Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4171) hdekakas


hdekakas
senior tag

Na én most se tudok sok jóról beszámolni a korrekciós műtét után! :O
Két héttel a műtét után ugyanaz az eredményem, mint egy éve. A bal szemem 9 nap után beállt kb 120%-osra, semmi panaszom nincs vele, nincs látásingadozás, fényszórás, semmi.
A jobb szemem viszont az egy hetes kontroll 80%-ról 70%-ra romlott. Itt sincs látásingadozás, ez mindig ennyi. Ráadásul úgy kell elképzelni, hogy a bal szemmel tű élesen látom a kb 120%-ot, utána már nem igen, a jobb szemmel viszont csak valahogy elsilabizálom 70-ig, de már a 30% is totál homályos. :((
És most jön az a rész, hogy azt mondják, hogy "jó lesz ez, fél év kell a gyógyulásra, még nagyon az elején vagyunk". Aha... Tavaly is ez volt, még itt a fórumon Ti is ezt mondtátok. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy PRK után valóban fél év a teljes gyógyulás, DE a gyógyulás alatt azt kell érteni, hogy fokozatosan megszűnnek a látásingadozások, fényudvar, fényzavarok, érzékenység, szemszárazság, stb-stb. Nem pedig azt, hogy 5 hónapig fix 70%-os a látásom, és a 6 hónapra meg 120% lesz. :N
Maga a látás az nagyon max az első hónapra kialakul. Még ha akkor vannak is ingadozások hogy néha nem látsz csak 80-90%-ot, de szoktál látni 100-150%-ot is. Én meg stabilan tartom a 70%-ot. (Ráadásul valóban egyén függő a gyógyulás, viszont ha már az egyik szemed képes meggyógyulni 10 nap alatt -kétszer is-, akkor a másik is képes, ha nem, akkor az annyi.)
Úgyhogy ebből ősszel újra korrekció lesz, már látom előre. Még harmadjára belevágnék, de többet nem, aztán inkább vissza a szemüveg. A mai 4K és 8K világában egy éve látok a jobb szememmel SD minőségben (se), és most már lassan megunom az egészet.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.