Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- WireGuard VPN a mindennapokra
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz
Mozaart
üzenetére
Nem értem ezt amúgy. Valamelyik rohamosztagossal volt, hogy sehol se lehetett találni, mert már megjelenéskor megjelent 1-1 ember, és vitte az összeset. Aztán mégis idővel halmokban állt mindenhol. Érdekes, többi rohamosztagos nem fogyott úgy. De azt még meg is értem, ha valakinek diorámához, terepasztalhoz kell a sereg, arra ez jó forrás az akciós battlepack-on kívül. De Ahsokából ki épít sereget?
Lesz úgyis idővel, meg sok helyen most is van. -
Az Árpád híd Duna felöli aluljárójában és Lehel északi lejáratánál lévő Relayokban tegnap még volt Ásóka. Sőt, az utóbbi helyen volt még a két korábbi, a pretorian guard és a birodalmi rohamosztagos is.(!)
-
Krajczi
tag
A 68 alaplapos város mellé lassan kezdődött el épülni az új utas változat.
Ez még nem mindegyik készlet.
De ez is egész jól néz ki.
Viszont venni kell még útelemet hozzá (60304). -
ssgk
aktív tag
Izopropil.
(ha nincs otthon ez van az alkoholos kézfertőtlenítőkbe is ha 1-1 re kell és nem akarsz miatta venni az is ugyanúgy jó lehet). -
Dilikutya
félisten
Transformers Soundwave bemutató
Engem már a két kazettánál megvett kilóra.
-
csaabz
őstag
Régebbi lego kockákról leszedtem a matricákat, hogy újakat tegyek fel. A matricák simán lejöttek, de az ott maradt ragasztós trutymó nem hajlandó lejönni. Próbáltam áztatni szappanos vízben, tisztítószeres vízben, mosogatószeres vízben és sikáltam finoman szivaccsal is.
Mi lehet a megoldás?
-
-
RapaNui1
aktív tag
Na igen, továbbra is majdnem 420-as euroval számolva. 80 ezer környékén már elgondolkodtató vétel lesz, de biztosan kelleni fog. 30% kedvezménnyel 82 lesz az ára.
-
flashpointer
őstag
nahat lesz hatulja!

-
RapaNui1
aktív tag
Elkészült az uralkodói sátor. Valóban a három matricát a sátor oldalaira kellett felragasztani, illetve az ostromgépen található nagy zászló 2 oldala matricás. Más matrica nincs. Illetve a matricaíven marad pár darab, de rájöttem hogy 2 lehetőség van vagy oroszlánlovagos matricát ragasztasz fel vagy black falconosat. Kiváncsi leszek egyébként hogy a végén lesz-e a csomagban plusz zászló és plusz 3 csempe az oroszlánlovagos matricák számára mert amennyiben nem az a készlet egyik nagy hibalája, hisz akkor mi a fenére ragasszam fel a megmaradt matricákat vegyek pluszban csempéket?
Egyébként itt éreztem először egy kis monotonitást az építésben amikor 3x, meg 6x kellett a sátorhoz dolgokat összerakni, de amúgy élvezetes volt látni ahogy megépül az egész.
Egyetlen dolog van hátra az utolsó 6 tasakból megépíteni a hajítógépet..

-
Peetey91
senior tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Ennek örülök, neked jó építést!
Többieknek köszi a válaszokat! Azért egy e-mailes kört futok még náluk aztán meglátjuk.
-
apholyon
aktív tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
-
pn4hvq
senior tag
Fenti Euronics készlethiány miatti törlés téma kapcsán: nekem ma töröltek ugyanerre hivatkozva 06.18-án készleten lévő termékre (nem Lego) leadott rendelést. 28 nap után, eddig feldolgozás alatti státusza volt.
-
válasz
Neurotoxin
üzenetére
A hármas metró egyik Relay újságosánál vettem tegnap. Gondolom a nepperek erre is rárepültek, de annyira azért nem ritka.
-
ssgk
aktív tag
Azokat az elemeket használhatják fel amik aktívan gyártásba vannak és nem IP szett része. Így ha olyan printelt pajzs lenne benne amit épp nem engednek kénytelen hasonlót matricával megoldani a tervező. Nem készítenek ennyi darabra tamponnyomót, ugye olcsóbb kinyomtatni matricára.
És matrica is limitált. 250 elemenként lehet 1db és maximum 25 különböző.
Pont mint az összerakási útmutató. Bulkba vannak berendelve kis mennyiségre nem rendelnek így megoldják elektronikusan.
És mindkettő elég piti dolog egy ekkora cégnél főleg "limitált gyűjtői" szetteknél szerintem. -
RapaNui1
aktív tag
Egyenlőre ezt még nem tudom pontosan megmondani, hogy a matricaíven lévő pajzs alakú matricák hova fognak kerülni, mert eddig az összes pajzs printelve van, akár az ostromgépen lévők akár a minifigurák kezében találhatóak. Még 12 tasak hátravan a hajítógép és az uralkodói sátor ha mindesz kész akkor megkapjuk rá a választ, de gyanítom hogy nem pajzsokra kerülnek mert négyzet alakban vannak perforálva
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
nyul105
üzenetére
Eddig a nagy zászló 2 oldala volt matricás és a sátor mellett található kis asztalkán az ostromgép tervrajza. Illetvev ha jol látom lesz még 1 nagy zászló matricázva illetve majd 3-3 pajzs, de amit eddig látsz pajzsokat az ostromgépen és a katonák kezében stb azok mind printeltek.
-
ssgk
aktív tag
Ha jól tudom ami nincs eleve printelt formában és nem figura az minden matrica sajnos BDP-be.
-
Amúgy kérdeznék, milyen árat érdemes szerintetek adni a 10305-ért? Aki összerakta, mennyire jó az építési élmény? Amennyire eleinte nem mozgatott meg, most egyre többször kapom magamat, hogy review-t nézek róla, vagy csak keresgélek neten, hátha van jóárasított verzió..
RapaNui1: A képek alapján nekem is bejövős, illetve szerintem egy lego várra izguló gyereknek, ez maga lehetne a földi paradicsom. Az egyetlen amibe bele tudok kötni az az árképzés..
-
RapaNui1
aktív tag
Elkészült az ostromgép is. Már csak 2 nagyobb tétel a hajítógép és az uralkodói sátor van hátra. Továbbra is élvezetes és változatos az építés nem azt mondom hogy rengeteg minifigurával, de a legótól szokatlan módon elég sokkal és változatossal. Jól összarakták, hogy melyik tétel melyik után jöjjön mert az az érzésem hogy egy fokkal mindig jobb, szebb, ötletesebb dolog jött.
-
Neurotoxin
őstag
Nem vennék rá mérget, mivel az Icons-os Lamborghini Countach 5000 Quattrovalvole (10337) is 70e Ft körül nyitott, azért az sem lett sokkal olcsóbb viszonteladóknál (59e Ft-tól már elérhető)...Ez az Icons sorozat már csak ilyen, de sosem értettem (nem is tetszik szerencsére).
-
Imy
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
A cobra szép, de tényleg túl van árazva, de nem rég jelent meg, így talán lesz áresés, vagy nem?
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
RapaNui1
üzenetére
Ez egyébként engem Murano és Burano szűk utcácskáira és színes, vidám házaira emlékeztet. Hiába az olasz életérzésnek párja nincs, bár bárhol jártam eddig az emberek mindenhol vidámabbnak, boldogabbnak, felszabadultabbnak és stressz mentesebbnek tűntek mint kis hazánkban.
-
Neurotoxin
őstag
-
LÁZ
Topikgazda
aug 9, 280 ojró
-
RapaNui1
aktív tag
19 tasak kész a 38-ból. A felénél járok az építkezésnek. A sátor az ostromgép terveivel nagyon menő lett. Minden egyes szegmense a készletnek egy külön élmény és a végeredmény is nagyon jó, az összkép pedig valami fenomenális. Ha minden elkészül egy csodálatos, nyüzsgő, élettel teli ostromtábort fog kapni az ember. Számomra az utóbbi idők egyik, legszebb, legjobb, legváltozatosabb, leg sokoldalúbb készlete, melyet megépítettem. Első ránézésre nem is gondoltam volna hogy ennyire jó lesz, a méreteit, kidolgozását, szépségét tekintve pedig messze felülmúlta minden várakozásom. Eddig nem tudok rosszat írni róla.
-
zbundy
aktív tag
Sziasztok! A mostani BDB készletek (tortuga, castlevania) árát mikor vonják majd le? Vagyis mikorra van tervezve a csomagfeladás? Csak mert a kártyán amivel fizettem nem mindig van pénz és nem akarok majd telefonálgatni mert nem tudták levonni😅
-
sb
veterán
válasz
apholyon
üzenetére
Ebben a témában nem meglepő módon a Friends is - vagy még inkább - otthon van. Nálad a kislány is adott a témához.

Az autók a fenti listában vannak, épületekből is van pár ami érdekes szerintem. Pár kifutott, de pl. a bolt kifutás után a mai napig kapható, szokott elég nyomott áron is elérhető lenni... gondolom épp emiatt. Ha pl. a City bolt nem leérhető akkor elég korrekt alternatíva. Ill. vannak most kapható készletek is.
A teljesség igénye nélkül:

A virágbolt és a főzős kicsit kakukktojás, de utóbbi tele mindenféle eszközzel ami jó játékalap lehet... meg az előbbi is így ránézésre.

Bónusz:
Ez nem tudom mi, de Moon Cake Factory néven fut. Mikor a kisebbik (fiú) meglátta, megbabonázta.

Nekünk megvan a City bolt + zöldséges autó, ill. van még egy tűzoltós készlet amihez jár egy hamburgeres, 2-3 food truck, de végül behúztuk a féket, mert sok van a témában. Majd még talán 1-1 új autón kívül a kisebb házas Creator vonal egyszer nem lenne rossz. Onnan csak a tésztázó van meg.
-
sb
veterán
válasz
apholyon
üzenetére
Na, szóval...

Itt egy összefoglaló lista az autókról.
Egy ami nincs a képen, de menő.

Ami kisebb gwp eszembe jut és kifogható olcsóbban:

És akkor pár kisebb standtól egész nagy épületekig, ami szerintem témában illeszkedő lehet. Kifutottak, nem néztem tüzetesen de talán lehet kapni ezt-azt normális áron.

-
RapaNui1
aktív tag
Elkészült a tábori konyha. Ez valami eszméletlenül jó lett. A szakácsnő bárddal a kezében vágja a csontot. A kecske és a nyúl figyelik a zöldségeket. A kecsketejből készült sajtokra az egér vadászik, a felakasztott szárított halakra a macska pályázik, az egészet pedig egy kutya próbálja kordában tartani, hacsak nem a maradékra, vagy a sültekre csorgatja a nyálát. A szabad téren rakott tűzön rotyog az étel. Borból soha nem lehet elég, az utánpótlás ökrös szekéren folyamatosan érkezik. Még mindig csak 14 tasak lett kész, hol van még a vége. Én imádom ezt a szettet.
-
sinick
senior tag
válasz
flashpointer
üzenetére
Ja, végül is egy átlag nagyobb szett nem 2-3 havi átlagfizetés, mint gyerekkoromban. Meg voltam halva egy 8060-asért, de sosem kaptam meg, mert rohadt drága volt. Azt hiszem a 86 körül kb.16 ezer forintért a helyi egy darab játékboltban és több, mint egy évig volt a kirakatban. Én később "csak" egy 6074-est kaptam. Persze annak is nagyon örültem.
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Karácsonyra megkaptam "Az oroszlánlovagok kastélya" szettet (ld. 10305). Karácsonykor gyerekekkel összeraktuk, nézegettük pár napig, két ünnep között szétszedtük és újra összeraktuk. Nagyon klassz szett, különösen tetszik, hogy zömmel alap alkatrészekből építkezik (zömmel magas/lapos 1-4).
Viszont másodjára összerakva az alkatrészek már nem úgy szorulnak, mint előtte!
Lehet selejtes gyártást fogtam ki? Lehet ezt megreklamálni szerintetek? Vagy van rá valami normális házi praktika? (Gyerekkoromban, a 80-as, 90-es években a lazult darabokat papírfecnivel ékeltem vagy egyszerűen nem normális módon ráharaptam, hogy torzuljon. De azok ezerszer voltak szétszedve és összerakva, nem kétszer!)
Köszi, sinick
-
RapaNui1
aktív tag
Sok mindent lehet mondani erre az Ostromtáborra, mégéri vagy sem egy biztos, hogy amit eddig összeraktam az tökéletesen illeszkedik a középkori témába. A másik hogy mire elkészül minden szerintem az egész összességében hatalmas lesz. Élőben nagyon szép és hihetetlenül részletesen, részletgazdagon kidolgozott minden. Egy élmény építeni minden egyes szegmensét. 10 tasak után elkészült egy működő ostromgép, illetve a gyógyszerész, gyógynövényes vagy alkímista standja. Kegyetlenül jól és szépen ki van dolgozva. Már most nagy az alapterület és még a felénél sem járok. Nekem eddig nagyon tetszik, nem bántam meg hogy megvettem. Tökéletes kiegészítője lesz a középkori témának.
-
Imy
veterán
Ferrari FXX K-et valaki tervezi megrendelni?
Előrendelésben olcsóbb, vagy miután kijött? -
czanga
őstag
-
válasz
Tiki87
üzenetére
Üdv újra a Lego világában és itt a fórumon is!
Váras témához:
31120 várból építhető alternativok és MOC-ok száma igen nagy [link] , ajánlom ebből 3-4-5 db beszerzését és tudsz bőven válogatni és építeni, bár már igen drága lett sajnos egy ilyen szett bontatlanul...
Aki nem vette meg 910047 BDP szettet annak 2x31120 rebrickable link: [link]
-
LÁZ
Topikgazda
gondolom vmi parája van, irni kell az ügyfélszolgálatnak, aztán vagy nem érdekli majd őket, vagy jóváirják, de pl 2018 előtti készletek már nem is játszanak
pontokat vásárlás utána kaphatsz leginkább (többször van egy évben dupla-tripla-5x pontos időszak, most is van ilyen promóció, adott készlet után 2x pontot kapsz), illetve az insider rewards részen is van néha olyan cucc, amiért 10-20-30 pontot lehet kapni (kérdőiv kitöltés legtöbbször), de kb ennyi.
ps. manualt még 1x se szkenneltem, de lehet rászánok némi időt az összerakott cuccaim manualjaira, pár 100 pont biztos összejönne, de inkább az a bajom, hogy meglévő pontjaimat hogy verjem el a leghatékonyabban
"A dupla LEGO® Insiders-pontokra vonatkozó ajánlat a LEGO® Insiders-tagok által a LEGO.com oldalon online, a LEGO üzletekben, valamint a LEGO katalógusból telefonon leadott City, Classic, Creator 3in1, DUPLO®, Friends, LEGO® DREAMZzz™, NINJAGO®, LEGO® Animal Crossing™, Minecraft®, LEGO® Wednesday és LEGO® Wicked rendelésekre érvényes, 2025. 07. 08. és 2025. 07. 17. között."
-
Imy
veterán
Ha a LEGO Builder-be beolvasok egy olyan LEGO-t, amit nem a lego.com-on vettem, akkor nem kellene adniuk x mennyiségű pontot beolvasás után?
Illetve hogyan lehet pontokhoz jutni még vásárláson kívűl?Ki mit vett a pontokból?
-
Llew
senior tag
válasz
balint82
üzenetére
Mennyi az újság most?
Ezen most elgondolkodtam, bár megvan a Duel on Mandalore verzió, ami a hosszabb lekkuval jobban tetszik:
Egy kérdés a közösséghez:
Ennek a 6258618-as készletnek,v agy a sárga párjának (némi elemeltérés van benne) nem tud valaki egy digitális építési elérhetőséget? Én sehol nem találok a neten. A LEGO oldalon sincs fent, talán mert promóciós készlet volt?
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Tiki87
üzenetére
Üdv a csapatban. Szerintem az a jó ha van konkrét téma vagy elképzelés mert akkor talán kordában lehet tartani a költségeket. Anno én eszetlenül mindent is elkezdtem gyűjteni, nem titok hogy befektetési szándékkal, aztán a befektetési dolog teljesen elmaradt, majd jó pár téma is kiesett, míg jelenleg a végére megmaradt az Ideas, Icons tematika. Illetve néha beesik egy-egy technic munkagép vagy a páromnak a botanicals szettek egy darabja. Még mindig sokat költök egyébként legora, de már messze nem annyit mint korábban bár én eladni is rengeteg szettet eladtam már, mert csak így lehetett ésszerűen finanszírozni ezt a dolgot.
Egy a lényeg érezd jól magad és jó építést kívanok a továbbiakban is.
-
apholyon
aktív tag
-
Tiki87
újonc
Sziasztok,
néhány hónapja találtam rá erre a fórumra, azóta olvasgatom, gondoltam, most már ideje regisztrálni és beköszönni : -) Gyerekkoromban nagyon szerettem legózni (kedvencem a castle téma volt), aztán ahogy felnőttem, a legózás elmaradt... Még 2014-ben, amikor voltak benzinkutas kis készletek, fedeztem fel ismét, a bricklinken visszanéztem, hogy mennyi-mennyi minden volt gyerekkoromban és azóta..... akkor vettem is két, akkor még kapható kalózos készletet, aztán évekig megint hosszú szünet... Aztán tavaly ősszel face-es bricklink készlet hirdetések (pl. falcon vár) alapján felfedeztem a BDP programot és láttam a régi váras témákhoz kapcsolódó készleteket... azóta követem, hogy mikor milyen témában milyen készleteket adnak ki, várom a nekem tetsző váras és kalózos készletek megjelenését. Én is beszereztem egy 10305 várat, nagy élmény volt összeépíteni : -)
-
válasz
Warton
üzenetére
Azt mondják, hogy az az értelme a nagyon eltérő, kirívó színű alkatrészeknek egy nagyobb, összetettebb, bonyolultabb építményben, hogy jobban tudj pozícionálni térben, jobban lásd az alkatrészek egymáshoz való elhelyezkedését, kitűnjön, ha esetleg rosszul raktad. Végül is ebből a szempontból tényleg jobb, mintha minden fekete lenne...
-
Warton
őstag
Mindeközben én is építgetek ezt-azt.
Azt mondják minden starwars építményben kell, hogy legyen legalább 1 rózsaszín elem, gondoltam addig lefotózom míg látszik.
-
Imy
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Köszi, remélem meg lesz, csak időt kell rá szakítanom.
Egyet értek veled, kellene egy pár jó Texhnic ami tényleg jól mutat. -
RapaNui1
aktív tag
5 tasak után elkészült a tábori sátor és a fegyverkovács tábori műhelye és boltja. Nekem eddig nagyon bejön a 2 személyes sátor az árnyékot adó fa alatt a madarakkal, alattuk a makkot szedő mókussal. Csata előtti csendélet, utolsó nyugodt pillanatok a halálba indulás előtt. Szerintem a tervező nagyon jól eltalálta az egész hangulatot. Ennél még jobb a tábori kovács szabadtéri műhelye, aki a szabad tüzön kovácsol és az elkeszített portékát rögtön áruba is bocsátja. Van itt minden a páncéltól a különböző kardokig, pajzsokig, késekig.
Ráadásul ez az egész teljesen beleillik a 10305-ös készletbe.
Építési élményt tekintve számomra élvezetes az építés, élvezem hogy egy készleten belül ennyi mindent megépíthetek, változatos és szép a végeredmény.
Abban igazat adok, hogy ezeket kiadhatták volna egy-egy apróbb Castle kiegészítőként is, de ne feledkezzünk meg róla hogy ez egy BDP szett melyet a rajongók szavaztak meg, az árazása pedig ennek megfelelő sajnos.
Viszont a negatívum az a fizikai építési útmutató hiánya.
Megpróbálkoztam a builder app-al hát az számomra teljes katasztrófa, így a pdf formátum alapján építek, de nem szeretem. Ráadásul ha valamit kihagyok keresgélhetem az útmutatóban, illetve többször is a telefonomon véletlenül a kijelzőhöz értem, kiléptem stb, szóval nem szeretem.
Ha egyszer abbahagyom a legot az a digitális építési miatt lesz.
Szépek a színek, jók a méretek tökéletes kiegészítője bármelyik váras készletnek. Szerintem nagyon jó lett, de majd meglátjuk a végén.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Amazon
- Milyen légkondit a lakásba?
- Futás, futópályák
- Call of Duty: Black Ops 7
- Vallás
- További aktív témák...
- Új NEWTRAL Freedom-X-FF állítható irodai görgősszék gurulósszék
- Saeco Exprelia EVO I Szervizelve I Patika állapot I Automata tejeskancsó I Garancia I Beszámítás
- Siguro TURBOVac Elite AI robotporszívó - Új, 3 év garancia, akciós ár!
- Jura Impressa F70 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Új Reolink TrackFlex Floodlight WiFi biztonsági kamera
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 11 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370-A i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T7 Zalman 500W
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ez még nem mindegyik készlet.
De ez is egész jól néz ki.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)