Hirdetés
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
LÁZ
Topikgazda
R2D2 iz bekk
-
LÁZ
Topikgazda
kickstarter guru vanik e itt, kéne egy kis help
-
Throme
veterán
válasz
Warton
üzenetére
Jó lett! Egy vitrinnel lehet azért jobban járnál (ha van oda való méretben), mert így nem kerülöd el a porosodást.
Természetesen nekem sincs minden szettem vitrinben.Szerintem hosználhatnál kisebb lépésközt. Ha már nem takarják egymást az jó.
Előbb utóbb szükséed lesz midnen helyre
Ja és megutatod milyen a fali konzol, amit nyomtattál?
-
Warton
őstag
Ki kellett ürítenem egy polcot, úgyhogy nyomtattam pár wall mountot PLA-ból.
Még a G500-at, meg a FordGT-t szerteném kitenni hasonló módon. Ha esetleg valakinek van ilyen wall mountos slt-je akkor szívesen fogadnám.
-
Crus
addikt
Nah... látom már 323k a Death Star "pancake". Vajh' hol lesz ennek is a vége...
-
Crus
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Friss készlet, rohadásig lesz belőle a világ. Persze aki 10 éves és képtelen várni... lsd. még Skyline :-/
-
Mauzes
addikt
Azt tudja esetleg valaki, hogy EU-n kívüli rendelés esetén mennyi vámot raknak a bejövő csomagra?
-
po1son
addikt
Micimackó visszatért R2D2 formájában Alza-an
75379 R2-D2 + gift LEGO® Botanicals 10313 vadvirágcsokor - 29900 FtKíváncsi vagyok mikor fog elfogyni és hány törlés lesz utána.

-
Mauzes
addikt
-
Mozaart
aktív tag
Death Star UCS MOC reallly sphere form

Kiallitas hivatalos weboldala Halalcsillag !!!
"This is currently display in Melbourne, Australia. (...) It is technically made by Lego, as the team is lead by Ryan "Brickman" McNaught who is an Official Lego Certified Professional / Representative."
-
Dilikutya
félisten
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Ráadásul még drága is.

-
HUN_Sector
őstag
Best akció evör! (nem sikerült a megfelelő képet megtalálniuk
)
[link] -
-
po1son
addikt
Auchanba boltokba érdemes benézni. Óbudaiban hegyekben áll kalózhajó 31e Ft-ert (5% kedvezmény még megy rá) ezenkívül rengeteg lego van még jóval ák alatt.
Valakinek kell valami írjon, még fél órát itt vagyok, külön számlára megvásárolom neki ( Óbudán tudom oda adni)

-
gaga33
tag
Én 67k-ért, 74k-ért vettem világító tornyot, 67k-ért nagy Harry Potter baglyot, 86k-ért Hírharsonát (amiért reklamálnom kellett mert elsőkörbe nem jutott, de 10k kuponnal jutalmaztak) szóval vannak ott jó akciók..... A ma hajnali is elég jó ajánlat volt, főleg az elektronika miatt, ill máshol azért 50k körül van nem 37.....
(A Vissza a jövőben készletet majdnem kifelejtettem 44k, ill 47k ) -
Dilikutya
félisten

+ még pár egyéb hajó az eddig bejelentettek mellé.
-
po1son
addikt
Allegron elég most 20e Ftos kosár a 4e Ftos kuponhoz.
Pl 75433 Jango Fett csillaghajója 18.790 Ft-ba kerül kuponozva. -
kbalage2
aktív tag
A FAQ szerint 50k az abszolút plafon. Az én értelmezésem szerint van egy előre allokált gyártási kapacitás az egész szériára, egyrészt ott van x százalék mozgástér, másrészt ha látják hogy valamelyik kevésbé fogy, akkor rá lehet erősíteni a többire. Elég tapasztalat van már az előző szériák alapján hogy milyen görbét ír le a vásárlási kedv. Nyilván nem lehet mind az ötöt felfuttatni 50k-ig, de erre nincs is sok esély.
Az előző széria tapasztalata alapján olyan nem várható hogy valami néhány óra alatt elfogy, ha már 2-3 napig fut minimum minden szett, akkor akit érdekelt a dolog az kényelmesen meg tudja venni.
-
sb
veterán
válasz
kbalage2
üzenetére
Nem véletlen, hogy összezavarta. Ott már előre írtuk páran, hogy valószínűleg hülye megoldás lesz... és az is lett.

Ha már dinamikus akkor lehetne érték szerinti hosszúságú skála. Gondolom max limit csak lesz, pl. 50k... behúzzák addig és mondjuk kiszürkítik a 30k, 40k, stb... feletti részt amíg nem aktív. Vagy amit írsz az is oké.
Szerintem nem annyira bonyolult, a lényeg, hogy azt mutassa ami a helyzet. Annak örül a user is meg az a korrekt. (És nem véletlen, hogy a homályos tartalmú ilyenekből szoktak kiugrani a vásárló megtévesztése és tisztességtelen eszközökkel vásárlásra sarkallása sztorik...)
Vagy limit nélkül lesz? Akkor mindegy, elég a timer.
Gyanítom, hogy ők sem tudják mit szeretnének megint... gondolom ha nem fogy, vagyis pl. 6. napon éri el a 30k-t akkor nem akarnak még egy adagot rátenni, ha meg a 2. napon eléri akkor igen. Így is nehéz jót mutatni. A fenti működhet, akkor megint lesz egy pont ahol a user izgulhat lemaradt-e vagy nem, de ezzel legalább tud vmit kezdeni: ha nem akar lemaradni akkor behúzza és nem gondolkodik tovább pl.De persze ha lesz elég akkor túlragoztuk a dolgot. Olyan szempontból érdemes róla beszélni, hogy ha kicsi is a jelentősége, a korrekt, vagy legalább korrektebb megoldás is tök egyszerű szerintem.

szerk: A jó részéről nem írtam. Az nyilván jó irány, hogy kevésbé limitált és visszafogja a nyerészkedést.
-
Crus
addikt
válasz
gaga33
üzenetére
Nekem ez az Euronics akció erősen úgy tűnik, hogy azok kaptak leárazást ami - sorry - a kutyának eddig nem kellett normál áron. Sorba, tipikusan azok a készletek 95%-ban, melyeket tömegek görgetnek át. Ettől függetlenül hajrá azoknak, akik találnak valami vonzót, nekem ez így egy nagy meh.
-
gaga33
tag
Ugyan itt a Lambo. Ha már nyugdijba megy..... [link]
-
gaga33
tag
Nem rossz ajánlat, motor is van, sinek is bőséggel, távirányító és még világít is, a téli vonat turbózható komplett felszereléssel
+ UEFA 2024 Albert plüss
[link] -
nyul105
senior tag
teljesen igaz amit írsz, én valahogy próbálom a lego szett árát és értékét külön venni...
Az "értéket" próbálom egy állandóként definiálni, ami az "amikor a kezembe kapnám, mennyire örülök neki, nem tudva, hogy amúgy ezt mikor gyártották és mennyiért árulja a lego/bárki, kapható -e stb...
-
ssgk
aktív tag
válasz
nyul105
üzenetére
amivel most nagy értékűnek tűnő ajándékot adnak
Az értékét a kereslet kínálat határozza meg szóval nem annak tűnőt adnak hanem kivárnak amíg annyit ér. Deg ien kocka minden szettet így ad el kivonás után. Valami olyat csinálhatnak kivont szettekkel, hogy mindig a készlet fele van hírdetve és amikor megfeleződik emelnek x%-ot.
#91139yahagyma
Egy év múlva valószínű ezeknek is lesz második körös kisöprés megmaradtakból". Ha most nem jön össze mérget mernék venni, hogy a bányából lesz még annak aki gyors. Vár tuti nem. -
kbalage2
aktív tag
válasz
nyul105
üzenetére
Nem hiszem hogy itt a FOMO annyira játszik, ha egyszer egyik szett se fogyott el az előző körben a teljes időtartam alatt. Szemmel láthatólag kb ennyire van igény. Elég lenne az abszolút maximum előtt kiírni hogy pl "már csak 2000 db maradt", akkor aki hezitált még bőven behúzhatja, egyébként meg mindenki megveheti az egy hét alatt amikor akarja.
A maradék darabokból deklaráltan nagyon kevés volt, így az szimpla szerencsejáték. Én azt javasoltam nekik hogy ha ilyen előfordul a jövőben akkor inkább sorsolják ki, úgy nincs ez a tülekedés.
-
nyul105
senior tag
válasz
kbalage2
üzenetére
a gond nem a progress bar-ral van/volt a baj, hanem az össze vissza limitáltsággal, ők se tudták eldönteni mit akarnak. Fomo is kell, de azért sokat is kell eladni belőle, de tartva a Fomot, de azt se akarják, hogy az ember lássa hogy a kevésbé népszerű "nyertesek" nem fogynak...
Ja most meg hogy nincs progress bar még erősebb lesz a Fomo
ez mondjuk engem nem zavar személy szerint mert nem érint.De:
A legutóbbi újra körös bdp mountain vár maradék darabok, ami meg kevesebb, mint 1 másodperc(!!) alatt elfogyott az meg hihetetlenül el tudja az embert szomorítani, pláne ha ott nyomkodja az f5t az ember mint a hülye, de a bot meg 0.1 secenként "nyitogatja a linket". -
kbalage2
aktív tag
A progress bar-ra annyi volt a komment az előző széria alapján, hogy az embereket eléggé összezavarta ahogy folyton vissza-visszaugrott ahogy emelték a limitet. Ettől persze még valami számszerű adatot ki lehetne írni, hogy hol tart a dolog. Szerencsére a BDP csapat vezetése nem úgy áll hozzá a dolgokhoz ahogy a LEGO-nál megszokhattuk, szóval szerintem most kipróbálják milyen lesz a fogadtatása ennek a módszernek, aztán ha nem tetszik a népnek akkor kitalálnak vmi mást.
Szerk - szerintem egy előnye biztos lesz ennek a módszernek, így potenciálisan elvesztheti végleg a gyűjtői jellegét a dolog, és tényleg az fogja venni a szetteket aki össze is akarja rakni.
-
sb
veterán
válasz
hami85
üzenetére
Azt írták a cikkben, hogy esz limit. Sőt, még arról is szó van, hogy html-ből talán meg lehet nézni majd hogy áll.
Én a Lego-t ismerve amúgy ilyesmi megoldásban bátran bíznék, mert így van a legcsekélyebb értelme és lehet a legnagyobb sz*pásokba belefutni. Ez már eredmény, hogy nem tudod majd hol tart az egész, mikor fut ki... már felhasználóbarát! Aztán ha mégis lesz a háttérben limit azzal hatékonyan el lehet intézni, hogy esetleg az utolsó pár 100db-ot szó nélkül törölhessék majd a rendelések közül újabb vevői elégedettségre.

Valami ilyesmit tudok elképzelni a háttérben, még pár technikai csavarral (pl. elfogy a 3. napon, ott törlik az utolsó 200 túlrendelőt, majd elindul a 4. napon a megnövelt limit, stb, stb...)Komolyan, biztos én lettem nagyon negatív, de nem értem miért nem lehet valamit értelmesen és egyszerűen megoldani.
-
sb
veterán
válasz
Lana102
üzenetére
Micsoda jó hír... de köszi, hogy beírtad. Jó tudni és sehol nem láttam erre vonatkozó híreket sem eddig.
Az külön érdekes, hogy kifutó készleteket is emelnek amik vélhetően akcióban is lesznek majd nemsokára.BDP:
BrickLink schafft BDP-Fortschrittsbalken ab: Die aktuellen Regeln zur geänderten Limitierung
Változik a limit, megmarad az előző körből a 30k feletti limit kiegészítés. Viszont lekerül a progress bar, így nem lehet majd látni, hogy hol tart a szett, mikor fut ki.Ill. 7 napig tart majd az előrendelés... emlékeim szerint ez sokkal hosszabb volt. Sok értelme nem volt, de legalább mindig belelógott egy dupla pontos időszakba. Mernék rá pénzt tenni, hogy itt ezt az apróságot is gálánsan elveszik.
Bár ezt már írtam korábban is de érzésre itt is kicsit feljebb kúsztak az árak. 30-40Ft/db sáv aljáról inkább a tetejébe. A 2500db körüliek már 97k-ért jönnek, 3000db alja 115-120k.
Nekem ez a kör kimarad. Egyébként sincs hely, árban se szimpik, lenne más ami jobban kéne, de lehet hogy az előző kettő miatt (+áremelés) azok is kimaradnak és lesz egy kis kényszerszünet.
Ettől függetlenül szokásosan a ház tetszik, a "vár" is, de ár/méretben sem látom megérősnek. A bánya is jó, western témába szuper de az nálam nem fut. -
Lana102
csendes újonc
Tegnap megvolt az áremelés a hivatalos oldalon.
Titanic, Völgyzugoly, Bosszúállók torony, stb plusz 10.000.-
A kifutó Oroszlánlovagok, Disney kastély plusz 4.000.-
Kisebb excluzív szettek 2-3.000.- Ft-tal drágultak.
Halálcsillag ára csökkent 399.990.- re.Lehet a tegnapi gyárbővítés átadás örömére...
-
HUN_Sector
őstag
2 mézeskalács lépegető behúzva!
-
beamen
tag
Az 5. körös bricklink árát mostanában vonják majd, tudja esetleg valaki?
-
Mozaart
aktív tag
válasz
flashpointer
üzenetére
A kraken csápjai vannak alulméretezve. A filmbeli méreteivel simán dobálhatta volna a hajókat, csak a hajók még gyengébbnek néztek volna ki egy olyan filmben/korban ahol a hajók voltak a járművek ranglistájának a tetején.

Kiragadtam ide az egyik jelenetet, a Fekete gyönggyel való harcban nem volt távlati kép a szörnyecskéről.
+egy érdekes koncepció, hogy is nézett ki a rajzasztalon
-
válasz
HUN_Sector
üzenetére
6. széria, hihetetlen repül az idő
[link]
A Forest Den-t tuti behúzom, az aranybányán mg gondolkodom, sztem ha lesz még rendelhető 10.-én, akkor fizunál valszeg ezt is behúzom, de képlékeny.Végre fejlesztettek valamit az informatikusok, mert a Lego Bricklink account egyesítés simán sikerült most!
-
nyul105
senior tag
válasz
Ciccuka
üzenetére
googlezz rá a "lego GWP" kifejezésre, a lényeg, hogy a GWP : Gift With Purchase jelent, tehát ezeket anno rendeléshez adták.
A 9e lego oldalon található érték valamilyen kalkuláció alapján egy hasraütés, felejtsd el.
A kocka.hu amúgy egy trükkös oldal, nem annyira adja rögtön a GWP-ket, hanem megvárja míg értékesebb lesz, mivel már nem elérhető hivatalos forrásból. Kétlem, hogy megmaradt ez nekik, megtartották, mivel kis helyen elfér.
Ez nem kiszórás, ez egy marketing fogás, amivel most nagy értékűnek tűnő ajándékot adnak.
-
Ciccuka
veterán
válasz
hami85
üzenetére
Ez az érdekes, hogy 9e a Lego honlapján
Gringotts™ széf 40598
Itthon kicsit el vannak szállva maguktól
Ez egyébként 2 évvel ezelőtti szett
Lehet sok megmaradt belőle korábbról, azért szórják ki most -
Ciccuka
veterán
válasz
csaabz
üzenetére
Találtam csak a képet.
Ezzel könnyen megoldható:
Lego 88005 Powered Up világítás -
hami85
aktív tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
A vár meg az aranybánya. Az előző körből berendeltekből visszamondtam jópárat.
Az art factory is tetszik.. de erre már nem lesz keret.
-
kbalage2
aktív tag
-
Dareiosss
senior tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
A vár, aranybányát is akartam, de nincs most pénz rá.
-
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Nálam ez a kanyar kimarad, helyette most azon filizek, hogy meglepem magam karácsonyra egy Titaniccal
-
HUN_Sector
őstag
Pár nap és kezdődik az új Bricklink Designer Program készlet értékesítés!
Kinek mi fog a kosárba kerülni?
-
Elmör
őstag
Ezekkel már úgy érzem el leszek karácsonyig, Allegron néha ki lehet fogni egy-egy kuponkedvezménnyel a legolcsóbb árakat.
-
LÁZ
Topikgazda
októberi gwp
-
Ciccuka
veterán
Lego City - Felfedezők sarkvidéki expresszvonata (60470)
Pár hónapja jelent meg. Még nem nagyon jelent meg róla magyar videó csak ez:
Lego 60470 Arctic vonat
Ehhez mit szóltok, ami azt illeti elég drágán indult?
A vonatok a Lego-nál általában miért csak ovális sínen mennek?
-
-
ripla
addikt
"Kraken támadás alatt a Fekete Gyöngy!
hachiroku24 tovább fokozta a látványt a nagy sikernek örvendő Icons hajónál!"Kockamorzsa
-
dokee78
félisten
Mennyit érhet?
-
LÁZ
Topikgazda
akkor engedjük is el, bittedanke
-
-
sb
veterán
Nem akartam róla írni, de ha már előjött.

Szokásos: random a dolog... és/vagy mindszar.
Nekem a németektől UPS-szel csak jó tapasztalatom volt. Pedig hozattam velük karácsonyra is cuccot amikor minden más be volt itthon sz*rva.Ellenben a heti DPD-ért is mehetek a kib*ott depoba... majd hétfőn ha kinyitnak. Pedig boxba kértem mert a múlt heti házhozszállítást se sikerült megoldaniuk rendesen. De ezt is sikerült összehozni, hogy sz*pás legyen.
-
Dareiosss
senior tag
10353 williams 50 erika az amazonnál.
-
Zotyipotyi
tag
válasz
Zotyipotyi
üzenetére
Mindenképpen majdnem, de ja
-
Zotyipotyi
tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Vót az szerintem a héten (vagy múlt héten) vmi 89 e Ft-ért is Allee+ nélkül is más helyen...
-
HUN_Sector
őstag
lego eldorado erőd 94850ft alza +-szal
[link]Kifutott, az ár ennek megfelelően kezelendő
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Reolink TrackFlex Floodlight WiFi biztonsági kamera
- Ambiano GT-EWM-03 kompresszoros, háztartási jégkockakészítő 150W 1.8L eladó 2 év garanciával
- Mio Star 8750B Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- piaggio vespa et4 ( papírok nékül )
- Saeco Exprelia EVO I Szervizelve I Patika állapot I Automata tejeskancsó I Garancia I Beszámítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3332
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852, 100% Akksi
- Nokia 5.3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

3 perce még volt mikor a teljes felhozatalt átpörgettem és visszaléptem rá már watchlist-es.