Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
LÁZ
Topikgazda
1/8 3599 elem, augusztus 1.
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Meglesem mindjárt, olvastátok btw a Cloud City UCS pletykákat?
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Elcsábultam, vettem egy falcont én is.
-
üdv a topicnak,
60097 villamos motorosításához kellene némi help, mégpedig az elemtartály ügyében. túl nagy.
olvasom, hogy meg lehet táplálni a 9v-os elemekből is direkten, de ott meg kétféle bekötés van, attól függően, hogy lekötik-e a két középső eret a 4ből, vagy rákötik a testre és a tápra. melyik a javasolt? -
balint82
senior tag
Pár akció mall.hu:
42066: 27e (31e-től indul máshol)
31070 11e (12e, de inkább 13-tól indul máshol). -
hulp01
senior tag
válasz
Throme #20886 üzenetére
Igen, teljesen egyetértek azzal amit írsz. Csak ami miatt linkeltem az az, hogy mondjuk egy Technic nem bemutatása a játékvásáron nem indokolható azzal, hogy spoilereket tartalmaz a licenszelt témákkal kapcsolatban. Eddig az volt az általános vélekedés a fórumokon, hogy azért nem lehet fotózni és még írásban beszámolni sem (hogy a sajtó akkor hogyan tudósítson, azt nem tudom), mert az alapján a kínaiak lemásolják. Most ez a cikk arra mutatott rá, hogy nem ez az ok, hanem hogy a licenszelt termékek ne kerüljenek ki idő előtt. Ezért írtam, hogy akkor a Technic meg Creator termékeket simán bemutathatták volna a vásáron, ahogy tavaly is. Az SW-nek meg csinálnak egy külön elkerített részt, hogy ott nincs fotó meg semmi.
-
Throme
veterán
válasz
hulp01 #20885 üzenetére
Az a gondjuk, hogy hamarabb megjelennek, mint a Lego.
A lepinnek még korai fotók, vagy a kiállításról származó fotók se kellenek ahhoz, hogy megjelenjenek a "saját" termékei.
" It’s pretty clear that they have far more elaborate networks and sources which allow them to get their cloned products "
Nem lennék meglepve ha ez a "forrás" maga a Lego gyár éjszakai műszakja.... vagy a régi szerszámok nincsenek leselejtezve, csak ki van belőle véve a lego logo, ami a bűtyökre megy, és mivel régi szerszám ezért lehet illeszkedési problémája a belőle kikerülő alkatrésznek...Amit a Lego bevisz Kínába, az már nem csak neki van meg.... és a gyártási költségek megspórolásával nyert zsét elvesztik a piacon, a klónok miatt....
Szinte minden termékkel ez történt, amit oda vittek gyártani...Telefon piac is ilyen, és most már a kínai telók elég jók.
Még az is lehet, hogy lepin és társai egyszer elkezdenek minőséget gyártani, és sokféleséggel, árral leelőzik a Lego-t.Kínai cég ha külföldön gyártat, javíttat, akkor megkövetelik, hogy paravánnal teljesen elkülönítve legyen az ő termékük, és dedikált emberek dolgozzanak ott, akik máshova nincsenek átrakva, mással nem foglalkoznak... embert is küldenek maguk közül, aki felügyeli a dolgokat (jah lehet supporter-nek hívják, de ne legyen kétség miért van ott...) Vajon miért???
-
-
Pötyi
őstag
válasz
hulp01 #20882 üzenetére
Hát mert Lepinék _MINDENT_ lemásolnak. Nem csak a licenszelt témákat, hanem mindent!
"Let’s be honest, this isn’t about protecting LEGO’s toys – especially their licensed lines – from Chinese bootleggers."
- különösen a licenszelt témákat -
Csak ha azokat másolják le, akkor a jogtulajdonosnak kifizetett licenszdíjjak miatt még nagyobb a veszteség.
Amúgy volt olyan is, hogy a ferdeszeműek az ideas/cuusoo oldalról loptak el egy ötletet...
-
hulp01
senior tag
Elég érdekes magyarázat. Mondjuk azt nem értem, hogy akkor mondjuk miért nem lehet bemutatni a City/Creator/Technic akármelyik nem lincenszelt vonalat.
-
r.levente75
addikt
válasz
unclefucka #20880 üzenetére
Jól néz ki, grat.
-
unclefucka
senior tag
Kezd valami jármű formája lenni a dolognak.
Végül a pickup kaszni mellett döntöttem. Még van rajta tenni való, de a fő forma már kialakult.
Ha valaki furcsállná a kerékjáratok méretét, a rugózás miatt van rá szükség, amint azt már korábban taglaltam.
Lehet, hogy az építéskor kiderül, hogy mehet egyel lejjebb is, majd kiderül. -
LÁZ
Topikgazda
Lego old school logisztika az évforduló gyanánt
ps. sajnos fészbukos a link, máshol nem találtam meg
-
-
balint82
senior tag
Hoppácska: LEGO fekete gyöngy 4184 - jófogás - 50e
Felívtam a számot, apukáé, szegény nem tudta, hogy a kisfia hirdeti@LÁZ: én sem szeretem őket, de az akció az akció
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
balint82 #20872 üzenetére
tisztában vagyok vele, és itt is elhangzott párszor, nekem sajnos-nem sajnos csak negatív tapasztalatom van a céggel (vezetőséggel-alkalmazottakkal egyaránt, persze kivételek mindig vannak)
így én inkább veszek a legotól olyan készletet a pontjaimból, amit esetleg továbbadok, az ajándékot meg megtartom, vagy akármi.
ha meg neaggyisten nem kell semmi (ntom lesz e olyan
), akkor még mindig ott van az akármelyik fészbukcsoport, 7-8k-ért már kifogható, meg oda is adják, mert valljuk be, a semmire a 7k is elég jó pénz, adott esetben
-
Throme
veterán
válasz
csubi82 #20870 üzenetére
Hát igen, sok lehetőség rejlik az SC szériában, annak ellenére, hogy a modellek építése az elején szinte mindig ugyanaz, aztán kezd érdekessé válni, mikor az egyediség megjelenik.
(mindjuk engem az F1 autók annyira nem vonzanak, mert maga a verseny nem túl érdekes, néhány futamot nézek meg 1 évben, kicsit olyan, mintha ugyanazt a filmet nézném meg 2 hetente)
Supercar, F1, classic versenygépek, izomautók.....akármi. Nem győznék, ha minden kategóriában ki kéne adni évente legalább 1 modellt
.
Most viszont a meglepetés misztikuma megvan. Csak a változatosságot hiányolom. Az említett ferrari-ford vonal, és mondjuk ott a porsche, ami második dupla szettjét kapja (persze itt is befogom a szám, mert az ideit beszerzem). Habár ez a vonal nem rossz, hogy a dupla szettben kevesebb a sallang, és egy classic + új modell került egy csomagba, ahogy a ford-nál is... -
Freddy76
addikt
Allee Lego Store-ban van Falcon. 249e.
-
Djuree
félisten
válasz
access_denied #20866 üzenetére
40k ft elég sok érte sajnos, nagyon elszálltak. 20k fölött szokott lenni ilyesmi ajándék...
-
access_denied
senior tag
Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet és volt korábban, de inkább kétszer mint egyszer sem:
Celebrate 60 years of the LEGO® Brick
with a free exclusive gift.
The LEGO® Classic set is free with any purchase over Ft 40000
from 28th Jan. to 28th Feb.* -
Throme
veterán
válasz
csubi82 #20864 üzenetére
Mire ténylegesen megvehető lesz, addigra biztos belerakják. N.o. nagyobb piac, lehet más a stratégia.
Én ettől nem félek, az idei szetteket még vagy 3 évig meg lehet venni boltokban.Annak örülök, hogy a lego lát ebben a sorozatban fantáziát, és évente több szettet is piacra dob.
Kicsit el lehetne szakadni a ferrari-ford vonaltól, bár a fiesta az kellés a 3 verdás szettből a régi, 250 GTO pl jöhetne (de ezért nem fogom megvenni ezért az egészet), de a ferrari 488-asból most kapásból lesz kettő (ok némi különbséggel, de akkor is 488).
Szupercars-ból nekem a lambo hiányzik, vagy egy viper, de lehetne bmw, vagy akármi ami még nem volt, és jócskán van ilyen "még nem volt" verda a világban. Tavalyi bugatti és merga pl ezért is üde színfoltnak számított.
Biztos nem könnyű ilyen kis méretben, az eredetire hajazó, a jellegzetességeket magán hordózó járgányokat összerántani... vagy lehet csak nekem nem tűnik nehéznek -
LÁZ
Topikgazda
-
imibogyo
veterán
válasz
Freddy76 #20842 üzenetére
Ha valaki szeretne egy grandiózus, szép, emblematikus, mindenki figyelmét azonnal megragadó, és abszolút hűha-reakciót kiváltó készletet, amelyet építeni is érdekes és változatos, akkor mit vegyen?
Én tudom ajánlani a központi fűtéses csomagokat. Elég grandiózus akár több száz négyzetméterre is kiterjedhet, szép is mert fémesen csillognak az elemek és ha valaki belép a helyiségbe azonnal megragadja a tekintetét. Építeni is érdekes és megfelelően változatos is és abban is biztos lehetsz, hogy nincs belőle két egyforma példány...
Én pont ma raktam össze egy jó részét a készletnek, de még több napi munkám lesz vele, mire a teljes modellt összeállítom...
-
Throme
veterán
válasz
Peathee #20852 üzenetére
Szép gyűjtemény. Én is gyűjtök egy sorozatot, és jó látni, ha együtt van a "csapat".
Szerintem a Mack-hez valami más vontatmány illene, ezzel valahogy nincs összhangban.(#20853) unclefucka: végig néztem a képeket. Látom a visszapillantó megoldást. Azon még gondolkodom, hogy meglépem-e, és ilyen formán...
Sokkal jobb a tető csempékkel. -
bobafett
tag
-
Janaboy
veterán
válasz
unclefucka #20853 üzenetére
Furay h nekem ezek az autok es kamionok mennyire nem jonnek be.
Bent is van kirakva egy csomo, meg forma 1 szerű is.. Szep szep de kb ennyi.A nagy kontener szállító az viszont marha jol nez ki.
-
válasz
unclefucka #20853 üzenetére
Ennek a kéknek borzalmasak a színei szerintem...legalább a kereke ne lenne ilyen ronda piros. Az autó tetszik, de így tuti nem veszem meg.
-
unclefucka
senior tag
Még mielőtt teljesen elvesznék a 4x4-es építésében eleget teszek az ígéretemnek.
Itt megtekinthető a galéria a két Technic versenygépről és a kék versenyautóról készült képekről.
Ízelítőül:
A képek közt van a 31070 módosításáról közeliek is.
-
Peathee
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyaralás topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Star Trek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest