Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- total90: Microsoft, te drága…
- MasterDeeJay: Nagyon budget egér és billentyűzet. Tigertech
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
- Egon: Intergalaktikus kapanyél
- sziku69: Szólánc.
-
90800 - 90701
97067 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 91901 91900 - 91801 91800 - 91701 91700 - 91601 91600 - 91501 91500 - 91401 91400 - 91301 91300 - 91201 91200 - 91101 91100 - 91001 91000 - 90901 90900 - 90801 90800 - 90701 90700 - 90601 90600 - 90501 90500 - 90401 90400 - 90301 90300 - 90201 90200 - 90101 90100 - 90001 90000 - 89901 89900 - 89801 89800 - 89701 89700 - 89601 89600 - 89501 89500 - 89401 89400 - 89301 89300 - 89201 89200 - 89101 89100 - 89001 89000 - 88901 88900 - 88801 88800 - 88701 88700 - 88601 88600 - 88501 88500 - 88401 88400 - 88301 88300 - 88201 88200 - 88101 88100 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-12-17 16:18 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyler Durden
addikt
+80k ha még a hátulját is megépítik síkban.
Plusz itt van egy ellentmondás is: elölről érhető, hogy kettévágták mert így látható a belső a metszetben. De hátulról semmi értelmes nincs, ott ilyenformán a gömb befejezése lenne logikus. Szerintem egy levágott, tök sík és tartalom nélküli malomkerékként ritka hülyén mutatna hátulról. (Meg talán ha nem falon van akkor méretileg se lenne gáz, hogy nem lapos, hanem félgömb.)
Persze így se kiállítható hátulról, de ez van. Egy célt legalább megoldottak. A másik már túl sok lett volna. Biztos lesz rá moc.

Az árazást oldják meg, szerintem ez így is horror ár, aki megveszi annak szerintem ez már nem oszt nem szoroz. Meg szerintem az UCS az egyfajta presztizs szint is, ezért kiábrándító /számomra/ a matrica meg a befejezetlen hátulja.
-
sb
veterán
Én nem olvastam sehol, hogy ez egy falra applikálható dioráma /annak tök fasza/, de ha olyan helyre rakod, ahol más szögből is látszik az elég gatya, meg szerintem ez így igénytelen.. /nem kötekedni akarok, akinek tetszik vegye vigye, de nekem ez kiábrándító, illetve épitsdfel-es Zolival egyetértek, hogy egy ilyen szetben matrica van, az meg végképp vállalhatatlan/
És ha már UCS, akkor legyenek olyan kedvesek és adják ki ráncfelvarrva az Imperial Shuttle-t, arra hajlandó lennék kinyitni a pénztárcát.

+80k ha még a hátulját is megépítik síkban.
Plusz itt van egy ellentmondás is: elölről érhető, hogy kettévágták mert így látható a belső a metszetben. De hátulról semmi értelmes nincs, ott ilyenformán a gömb befejezése lenne logikus. Szerintem egy levágott, tök sík és tartalom nélküli malomkerékként ritka hülyén mutatna hátulról. (Meg talán ha nem falon van akkor méretileg se lenne gáz, hogy nem lapos, hanem félgömb.)
Persze így se kiállítható hátulról, de ez van. Egy célt legalább megoldottak. A másik már túl sok lett volna. Biztos lesz rá moc.

-
Pötyi
őstag
Az elso kepek alapjan leirtam. De a teljes egeszt latva egyben. Állat.. azert is merfoldko ez a szett. Mert legjobb tudomasom szerint ez a legatfogobb halalcsillagot bemutato szett. Dioramasitva..
+tudom egy bolygo. De ez a cikkely cucc. Álllat. Az a foto amikor szembe van veled. Te fejben kiegeszited az egesz bolygot. Ezen az ellentéten tancol a szett..
A fekete mélysége a szettben.. nem tudom leirni.. az a foto ami teljesen oldalrol mutatja az egeszet..
+az egesznek van egy ilyen a halalcsillagot bemutato tervrajz (Metszetnek hivjak) erzese. Mivel az is.
Ezaltal egy uj nezopontbol tudsz csatlakozni az Új remenyben látottakhoz..
Ja igen. Csak el ne doljon oldalra az egesz..
"...ez a legatfogobb halalcsillagot bemutato szett."
De az, hogy vegyesen van benne Halálcsillag I. (EP IV.) és Halálcsillag II. (EP VI.) jelenet, az egy vér-SW rajongónak elég gáz.

-
hami85
aktív tag
Én nem olvastam sehol, hogy ez egy falra applikálható dioráma /annak tök fasza/, de ha olyan helyre rakod, ahol más szögből is látszik az elég gatya, meg szerintem ez így igénytelen.. /nem kötekedni akarok, akinek tetszik vegye vigye, de nekem ez kiábrándító, illetve épitsdfel-es Zolival egyetértek, hogy egy ilyen szetben matrica van, az meg végképp vállalhatatlan/
És ha már UCS, akkor legyenek olyan kedvesek és adják ki ráncfelvarrva az Imperial Shuttle-t, arra hajlandó lennék kinyitni a pénztárcát.

Igen ezzel egyetértek.. A matrica számomra is elfogadhatatlan.
A GWP is, hogy kivették a szettből hogy ajándékba odaadják.. legalább lenne benn egyedi figura vagy bármi így gáz. Még azt mondom esetleg ki is raknám ha mondjuk nem lenne ilyen borsos az ár...240K összeget kizártnak tartom hogy valaha is lesz. Mondjuk ha nem is adnak el belőle sokat, marketingben 10/10 mert most mindenki erről beszél
és ugye a negatív reklám is reklám. -
Tyler Durden
addikt

-
Llew
senior tag
Képet se a hátoldalról nézel
-
Tyler Durden
addikt
Ok visszaszívtam amit írtam a halálcsillagra, ez mi a bánatos lórépa?

-
hami85
aktív tag
-
ssgk
aktív tag
-
tPedro_
őstag
Kaptam egy BL emailt:
"Excess BrickLink® Designer Program (BDP) sets from Series 1 and 2 go on sale next week for members in Europe. " -
Crus
addikt
Az elso kepek alapjan leirtam. De a teljes egeszt latva egyben. Állat.. azert is merfoldko ez a szett. Mert legjobb tudomasom szerint ez a legatfogobb halalcsillagot bemutato szett. Dioramasitva..
+tudom egy bolygo. De ez a cikkely cucc. Álllat. Az a foto amikor szembe van veled. Te fejben kiegeszited az egesz bolygot. Ezen az ellentéten tancol a szett..
A fekete mélysége a szettben.. nem tudom leirni.. az a foto ami teljesen oldalrol mutatja az egeszet..
+az egesznek van egy ilyen a halalcsillagot bemutato tervrajz (Metszetnek hivjak) erzese. Mivel az is.
Elvileg a legalja valahol ~240k körül lehet idővel. Ez a méret felfoghatatlan!
-
Mozaart
aktív tag
Megjött az új halálcsillag....
410.000 Ft
Nem én leszek azt hiszem a célközönsége...Az elso kepek alapjan leirtam. De a teljes egeszt latva egyben. Állat.. azert is merfoldko ez a szett. Mert legjobb tudomasom szerint ez a legatfogobb halalcsillagot bemutato szett. Dioramasitva..
-
Mozaart
aktív tag
Több része van ennek a dolgonak, ezért hosszú lesz, bocs.
Az egyik dolog az hogy rengeteg belsős tervezési szabály van, és nem csak a legál-illegál építésre gondolok, hanem a stabilitással, színekkel, alkatrészek sorrendjével stb kapcsolatban is. Ennek egy része jó és hasznos, mert konzisztens lesz tőle az építési élmény, de ugyanakkor van pár "határeset" építési technika amivel hivatalos szettben nem fogsz találkozni, pedig a műanyag még engedné.
Amire viszont leginkább gondoltam ebben az esetben az az, hogy a Technic témában úgy tűnik hogy manapság teljes mértékben a marketingesek döntik el hogy mi legyen kiadva, és egyre több bebetonozott kategória kristályosodik ki ami évről évre ismétlődik.
A licenszelt jármű jól fogy, ezért a Technicből licenszelt jármű (főleg autó) téma lett. Jön pár Monster Jam, jópár kisközepes (autószállító-kompatibilis) autó, kell egy motor ami egyik évben kisebb, másik évben nagyobb, kell 1-2 1:8-as F1 autó, 2 évente egy 1:8-as supercar, 1 RC autó, és/vagy 1-2 közepes-nagy kocsi. Ezeken kívül 1-2 munkagép maximum, de az is licenszelt, és már csak fél marék furcsaságra van keret, ami általában vagy valami űrcucc vagy apróságok.
A kisközepes kategóriában nem lehet funkciók tekintetében csodát tenni, a Bronco talán egy üde színfolt volt idén, de annak a képességei is inkább elméleti síkon mozognak. Ezek a szettek a méret miatt eleve hátránnyal indulnak, és bár egyre több az új panel, ebben a kategóriában nem lehet csodát tenni. Van néhány élethűbb darab (pl.Ferrari Fxx K, Bronco idén), de a többségbe csak jóindulattal lehet belelátni az eredetit. Ez nem a tervező hibája, ki van adva hogy x db Technic alkatrészből kell ezt az autót megcsinálni, mert ezt fixálták le a partnerrel. Szemmel láthatólag nem onnan indul a beszélgetés hogy mit tudnának jól megcsinálni LEGO-ból, hanem pont fordítva.
Bármi ami kicsit is nagyobb az megkapja a 18+ plecsnit, itt pláne a kinézet számít és nem a funkciók. Itt is van néha-néha kivétel, de az inkább erősíti a szabályt.
Ezért mondtam hogy az alternatív gyártók pont ezen a fronton tudnának nagyot gurítani, ha nem csak a hardcore építőket céloznák meg, akik élvezik a full fekete belsőt és annak örülnék minél kacifántosabb az építés. Egy bonyolultabb szerkezet is lehet élvezetesen építhető és érdekes, akár még játszható is, megbízhatóan működő funkciókkal, amellett hogy akár polcdíszként is helyt áll. Nem kell mindennek 1:8-as arányban készülni és nem kell beleerőltetni a motorizálást, és legfőképp nem kell hogy minden licenszelt legyen.
Az utóbbi években ez ritkán áll össze Technic fronton, tavaly a G500 Merci volt talán legközelebb, előtte a Peugeot 9X8, meg főleg az Airbus helikopter. 2022-ben egyébként a legjobb szett szerintem az ATV volt, semmi licensz, normális ár, csurig töltve funkciókkal.
Huh. Imadom az irasaid a legoval kapcsolatosan. Azert is szeretem mert amikor olvasom oket egy pillanatra odaulok az egyik tervezo szekebe..
az erzesig.
Inkabb a szabaly reszere kapcsolodok. A technic sosem allt hozzám kozel. De imadom ahogy a systemet kiegesziti allekonysag/funkcio kerdesben.Erdekes dolog ez. Igen. Pont ezert lesz allandositva a minoseg es a brand erzes. Hogy igen ez egy Lego szett. Es bar nem ismerem ezeket a CopyPaste gyartokat. De ez az amiben a Lego ott van. Persze nem keves evtizeduk volt ezt az egesz milliőt kiepiteni.
De nem is védem oket mert marketing teren elk*rv*ltak. Annyi szett jelenik. De annyi..
De visszakanyarodva. Aki tervezo lesz naluk felvesz egy Lego Rules szemuveget biztosan. Kerdes otthon letudja e tenni sajat moc epiteseben. Kerdes akar e még otthon is legozni..
Annyi szabaly koti a kezuket hogy erdekelne ezek utan is valoban van e szabadsaguk.
Mondjuk az epiteszetben is ez van. Az epitesz 5-10% ba szolhat bele. Maradek: epitesi szabalyzatok, megrendelo szava szent.
+kicsit olyan ez. Hogy lehet azt is nezzik hogy adott evben mennyire valtozott adott kocka szerkezete, falvastagsaga. Es ehhez merten nem engednek mindenfele epitest. De lehet en gondolom ezt tul. -
Crus
addikt
Szerintem kijött pár jó dioráma készlet a múltban, ami ennél sokkal kidolgozottabb és jobban néz ki, ráadásul szó szerint töredék árért. Én ha milliárdos lennék, és óriási Star Wars rajongó, akkor sem venném meg. Ennek az árában jobb és izgalmasabb LEGO-t lehet venni a Csillagok háborúja világában is. Legfeljebb nem lesz 40 figurád, csak 25. De ez nem ok rá.
Azok kb. mind megvannak nekem is... de azok nagyobbak, emiatt nyilván jóval részletesebbek tudnak lenni, itt az ár ellenére is muszáj volt valahol meghúzni a határt.
-
Crus
addikt
Nem is tudom... szerintem megvárom milyen MOC-ok lesznek 2-3 készletből...
ON: Kidolgozott, de nem érzem a csíít, hogy ebben benne lenne 400k-nyi szuper, egyedi részlet. Persze nem vagyok fan, de így ránézésre is felismerek annyit, hogy egy-egy részét 2-3 másik dioráma erősen lefedi. Ezt sem érzem túl exkluzív dolognak.
És azt hiszed viccelsz ^^
Pedig, ha a pénz nem számít, 2 db.-ból simán meglenne a full gömb... nyami.
-
ADAM1337
nagyúr
Vaci úti tescoba van már gyűjthető pokember nem tudjátok?
-
backdraft81
csendes tag
ON: Kidolgozott, de nem érzem a csíít, hogy ebben benne lenne 400k-nyi szuper, egyedi részlet. Persze nem vagyok fan, de így ránézésre is felismerek annyit, hogy egy-egy részét 2-3 másik dioráma erősen lefedi. Ezt sem érzem túl exkluzív dolognak.
Szerintem kijött pár jó dioráma készlet a múltban, ami ennél sokkal kidolgozottabb és jobban néz ki, ráadásul szó szerint töredék árért. Én ha milliárdos lennék, és óriási Star Wars rajongó, akkor sem venném meg. Ennek az árában jobb és izgalmasabb LEGO-t lehet venni a Csillagok háborúja világában is. Legfeljebb nem lesz 40 figurád, csak 25. De ez nem ok rá.
-
Tyler Durden
addikt
Szerintem nem rossz, 9k db meg a 38db minifig, biztos meglesz a célközönsége. Az árazás mondjuk erős, kiv vagyok nepperektől ez mennyiért fog jönni.
-
sb
veterán
-
tocsek18
senior tag
-
turikoczka
aktív tag
410.000 Ft
Nem én leszek azt hiszem a célközönsége...Nyíregyházán valakitől 300ért nem lesz rossz

-
Crus
addikt
-
balint82
senior tag
-
hami85
aktív tag
410.000 Ft
Nem én leszek azt hiszem a célközönsége... -
hami85
aktív tag
Megfér mellettük a Hotwheels, de maradok a legonál.

-
Virtues
újonc
Megvettem az "álompár" szettet.
Első ilyen típúsú szett, de nagyon tetszik hogy technic dugattyú elemekkel oldották meg az L alakú kar mozgást. Nálam jeles.

-
Krajczi
tag
-
edgR
őstag
-
Krajczi
tag
Tárgytalan. Megoldottam.
-
kbalage2
aktív tag
A funkciók és ehhez passzoló (munka)gépek eléggé hiányoznak szerintem is.
Nagyban pedig kicsontozzák őket, ezt az új markolót sem tudom értelmezni. Árban pedig itt sem szégyenlősek a nagyobb modelleknél.Ami nekem még szimpi azok a kisebb funkcionális modellek. Kukásautó, kombájn, stb... bár ezek limitáltak méretre, de ahhoz képest arányosan még itt kerül be a legtöbb funkció. Méret/funkció és ár/funkcióban is jók.
Ill. most ez a homlokrakodó jön be nagyon. Nagyobb méret, fullra töltve mechanikával/fogaskerékkel. Kissé drága relatíve (40k, 1000db), gyanítom a licensz miatt, de 20-25 körül már bőven jó lesz.
szerk: Nekem az is bejön extraként, hogy pár modell kicsit hibrid módon kap "system" dizján elemeket is és minifig jellegű fülkét. Játékra szerintem ez bónusz. Kombájn, spaceship (ott persze a moduláris kabinok is variálhatók City-vel), és ez a Volvo is.
Még nem vettem meg, de a City munkagépek egy része valószínűleg nem maradhat ki. Ez méretben kicsit kilóg de gyerek szemmel biztos beraknám ezt is a többi közé, hiába Technic vs City.
Az idei és tavalyi City munkagépekben több a spiritusz mint a Technic felhozatal háromnegyedében

Én is szeretem a funkcionális kis modelleket, idén a bush plane pl nagyon ötletes volt. A Volvo valóban egy tisztességes modell, de ott is nyugodtan kimaradhatott volna a branding, talán az árát is lejjebb vitte volna egy kicsit.
A legnagyobb hiba szerintem a brandelt szettek aránya a témán belül, és az hogy ezek mennyire behatárolják a tervezési szabadságot és a lehetséges funkciókat. 10 évvel ezelőtt kijött 13 szett, abból 1 volt licenszelt (Arocs). Idén volt 21 szett, és abból összesen 5 van ami nem az. Az egyik polybag, és a többi is 500 darab alatt van. Jövőre csak márciusig pletykálnak 13 db szettet, abból 10 tuti hogy licenszelt.
-
sb
veterán
Az egyik dolog az hogy rengeteg belsős tervezési szabály van, és nem csak a legál-illegál építésre gondolok, hanem a stabilitással, színekkel, alkatrészek sorrendjével stb kapcsolatban is. Ennek egy része jó és hasznos, mert konzisztens lesz tőle az építési élmény, de ugyanakkor van pár "határeset" építési technika amivel hivatalos szettben nem fogsz találkozni, pedig a műanyag még engedné.
Amire viszont leginkább gondoltam ebben az esetben az az, hogy a Technic témában úgy tűnik hogy manapság teljes mértékben a marketingesek döntik el hogy mi legyen kiadva, és egyre több bebetonozott kategória kristályosodik ki ami évről évre ismétlődik.
A licenszelt jármű jól fogy, ezért a Technicből licenszelt jármű (főleg autó) téma lett. Jön pár Monster Jam, jópár kisközepes (autószállító-kompatibilis) autó, kell egy motor ami egyik évben kisebb, másik évben nagyobb, kell 1-2 1:8-as F1 autó, 2 évente egy 1:8-as supercar, 1 RC autó, és/vagy 1-2 közepes-nagy kocsi. Ezeken kívül 1-2 munkagép maximum, de az is licenszelt, és már csak fél marék furcsaságra van keret, ami általában vagy valami űrcucc vagy apróságok.
A kisközepes kategóriában nem lehet funkciók tekintetében csodát tenni, a Bronco talán egy üde színfolt volt idén, de annak a képességei is inkább elméleti síkon mozognak. Ezek a szettek a méret miatt eleve hátránnyal indulnak, és bár egyre több az új panel, ebben a kategóriában nem lehet csodát tenni. Van néhány élethűbb darab (pl.Ferrari Fxx K, Bronco idén), de a többségbe csak jóindulattal lehet belelátni az eredetit. Ez nem a tervező hibája, ki van adva hogy x db Technic alkatrészből kell ezt az autót megcsinálni, mert ezt fixálták le a partnerrel. Szemmel láthatólag nem onnan indul a beszélgetés hogy mit tudnának jól megcsinálni LEGO-ból, hanem pont fordítva.
Bármi ami kicsit is nagyobb az megkapja a 18+ plecsnit, itt pláne a kinézet számít és nem a funkciók. Itt is van néha-néha kivétel, de az inkább erősíti a szabályt.
Ezért mondtam hogy az alternatív gyártók pont ezen a fronton tudnának nagyot gurítani, ha nem csak a hardcore építőket céloznák meg, akik élvezik a full fekete belsőt és annak örülnék minél kacifántosabb az építés. Egy bonyolultabb szerkezet is lehet élvezetesen építhető és érdekes, akár még játszható is, megbízhatóan működő funkciókkal, amellett hogy akár polcdíszként is helyt áll. Nem kell mindennek 1:8-as arányban készülni és nem kell beleerőltetni a motorizálást, és legfőképp nem kell hogy minden licenszelt legyen.
Az utóbbi években ez ritkán áll össze Technic fronton, tavaly a G500 Merci volt talán legközelebb, előtte a Peugeot 9X8, meg főleg az Airbus helikopter. 2022-ben egyébként a legjobb szett szerintem az ATV volt, semmi licensz, normális ár, csurig töltve funkciókkal.
A funkciók és ehhez passzoló (munka)gépek eléggé hiányoznak szerintem is.
Nagyban pedig kicsontozzák őket, ezt az új markolót sem tudom értelmezni. Árban pedig itt sem szégyenlősek a nagyobb modelleknél.Ami nekem még szimpi azok a kisebb funkcionális modellek. Kukásautó, kombájn, stb... bár ezek limitáltak méretre, de ahhoz képest arányosan még itt kerül be a legtöbb funkció. Méret/funkció és ár/funkcióban is jók.
Ill. most ez a homlokrakodó jön be nagyon. Nagyobb méret, fullra töltve mechanikával/fogaskerékkel. Kissé drága relatíve (40k, 1000db), gyanítom a licensz miatt, de 20-25 körül már bőven jó lesz.
szerk: Nekem az is bejön extraként, hogy pár modell kicsit hibrid módon kap "system" dizján elemeket is és minifig jellegű fülkét. Játékra szerintem ez bónusz. Kombájn, spaceship (ott persze a moduláris kabinok is variálhatók City-vel), és ez a Volvo is.
Még nem vettem meg, de a City munkagépek egy része valószínűleg nem maradhat ki. Ez méretben kicsit kilóg de gyerek szemmel biztos beraknám ezt is a többi közé, hiába Technic vs City.
-
kbalage2
aktív tag
-
Throme
veterán
-
csaabz
őstag
-
Crus
addikt
-
sb
veterán
49-50k körül lesz talán a limit.
De ebben amúgy van valami spec dolog? Gwp-ben szokott lenni, hogy azért ne rakd össze 6-8k-ért a PaB-ról... Itt viszont ránézésre semmi, még a felirat is erősen matricának tűnik.szerk: Ja, lehet, hogy a gombok... szuper.
-
LÁZ
Topikgazda
ideas HOBBY contest nyertes, majd GWP lesz belőle egyszercsak
-
LÁZ
Topikgazda
gwp lesz
a 45k limit sztem határeset, lehet vmit választok a pontjaim egy részéből, abban nem reménykedek, hogy bármi is akciós lesz akkor, ami érdekelhet
-
Crus
addikt
-
LÁZ
Topikgazda
szeptember 8tól GWP ~45któl

-
Crus
addikt
+1
Valami Európa legnagyobb kiállításaként volt beharangozva, de szvsz már itthon is láttam nagyobbat pár éve. A terepasztalok sem voltak túl nagyok (talán a Camponás is nagyobb) bár ettől még volt meggyőző asztal... meg jó pár megúszósnak tűnő. Készlet szinten meg gyakorlatilag szinte nem volt UCS kategória, csak alatta. Nekem fura volt.
Ez a vonal amire azt írtam minek... de egész jól néz ki.
Meg mondjuk továbbra se venném.
BDP árak. Úgy látom sikerül 420-425-ös árfolyamra beárazni. Eddig lefelé tartottunk és 1-1.5 éve inkább 410 vagy akár az alattival sikerült számolni.
szerk: Megelőztek.
Akkor kép nélkül is elég lesz.Ez az ásványos izé ez nálam a rettenetesen lent van. Ha nagyon akarok ilyesmit, fillérekből veszek klónt, vagy olcsón rendes ásványokat. Nem értem a koncepciót és szerintem nem is néz ki túl jól.
-
sb
veterán
Én is úgy vagyok vele. Még az átlátszó kocka fétis is megvan, a modellek is jól néznek ki, sztem jó munkát végeztek, de itt felmerül bennem az ezt Legóból minek kérdés. Ill. hogy ebben azért nincs sokkal több mint amit látunk.
@Throme
... ez is igaz, csak nehezebb MOC-olni
Véső+kalapács működik mindkettőnél.
-
flashpointer
őstag
-
Throme
veterán
-
Dilikutya
félisten
+1
Valami Európa legnagyobb kiállításaként volt beharangozva, de szvsz már itthon is láttam nagyobbat pár éve. A terepasztalok sem voltak túl nagyok (talán a Camponás is nagyobb) bár ettől még volt meggyőző asztal... meg jó pár megúszósnak tűnő. Készlet szinten meg gyakorlatilag szinte nem volt UCS kategória, csak alatta. Nekem fura volt.
BDP árak. Úgy látom sikerül 420-425-ös árfolyamra beárazni. Eddig lefelé tartottunk és 1-1.5 éve inkább 410 vagy akár az alattival sikerült számolni.
Akkor kép nélkül is elég lesz.Ennek az árán veszek ugyanilyen ásványokbólnegy mázsát.

-
Throme
veterán
+1
Akkor kép nélkül is elég lesz.Nekem bejönnek ezek az ásványok, persze nicns helyem, meg aztán ezeket (is) ízlésesen jó kiállítani, nem csak berakni a polcra.
Amúgy is szeretem az átlátszó/áttetsző lego kockákat.Lego-ból épített kis táblát (mint pl van technic autóknál vagy komolyabb star wars szetteknél) igazán kreálhattak volna és rámatricázni, hogy mi is az pontosan.
-
sb
veterán
+1
Akkor kép nélkül is elég lesz. -
Neurotoxin
őstag
Továbbra sem értem, hogy hogyan lehet ezt a kiállítást a Lurdyban 2025-ben ilyen prosztó módon megtartani. A szetteken vastagon állt a por ottjártamkor és kiállító térbe lépve olyan érzésem volt, mintha 30 évet léptem volna vissza az időbe (ócska vitrinek, a padlószőnyegben pedig szó szerint majdnem pofára estem)
Az 1x1-es kockákból épített "szobrokat" teljes egészében likvidálni lehetne, a Technic részen pedig a leggyatrább minőségű kínai KO szetteket állították ki
Soha többet... -
hami85
aktív tag
Az outlaw forest kötelező ... az ár meg olyan amilyen. -
Throme
veterán
-
Dilikutya
félisten
8900-ért a rózsaszín SC Hondát el is hoztam. Nem szoktam találkozni vele, és sajnos lassan jó ár lesz érte, úgy látom mindenhol beállt a 11990-es alapár.
-
Mozaart
aktív tag
Azért a CaDA vs LEGO építési élmény egy eléggé szubjektív dolog. A Technic 1:8-as szettek építése elég kiegyensúlyozott, nincsenek benne túl bonyolult részek ugyan, de nem is kell sokat szenvedni, cserébe a funkciók általában működnek. A CaDA szetteknél van ez a motorizációs becsípődés ami 1:8 méretben szerintem teljesen felesleges. A végeredmény jól néz ki, de építeni elég frusztráló helyenként, pl az AMG One esetében mire az összes kábelnek helyet találsz kihullik a hajad. Cserébe van olyan funckiója ami elméletben jópofa, a gyakorlatban viszont nem működik (hátrahúzós KERS).
Jönnek fel ezek a cégek rendesen, de kéne nekik pár tisztességes tervezőt találni, akik nem csak a kinézetre koncentrálnak, hanem egy általánosan jó és érdekes építési élményre, és használható funkciókra is. A LEGO világa tervezői szempontból néha túl restriktív, de ezek a cégek meg a ló túloldalát képviselik egyelőre, kevés az igazán élvezetes középutas megoldás.
A túl restriktív tervezoi szemet ha még kicsit kitudod bontani. Szivesen olvasnék róla tovább itt. =)
-
Mozaart
aktív tag
Valóban, köszönöm!
@po1son: Szerintem pedig marhajó, nekem is tetszik, hatalmas ötlet. Karácsonyi szezonális dekornak jó lesz!
Egyébként bzdki, szeptember legeslegeleje van és már ténylegesen Karácsonyi dekorról/szettekről beszélgetünk
Az sw advent calendar megjelenese evek ota szept.1. Ugy latszik most jobban beizzitott tobb keszletekkel. Ez az AT-AT nagyon suti.. egyemmeg..
-
manokaj
tag
Összeraktam végre a viking falut.Anno 40 alatt be tudtam szerezni, és hát ár érték arányban szerintem az egyik legjobb készlet. Lehetne több minifigura, kb ez az egyetlen negatívum. Gyorsan be is szereztem ma egy másikat 40-ért, kicsit kibővítem

-
Mauzes
addikt
-
Dilikutya
félisten
Néha ki lehet fogni jó ajánlatokat, de alapvetően drága. Viszont van kínálat, és van, amit offline nem sok helyen lehet beszerezni, ezeknek az online ára is annyival szokott kevesebb lenni, hogy már megéri a Müllerből, akciósan meg pláne. De ez kevés számú készlet.
-
Bencus88
nagyúr
Ez magyarországra igaz. Kint Ausztriában fogtam ki jó akciós LEGO-t.
Én csak ide járok, erre is gondoltam. Gyakran járunk müllerbe, de a játék részleg angyon el van szállva. Feleségem puzzle őrült, 5-6K egy 1k darabos, neten 3K körül van és szinte sosincs akció.
-
Neurotoxin
őstag
Fent van már a lego.comon a coming soon rész alatt
Valóban, köszönöm!
@po1son: Szerintem pedig marhajó, nekem is tetszik, hatalmas ötlet. Karácsonyi szezonális dekornak jó lesz!
Egyébként bzdki, szeptember legeslegeleje van és már ténylegesen Karácsonyi dekorról/szettekről beszélgetünk
-
Imy
veterán
-
Bencus88
nagyúr
-
Timyyy
őstag
Tegnap végigmentem a szombathelyi müller lego kínálatán, kivétel nélkül mind ~30%-kal túl van árazva, tehát hiába jönne le belőle 20%, megveszem máshol, és még szállítással együtt is olcsóbb lesz.
-
po1son
addikt
Sw csoportokban nagyon köpködik "jaj ezt miért kell?".
Nekem tetszik, persze azért állandó jelleggel nem lenne polcon vagy vitrinben, karácsonyi dekornak viszont 1-2 hónapig jó pofa szett. -
HUN_Sector
őstag
Ezt az árat kötve hiszem, de ennyiért azt mondom, hogy OK lesz. Közben Jean's Version is kapott belőle. További doboz pornó
: 

Fent van már a lego.comon a coming soon rész alatt
-
manokaj
tag
Elég várós lesz az idei tél. Tavaly nem csináltam meg a vw várost, de idén szerintem az AT-AT elszabadul

-
Neurotoxin
őstag
Kockamorzsa szerint 25000ft lesz az at-at
Ezt az árat kötve hiszem, de ennyiért azt mondom, hogy OK lesz. Közben Jean's Version is kapott belőle. További doboz pornó
: 

-
Llew
senior tag
Az a felnagyitott mikulas fugura jó, pedig nincs benne semmi extra. A legutobbi verzíonal is írzam, hogy ezekkel siman jöhetne minden témaban a LEGO, lenne ra érdeklődés.
Ha valaki megy müllerbe nezze már meg legyem szíves, hogy a 75434 K-2SO mennyi. Illetve meddig tart a -20%?
-
Crus
addikt
-
sb
veterán
Nálam eddig nem volt még az upscaled baby gwp-n kívül más, de most ez is kéne, és ahogy mondod, lehet, hogy a nagy űrhajóson se kell sokat gondolkodni.
És akkor vajon lesz-e upscaled más színben is... nagy, baby, manó, stb, stb... k***g Lego!

-
LÁZ
Topikgazda
-
sb
veterán
Hopp a mézeskalács mikulás ház és az építhető miki kéne. Remélem nem ki...tt limites ajándék szettek lesznek.
Van remény, mert pl tavaly az a manós kisautós szett is vásárolható volt külön....A vonatra én is kíváncsi vagyok. Nagyon remélem nem fog jobban tetszeni, mint a meglévő... akkor lehet egy szünetet tartani
Így is gyűlik nagyon a WV téma. Így is lesznek kis szettek (pl brickheadz diótörő, mikulás házaspár...stb) amiket idén valszeg máshova teszekAz biztos, hogy sima szettek, meg lehet venni a fenti árakon. Engem csak az érdekel eltűnnek-e 2 hónap alatt vagy 1 évig kaphatóak lesznek ezek is.
VW-n és beilleszthető cuccokon kívül nem igazán volt más szettem még. A karácsonyfa, de azt is oda vettem.
Itt most a mikulás az szinte biztos kelleni fog.
Mellé mehet a kis segédje, a baby sapceman.
-
Throme
veterán
Hopp a mézeskalács mikulás ház és az építhető miki kéne. Remélem nem ki...tt limites ajándék szettek lesznek.
Van remény, mert pl tavaly az a manós kisautós szett is vásárolható volt külön....A vonatra én is kíváncsi vagyok. Nagyon remélem nem fog jobban tetszeni, mint a meglévő... akkor lehet egy szünetet tartani
Így is gyűlik nagyon a WV téma. Így is lesznek kis szettek (pl brickheadz diótörő, mikulás házaspár...stb) amiket idén valszeg máshova teszek -
sb
veterán
Kockamorzsa szerint 25000ft lesz az at-at
Brickmerge is 60 EUR-t ír rá, jó lehet.
És ezek akkor mennyire lesznek szezonálisak? Átnyúlnak ugyanúgy mint a többi "normál" szezonális készlet?
-
HUN_Sector
őstag
-
sb
veterán
-
HUN_Sector
őstag
-
Imy
veterán
Müller app-pal -20% a legokra
És van valami jó vétel úgy? Ez on-line vásárlásra, vagy az üzletben való vásárlásra is jó?
-
Neurotoxin
őstag
Ahogy gondolom, nagyjából mindegyik elemből létezik már szín azonos alkatrész, ezek után lesz, aki nekiáll majd összevadászni az elemeket és úgy építi meg. Átlagban egy Lego alkatrész 10,4 cent, plusz még rájön, hogy 'SW', így ki is jön a 80$-os ár. EUR-ban azért már húzom én is a szemöldökömet, valóban vastagon fogott a ceruza, főleg úgy, hogy egy 'szezonális' szettről beszélünk. Poénnak poén, valószínűleg én is beszerzem

-
sb
veterán
7000db-os Pokémon?

@ripla
Már a LEGO-t is érinti Trump vámháborúja
Eddig is látható volt már a hatás. Sorra jöttek ki USD-ben áremelések a híroldalakon az EUR árhoz képest.
Ez mondjuk még eggyel durvább, hogy nem is lesz kapható egy rakás elem. Bár valószínűleg nem ebből lesz majd dráma.
-
hami85
aktív tag
Köszi, nagyon ötletes szett a csoki Darth Vaderrel!
Ez tényleg poénos ellenben a Rebuild the Galaxyval. Gondolom a scalperek majd rárepülnek, hogy majdan egy Zálogcsillagok szerű műsorban, 5 év múltán 2000$-t kérjenek érte.Erre elég kicsi az esély szerintem
80 eurós szetteket szerintem 20-30asával fogják venni aki ebből él, nem lesz olyan hypeja mint a karácsonyi kiadásos XWING-nek. Nem mellékesen a darabszám tekintetében elég vastagon fogott a ceruza.. 80 euró.. -
Diesel38
tag
-
HUN_Sector
őstag
-
sb
veterán
Az a gond, hogy ott legtöbbször s@h ár felett vannak kirakva a készletek.
@LÁZ
Jópofa.
Ez most normál készlet vagy vmi spec ünnepi ami el is tűnik majd azonnal?
szerk: A 40xxx sorszámból gondolom utóbbi. Bár így sem tudom meddig élhet egy ilyen. Ha ugyanaz mint pl. a tavalyi mikulás autó akkor nem fut ki azonnal.
Egy-két rohamosztagos manó még elfért volna benne.

-
Throme
veterán
-
Neurotoxin
őstag
Köszi, nagyon ötletes szett a csoki Darth Vaderrel!
Ez tényleg poénos ellenben a Rebuild the Galaxyval. Gondolom a scalperek majd rárepülnek, hogy majdan egy Zálogcsillagok szerű műsorban, 5 év múltán 2000$-t kérjenek érte. -
LÁZ
Topikgazda
• Includes 697 pieces
• US $79.99 - DE/FR €79.99 - UK £TBA
• Release: OCTOBER 1ST 2025
-
HUN_Sector
őstag
-
Krajczi
tag
Mondjuk azt a logikát nem értem, hogy a Galaxy Explorer új kiadását miért nem az előző verziójához, a 928-ashoz hasonlítod, hanem egy tök másik készlethez, a 6980-ashoz?

Ééérted, mintha a négyes Golf fejlődését nem a hármas Golfhoz hasonlítanád, hanem mondjuk egy Suzukihoz
No offense, csak felkeltette az érdeklődésemet ez az unortodox logika, elmagyarázhatnád.

Egyszerű: a 928-as sosem volt meg, csak képről ismerem. A 6980-as még most is megvan és továbbra is nagy kedvenc. Mindkettő jól játszható, több lehetőséget nyújt hozzá. Méretben is közelítenek, de az igazi összehasonlítás még várat magára. Valószínűleg az új hosszabb lesz, bár a 6980-as is bőven lelóg a hozzáadott alaplapról.
A Golf IV helyett inkább választom a 2005-s "vasaló" Swiftet.
Ha már autós hasonlatot hoztál be. -
Bencus88
nagyúr
-
bobafett
tag
Mondjuk azt a logikát nem értem, hogy a Galaxy Explorer új kiadását miért nem az előző verziójához, a 928-ashoz hasonlítod, hanem egy tök másik készlethez, a 6980-ashoz?

Ééérted, mintha a négyes Golf fejlődését nem a hármas Golfhoz hasonlítanád, hanem mondjuk egy Suzukihoz
No offense, csak felkeltette az érdeklődésemet ez az unortodox logika, elmagyarázhatnád.

Valószínűleg az volt meg neki. Ami azért órási dolog volt már önmagában is, az meg pláne, hogy valakinek anno mindkettő meglegyen...
-
Ciccuka
veterán
-
Pötyi
őstag
A 10497 Galaxy Explorer [link] továbbra is nagyon tetszik. Masszív, jól játszható, kézbe vehető, reptethető.
A szememben méltó versenytársa gyerekkori kedvencemnek, a 6980 Galaxy Commandernek. [link]
Közben vásárolgatok, főleg BL-ről, próbálom bővíteni az újfajta utakkal elindított városrészt. Csak abból sok elem kell, hogy jól nézzen ki. A régebbivel könnyebb volt.

-
maross
nagyúr
-
Krajczi
tag
-
maross
nagyúr
A 10497 Galaxy Explorer [link] továbbra is nagyon tetszik. Masszív, jól játszható, kézbe vehető, reptethető.
A szememben méltó versenytársa gyerekkori kedvencemnek, a 6980 Galaxy Commandernek. [link]
Közben vásárolgatok, főleg BL-ről, próbálom bővíteni az újfajta utakkal elindított városrészt. Csak abból sok elem kell, hogy jól nézzen ki. A régebbivel könnyebb volt.
Jo kis keszlet, azt leszamitva, hogy a figurak 6-12 honap alatt megrepedtek (az osszes)
-
Krajczi
tag
-
bordi10
senior tag
Bp. Váci úti Tesco, aki esetleg vadássza:
(Papír "polybag", matricákkal, 2.490 pénz)
-
kbalage2
aktív tag
Tapasztalatból mondom, mivel én is pont ugyanígy vagyok vele, mint te, hogy imádok építeni, de a LEGO már olyan árszintet ért el, amit képtelen vagyok vállalni. De ettől függetlenül nem kell lemondani az építési élményről. Ajánlom az alternatív gyártók szettjeit, amiket sokkal olcsóbban be lehet szerezni, mint a LEGO-t.
Gondolok itt a CaDA, Mould King, Reobrix és hasonló készletekre (Ezek már szinte LEGO minőségi szintet képviselnek.) Épp most raktam össze nemrég a CaDA Mercedes AMG ONE 1:8 Technic szettet, amit 68K-ért vettem, és sokkal jobb élmény volt összeépíteni, mint a 150K-ért vásárolt LEGO Technic McLaren P1-et. És szerintem sokkal jobban is néz ki.

Szóval ha elfogadsz egy javaslatot, mindenképp próbálj ki egy ilyet, és egyből nem is fog hiányozni a LEGO.
Azért a CaDA vs LEGO építési élmény egy eléggé szubjektív dolog. A Technic 1:8-as szettek építése elég kiegyensúlyozott, nincsenek benne túl bonyolult részek ugyan, de nem is kell sokat szenvedni, cserébe a funkciók általában működnek. A CaDA szetteknél van ez a motorizációs becsípődés ami 1:8 méretben szerintem teljesen felesleges. A végeredmény jól néz ki, de építeni elég frusztráló helyenként, pl az AMG One esetében mire az összes kábelnek helyet találsz kihullik a hajad. Cserébe van olyan funckiója ami elméletben jópofa, a gyakorlatban viszont nem működik (hátrahúzós KERS).
Jönnek fel ezek a cégek rendesen, de kéne nekik pár tisztességes tervezőt találni, akik nem csak a kinézetre koncentrálnak, hanem egy általánosan jó és érdekes építési élményre, és használható funkciókra is. A LEGO világa tervezői szempontból néha túl restriktív, de ezek a cégek meg a ló túloldalát képviselik egyelőre, kevés az igazán élvezetes középutas megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
90800 - 90701
97067 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 91901 91900 - 91801 91800 - 91701 91700 - 91601 91600 - 91501 91500 - 91401 91400 - 91301 91300 - 91201 91200 - 91101 91100 - 91001 91000 - 90901 90900 - 90801 90800 - 90701 90700 - 90601 90600 - 90501 90500 - 90401 90400 - 90301 90300 - 90201 90200 - 90101 90100 - 90001 90000 - 89901 89900 - 89801 89800 - 89701 89700 - 89601 89600 - 89501 89500 - 89401 89400 - 89301 89300 - 89201 89200 - 89101 89100 - 89001 89000 - 88901 88900 - 88801 88800 - 88701 88700 - 88601 88600 - 88501 88500 - 88401 88400 - 88301 88300 - 88201 88200 - 88101 88100 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Mortal Shell ll
- Egy szuperautó árát el lehet majd költeni az AMD csúcs-PC-jére
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Crimson Desert
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 5 Pro - 14" 2.8K 90Hz - i5-1135G7 - 8GB - 512GB SSD - Win11
- Huawei Watch D2 Fekete Szép állapot
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÚJ iPhone 17 256 GB Mist Blue - www.stylebolt.hu - Apple Eszközök és Tartozékok - ÁFÁ-s számla
- Apple AirPods 4 / AirPods 4 ANC Bontatlan 27% áfás ár

Az 1x1-es kockákból épített "szobrokat" teljes egészében likvidálni lehetne, a Technic részen pedig a leggyatrább minőségű kínai KO szetteket állították ki
Soha többet...