz, csak rosszabb. -
Crus
addikt
válasz
5150head
üzenetére
Csakhogy a TOS nem ott és akkor lett kult, hanem pont, hogy csak jóval később. Pontosan a TOS kulttá válása hozta el a TNG-t és látott benne fantáziát a stúdió. Nekem is gyerekkorom egyik meghatározó sorozata és nyilván nem a 60-70-es években voltam gyerek.
(A bestbuy meg ugye az, amikor kapsz egy teljes áru termékre valami ütős off-ot... tehát lehet majd BB a készlet idővel, de nyilván 160-ért nem lehet BB, hiszen 100%, hogy lesz olcsóbb.)
-
5150head
senior tag
Nem véletlen, hogy ezt hozták ki. A TOS nézői már idős emberek, a TNG meg 90-es évek. Szóval aki akkor volt gyerek és trek rajongó, annak bestbuy.
Bár én később csatlakoztam a Trek vonalhoz, nekem a TNG marad a kedvenc, az a klasszik felfedezős scifi. Még a Voyager hozza vissza ezt a feelinget, csak sztem kicsit bénábban, a DS9-ben meg inkább az intrikán van a hangsúly. A TOS meg hát... nagyon retro, ha az origi hajó jött volna ki, sztem kevesebb fogyna belőle.
Az új haláltányér meg egy vicc, főleg ennyi pénzért, de kinek-mi.
-
Crus
addikt
Magánvélemény: Számomra mindig is a Star Trek volt a sokkal vonzóbb, mint a SW. Nem vagyok hardcore trekkie, de közelítek.
De ez? A tányérja borzalmasan néz ki, 0 játékfunkció, mert nem fért bele 160 ezerbe, pedig még egy filléres City készletben is van kilövő (fotontorpedó és a fézerek miatt kellett volna)... és hát nyilván egy nyomorult világító Lego kockára se futotta a deflektorhoz. Ja és nem a 2. hajóval kellett volna kezdeni a sort, hanem a TOS-beli NCC-1701-gyel.
Ez konkrétan egy ripoff. Aki elégedett vele, lelje benne örömét. Nálam sokkal magasabban van a léc.
A Halálcsillagot nem tisztem védeni, de Star Trek fan ellenére sokkal jobban tetszik a félbevágott Death Star, mint ez a kókány izé. Abszolút el bírnám képzelni a falamon a félbevágott Death Start és tetszenek a dioráma szerű megoldásai. Nyilván az ára horror és véletlenül se ér 400-at. (320k körül talán 1.5 hete láttam sellernél, még GWP-t is adta hozzá, ergo bőven be fog menni 300k alá, akinek telik rá és fan, biztos boldog lesz vele.)
Nem. Nem MOC-ot mondtam, hanem más gyártó által készített NCC-1701 modelleket. nem linkelem, képet se teszek, mert nem Lego és Láz morcos lesz, jogosan. Egyébként keresőbe beírod a hajó típusát + "model kit" és látni fogod, hogy fillérekből csodák vannak, színesek, szagosak.
-
sb
veterán
válasz
kbalage2
üzenetére
Köszi, innen indultam a két shortból, talán írtam vagy linkeltem is. Aztán kerestem rá más forrásra de nem sokat találtam. Ennél közelebbire is gondoltam, esetleg vmi építési snapshotra (olyasmik vannak fent, de a számomra érdektelenebb háttérről).
@umek
Nem véletlen ajánlottam én is. Nagyon kreatívak és ami durva, hogy iszonyú egyediek. Pedig láttunk már pár technikát itt a topicban mi is.
Godzilla a kedvenc? Annyi Ninjago sárkány után nem csoda.
@hami85
Nem rossz. Ezt még nem láttam.
Minden mást már igen, mézeskalács AT-AT-ből már egész SW sort gyártottak.
-
umek
tag
válasz
kbalage2
üzenetére
Atya ég, mik vannak itt.

Mindegyik elképesztő, de nekem az a Godzilla volt a legmegdöbbentőbb.
Esetleg arról lehet tudni valami részletesebb infót?Meg is van. (csak el van írva az oldalon) -
hami85
aktív tag
Nem sajàt kép 🤣
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Dyingsoul
üzenetére
Közben találtam róla magyar videót is (én főleg angolokat nézek) na itt benne van a teljes súlya: 3274 gramm. Again, nekem nincs Lego viszonyítási alapom de ez laikus létemre úgy gondolom igencsak jó súly.
#91854 Pötyi:
Naneb....
Tőlük csak egy gyerekkori "várbörtönöm" van de szívesen bedugnám őket a dutyi részbe megnézni hogyan szabadulnának ki.
-
-
Dyingsoul
veterán
A sokkal, de sokkal jobb ST modelleket belinkelhetnéd ide vagy akár privátban is elküldhetnéd komolyan érdekelne.
Én nem vagyok egy nagy gyűjtő, ahogyan írtam is, de néztem pár videót erről a konkrét Enterprise lego-ról és az egyikben azt mondták 1.5 kg csak a tányéregység maga(?).
Engem ezért nyűgözött le:
-Egy ilyen egyszerű talpon ilyen szépen, ilyen jó pozícióban megáll az egész darab
-A súlya, ha lehet hinni a videónak (Ha csak a tányéregység 1.5 kg, mennyi a teljes? 3kg körül? A videóban 8:30 után mondja, de a kontextus miatt nem teljesen egyértelmű)
-A tányéregység ilyen könnyen levehető és hogy ennek ellenére egyben is ennyire masszív az egész.
-A puszta mérete (27x60x48)
-Bár a részleteket nem vitték tulzásba, azért ami kell, az benne van:
--ablakok még ha nyomtatottak is
--Űrdokk a kompok számára
--Kis mini űrkompokAz árán én is szörnyülködök, de nem tudom a többi lego-hoz mérni mert nem legozok egy ideje (pedig szeretnék csak drága), csak erre felfigyeltem most.
-
ripla
addikt
Lehet, de arányaiban nézve ez egy remek ár-érték arányú szett, nem is tudom mikor láttam ilyen "olcsó" Lego szettet, ami egy elég nagynevű univerzumhoz kötődően, még a valószínűleg kifizetett licenszdíj mellett is "csak" 160.000 forint.
Vesd össze a fali domborműnek kinéző Halálcsillaggal, ami cirka 400.000 forint, és még egy félbevágott gömbnek is kevés, mert inkább néz ki egy karikának vagy felninek, mint egy gömb alakú pusztító fegyvernek. Főleg annak fényében szánalmas, hogy való igaz, 38 minifigura jár hozzá, viszont a régebbi Halálcsillag egy komplett gömb volt, 23 minifigurával, és az utolsó ismert áron a Lego oldalán 170.000 forintért, de még viszonteladóknál is 50.000-el kevesebbe került, mint a 400 ezres rossz vicc kategóriájú valami...Na most, ahhoz képest itt kapsz egy teljes értékű kiállítási darabot és 9+1 figurát. Arról nem is beszélve, hogy amit mondasz az valószínű egy MOC, aminek egyesével kellene összevásárolni minden egyes darabját.
Nagyon várom november végét hogy végre rendelhessem, és nagyon remélem hogy a hiénák a botjaikkal nem fogják 12 másodperc alatt lerabolni a teljes raktárkészletet...
Ettől függetlenül kíváncsian várom hogy melyik modellekre gondoltál, talán meggondolom magam ha tényleg annyira jók. -
Dyingsoul
veterán
Én kb 30 éve nem legoztam... Erre küldte egy barát ezt az Enterprise-t. A TNG-t két hete kezdtem el újranézni 4-edjére... November 28-án lesz a születésnapom. De ez 160 Forint, könnyekkel küszködök...
Nem tudom mit csináljak megvegyem-e magamnak, ajándékba nem kérhetem mert ekkora összegű ajándékot én soha nem kaptam (meg nem is vártam el).Elkezdtem túrni a netet, egyik szagértő azt mondja, hogy launch-kor sose vegyünk lego-t mert Black Friday-kor vagy legkésőbb mikor kifut egy lego szet, akkor leárazzák úgy is. De az ajándék űrkomp úgy hallottam (lehet rosszul) hogy csak launch day-en lesz ajándék. Ez igaz?
Én azt sem látom, hogy 2 űrkomp járna hozzá ajándékba, szerintem csak egy. -
Mozaart
aktív tag
válasz
flashpointer
üzenetére
Tovabbra se ertem miert kell promozni ami nem lego egy lego topikban.

De legalabb tegyuk off topicba ilyenkor.

sb #91845
+1 revellbol sose neztem volna ki hogy kockazik.
-
sb
veterán
válasz
flashpointer
üzenetére
Akkor újra lemaradtam.
De legalább így utólag összefoglalom. 
@kbalage2
Ebben az a legdurvább hogy az árnyékok is építve vannak
Durva. A bal oldalon láttam (már a hóban a lábnyomok sem rosszak), de a háznál nem voltam benne biztos, bár eléggé szögletesnek tűnt a padló... +fa.? Keresgéltem, de alig találtam róla jó, részletes képeket.
Mindenesetre itt tényleg jogos a név, tényleg mesteri alkotások szinte egytől-egyig amit a láttam belőlük pár videóban.
-
sb
veterán
válasz
Mozaart
üzenetére
Épp most jött szembe pár napja, talán belefér mert ez is elég nagy szereplő a Mattelhez hasonlóan.
Revell Brick System auf der Faszination Modellbau
Revell Brick System setzt auf GoBricks
-
sb
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Így van. Tavaly karácsonykor linkelhettem talán és már akkor megkaptam, hogy vótmá.

Akkor is megvolt már a kétféle vonat.Minőségről nekem régi emlékem van, csak ismételni tudom magam, mindkettő olcsó volt és egyik gyatra, felületi minőségre és kapcsolódásra/méretpontosságra is, a másik 99.9% Lego szint, pár elemmel volt nagyon apró hiányosság talán... 2500-3000db-ból.
Egyébként a másik topicban volt linkelve videó ami érdekes lehet, alternatív összefoglaló. Én 2db 6 éves készlettel, de még más is ott jóval rutinosabb a felszínt kapargatja amikor 40-50 "márkát" bemutatnak... viszont elemgyártásra állítólag sok ugyanonnan jön, abból nyilván nem érdemes 50 félét gyártani, de még ezek szerint a párfélénél is jóval koncentráltabb.
Továbbra se vettem Legón kívül mást, de nekem speciel témában és ötletben már sok olyan van ami túlmutat a Legón. De van ott már konkrétabb tapasztalat is.@HUN_Sector
A motorizáció Lego oldalon mindig mostoha volt szvsz, erről szoktam itt panaszkodni. Pedig BL-en (ha nincs hiány a gyártásban) azért jóval olcsóbb. Pl. a gyári 20+9.5+6 (hub, motor, táv) ár kijött olyan 12+5+2.5k környékén. Persze alternatívból ez még olcsóbb, ha "heggesztesz" hozzá kockát és csak elektronikát veszel* akkor főleg. De az nem fog menni plugnplay... és az is idő (főleg az idő!) mire vmit működésre bírsz. A kettő között vannak az alternatívok, pnp.
(A Lego meg nyilván mással is kompatibilis, sw-ben is, hw-ben is. Pl. bekerülhet táv-/színérzékelő és akkor már egész más dimenzióban működtethető a vonat. Ez extra ami a gyári árat talán nem, de a BL-est már megéri ha szükség van rá.)*Most találtam itthon egy léptetőmotort, talán egy régi CD/DVD meghajtóból való... ugye pozicionálható, még csak nem is sima motor. Egy micro esp32-vel megoldható a BT távvezérlése is... ez lesz a köv. próba nálunk.
Ilyenek ali-n 100Ft-os nagyságrendben vannak és van ami 1x1 kocka méretébe beférne ha jól nézem.
-
Dilikutya
félisten
válasz
apholyon
üzenetére
Ezt a márkát nem ismerem, amiket láttam kompatibilis cuccokat, ritka a Lego kivitelezés. Nem anyaghasználatra, azt nem tudom, csak tervezés, dizájn. Figurák gyengébbek szintén.
A Hot Wheels autói mondjuk pont jók, igaz, az nem egy noname sufnicég, van is olyan áruk, mint a Legonak.Az olcsó koppintástól nyilván nem kell sokat várni, én alkatrésznek se vettem, mindössze pár csonti lovam van, meg egy Freddy Krüger figurám.
Egyszer mondjuk egy modular házat megnéznék.
-
apholyon
aktív tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Jó, én nem vagyok tisztában az alternatív megoldásokkal, de ez már képen, első ránézésre sem közelíti meg a Lego minőséget... Aztán persze majd a tapasztalat megerősít vagy rámcáfol.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Mozaart
üzenetére
Lejárt a szabadalmi jog a kockákra, csak a figurákon maradt meg. Így ez nem törvénysértő. És ha ennyiért lehet venni távirányítót meg motorizációt, akkor az a vevőknek jó. Mert egyébként csak horror árú készletből tudnál.
Egy pl. kiállítót szerintem hidegen hagy hogy az épített moc vonatjában eredeti vagy copy-e az elektronika. Így nem tudom okolni azt aki megveszi, még én is elgondolkoztam rajta

Az árkülönbözet eközött meg a lego között sokat elárul a haszonkulcsról. -
Mozaart
aktív tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Engem ez lesokkolt. Hogy már egy hazai lidl be eljutott egy lego masolat. Nyilvan ez nyugat eubol (DE) de akkor is.
-
HUN_Sector
őstag
Visszatérő probléma a motorvonatok motorizációs elemeinek hiánya. A lidlnek is lett saját márkás építőjátéka, közte vonat. Egész pofás áron.
[link]
Nem lepődnék meg ha kompatibilis cucc lenne -
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
flashpointer
üzenetére
azt gondoltam, vmi barn find sztori

-
Crus
addikt
FB-on 1x próbáltam (duplázást) eladni, teljes kudarc volt és utána úgy éreztem magam, mintha Indiában egy csatornából ittam volna. Gondoltam a másik oldal könnyebb lesz, vennék... a végére kedvem lett volna egy sarokba kuporodva sírni. Borzalmasan rossz tapasztalatokkal lettem gazdagabb... néha azt éreztem, hogy valami kandi kamerával tuti vesznek, mert egyszerűen nem akartam elhinni, hogy a másik fél ennyire elmeroggyant/nemtörődöm/hanyag/hazug.
A sors furcsa fintora, hogy a legutóbbi ilyen epic fail FB vásárlásom után Allegróról pont a hétvégén rendeltem meg (ingyenes kiszállítással), még olcsóbban is a kinézett készletet.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
flashpointer
üzenetére
szép halál, de legalább megmentetted, mondjuk az kemény, hogy a matrica nem töredezett szrrá
-
Sliderxy
senior tag
Ha esetleg valaki beugrana ennek ne tegye:
https://pepita.hu/forgalmazo/bonroy-hungary-kft-d14476?cid=1339Rendeltem volna a 3 virágos készletből, de túl sok volt a gyanus jel. Termékmegnevezés, szétmókolt képek, az egyik kód a Star Destroyeré. A tükrözött orchidea képen még jó a kód, szóval nekem mint nagyon kezdő legósnak elég félrevezető volt.
Írtam nekik, a válasz:
"Ezek a készletek nem eredeti LEGO termékek, hanem márkanáv nélküli építőkészletek, amelyek megjelenésükben és működésükben hasonlítanak a LEGO-ra, de nem a LEGO cég gyártja őket. Megértését köszönjük!" -
Crus
addikt
válasz
flashpointer
üzenetére
Azért ahol így meghagyják a port a polcra kitett bármin, ott vajon milyen lehet a lakás többi része, meg a higiénia. Ijesztő. Dermesztő. Észvesztő.
-
válasz
flashpointer
üzenetére
Ilyen esetekre tartom a mókus-szőr sminkecsetet.

-
Sundesz
addikt
válasz
flashpointer
üzenetére
Ez autentikus lett rendesen.
-
Mozaart
aktív tag
válasz
flashpointer
üzenetére
Dagobah.
-
flashpointer
őstag
10 év polconallas után :

-
-
atus72
őstag
LEGO Botanical Collection:Bird of Paradise (10289)
Ez mióta lett 100e Ft??
Még jó hogy anno megvettem, de ez most nagyon meglepett, hárman is árulják jofogáson ilyen áron
-
Crus
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Same on English :-)
Dettó nekem is teljes sor + ez a készlet, de nálam akad egy Mimic láda, meg a fizikai kalandkönyv is. Ezt hívom szerelemnek. Vannak ilyen készletek és akkor az nagyon nagyon kell.
Szerintem én is most elértem a Lego nirvánát... ez a készlet, Rivendell, meg az Adventures in Transylvania.
Tl,dr: Nagy grat!
-
-
Mozaart
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
RapaNui1 is alive.
-
LÁZ
Topikgazda
-
Nahh űrös vonal után nekikezdtem ennek:

Első két zacskóval vagyok kész, szóval még nagyon az eleje, de már látszik, hogy zseni a készlet. Nagyon örülök, hogy sikerült beszerezni, thx to RapaNui1.
Aprólékos lesz az már most látszik, illetve nekem nagyon tetszenek a színek amiket használtak + a minifigek. Minifigekből megvan a fullos D&D sor, illetve egy nagyobb beholder is fog mellé kerülni, amit meg HUN_Sector kollegának köszönhetek. Ha kész lesz a mű, akkor majd dobok még be képeket.
-
Mauzes
addikt
válasz
balint82
üzenetére
Eléggé lehalt a Lego adásvétel. Most általánosítok, de csak extra olcsón van bármi érdeklődés, a vásárlóerő sajnos nagyon lecsökkent.
A Ph ajánlása kicsit furcsa nekem, mert volt egy időszak, amikor itt is mindent meghirdettem, de miközben máshol kb 100 készletet el tudtam adni, itt egyetlen egy érdeklődés sem volt... -
Llew
senior tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Ez elég gyenge, ettől bőven jobb akciók vannak és valószínűleg lesznek is.
-
po1son
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Ferrari jó deal lesz, supershop pontokkal ki lehet hozni 58e Ftra is + 1500 pontot jóvá is írnak.
-
HUN_Sector
őstag
Interspar, 13-tól
[link] -
Crus
addikt
válasz
balint82
üzenetére
Van az 95 is :-D
Nem is értem sokszor a koncepciót... xy helyen éppen olcsóbb is, erre felteszi 5-8k-val többért és várja a csodát. Ha valaki Legót akar eladni, akkor menjen a bolygó legalacsonyabb ára alá pár ezerrel és hamar eladja. Persze, ha ezzel akar kereskedni az kemény dió 2025-ben magyarisztánban, ahol tömegek vásárolnak kényszerből a Tesco alsó polcáról.
-
balint82
senior tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
A hirdetések 90%-ánál kommentet sem látok egyik csoportban sem..
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4195, 94% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A star wars azert is ennyi mert '99 óta epiti a Brandet a Lego + a disney hogy megvette Lucastól sajnos nem segitett a brand anyagi "értékén". 
erre azért rendesen irigy vagyok...
Kvázi cosplayhez való.

, mer ugye az felülről takarva van ergo kevesebb a por rajta