Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4611) NY_A válasza rigoberto (#4610) üzenetére


NY_A
őstag

Hát azt én is nagyon remélem.

Nálam -3.00 -1.00cyl és -2.50 -1.50cyl volt. 25 éve voltam szemüveges, az egyik szemem 15% a másik 20%-os volt.
Az emberek egész kellemesek voltak, mindenről elég kimerítő felvilágosítást kaptam. Először a Zero Touch-t akartam, de a gyógyulási körülmények miatt hagytam magam rábeszélni a Z Femto-ra. Az előzetes vizsgálat igen alapos volt, több mint másfél órát töltöttem ott.
Műtét előtt érzéstelenítő cseppet kaptam, és megkérdezték kerék-e nyugtatót de nem éltem vele.
A műtét egyáltalán nem fájt a legkellemetlenebb az volt, hogy egy fém eszközzel a szemhéjamat nekifeszítették a szemgödrömnek. Ez kicsit szorított. A vákuumos lebenyképző kütyü a jobb szememre nem akart feltapadni második próbálkozásra sem, erre valami műanyag cuccot raktak a szememre ezzel fixálva azt, ezután sikerült. Ez a szemem kissé véraláfutásos. A ballal semmi gond nem volt. A műtét nem lehetett több idő 7-8 percnél, és tényleg nem volt fájdalmas. A végén raktak rá egy terápiás lencsét. Kb. 10-15 percet kellett kint ülnöm, ezután megvizsgáltak. Azt mondták minden jó, bár a bal szememnél kissé elidőzött az orvos de megnyugtatott, hogy minden oké. Nagyon remélem.
Műtét után kb. 3 órával kiment az érzéstelenítő hatása, ekkor kb. 2 órát iszonyatosan égett és könnyezett a szemem, rettenetesen fényérzékeny volt de ezután semmi kellemetlen érzés nem volt. A véraláfutásos szemem csípte a szemcsepp, ennyi. A látásom már aznap viszonylagos éles volt de nagyon fátyolos.
Ez a fátyolos érzés másnap reggel is megvolt, de már magam vezettem vissza a klinikára. Levették a lencsét, a fátyolos érzés szinte teljesen megszűnt. Ekkor már egész jól láttam, de olvasni nem kellett. Dr Nagymihály Attila műtött, ő végezte a kontrollt is, és ő mondta hogy az 1 hetes kontrollnál fogunk teszt olvasást végezni mert most még nincs értelme. A klasszikus tábla volt mögötte, annyit kérdezett azon a legalsó sort el tudom-e olvasni. Ezt tökéletesen láttam. Ez régen szemüveggel is nehezen ment. Megnyugtatott, hogy mindent rendben talált, és még lehet homokszem érzés. A teljes látásélesség még pár nap múlva fog beállni. Addig használjam a szemem mindenre amire szoktam, hagy szokja.
Ma van a harmadik nap. Már sokkal tisztábban látok, csak néha jön egy pillanatra elmosódás de aztán újra kitisztul. A fókuszálás megy lassabban, főleg közelre, de sohasem láttam még ilyen jól.
Kíváncsian várom a jövőheti kontrollt.🙂

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.