Hirdetés

Aktív témák

  • vtb

    csendes tag

    válasz Cha-b #5325 üzenetére

    Próbáltam hibát találni a képen, de nem sikerült.
    Az analóg SD adás nem túl jó rajta, de ez szerintem minden full HD LCD ilyen. (Kijönnek az analóg hibák.) De ilyet nem is nézek. A digitális DVB-T adás teljesen rendben van, nagyjából ugyanaz a minőség, mint a UPC direct, amit saját HD műholdvevővel HDMI kábellel kötöttem össze a TV-vel. Van a TV-n egy "mpeg zajcsökkentés" opció, ezzel szinte "tökéletes" a kép. Legalább is ahhoz képest, mint amikor még a szolgáltató saját set-top-boxát használtam scart-tal. Ez 2 napig tartott, miután megvettem a TV-t, mert annyira szar volt számomra. Nagyon sokat számít, hogy analóg kábellel vagy HDMI-vel kötöd össze. (Ég és föld.)

    Én a 4:3-as SD adásokat 4:3-as formátumban nézem, de van egy pár opció a nagyításra:

    14:9: Ekkor ránagyít a képre, és alúl-felül levág egy picit a képből. (A csatornalogo-k még éppen bennemaradnak a képben.)
    Smart: Ekkor kicsit nagyít a képen, mint a 14:9-nél, csak széthúzza teljes képernyőre.
    Zoom: Arányosan megnagyítja a képet, hogy a szélessége a képernyő szélessége legyen.
    (Ezt az opciot letterbox adásoknál szoktam használni, mert így csak a fekete részeket levágja.)
    wide: ez a 16:9-es mód (A 4:3-as képet széthúzza teljes szélességre)

    De a menüben be lehet állítani lépésenként, hogy az egyes funkciók mekkorák legyenek. (pl. hogy a 14:9-es opciónál mennyit vágjon le a képből, és mennyire nagyítsa.) Ezt minden bemenethez és forráshoz külön meg lehet tenni.

    kb. másfél-két méterről nézem.

    Képet éppenséggel csinálhatnék, de nem hiszem, hogy bármit is elárulna a képminőségéről. Szerintem inkább menj be egy MédiaMarktba vagy Sony centerbe, és nézd meg személyesen, úgyis az a döntő.
    Én még annyit megtettem vásárlás előtt, hogy letöltöttem a Sony weboldaláról a használati útmutató és átolvastam, hogy milyen funkciói vannak. (Pl. szemléletesen leírja a kép nagyítási opciókat.)

Aktív témák

Hirdetés