Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4832) Zeller válasza bandi0000 (#4830) üzenetére


Zeller
újonc

Ahogy Alg, és te is írod az orvosokkal beszélj elsősorban ezekről a kérdésekről, mi ugye nem vagyunk azok szóval nem garantált, hogy nem írunk hűlyeséget.

Az intralasiktól kezdve késöbb femto, visumax stb. a védőlebenyt egy lézer "vágja" a szaruhártyába. Nehéz körülírni, nézz meg egy animált videót mindegyik kezelésről, sasszemnél is vannak amik relatív jól szemléltetik az eljárásokat (vannak youtubon élő videók is a műtétekről, de ezeket nem bírja mindenki...az animáltak simán nézhetőek).
A védőlebenyt ha kész felhajtják és alatta elvégzik a korrekciót majd visszahajtják. A lebeny nem "forr" újra őssze, csak visszatapad (minnél pontosabb a vágás elvileg annál jobban) és a hámréteg az ami összenő.
A visumax elvileg ennek a legfejlettebb módja de lebenyes eljárásoknak még mindig ott van rizikóként, hogy késöbb a lebeny elmozdulhat bár erre állítólag elég kicsi az esély főleg az újabb eljárásoknak köszönhetően de azért az esély mégis ott van.

Amikor nekem csinálták még csak intalasik volt és prk, nekem ez a kicsi esély sem tetszett elég aktív életet élek, ezért maradtam a prknál (de annak is lehetnek nem kívánt mellékhatásai a kezdeti kellemetlenségeken kívül is).

Lebenyes eljárásoknál gyakori mellékhatás viszont a szemszárazság, ami lehet akár maradandó is, állítólag ez is ritkább az új eljárásoknál és lézereknél (ez megvan prknál is, de általában hamarab elmúlik és kevésbé jellemző, hogy maradandó).
Előfordulhat ectasia, hámbenövés stb.

A jó klinikák azért szigorúak az alkalmassági/szűrővizsgálatokon, hogy a mellékhatásokat lehetőleg kizárják de 100%-ig ezt nem tudják garantálni persze, azért kell mindenféle papírt aláírogatni. Itt kell az egyénnek mérlegelnie, hogy neki megéri-e.

Én javaslom olvasgasd tovább a fórumot mert kb. minden át volt már beszélve több nézőpontból, index fórumon is futott régen egy jó topic: "Látásjavító szemműtét. Megéri ?" röpke negyvenpárezer hozzászólással ott is érdemes körülnézni, ha alapos akarsz lenni. Meg persze konzultálj a dokikkal.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.