Hirdetés
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Stefi_dzsi
üzenetére
(Lehet, hogy még az építés előtt egyszerre kinyitotta és kiöntötte az összes zacskót?)
-
Crus
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nem tudom mennyire gyorstüzeléssel rendelted, de én kb. itt az F5-öt nyomogattam és 20 mp-en belül rendeltem, annyira nem akartam róla lecsúszni. Aztán persze kiderül, hogy kár volt kapkodni.
-
válasz
Stefi_dzsi
üzenetére
Most fogok nekiállni megnézni, de 99.9%, hogy ez volt a hiba. Eddig sose építettem olyat, amiben két féle volt ebből az alkatrészből, így fordulhatott elő, hogy ennyire benéztem. /mikor már vágtam, hogy ezzel van vmi, akkor se jutott eszembe, hogy megnézzem az alkatrészlistát, szerencsére sb kollega rutinosabb volt nálam
/.Crus: nekem még nem jött értesítés, hogy levonnák, pedig 2 Transzi meg egy Gombafalu is érkezik. Elsőt én is elég gyors ütemben, aztán jött haver, hogy kell neki is, az már később lett kosárba dobva.
-
Stefi_dzsi
tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nem tudom, hogy a papíros útmutatón mennyire látszik, de elvileg leleshető az alkatrészen levő szám. Én azt szoktam nézni. Bár tény, hogy nagyon figyelni kell, hogy ne szaladjon bele az ember.
Viszont a 14-es zacskóban nincs másik hasonló elem, úgyhogy érteni vélem, miért nincs külön figyelmeztetés.
-
Crus
addikt
válasz
hami85
üzenetére
Nekem is november rémlett, nem jött túl jókor, de ha nem eszek ebben a hónapban is kell az Adventure in Transylvania az nem is kérdés. A többi nálam szóba se jött, de annyira nem, hogy sem a korábbi BDP-ből nem volt nagy szerelem egyik se, se a következőkből. Csak ez.
-
Még július végén rendeltem meg Szörnyella kocsiját, állítólag az eredeti, amiről mintázták, az egy Panther De Ville volt, na és az volt kiírva a Lego honlapjára, hogy előrendelést vesznek fel rá. Kiszállítás talán szept. 01. után? Kellett rá várni, de megjött sssimán szept. elején. (Mondjuk a kézbesítő futár nem találta meg a hármas ikerház három egymás mellé épült blokkja közül a B-t, a középsőt, de azt már kitárgyaltuk, hogy ha több esze lenne, akkor talán rakétamérnök lenne a NASA-nál, de mivel nincs neki, ezért futár a DPD-nél...)
-
Crus
addikt
BPD rendelés levonásról küldtek mailt, hogy hamarosan vonják.
Ilyenkor kb. hány nap szokott lenni?
-
LÁZ
Topikgazda
napiSAH
7.én adtam le a rendelést (készleten lévő cuccra), azóta is küzdenek vele, hogy egyáltalán elinduljon....#vanbaj
-
-
-
Krajczi
tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ismerős helyzet. Nekem a [link] Rózsaszín virágcsokor utolsó szálja (Orchidea) közben hívta fel rá a figyelmet az útmutató, hogy ott ugyanezt az elemet, csak zöldben össze ne tévesszem.
-
Krajczi
tag
Köszi.
Bár eredetileg én csak a Főpályaudvart kerestem [link] , de így végignéztem a teljes választékot és végül [link] még ezt választottam: F1®-es boxutca és személyzet, Ferrari autóval. Vettem volna még többet is, de kettő hiánycikk éppen, egyet pedig csak a boltban lehet megvásárolni, online most nem. -
-
sb
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Szerintem felcserélhetted a két, különböző szögű elemet és a laposabb kellene oda. Úgy látom mindkettőből van a készletben:

-
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Nem tudok rájönni, hogy hol, minden stimmel elvileg, de mégsem. Ha építetted lehet mond vmit pár kép.
Ez a kiinduló állapot:
[kép]Itt épül össze a fej két oldala + középen a rugós kilövő cucc
[kép] [kép] [kép]És itt látszik, hogy vmi nem kerek, amúgy a fekete elem amit a piros "rúd" köt össze, az miután összekötöttem nem mozgatható, szerintem ott van vmi gáz.
[kép] -
HUN_Sector
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Én raktam össze "Bózert"
Biztosan elcsúsztál valahol, mert teljesen jól épül össze a feje -
LÁZ
Topikgazda
ÁrkádAlleeWestend 30% off Citykre 16.-ig Onlány is
-
Őt szoktam nézni, de most nem lendít át a problémán. A vidiben amit 16:55-től rak, nahh ott vagyok meglőve. A fej két oldalát összerakva, középre megy az a rugós elem ami majd ki tudja lőni a lövedéket a szájából. Itt a fej két oldalán van egy fekete elem amibe a piros összekötő megy bele. Ez így stimmel is, de amit 17:44-nél fejtetőt rárak, az nekem faszül, amiatt, hogy a két fekete elemet nem tudom lentebb engedni. Tovább építve pedig annyira faszul áll vmi miatt /amire nem jövök rá/, hogy a szarvakat már nem tudom rárakni a fejére. /18:20-nál/
-
Crus
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Igen, de ott meg egy kicsit kevéskének érzem aztán az összhatást azért az árért.
-
Crus
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ez nem segít?
-
Lego Mighty Bowser rakta össze innen vki? Szégyen nem szégyen elakadtam a fejénél az építésben, 2x visszabontottam már, de sehogy sem akar értelmesen rámenni a "taraj rész" a fejére, ha van vki aki építette, akkor rakok be képet is, feleslegesen nem terhelném a topikot.
-
-
Crus
addikt
Ugh... hát ebben nagy fantázia van!
Embertelen drágán a light kitek, még akciós áron is csak bepakolom a kosárba a legszükségesebbeket és amikor látom, hogy a végösszegből egy csúcs drága készletet meg tudnék venni, akkor szépen be szoktam zárni az oldalt.
A videóban szereplő castle, az egyik legszebb, amit valaha láttam. De ránézésre van abban simán 1 milla :-/
-
Nagyon köszi a felhívást erre a cuccra, komoly potenciál van ebben ha el lehet vele hagyni a kábelezést. Ráadásul én csak most tervezek beleugrani ebbe az egészbe, eddig egyik készletre se applikáltam világítást. /most is egyelőre csak a hajókra akarok, Endurance, Gyöngy + karácsony fele ha meglesz a Titanic/
Elmör: nagyon király készlet ez is, nekem még dobozban pihen, pedig már az eredeti matrica készletet is megvettem rá.
Esetleg van olyan aki összerakta és meg tudta oldani, hogy a hátsó kerekek vastagabbak legyenek, ne ilyen virsligumik. Lehet én vagyok szőrszálhasogató, de nekem nagyon illúzióromboló.. -
Elmör
őstag
Elkészült a második F1-es autóm, a nagy Red Bull mellett azért látszik, hogy ezek a Speed champions és olyan jellegű autók mérete sem rossz, de azért a nagy az igazi.
-
LÁZ
Topikgazda
az élet közbeszólt...durván (lehet a gyüjtemény egy részének is mennie kell
), igy mielőtt hétfőn visszavinnék 2 r2d2 pakkot alzáékhoz, rákérdezek, hogy aki lemaradt (szigorúan saját részre), annak érdekes lehet e még... -
sb
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Lazán kapcsolódva ez ma jött szembe. Persze nem Lego-ra felkészített, erősen DIY kategória, de szvsz annyira flexibilis, hogy így első ránézésre inkább csak előnyt látok hátrányok (kábelek) helyett. Plusz a kitek ára is horror.
Variációk:
1. Ledek saját elemmel, mágnessel kapcsolható, több üzemmód, villog, pulzál, körbemegy, stb... hátránya, hogy kicsit nagy az elem miatt.
2. Indukciós ledek: nincs elem, 5-10 (20?) cm-ről is világít. Szvsz ebben is elég nagy potenciál van.
3. Elemes, de vékony vezetékkel, lásd 1. pont, csak mini ledekkel. Kábel, de minimál.Linket nem rakok, ali-n gyorsan meglesz.

A másik link mára.
Besz*rás!No comment:
-
-
BDP 6 kör még fut, most néztem mindegyik Funded, azaz elérte a min rendelési darabszámot, mindegyik készlet rendelhető még 2 nap 9 órán át, semelyik sem sold out. Szerintem áttértek arra, hogy majd annyit gyártanak le amennyit rendelnek, ha 3760 db-ot akkor annyit, ha 35671 db-ot akkor annyit.
Én speciel az Outlaw Forest Den-t és a Gold Mine-t rendeltem meg, elkezdődött és már tart a fél év várakozás.
-
válasz
Tyler Durden
üzenetére
A hajót összeraktam már sajna kb 1 nap alatt
, az élmény számomra 10/10 volt!Összeépítve kiállítva fehér színű háttérnél ésvagy világítással nagyon állatul néz ki feketében a hajó! Nem gondoltam volna, igazi kalózos feelinget hoz
!A gyári Lego dobozfedő fekete hajó fekete háttérrel rossz döntés volt!
-
Mozaart
aktív tag
Tenyleg gyenge volt. Meroben mas volt a tematika mint az 1. evad de ahhoz kepest h osszesen 8 óra épites volt egy nagy zajt kaptunk osszecsapva. Mondtam asszonynak h nézd azokat az Ikarusokat. Na azok gyonyoruek. Mondtam is buszken h full ugyanilyet terveztem az egyik itteni forumtarsnak epitesre. Persze meglevo kep alapjan.

De ez a busz mégszebb volt még a tetejen levo bordak is latszottak. -
LÁZ
Topikgazda
hamár másztörsz
xmas projekt
lego puzzle boxot épitenék (jutubot néztem, rebrickablet is), kb olyasmit amiben 1 v 2 figurányi 'hely' van, mert az ajándék maga, az egyedi figura lenne, de ugye ingyenkenyér nincs, igy a delikvenseknek meg kell 'küzdeni' érte
szóval nem kell, hogy óriási legyen, másik opcióm vmi titokbox, de mivel legalább 5 kellene, igy a legoval gyanitom ktsghatékonyabb leszek az össze briklinkezett elemekkel.
ötletek,linkek jöhetnek
bittedanke
-
Llew
senior tag
válasz
Mozaart
üzenetére
Háttér tv-nek néztem. Gyenge volt.
Az első évadot sem néztem végig, mert zavar, hogy a kötelező show elemek (feladat ismertetés, eredményhirdetés, stb.) mellett max 10% ami a Legoról szól a műsorban. az is inkább csak a díszlet és a látvány. Konkrétan ami, érdekes lennem, az ötletelés, építés, arról szinte semmi nincs benne.
Szerintem ez nekem megint ennyi volt. -
Mozaart
aktív tag
Lego Masters valaki?

-
Llew
senior tag

-
Ciccuka
veterán
-
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Titanic nekem is, de ez is patent.
-
Timyyy
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Annak ellenére hogy nem szeretem a hajókat, ez egy formás kis darab, és a full fekete is csak rádob a hangulatára... jó választás volt

-
LÁZ
Topikgazda
értem

mindenesetre már a logo is örvendetes, az extra figurával együtt, a kevesebb valszeg több lett volna, de majd jól elmondja a dizájner, ha lesz hivatalos videó róla.
plusz simán lehet, hogy 'szabadkezet' kapott akinek ki lett adva
ps. én pl vmi lightbrickes reflektort is el tudtam volna képzelni, vmi közepes méretben, az fless lett volna

-
Crus
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nekem egynek elmegy kategória, de majd értelmes áron.
-
-
Xboxone40
csendes tag
Gyorsan vegyen mindenki!!!!!!!!!!! 152db van raktáron
[link] -
Mozaart
aktív tag
AT-AT elérhető újra csak online. De ingyenesen kihozzák DPD-vel átadópontra. 1-et már vettem és még azt írja elérhető.

Köszi SB

-
Crus
addikt
Befutott a hajó Emagtól.
A Sameday futárszolgálat továbbra is pont olyan, mint a futárjaik... C-kat. Tegnap kellett volna megérkezzen, de a futár behazudta, hogy a címzett nem volt elérhető, csak hát rápacsált, mert abban a percben, hogy jelezte a központ felé a "gondot", hívtam a főnökét és elregéltem neki, hogy ketten is vártak rá, nem telefonált, nem csengetett és mint kiderült nem is járt errefelé, mert neki az kis kerülő és nem szeret erre jönni.
Az Emag viszont megint példásan csomagolt, nem úgy, mint a száni Alza, akik 1mm fóliával gondolnak megoldani mindent, meg zöld manós ragasztószalaggal. A hajó konkrétan az eredeti gyári Lego kartonjában érkezett és ez nem az első ilyen eset Emagnál. De, ha nem is eredeti Lego kartonban jött, akkor jött Emag kartonban normálisan kibélelve.
A hajó meg egy csoda.
-
Nekem végre megjött az ünnepek alatt tervezett raknivaló, teljesen rábuzultam a hajókra.. /még egy Titanic hiányzik a boldogsághoz/
-
Dilikutya
félisten
válasz
apholyon
üzenetére
TV classic series batmobilt meg akartam rendelni, Allegrón még van relatív értelmes áron, erre a szomszéd utcában valaki hirdetett egy nagyot 29 ezerért összerakottan. Gyors fejszámolás, 16-20 ezer között van a kicsi, vagy 29-ért a nagy, 6x annyi elemből. Utóbbi nyert.

-
apholyon
aktív tag
SW téma: én csak a droidokat gyűjtöm, bár még elég sok hiányzik... Majd ha meglesznek a mostaniak, csinálok képet
Batman téma: 4 kisebb Batmobilom van (a klasszikusok + a Tumbler), jópár figura, de ezek az autók jó eséllyel kimaradnak. Ellenben a Logo szerintem jó lett, kvázi annak a pótlására vettem (igaz féláron) a kisebb Batwinget...
-
Dilikutya
félisten
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Én még moziban láttam. Akkor utáltam, ma szeretem, de tényleg egy rajzfilm.

A 89-es batmobilból volt egy GWP, 40433, a nagy batmobilhoz adták, kb ez a méret. Bricklinkről össze lehet legózni, minimum feleannyiból kijön postával is, mintha dobozosan vennéd meg. A játszós szett arra hasonlít, de nincs olyan jó. -
Jacob Gibbs
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Gyerekként nagyon szerettem ezt a filmet, felnőtt fejjel meg csak fogom a fejem hogy hagyták jóvá ezeket a döntéseket. Élőszereplős rajzfilm lett.
Nade a kocsi nagyon jól néz ki, és nincsen agyon butítva sem! Emlékszem volt egy '89-es batmobile hasonló méretben, de az kifejezetten gyerek játék volt. Azt kihagyott ziccernek érzem, mert megérdemelt volt egy "részletesebb" SC arányú kiadást.
-
luke9123
csendes tag
R2 mellé most a 75384 van ajeszként Alzánál
-
-
Hát őőő... Nekem meg pont a logóval szemben vannak fenntartásaim. Ránéztem, oszt' rá van baszva a felületre minden szar porfogónak, ami csak volt maradék alkatrész a raktárban. Az ostortól kezdve a cilinderen át a Teddy-henger nyeléig és a telefonkagylóig minden. Ez így mégis micsoda?!? Mert ha mondjuk az a koncepció lenne benne, hogy Batman eszközei lennének rajta, azt adnám én is. De így?!? Mégis, mi ez? Utoljára az UCS Millennium Falcon felületére kellett rátegyek ennyi sok felesleges szart, de ott legalább tudtuk a háttértörténetből, hogy Han bütykölte a hajót minden hulladék alkatrésszel, ami a rendelkezésére állt... Lehetne tök sima felülete is, ahogy Gordon felügyelő rávetíti a felhőkre a projektorral. Érted!
-
Llew
senior tag
A gyári készlet is nagyon jól néz ki szerintem, de itt van hozzá egy reddit mod, ami már majdnem tökéletes:

Meg egy hasonló rebrickable verzió, ami szintén jól néz ki,de sajnos külső tartószerkezetet igényel, ami sokat ront rajta:

-
Llew
senior tag
válasz
Mozaart
üzenetére
Hasonló arányúak, de nem teljesen passzolnak. K-2SO kimondottan kilóg lefelé, de Chewienak is nagyobbnak kéne lenni. Plusz a magasság mellett szerintem K-2 és 3PO szélességben sem passzol:

Itt le is írják kommentben a részleteket.
Szerintem nincs kimondva, hogy egy termékcsalád -
Mozaart
aktív tag
Nagyon baba. Nekem az tetszik hogy elviekben ezek az upscale figurák egymashoz meretaranyosak nem?
Tehat C3PO, R2-D2, Battle Droid, Chewbacca, Ewok es még ha kimaradt valami
Tehat akinek megvan az osszes tokjo montazst tud osszetenni.C3PO es R2 annyira bekene huzni.. miota lattam kiallitva oket egyutt az Arenaban..
Tudom regen is volt Buildable széria de azok olyan bénák voltak a legtobbje szerintem. =) Ez a sok darabbol osszeaallo viszont nekem bejon.
Azt nem tudom hogy ki van e mondva h ez egy termekcsalad-e.
-
Elmör
őstag
Nem bírtam ki hétvégéig, megépítettem ma.
-
HUN_Sector
őstag
Szfvár balatoni úti ibtersparban vannak 50%-os legok.
pl sw jedi bob fighter 8500ft
Egy-két kisebb minecraft meg animal crossing
bosszúállók helicarrier 16500ft
Meg kuponnal minden legora ami teljes árú mínusz 30% -
Ciccuka
veterán
emag géniusszal van pár jó vétel
Új hozzászólás Aktív témák
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Új Lubluelu P4 vezeték nélküli állóporszívó
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Mio Star 8750B Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Eredeti Lenovo 65W USB Type C notebook töltő
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen,MS3634,100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 7330 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3271, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3666 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mondjuk nekem egyedül a sleeplessnight maradt meg a többit visszamondtam.

), igy mielőtt hétfőn visszavinnék 2 r2d2 pakkot alzáékhoz, rákérdezek, hogy aki lemaradt (szigorúan saját részre), annak érdekes lehet e még...

!