Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)

Hozzászólások

(#14901) nightshadow válasza Atlantis (#14900) üzenetére


nightshadow
veterán

Például a LED-ek a képernyő szélén vannak, s innen kéne bevilágítani egyenletesen az egész képernyőt, s ez nem mindig sikerül, ezért az edge-Led-es tévék sokkal hajlamosabbak a cloudingra, mint a hagyományos LCD-ék. [link]

[ Szerkesztve ]

(#14902) hoffman_ válasza Atlantis (#14900) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Elvileg egyenletesebb a képe

Pont ez a fals :) Az elterjedt Edge LED technológia sajnos pont hogy egyenletlen megvilágítást produkál, ez fekete képsoroknál észrevehető igazán. Nyilván hétköznapi használat során nem igazán feltűnő.

Konkrét előnye túl sok nincs a CCFL-el szemben, de teljesen mindegy, a gyártók lassan teljesen offolják a ccfl technológiát. A LED esztétikusabb valóban, mert szép vékony, illetve egy minimális(de tényleg nagyon kicsi) fogyasztáscsökkenést azért fel tud mutatni.

Én a tavalyi slágermodellt venném most, a C650-et, a jelenlegi szériákkal lazán felveszi a versenyt(D5000, D6000), csak már eltűnt az összes polcról. Vagy még ott a C650 ellenfele, személyes kedvencem, a Sony EX500, az még CCFL, rendes 100Hz, de sajnos aranyárban mérik, hiába kifutó, azért a pénzért már én is inkább egy LED-es tévét vennék, annyiért már valódi 100Hz-el azt is.

mod: Megelőztek :)

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#14903) Atlantis


Atlantis
veterán

Aha. Tehát a gyártók közül a Samsung javallottabb, mint az LG?

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#14904) Retekegér


Retekegér
HARDVERAPRÓD

Az LG 42LV4500 megér 22-23 k felárat az LG 42LK530-cal szemben? Utóbbi LED-es (ami nem létfontosságú) és mintha vékonyabb lenne a kialakítása. Kodekek terén is fejlettebb?

<< Heimdal >>

(#14905) #75912448 válasza nightshadow (#14901) üzenetére


#75912448
törölt tag

Ezért kell élni a 3 napos csere lehetőségével :) Ha kifogunk egy ehhez hasonlóan zavaróan felhős tévét, irány vissza a feladónak. Ráadásul manapság tényleg csak az alsó kategóriás tévék hagyományos hátteresek.

(#14902) hoffman_

Nem minimális a fogyasztáscsökkenés. Egy 47"-os BD bemenetre kalibrált tévénél 40W körüli különbség simán lehet a LED-es javára. Általános tévénézésre csökkentett háttérvilágítással még több.

(#14906) nightshadow válasza Retekegér (#14904) üzenetére


nightshadow
veterán

Ugyanaz a két tévé, csak a háttérvilágításban térnek el. Hogy megér-e annyit, azt neked kell eldöntened.

(#14907) Retekegér válasza nightshadow (#14906) üzenetére


Retekegér
HARDVERAPRÓD

Akkor nem ér meg annyit. :D

<< Heimdal >>

(#14908) hoffman_ válasza #75912448 (#14905) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Az igaz, hogy a méret növekedésével a különbség is nő, valóban. De 32"-nél ez nem számottevő, és user által jól kalibrált tévék esetén a különbség nem sok. Amúgy meg nem értettem soha az erről szóló vitát, én végsősoron plazma párti vagyok. Van 250k egy tévére, de nézni már nem lehet? Tipikus magyar hozzáállás. Arról nem is beszélve, hogy én nyilván magamból indulok ki. Tévét csak akkor nézek, ha egy filmet akarok nézni, jó minőségben, esetleg Forma-1 vagy valami engem érdeklő sport megy. A kis 32-es LED-es tévéken x órában megy valami, csak hogy menjen - sok helyen van így - sokkal rosszabb, fogyasztás szempontjából.

A lényeg az, hogy lehet, hogy 40W is lehet a diffi, nagy méreteknél, de szerintem még az se túl sok, nekem legalábbis nem mérvadó.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#14909) Quent1n válasza Juventinooo (#14872) üzenetére


Quent1n
senior tag

Kamu 100Hz, erről itt is olvashatsz bővebben fentebb. Van Smart TV ami ha kihasználod nem rossz, plusz 5év garancia van az ilyen TVkre az se egy hülyeség.

Egyébként mkv-kat visz és van DTS is ami nem inden TV-be van mert nem minden gyártó fizetett érte. Általánosságban mindenki azt mondja, hogy egy külső média box a legjobb megoldás mert az visz mindent.

A TV képe szép ezt meg tudom erősíteni és külsőre is pofás (ha ez fontos). Csatlakozója is van szép számmal. Kb. ennyit lehet róla mondani kérdés milyen árba vennéd akkor lehet alternatívát mondani.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#14910) Quent1n válasza Atlantis (#14903) üzenetére


Quent1n
senior tag

Javallottabb nem javallottabb... Érdekes kérdés. Samsungot nagyon viszik de LGnek is SZERINTEM szép képe van és ha a 100Hz fontos akkor ott valódi van, míg a Samunál meg 150k-ig nem nagyon. Az LG topikba a 3D-s tv-ket eléggé dicsérik.

Neked kell dönteni. A név miatt szerintem 10-ből 8 ember Samsungot venne de ha a nevek mögé nézünk szerintem egyáltalán nem szarabb annyival az LG legalábbis én nagyon szkeptikusan álltam hozzájuk de nem volt rossz képük SŐT, az LV5500-nak egész jó volt.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#14911) Quent1n válasza Goose-T (#14868) üzenetére


Quent1n
senior tag

Én minél hosszabb futamidőre venném édesanyám nevére (aki nyugdíjas 120k s nyugdíjjal) így azt mondták elég jó feltételek lehetnek. mondták nekem is a 3 hónapot de esélytelen mert ösztöndíjból óhajtom törleszteni az meg nem úgy megy. :) A 140ks Tv-re azt mondtam, oldjuk meg úgy, hogy 160-170nél ne nagyon kelljen többet visszafizetni, azt mondták megoldható. :)

Panasonic TV-ről nagyon szépen köszönöm, a részletes véleményt, főleg ami az analóg adásokat érinti!! Viszont amit én néztem az TX-L37E3E volt tehát nem 30 ahogy látom ez csak abba tér el, hogy nem 100Hz + fícsörök. Vajon ez a gyakorlatban mekkora difi? Igazából tegnap az El Classicó közbe rájöttem, hogy focit se néznék már rajta annyit max EB, VB, Real meccsek és esetleg egy két jobb meccs plusz Forma 1 majd jövőre. Szóval annyira nem tűnik fontosnak a 100Hz persze kérdés játékoknál (PS3) számít e valamit?

Médialejátszója nem izgat PC-ről menne minden, input lag nem tudom mekkora de csak nem vészes ha esetleg játszani is óhajtanék rajta PC-ről. :)

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#14912) vlevi válasza Atlantis (#14900) üzenetére


vlevi
nagyúr

Sajnos az egyenletesebb fényerő egyáltalán nem érvényesül. Vagyishát mégis, de csak a legfelső (ár)kategóriában. A mostanság divatos Edge-LED megvilágítás hátránya, hogy az oldalról világító LED-ek fényét nem mindíg (sőt inkább egyáltalán nem) sikerül egyenletesen szétosztani kép mögött. Emiatt felhős, foltos a kép, az is igaz, ez csak a fekete területeken látszik. De extrém esetben, ha mozi-szélesvásznú filmet nézel, akkor alul-felül van egy 8-10 centis fekete sáv, amin zavaró lehet a felhősödés (angolul clouding)
A fogyasztáscsökkentés sem jelentős, mert amúgy sem szükséges 100%-os fényerőn használni ezeket a tévéket (pl esti filmezés 6-os fényerővel megy nálam, a max. 20-ból)
A vastagság csak falra lógatáskor számíthat, és ha valami a méter mély képcsövese helyett keres valamit, akkor annak a legócskább képcsöves LCD is "húdevékony" :)

(#14913) Atlantis válasza vlevi (#14912) üzenetére


Atlantis
veterán

Ebben is lehet valami...mindenesetre maradunk a LED TV-nél, ha már ez a "jövő".

Tehát akkor mindegy, hogy Samsung vagy LG vagy akármi más, lényeges különbséget nem fogunk tapasztalni.

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#14914) #75912448 válasza vlevi (#14912) üzenetére


#75912448
törölt tag

Úgy írogattok a felhősödésről, mintha minden LED-es tévé szenvedne tőle, a CCFL pedig nem. Idén már jelentősen több LED-est láttam teljesen jó háttérvilágítással, többet mint 2-3 éve CCFL-t, amik úgy fénylettek a sarkokban, mintha elemlámpával világítottak volna bentről :) . Tény, hogy tavaly rengeteg LED LCD Samsung volt használhatatlanul felhős, de ebben is fejlődnek a gyártók.

(#14903) Atlantis

Egyetlen egy esetben javalltabb, ha a tévét sokrétű médialejátszóként is akarod használni semmilyen más esetben nem. Mindkét gyártónak van az alsótól az elit szériáig jó, és kevésbé jó készüléke.

(#14910) Quentin

Az értelmesebb vásárló nem név szerint vásárol tévét, hanem szemrevételezés és olvasás után. Ha (márka)név szerint kéne vásárolnom, akkor Samsung tévét soha nem vennék. Azért néha ők is eltalálnak 1-2 sorozatot.

(#14915) Quent1n válasza #75912448 (#14914) üzenetére


Quent1n
senior tag

Egyetértek de sajnos nálunk még a név a fontos.

Samsung - legjobb mindenki azt veszi
LG - szar, búg, zúg, megbízhatatlan, de mindenevő
Sharp - nevesincs
Phillips - gagyi, buta
Panasonic - Csak plazmába jó
Sony - Túlárazott ahhoz képest buta

Én ezeket a sztereotípiákat hallottam az utóbbi időkben kb. MÉG a boltokban is sajnos.. :/

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#14916) #75912448 válasza Quent1n (#14915) üzenetére


#75912448
törölt tag

Jó a sorrended, csak alulról felfelé lesz helyes. :D

Komolyan, hányszor hangzik el ebben a topikban is, hogy melyik a jobb: passzív vagy aktív, mit ajánlotok? Miért olyan emberek ajánlatát várják, akik egyiket sem látták tovább egy demóanyagnál, vagy 1 perc szemrevételezésnél. Meddig tart elmenni és megnézni? A többség nem 1 évre vesz tévét, főleg nem az, aki itt kér tanácsot.

(#14917) junior11 válasza Quent1n (#14915) üzenetére


junior11
veterán

Azért, mert a Samsungot veszik a legtöbben, még egyáltalán nem a legjobb. Szerintem nem lehet kijelenteni, melyik gyártó tévéi a legjobbak, mindegyiknek vannak jó s kevésbé jól sikerült modelljei.
Sharp, Sony és a Philips is gyárt nagyon jó képminőségű tévéket, nem beszélve a megbízhatóságról, ahol a kóreaiak nem éppen fénylenek...

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#14918) Quent1n válasza junior11 (#14917) üzenetére


Quent1n
senior tag

Hát épp ezaz de a boltba is az eladó teljesen rá volt állva a Samsungra, mikor mondtam neki, hogy az a 100Hz nem valódi nekiállt megmagyarázni, hogy de igazából az, mert a Samsung mérnökei így számolták ki stb... -.-

Nekem pl. a Sharp és Phillips tévék kifejezetten tetszettek, de a Phillips elég mostohagyerekként van kezelve a boltokba, még Sharp tv-ket inkább ajánlgatnak. Itt nálunk a vecsési Euronics meg tele van kifutó modellekkel és próbáltak hülyíteni, hogy kevés a TV vegyem meg még ma, mert másnap lehet, hogy már nem lesz. KÖKI-s Euronicsban rákérdeztem a készletre, csávó közelebb hajolt az ilyet szólt "megmondjam a frankót? szarásig vagyunk tvkkel, Vecsésen csak hülyítettek" ....

Samsung nagyon ki van emelve az tény, dolgoznak a marketingesek. Engem most a szívem a Panasonic tx-l37e3e fele húz, egyszerű, mégis szép képe van IPS panel se rossz nekem itthon a Dell monitoromba is az van csak nem LED világítással. Analóg adással se volt szar képe, igaz USB nincs rajta de pont nem izgat mert gépről menne minden ilyesmi.

Amúgy akinek tv-ről vélemény kell, javaslom az amazon.de, amazon.co.uk, amazon.com oldalakat elég sok felhasználói véleményt találni.

[ Szerkesztve ]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#14919) headhunter


headhunter
addikt

Philips 3D TV teszt: szimplán a legjobb?...

Konklúzió...

A holland fejlesztők alaposan kitettek magukért és nyugodtan állíthatjuk, hogy a Philips egyik idei zászlóshajójának tekinthető 46PFL9706 abszolút kiérdemelte a cikk elején említett rangos EISA elismerést. Mondjuk érdekes, hogy az EISA az év 3D televíziójának kiáltotta ki a készüléket, pedig pont 3D-ben nem állítanám, hogy magasan viszi a prímet, ellenben 2D képminőség fronton tényleg etalonnak tekinthető a kicsike. Egyébként ha esetleg túl kicsi a 46 colos méret és az sem zavar, hogy már ez a modell is több mint 550 ezer forintba kerül, akkor választhatjuk az 52 colos nagytestvért is, bár ekkor sajnos pont azt a Moth Eye szűrőt bukjuk el, ami ennek a TV-nek a sava-borsa.

(#14920) pite4


pite4
tag

Sziasztok! Led tv-t szeretnék venni. Főleg Playstation3+filmnézés. 3D, internet tv nem nagyon érdekel. Mit ajánlatok? Előre is köszönöm! :R

Egyszer azt hittem, tévedtem. De tévedtem.....

(#14921) Quent1n válasza pite4 (#14920) üzenetére


Quent1n
senior tag

........ :) És mennyit szánnál rá? Hány centiben gondolkozol? Beépített médialejátszó mennyire fontos? stb. Bővebb infókat kérünk! :)

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#14922) pite4 válasza Quent1n (#14921) üzenetére


pite4
tag

Beépített lejátszó nem fontos , van egy asus o!play-em . 100-180 körül szánok rá. A méret.... 82esnél nagyobb mindenféleképpen. :R

Egyszer azt hittem, tévedtem. De tévedtem.....

(#14923) RpPRO


RpPRO
őstag

Udv! A kis belepos, 81 cm-es Samsung LE32D400E1-t nezegetjuk. Neten talalt user review-k szerint jo ar/ertek aranya van, jo kep es hangminoseggel, bar tobben megemlitettek a 'roskatag' talpat.

Van szemelyes tapasztalatotok vele? Velemeny? Koszi.

[ Szerkesztve ]

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#14924) Quent1n válasza pite4 (#14922) üzenetére


Quent1n
senior tag

- Panasonic TX-L42E30E

- Sony KDL-37EX720

- Samsung UE40D6000

- LG Electronics 42LV5500

Négy játékos első blikkre. :) Javaslom minden fórumba nézz be! :)

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#14925) BBéci válasza #75912448 (#14914) üzenetére


BBéci
titán

Irigyellek, mert én még nem láttam olyan LED háttérvilágítású LCD tévét, amelyik ne lett volna felhős és bevilágítós.
Nem boltokban nézegetem őket, hanem a nappalimban töksötétben is.

Két kedvencem: Samsung D8000 és Sony NX720, de azok is szenvednek az emlegetett kórságtól.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#14926) pite4 válasza Quent1n (#14924) üzenetére


pite4
tag

A Sony és a Samu szimpatikus, csak a 3D nem kellene egyikbe sem. Cserébe lehetne olcsóbb, vagy a Sony nagyobb :)

Egyszer azt hittem, tévedtem. De tévedtem.....

(#14927) #75912448 válasza BBéci (#14925) üzenetére


#75912448
törölt tag

Mert állandóan Samsung tévéket nézegetsz, és nem látod a felhőktől az erdőt. :)
Ha mar a nappalinál tartunk, nem ismerek olyan CCFL típust, melyet jó szívvel bárki nappalijába betennék, ellenben LED-est igen.

(#14928) Goose-T válasza pite4 (#14926) üzenetére


Goose-T
veterán

A Sony-nak fos a shadow detail-je és a színreprodukciója, túlárazott, ne vegyél. A Panasonic a legjobb ebben, és most 5 év garanciát adnak rá, én most vettem egy TX-L42E30-at. Nagyon tuti eddig, nem véletlenül kapott itt a PH-n is ajánlott plecsnit. A koreai tévéktől általában elhatárolom magam, inkább nem mondok rájuk semmit.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#14929) junior11 válasza Goose-T (#14928) üzenetére


junior11
veterán

Én az NX710es Sonynmak a színeivel és a shadow detailjaival is nagyon meg vagyok elégedve, úgyhogy ezt cáfolom.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#14930) Goose-T válasza junior11 (#14929) üzenetére


Goose-T
veterán

Az egy NX710, de itt egy EX720-ról volt szó.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#14931) junior11 válasza Goose-T (#14930) üzenetére


junior11
veterán

Igen, mikor vettem tévémet, mindhármat láttam egymás mellett (NX, EX és E30), s az EX720 is rendben volt, bár el kellett játszadozni a beállításokkal (mint minden tvnél).

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#14932) #75912448 válasza BBéci (#14925) üzenetére


#75912448
törölt tag

Azért még annyit megjegyeznék, hogy idén a nappalidban járt 2 Sharp, néhány Samsung LED LCD. Ugye Philips és LG kiesik. Ezekről írtál is, ha hozzáadok random plusz 1-2 tévét, akkor az 5-6 típus lehet. Ebből vontad le, hogy nem láttál még egyenletes háttérvilágítású tévét? Ha a tavalyi típusokkal hasonlítjuk össze az idei termést, azért nagyobb előrelépés történt.

No offense. Én is tisztában vagyok vele, hogy felhősek, de úgy volt beállítva mintha a CCFL nem lenne az, pedig...

(#14933) McCoy20


McCoy20
tag

Tegnap beruháztam egy Panasonic TX-L42E30 -ba, és eddig igen pozitívak a tapasztalatok, bár sokat nem tudtam vele szórakozni.

Színek nagyon szépek, nem ilyen műpiros meg ufózöld... minden olyan mint amilyennek lennie kell. Fekete nagyon adja:) Fényerő is van dögövel közelről kb naptej kell:)
Felhősödést nem tapasztalatam pedig vadászok rá rendesen, de semmi.
A képfrissítés is rendben van.
PS3 + GT5 el teszteltem játék szempontjából, de semmi imputlagot nem tapasztaltam.
Hangzás szintén korrekt. Netre rákötve okos dolgokat lehet vele művelni. Már frissítettem a szoftverét is.

Ami negatívum, hogy a medialejátsztója talán gyengébb a konkurenciánál, mert mkv-val vannak kínjai, és néhágy filmen a hangsávval, de amit visz azt flottul. Reméllem majd kalapálnak még rajta. De pl az M2TS-t viszont levitte.

Örsön az MM-ben 179990 volt 5 év garival (be kell regelni a TV-t a Panasonic weboldalán...), szerintem ez így igen korrekt ár.

Majd még írok róla ha lesz több időm bütykölgetni, eddig ott tartok kb hogy fülig ér a szám :B :B :B

És még1szer köszi az infót mindenkinek TV ügyben. :R

[ Szerkesztve ]

(#14934) Goose-T válasza McCoy20 (#14933) üzenetére


Goose-T
veterán

Gyűlnek a Panasonic E30 tulajok. :)

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#14935) #75912448 válasza Goose-T (#14934) üzenetére


#75912448
törölt tag

Akik felhőtlen boldogok :)

(#14936) McCoy20 válasza #75912448 (#14935) üzenetére


McCoy20
tag

:DDD

Vittem magammal "anyagot" kipróbálni. Az eladó nagyon rendes volt, végig próbálgattuk egy csomót, közben meg jött egy figura a párjával, kb jobban rátapadtak a tv-re mint mi, szerintem ár azóta ők is azt bámulják otthon :D

[ Szerkesztve ]

(#14937) expander


expander
senior tag

sziasztok, 46-47"os kategoriaban szeretnenk max 250ert, TV-t venni. elsöre nem is gondoltam, hogy 3D-set szeretnenk, viszont eleg jo arban vannak most mar ezek is. Amiket en talaltam:

- Samsung UE46D6100
- Sony KDL46EX520
- LG 47LW4500
- Samsung UE46D5500

nem is gondoltam, hogy ennyi penzert, lehet mar ekkora 3D tv-ket venni. megeri azt a +10-20ezer forintot, hogy 3D-s legyen ? vagy meg nagyon gyerekcipöben jar ? mert tenyleg eszembe se jutott, hogy lehet 3D-s is, csak ha mar nem annyival dragabb, akkor lehet megprobalnank azt. ezen kivül, ha valakinek esetleg van ötlete/tanacsa szivesen meghallgatom mi lenne a legjobb/legkedvezöbb megoldas (parameterek fent :)
köszi !

(#14938) hoffman_ válasza expander (#14937) üzenetére


hoffman_
nagyúr

A 3D nem biztos, hogy megéri, ezt neked kell tudni, de ezek közül talán a D6100 a legjobb vétel.

mod:

A két legjobb innen a D6100 és az LW4500. Ha rákeresel, az LG 3D-t elvileg szebben tudja, 2D-ben viszont inkább a Samsung a nyerő.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#14939) expander válasza hoffman_ (#14938) üzenetére


expander
senior tag

a 3d nem is volt kepben, eppen ezert a 2d prioritast elvez, csak ahogy nezegettük az arakat, ilyen kategoriaban az a 10-20ezer mar szinte mind1. amugyis a samsung fele hajlok egy kicsit, de azert erdeklödöm az itt levö emberektöl, akik valoszinüleg jobban ertenek hozza :) köszönöm

(#14940) #75912448 válasza expander (#14937) üzenetére


#75912448
törölt tag

Ekkorában ne hagyd ki a megnézendők listájából az LG47LW570s típust. Smart, local dimming, 5év gar megfelelő helyen, jobb panel, mint a 4500-ban és nem tipikus uncsi dizájn, szerintem jól is néz ki. 2 hete írtak róla magyarul itt , bár biztos fizetett reklám, hisz eldzsít dicsér. :) Szerintem ebben az árkategóriában a felsoroltaknál jobb masina, minimum szemrevételezd valahol. Lenne még jobb Philips, de az már nagyban túllépi a keretet.

(#14941) #03969024 válasza #75912448 (#14940) üzenetére


#03969024
törölt tag

"biztos fizetett reklám, hisz eldzsít dicsér"

Érdekes, a tengerentúlon ezt éppen másként látják. Szerintem, (főleg idén) nem rosszabb az LG a többitől.

(#14942) BBéci válasza #75912448 (#14927) üzenetére


BBéci
titán

Most éppen Loewe van nálam, előtte két Sharp volt. Mindegyik felhős és bevilágítós. Ilyenekért nem adnék pénzt.
Korábban (nyáron és tavasszal) járt nálam Panasonic és LG LCD tévé is.

"Ha mar a nappalinál tartunk, nem ismerek olyan CCFL típust, melyet jó szívvel bárki nappalijába betennék, ellenben LED-est igen."
Mert olyat (CCFL) már csak a belépő kategóriában találni.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#14943) hoffman_ válasza BBéci (#14942) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Mester, kérdezhetek?

Úgy tűnik, hogy "rákényszerülök" egy 100Hz CMR LED-re(D5000). Ha csak PC HD tartalom megy, akkor érdemesebb kikapcsolni a fícsört?

Hacsak nincs 40C6000 vagy 42S30 szintén 0 THM-re, de nem lesz, félek.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#14944) expander


expander
senior tag

akkor a sony-t 46-47es meretben nem ajanljatok semmikeppen ? inkabb samsung ha 2d-n van a hangsuly, es lg ha 3d ?

(#14945) #75912448 válasza expander (#14944) üzenetére


#75912448
törölt tag

280 a Sony KDL-46EX720. Sonyból ekkora méretben EX720 alá nem mennék.

(#14946) BBéci válasza hoffman_ (#14943) üzenetére


BBéci
titán

A D5000, bár kiváló az ár/érték aránya, nem azonos ligában focizik az S30-cal, hanem legalább kettővel alatta, ezért mindent tegyél meg, hogy a jobbikat vehesd! Még a 6500 helyett is inkább az S30-at választanám.

Ha mégis rákényszerülsz arra a durva kompromisszumra, majd eldöntöd, hogy neked miként testszik jobban, kikapcsolva, 300 soros mozgóképfelbontással, vagy elviseled a mellékhatásait.

(#14940) regger
Az ilyen cikkek miatt vettem ki az aláírásomból annak az oldalnak az elérhetőségét.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#14947) #75912448 válasza BBéci (#14942) üzenetére


#75912448
törölt tag

Én sem adnék felhős tévéért pénzt, de te is tudod, hogy van egy rakat, ami meg nem felhős.
Aki zavaróan felhős Loewe tévéért pénzt ad, megérdemli. Náluk nem is szabadna átmenni a rostán ilyen készüléknek.

(#14946) BBéci

Ettől függetlenül is jobb, mint a felsorolt készülékek.

[ Szerkesztve ]

(#14948) hoffman_ válasza BBéci (#14946) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Abszolúte így vélekedem én is, ezzel nincs baj. Amennyiben van, úgy mindenképp S30-al jövök haza, a D5000 csak ezután jöhet képbe. A cmr választ szintén köszönöm :R

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#14949) nightshadow válasza expander (#14944) üzenetére


nightshadow
veterán

- Samsung UE46D6100
- Sony KDL46EX520
- LG 47LW4500
- Samsung UE46D5500

Ebből a listából a D6100 kiüti a D5500-at, meg az EX520-at, mert a D6100 az valódi 100Hz-es, míg a Sony csak 50Hz-es, a D5500 pedig „kamu” 100Hz. Tehát a valódi kérdés az, hogy D6100 vagy LW4500? Erre a kérdésre azért nem tudjuk a választ, mert az LG az passzív 3D, míg a Samsung az aktív 3D. Hogy a te szemednek melyik jön be jobban, ezt csak te tudhatod, ezért neked kell mindenképp megnézni élőben a két készüléket s neked kell dönteni.

[ Szerkesztve ]

(#14950) dudi6


dudi6
senior tag

Sziasztok! min. 46"-s méretben szeretnék LCD Tv-t vásárolni. A maximum keret 300K, de jobb lenne kevesebbért. Felhasználás: Digitális tv (T-home vagy UPC, még nem döntöttem melyik legyen), filmnézés, és laptopról játék(ez nem olyan fontos). Kinézett típusok:
46PFL9705
47PFL7606H 270 K most akciósan
47LW5590
47LW659S
46D6570 ez kb. 260 K
46D7000 295-ért hozzájutnék 5 év garival
Esetleg még régebbi típusok:
47LX9800 250K
47LX9500 250K
Melyiket ajánlanátok? Először a D6570-t néztem ki, de lehet megérné a plusz 35K-t a D7000-s. Sony-k is tetszenek, de ami igazán tetszik az NX sorozat jóval 300K felett van sajnos, esetleg ha tudtok akciósan az is szóba jöhet...Előre is köszönöm

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.