Új hozzászólás Aktív témák

• mefistofeles
    veterán

Ez is előkerült fentebb, nem a velem szembeni negatív véleménnyel van bajom (én hagytam bekacsolva a hsz-t), de azért megvédeni a szemléletemet szabad nem? Különben is azt, a mondatomat a hozzáállásomat szemléltetendő írtam, nem azért, mert ellenemre volna az enyémmel nem egyező vélemény.

Azzal, hogy a teljes kép megértése nélkül a sztori első 10 százaléka alapján alkotsz rólam ide véleményt, szerintem semmivel sem vagy több, mint amit nevetségesnek tartasz bennem. Kérlek tisztelj meg azzal, hogy elolvasod itt azt a maradék 90%-t, amit a kollégákkal hoztunk össze.

Igen, két személyes példát hoztam alapul, de képzeld el, én ebben a generációban élek, ilyen emberekkel tanulok, beszélgetek, dolgozok, barátkozok. Ha minden egyes apróságot beleírtam volna, ami az év 365 napján történik velem és ezzel kapcsolatos, hogy valami olyat bizonygassak, ami legjobb indulattal is szubjektív véleménynek megy el, maximum arra lett volna jó, hogy még kevesebbet olvass el a történetből és a hozzá kapcsolódó gondolatmenetből értően.

Részemről lezárom ezt a meddő beszélgetést, csak még egy megjegyzés.
    Bármennyire hihetetlen számodra, a blogbejegyzésed a lényeg! Ott fejted ki és támasztod alá a meglehetősen markáns véleményedet. Ha abban csak a szükséges információk 10%-a szerepel akkor az nem jó bejegyzés! Az emberek az alapján véleményeznek. Szerintem sokan nem fognak egy írás után még 120 kommentet elolvasni, hogy hát ha nem a valós képet festi le a nyitóírás.
    Mondok egy példát.
    Nekem is van blogom és volt, hogy pár hozzászóló rávilágított az írás hibáira. Ezek után szerkesztettem az írásom, hogy az a valós dolgokat tükrözze.
    Ennyi!
    További jó blogolást!

Peace....

• Második körben, nem hinném, hogy incel; az incel látszata szerintem csak valami mélyen gyökerező sokkal borzalmasabb dolog következménye :P . Mint manapság a nem "otthagyod és csendben csinálja a dolgát" gyerekek 70%-át, engem is járattak "szakemberhez" ne aggódjatok. Többhöz is. Végül mindenhol az lett a konklúzió, hogy alapvetően jól érzem magam, csak a saját utamon járok, sokmindent kicsit máshogy csinálok és nagyon sokan vannak, akik puszta jószándékból el akarják magyarázni, hogy szerintük mi a megoldás a helyzeteimre (ezért kötök ki a szakembernél újra, aki nem tud semmit kezdeni, mert nincs igazán semmi komoly bajom, csak mások nehezen fogadják el, hogy én így is elvagyok).

És szívesen fogadom a tanácsot; innen minden egyes HSZt végigolvastam értően (sztem ebben nem kételkedhet senki), de csak azért, mert nem olyan standardok és értékrend szerint élek mint sokan mások, még nem kéne pszichológushoz küldeni imo. Folyton változok, idősödök és érek, nem hajtok semmit, de meg fogom kötni a komprumisszumot ha itt az idő. Amit a cikkben írtam kritika volt. Jogtalan kritika, mert én sem vagyok különb, mint amit írtam (csak más irányból), de szerintem ez még nem azt jelenti, hogy beteg volnék.

+ az internet egy nagyon érdekes hely, főleg a fórumok, amit a korosztályom már kb egyáltalán nem használ, mert nagyon (nagyon) sok szemléletmód találkozik itt. Nyilván azzal, hogy felvállalom a véleményem (a kritikám) lépést teszek valamelyik irányba. Ameddig csendben vagyok, nem kapok se pozitívat, se negatívat, de ha kiállok, lesz, aki felé és akitől el megyek. Kb minden irányból hallottam hangot ebben a szekcióban és innen üzenem, hogy várom a negatívat is, de nem fogok mindenhez alkalmazkodni és mindenki tanácsa szerint megváltozni (nem is tudnék)

Én is voltam gyerekként szakembernél, bár nekem azt mondták, hogy logopédus, de nem az volt. :DDD Érdekes vége lett, mert az óvónő aki odaküldött, rendesen megkapta a magáét a szakembertől! :DDD
    Utána már felnőttként (azt hiszem úgy 37 lehettem akkor) voltam egynél néhány alkalommal és abban segített, hogy rájöjjek, teljesen más a problémáim gyökere, mint amire ő gondolt. Nem mondhatom, hogy a szakember teljesen haszontalan volt, mert így jöttem rá, hogy saját magamat kell minél jobban megismernem és lehántani a belém nevelt sallangot. Vagy legalábbis felismerni azokat.
    Ezután nagyon sokat elmélkedtem, amikor éppen úgy alakult és jól irányzott kérdésekkel sokkal többet megtudtam a gyerekkori énemről is, mint korábban, valamint a szüleim és nagyszüleim gyereknevelési elveiről. Kb. 5 év volt, mire eljutottam oda, hogy én valószínűleg mindig is tökéletes agglegényalapanyag voltam. Persze ehhez az életmódhoz az is kell, hogy ahogy öregszem, egyre jobban értékelem a csöndet és a nyugalmat, de az alapok mindig ott voltak.

Igazából ezzel csak azt akartam mondani, hogy a tanácsok és meglátások (akár szakemberé is) lehetnek hasznosak, akár úgy is, hogy rájössz, teljesen rosszul látnak téged. Magadat kell minél jobban megismerni és elfogadni. Persze én azt vallom, hogy vannak olyan normák és elvárások, amiket minden társas kapcsolatban érdemes betartani, de sokaknak ez nem megy, mert soha sem mondták el nekik (és itt megint eljutottunk a nevelés hiányához).

• Természetesen azt írsz a blogodba amit akarsz, viszont ha engedélyezed a hozzászólásokat akkor én meg olyan véleményt fogalmazok meg azzal kapcsolatban amilyent én akarok......

Én a blogbejegyzésedre reagáltam, és lehet, hogy később még kiegészítetted azt ezzel-azzal, ha nem szeretnél ilyen reakciókat, akkor módosíthattad volna az eredeti bejegyzést.

Az pedig tény, hogy a blogbejegyzésed alapján, egy személyes és egy barátoddal történt eset alapján alkotsz véleményt a mai fiatalságról, ami -már megbocsáts- de nevetséges dolog.

Ez is előkerült fentebb, nem a velem szembeni negatív véleménnyel van bajom (én hagytam bekacsolva a hsz-t), de azért megvédeni a szemléletemet szabad nem? Különben is azt, a mondatomat a hozzáállásomat szemléltetendő írtam, nem azért, mert ellenemre volna az enyémmel nem egyező vélemény.

Azzal, hogy a teljes kép megértése nélkül a sztori első 10 százaléka alapján alkotsz rólam ide véleményt, szerintem semmivel sem vagy több, mint amit nevetségesnek tartasz bennem. Kérlek tisztelj meg azzal, hogy elolvasod itt azt a maradék 90%-t, amit a kollégákkal hoztunk össze.

Igen, két személyes példát hoztam alapul, de képzeld el, én ebben a generációban élek, ilyen emberekkel tanulok, beszélgetek, dolgozok, barátkozok. Ha minden egyes apróságot beleírtam volna, ami az év 365 napján történik velem és ezzel kapcsolatos, hogy valami olyat bizonygassak, ami legjobb indulattal is szubjektív véleménynek megy el, maximum arra lett volna jó, hogy még kevesebbet olvass el a történetből és a hozzá kapcsolódó gondolatmenetből értően.

• mefistofeles
    veterán

Szia, azt javaslom azért csak nagyvonalakban olvasd át a szekciót (vagy legalább az én hozzászólásaim). Volt már kapcsolatom (ez is elhangzott, meg sok más is, nem akarom önmagam ismételni).

Amit írtam elfoglaltságok, soknak tűnik, de azért trükközök és mérlegelek én eleget. Olyan még nem volt, hogy ne tudtam volna barátokkal, családdal, bárkivel elmenni valahová, vagy magamra szabadidőt keríteni ha kellett az említett elfoglaltságok bármelyike miatt. És a cikkben nem írtam, hogy én bármiben több lennék akármelyik esetnél. Valamennyi említett személyiségvonás megvan onnan bennem is és ezzel pontosan tisztában is vagyok, igyekszem kiküszöbölni. De a kritikámat ez nem fogja megváltoztatni.

Lehet arról is vitázni, hogy jogosak-e a megjegyzéseim, de ez a személyes blogom. Úgy hiszem, szabadon kiírhatom ide a gondolataim, akár szeretni fognak miatta, akár nem (ez is megvan valahol fentebb).

És nyilván sok lány nem sorolható be az általam írtak közé (ezeknek tisztelet) és pontosan tudom, hogy ők is megvetnének a véleményem miatt, de azt is tudom, hogy annak, hogy korombeli lány olvassa ezt a bejegyzést valaha, kb 0,00% az esélye. (ennek ellenére ezt nem kibeszélésnek szántam, személyesen is bátran felvállalom bárkinek a véleményem)

Természetesen azt írsz a blogodba amit akarsz, viszont ha engedélyezed a hozzászólásokat akkor én meg olyan véleményt fogalmazok meg azzal kapcsolatban amilyent én akarok......

Én a blogbejegyzésedre reagáltam, és lehet, hogy később még kiegészítetted azt ezzel-azzal, ha nem szeretnél ilyen reakciókat, akkor módosíthattad volna az eredeti bejegyzést.

Az pedig tény, hogy a blogbejegyzésed alapján, egy személyes és egy barátoddal történt eset alapján alkotsz véleményt a mai fiatalságról, ami -már megbocsáts- de nevetséges dolog.

• Nem akarom megbántani az írás szerzőjét, de.....
    Még csak utalás sincs az írásodban, hogy volt e egyáltalán már kapcsolatod (pontosabban amit leírsz az alapján nem volt).
    Az igényeid mindenesetre megvannak.....
    El kell szomorítsalak, ha a tökéletes (a te értékrended szerint) hercegnőre vágysz és nem leled akkor talán a mércét kéne kicsit lejjebb tenni. (csak tipp)

Kemény 20 éveddel beskatulyázod a lányokat, pedig szerintem ma is vannak, értelmes, értékes, stb. lányok, és nem az ő hibájuk ha nem leled őket.

Honnan vannak egyáltalán a tapasztalataid?
    Egy személyes tapasztalat és egy haver esete....
    Ja meg "Innentől igazán csak sokadrendű tapasztalattal a trendek alapján írom, hogy én hogyan látom a dolgokat."
    Az igen!
    ez alapján írod le a korosztályt. ...pffff....

Leírod az 1-es kategóriájú "Horseman"-t és furcsa, hogy nem veszed észre, magadat is leírod.
    Két képzés és két munkahely párhuzamosan, aktív zenetanulás plusz "bolondulva vagyok a gépekért, járom az országot mindenféle alkatrészek után".

Mikor van időd emellett bármire is? Hol és hogyan ismerkedsz ha ismerkedsz?
    Tudom, hogy léteznek az általad leírt lányok (bár ezek ugyanúgy megvannak fiúban is) de nem szép ennyire falatka élettapasztalattal pár csoportba tenni őket.
    Ezzel a felfogással nem sok nőnél leszel népszerű......

Szia, azt javaslom azért csak nagyvonalakban olvasd át a szekciót (vagy legalább az én hozzászólásaim). Volt már kapcsolatom (ez is elhangzott, meg sok más is, nem akarom önmagam ismételni).

Amit írtam elfoglaltságok, soknak tűnik, de azért trükközök és mérlegelek én eleget. Olyan még nem volt, hogy ne tudtam volna barátokkal, családdal, bárkivel elmenni valahová, vagy magamra szabadidőt keríteni ha kellett az említett elfoglaltságok bármelyike miatt. És a cikkben nem írtam, hogy én bármiben több lennék akármelyik esetnél. Valamennyi említett személyiségvonás megvan onnan bennem is és ezzel pontosan tisztában is vagyok, igyekszem kiküszöbölni. De a kritikámat ez nem fogja megváltoztatni.

Lehet arról is vitázni, hogy jogosak-e a megjegyzéseim, de ez a személyes blogom. Úgy hiszem, szabadon kiírhatom ide a gondolataim, akár szeretni fognak miatta, akár nem (ez is megvan valahol fentebb).

És nyilván sok lány nem sorolható be az általam írtak közé (ezeknek tisztelet) és pontosan tudom, hogy ők is megvetnének a véleményem miatt, de azt is tudom, hogy annak, hogy korombeli lány olvassa ezt a bejegyzést valaha, kb 0,00% az esélye. (ennek ellenére ezt nem kibeszélésnek szántam, személyesen is bátran felvállalom bárkinek a véleményem)

• mefistofeles
    veterán

Nem akarom megbántani az írás szerzőjét, de.....
    Még csak utalás sincs az írásodban, hogy volt e egyáltalán már kapcsolatod (pontosabban amit leírsz az alapján nem volt).
    Az igényeid mindenesetre megvannak.....
    El kell szomorítsalak, ha a tökéletes (a te értékrended szerint) hercegnőre vágysz és nem leled akkor talán a mércét kéne kicsit lejjebb tenni. (csak tipp)

Kemény 20 éveddel beskatulyázod a lányokat, pedig szerintem ma is vannak, értelmes, értékes, stb. lányok, és nem az ő hibájuk ha nem leled őket.

Honnan vannak egyáltalán a tapasztalataid?
    Egy személyes tapasztalat és egy haver esete....
    Ja meg "Innentől igazán csak sokadrendű tapasztalattal a trendek alapján írom, hogy én hogyan látom a dolgokat."
    Az igen!
    ez alapján írod le a korosztályt. ...pffff....

Leírod az 1-es kategóriájú "Horseman"-t és furcsa, hogy nem veszed észre, magadat is leírod.
    Két képzés és két munkahely párhuzamosan, aktív zenetanulás plusz "bolondulva vagyok a gépekért, járom az országot mindenféle alkatrészek után".

Mikor van időd emellett bármire is? Hol és hogyan ismerkedsz ha ismerkedsz?
    Tudom, hogy léteznek az általad leírt lányok (bár ezek ugyanúgy megvannak fiúban is) de nem szép ennyire falatka élettapasztalattal pár csoportba tenni őket.
    Ezzel a felfogással nem sok nőnél leszel népszerű......

• Hát lányok, 2026-ban. :DDD

Azt nem úgy értettem :O

Igen, értetlenül állok a téma előtt és kicsit idegesít, hogy nagy vonalakban ez a felhozatal (bár utálok általánosítani és keresem a kivételt), konstruktívan az egyetlen javaslatom is csak az lenne, hogy legyen minden jobb, de ez nem azt jelenti, hogy olyan nehéz rendes p.ncihoz jutni (főleg, hogy a kijelentéseddel sztem itt inkább csak rövid távú jobb belátásra bírást feltételeztél, nem hosszú távú kapcsolatot :DDD).

Hogyha meg már ilyen kisarkítva nézzük, szerintem nincs olyan, hogy nem rendes p.nci, csak olyan, amihez én nem jutok hozzá :DDD :DDD

• looser
    addikt

de meg fogom kötni a komprumisszumot ha itt az idő
    Ez kicsit úgy cseng, mint amikor a tinik elhatározzák, hogy 50 felé megölik magukat, mert az már rettenet öregség és nincs értelme afelett a létezésnek. Aztán tolódik, egyre tolódik ki az időpont. A kompromisszum is tud egy egészséges védvonal lenni, a milyenjét és mértékét kell tudni előremutatóra belőni. Nem egyszerű.

#113 + #114, és mi választja el a felelősen és értőn segítő, tényleges szakembert az önjelöltektől?

Mivel nem ilyen irányú a végzettségem, ezért inkább az emberi (laikus) oldalát látom és azon belül is azt, hogy nem kijelentésekkel operálunk, hanem kérdésekkel és akkor is fontos, hogy nem kötekedsz, csőbe húzod, zavarba ejted, hanem lehet óvatosan rámutatni gondokra, esetleg privát üzenetben elkezdeni beszélgetni. Nekem mindig eszembe jut, hogy minden online megnyilvánulásunk örökre rögzül valamilyen formában (keresőrobotok, adatbányászat), így bárki, akár regisztráció nélkül is olvashatja ezeket a sorokat. Ezért érzem fontosnak, mint amikor látod, hogy valaki az utcán rosszul lesz vagy segítségre szorul, hogy beavatkozzunk a legjobb tudomásunk szerint akár laikusként is. Mivel nem vagyok szakember, ezért itt csak feltételezésekbe bocsátkozhatnék, hogy mi lenne a dolga, ezt nem szívesen teszem, de körülbelül olyasmire gondolok, hogy jobban olvas a sorok között, célzott kérdéseket tesz fel, személyesen ráír az illetőre és ha van bármilyen trigger elem, motívum, akkor beavatkozik. A lapcsalád ilyen esetben (jog- vagy szabálysértés, ön- vagy közveszélyes viselkedés) köteles adatokat kiadni tudomásom szerint, a szakember nyilván tudja, milyen formában kell továbbgördítenie a dolgot.

• totron
    addikt

Második körben, nem hinném, hogy incel; az incel látszata szerintem csak valami mélyen gyökerező sokkal borzalmasabb dolog következménye :P . Mint manapság a nem "otthagyod és csendben csinálja a dolgát" gyerekek 70%-át, engem is járattak "szakemberhez" ne aggódjatok. Többhöz is. Végül mindenhol az lett a konklúzió, hogy alapvetően jól érzem magam, csak a saját utamon járok, sokmindent kicsit máshogy csinálok és nagyon sokan vannak, akik puszta jószándékból el akarják magyarázni, hogy szerintük mi a megoldás a helyzeteimre (ezért kötök ki a szakembernél újra, aki nem tud semmit kezdeni, mert nincs igazán semmi komoly bajom, csak mások nehezen fogadják el, hogy én így is elvagyok).

És szívesen fogadom a tanácsot; innen minden egyes HSZt végigolvastam értően (sztem ebben nem kételkedhet senki), de csak azért, mert nem olyan standardok és értékrend szerint élek mint sokan mások, még nem kéne pszichológushoz küldeni imo. Folyton változok, idősödök és érek, nem hajtok semmit, de meg fogom kötni a komprumisszumot ha itt az idő. Amit a cikkben írtam kritika volt. Jogtalan kritika, mert én sem vagyok különb, mint amit írtam (csak más irányból), de szerintem ez még nem azt jelenti, hogy beteg volnék.

+ az internet egy nagyon érdekes hely, főleg a fórumok, amit a korosztályom már kb egyáltalán nem használ, mert nagyon (nagyon) sok szemléletmód találkozik itt. Nyilván azzal, hogy felvállalom a véleményem (a kritikám) lépést teszek valamelyik irányba. Ameddig csendben vagyok, nem kapok se pozitívat, se negatívat, de ha kiállok, lesz, aki felé és akitől el megyek. Kb minden irányból hallottam hangot ebben a szekcióban és innen üzenem, hogy várom a negatívat is, de nem fogok mindenhez alkalmazkodni és mindenki tanácsa szerint megváltozni (nem is tudnék)

de meg fogom kötni a komprumisszumot ha itt az idő
    Ez kicsit úgy cseng, mint amikor a tinik elhatározzák, hogy 50 felé megölik magukat, mert az már rettenet öregség és nincs értelme afelett a létezésnek. Aztán tolódik, egyre tolódik ki az időpont. A kompromisszum is tud egy egészséges védvonal lenni, a milyenjét és mértékét kell tudni előremutatóra belőni. Nem egyszerű.

#113 + #114, és mi választja el a felelősen és értőn segítő, tényleges szakembert az önjelöltektől?

• looser
    addikt

Második körben, nem hinném, hogy incel; az incel látszata szerintem csak valami mélyen gyökerező sokkal borzalmasabb dolog következménye :P . Mint manapság a nem "otthagyod és csendben csinálja a dolgát" gyerekek 70%-át, engem is járattak "szakemberhez" ne aggódjatok. Többhöz is. Végül mindenhol az lett a konklúzió, hogy alapvetően jól érzem magam, csak a saját utamon járok, sokmindent kicsit máshogy csinálok és nagyon sokan vannak, akik puszta jószándékból el akarják magyarázni, hogy szerintük mi a megoldás a helyzeteimre (ezért kötök ki a szakembernél újra, aki nem tud semmit kezdeni, mert nincs igazán semmi komoly bajom, csak mások nehezen fogadják el, hogy én így is elvagyok).

Én úgy látom (nyilván nem ismerlek, csak a hozászólásaidon keresztül) hogy meglehetősen érett a gondolkodásod. Őszinte leszek, én is felhúztam egykétszer a szemöldököm a post olvasásakor, de semmiféle pszichés gond, BNO kód nem jutott eszembe, mint 1-2 önjelölt lélekgyógyász topictársnak. Az pedig szuper, hogy jártál szakembernél, bármi okból kifolyólag, a stigma, hogy valaki ilyen jellegű szolgáltatást, segítséget igénybe vesz, nagyon sokat rombol. Csak jót neked!

• Graphics
    Jómunkásember

Te legalább jársz szakemberhez, sokan annyit mondanak, hogy jajj az milyen már...

Amíg a személyiségfejlődés és a hozzá kapcsolódó szakemberek tabuk vagy társadalmilag negatívabb képet kapnak, addig sajnos nehéz helyzetben van mindenki...

Én is voltam szakinál, amikor azt éreztem bizonyos problémakör megoldás már túlmutat azon, hogy én meg akarom-e vagy tudom-e oldani.

Illetve azt látom, hogy még így is nagyon kevés tréningre járok, mert az élet nem csak a csajozás területén fog vagy lökött elénk problémákat..

Később majd a munkahelyi, akár vezetői problémák megoldása sem biztos, hogy egyszemélyes feladat. Gyermekvállalás, családalapítás körül is jól jött egy-egy szakember általi tanács, hisz zsigerből én sem fogok mindent tudni.

Divat a coach és sokszor segít, jó a krízistanácsadó és sok online cucc is van, amely egy-egy szituáció megoldásán segít.

És még nem is említettem a generációs sokszínűségből adódó eltéréseket..

Én szeretek fejlődni, nagyon sok időt kéne még így is magamra áldozni.

• A hideg kirazott mire vegig olvastam ezt. Minden szemelyeskedes nelkul, de az incelseg minden jellemzoje atut az irasodbol. Jo szandekbol mondom, hogy keress egy szakembert, ha csak 4-5 alkalomra elmesz es beszelgettek mar az sokat segithet.

• Első körben húúúú képet kapott az írásom, amit nem én tettem bele :B (Ez azt jelenti, hogy valamelyik korrektor úgy érezte, hogy még pár viewt ki lehet préselni a témából, ennek örülök, sokkal pozitívabb lett a fogadtatás mint gondoltam :DDD )

• Graphics
    Jómunkásember

A hideg kirazott mire vegig olvastam ezt. Minden szemelyeskedes nelkul, de az incelseg minden jellemzoje atut az irasodbol. Jo szandekbol mondom, hogy keress egy szakembert, ha csak 4-5 alkalomra elmesz es beszelgettek mar az sokat segithet.

Hát nekem az ebből nem jutott volna eszembe.

Ebből nem.

• GeryFlash
    veterán

A hideg kirazott mire vegig olvastam ezt. Minden szemelyeskedes nelkul, de az incelseg minden jellemzoje atut az irasodbol. Jo szandekbol mondom, hogy keress egy szakembert, ha csak 4-5 alkalomra elmesz es beszelgettek mar az sokat segithet.

• Graphics
    Jómunkásember

Ilyen szempontból ez egyébként is sci-fi, mondhatott volna nekem bárki bármit, illetve mondott is. Csak, hát én jobban tudtam. Legalábbis azt hittem. Úgy vélem, ezt mindenkinek át kell élnie, kivétel nélkül.

Nyilván, ha én is más döntéseket hozok, más lenne a párom. De mivel nem tudnám, hogy a mostanihoz képest jobb vagy rosszabb, ez irreleváns :)

Fater mondta mindig , hogy jajj majd lesz másik, nem szabad egy puncinál leragadni...

75 évnyi tapasztalat beszél belőle, hihettem volna neki :D

És mindig lett másik, csak akkor benneragadva a szituban nehéz volt kilábalni.

• Dark Archon
    addikt

Hasonló bölcsességeket kellett volna fejben tudnom már akkor ... És valóban a legkorrektebb, hogy ne húzzuk egymás idejét..

Csak én attól is tartok, ha akkoriban ilyen "tudás" birtokában lettem volna, akkor ma nem az a párom aki. :D

Ilyen szempontból ez egyébként is sci-fi, mondhatott volna nekem bárki bármit, illetve mondott is. Csak, hát én jobban tudtam. Legalábbis azt hittem. Úgy vélem, ezt mindenkinek át kell élnie, kivétel nélkül.

Nyilván, ha én is más döntéseket hozok, más lenne a párom. De mivel nem tudnám, hogy a mostanihoz képest jobb vagy rosszabb, ez irreleváns :)

• Graphics
    Jómunkásember

Hát, ma az online ismerkedést kizárni szvsz nettó hülyeség. 30 éve sem csináltam, legjobbakat du**tam, volt belőle 5 éves kapcsolatom, ja meg egy már 17 éve tartó, aki most is a feleségem.

Bármit kizárni, bárkit kizárni bármilyen vélt vagy valós hülyeség miatt egyenes út a hosszú távú recskázáshoz. Csak élj a mának, baszki, lesz, ami lesz, ne agyaljál. Ha erre rávezetett volna valaki 20 évesen, még jobb lett volna. Meg arra is, hogy sokáig ne fuss egy csaj után se, meg arra is, ha nem jöttök ki, nem érdemes húzni egymás idejét.

Hasonló bölcsességeket kellett volna fejben tudnom már akkor ... És valóban a legkorrektebb, hogy ne húzzuk egymás idejét..

Csak én attól is tartok, ha akkoriban ilyen "tudás" birtokában lettem volna, akkor ma nem az a párom aki. :D

• Dark Archon
    addikt

Igazad van, kicsit ezt is árnyalom; az ismerkedés célú netezést zárom ki. Haverokkal, mindenkivel sokat beszélek online, ez az én életemnek is a része, sok érdekes arccal találkoztam, de inkább barátok születtek, mint bármi több.

A bölcs tanácsod már meg is fogadtam. Olvasd el fentebb. Barátok vannak, voltak, lesznek. Én is pont ugyanígy imádom az ilyen hatalmas bölcsességeket, amik akár ZHra várva, akár hajnali egykor valami hatalmas baromkodás közben születnek meg. De a csajozás nem ugyanilyen.

Hát, ma az online ismerkedést kizárni szvsz nettó hülyeség. 30 éve sem csináltam, legjobbakat du**tam, volt belőle 5 éves kapcsolatom, ja meg egy már 17 éve tartó, aki most is a feleségem.

Bármit kizárni, bárkit kizárni bármilyen vélt vagy valós hülyeség miatt egyenes út a hosszú távú recskázáshoz. Csak élj a mának, baszki, lesz, ami lesz, ne agyaljál. Ha erre rávezetett volna valaki 20 évesen, még jobb lett volna. Meg arra is, hogy sokáig ne fuss egy csaj után se, meg arra is, ha nem jöttök ki, nem érdemes húzni egymás idejét.

• himpike
    aktív tag

Jó hisztis vagyok nem igaz?

Többen mondták már nekem, hogy az a bajom, hogy nem hagyom, hogy elcsavarják a fejem és a romantika után menjek. Ismerősi körben túl sok nem működő, mindkét fél számára káros kapcsolat van; ez sajnos mindig ott lebeg a szemem előtt. (meg az, hogy egyszerűen nem érzem jól magam a fent említett embertípusokkal. Ha még meg is kedvelek (akármilyen értelemben is) valakit, csak jobban sajnálom, amikor elkezdenek olyan tulajdonságok előjönni, amivel én nem tudnék együtt élni. És tudom, alább kéne adnom, hogy legyen esélyem bárkit találni, de ehhez még nem voltam eleget egyedül :DDD )

Minek kéne bárkit találni..?

• Graphics
    Jómunkásember

Fura. Nekünk előző munkahelyemen az utolsó pár diák-eresztésből elég jó aránnyal igen jó képességűek jöttek, egy volt aki kifejezetten lusta volt. Előtte nem volt fényes, de különben nem voltak rosszak, csak nem kiemelkedőek.

Én most egy mezőgazdasági suliban is ténykedek, hát meglepődtem, hogy mennyire tisztelettudóak, segítőkészek és tudnak köszönni...

Van itt is kivétel, de a város egyéb picsaképzőiben elég rossz a tapasztalat...

• Én tanítom ezt a korosztályt (info szak), nagy részük borzalmas. Te vagy a kevés kivétel egyike.A fiúk is ugyanolyan elveszettek, mint a lányok, akiket írtál.
    Nem olvasnak, nulla a kitartásuk, nulla a problémamegoldó képességük. Sokan ösztönlények. 30 fős osztályból 3 szokott lenni, aki "normális", szereti a szakmát, képes önképzésre, emberileg is helyes úton jár. Vannak még akik később még felzárkózhatnak, és van a full selejt, aki nem tudja hol van, mit akar, mindent is un, nincs értékrendje, nonstop unatkozik. Fogalmam sincs, velük mit lehet kezdeni.

Tényleg semmit nem olvasnak, hiába kapnak tutorialt, példákat. Esetleg YT videót megnéznek, de kb. 5 perc a nagyon max figyelem.
    Ok, ez eléggé általánosításnak tűnik de nem, ez a valóság. És hiába mondom el az ismerősöknek, ők se értik mi a gond ezzel.

Szülők is katasztrófálisak... Nem kell fel a gyerek az ágyból reggel, nem jön be suliba... Mit csináljon ő, joga van a gyereknek pihizni nem? De Iphone, kézi konzol, gamer laptop, minden hülyeséget megkapnak, és semmit nem kell érte tenniük. (sok esetben, nyiván van aki csóresz, segít otthon, állatokat gondozza, lászik is, hatalmas a különbség)
    Kettőt köhög a gyerek egyből orvosi igazolás egy hétre...
    2km-t kéne sétálni, beledöglenek, voltunk ugye szakmai programon a város másik részén gyalog. Na az se érdekelte őket. Mindig az az első kérdés, mi meddig tart, mikor szabadulnak? Úgy se csinálnak semmi hasznosat, akkor nem mindegy? Gépeznek, de számomra teljesen értelmetlen játékokkal töltenek el több száz órát. Logout-ot ki olvas? 1-2 ember néha. És ezek elvileg a kockák.

Értékrend, becsület, hobbi...nincs, vagy nagyon furcsa. Jogaik meg elvárásaik vannak, de cserébe semmit nem csinálnak. Tisztelet a kivételnek. Ego a semmire, saját maguk túlértékelése. Egy nyamvadt ágazati vizsgát nem tud letenni a kiscsávó, de akkor egója van, mint valami zseninek. Koppanak nagyot, de nem változnak tőle.

Tele ez a korosztály sni, btmn, autista emberkékkel, mindenféle traumákkal. Rengetegen nyugatót szednek meg egyéb pirulákat orvosi véleményre. Basszus mi lesz belőlük? Semmi. Rendbe kéne tenni a lelküket, nem leszedálni őket.
    Szülők - 35-40-es korosztály is inkább elválik, mint megoldja a porblémáit. Így lesz 3 fészakaljból egy rakás féltestvér => ptsd, sni kiscsávó, leányzó.

Köztünk is kevés a normális, ez is tény. A 40-es korosztályt ufónak nézik a 20-asok.
    Fogalmam sincs, hol vannak "normális" lányok, én a tanítványok között -ből ha egyet látok, a többi gyógyszeres kezelés alatt áll, vagy zöld hajú mangás, vagy elvileg full kocka, de egy Pyhton ciklust nem tud megírni.

Fura. Nekünk előző munkahelyemen az utolsó pár diák-eresztésből elég jó aránnyal igen jó képességűek jöttek, egy volt aki kifejezetten lusta volt. Előtte nem volt fényes, de különben nem voltak rosszak, csak nem kiemelkedőek.

• totron
    addikt

Önmagában az nem gond, hogy elvált de az esetek többségében nem csak a gyerek van a képben hanem az apja is aztán ez okozhat problémákat.

Igaz sajnos. Erről egy női formavélemény ugrik be: Hát meg kell vele a volt férjjel beszélni szépen és akkor megy, nem...?
    Há' hogyne.

• Narxis
    nagyúr

mai napig nem derült ki miért...
    Az ilyenre nincs bocsánat. Hízik az egója tőle, nyilván és beáll a csakazért sem faktor. De ki ilyen kretén nőstény gyerekidióta, hogy erre izgul, ebből profitál? Hát akad pár.

Miért esélytelen ma? Az 1 hetes válasz mögött több kan húzódhatott nagy eséllyel, korszak ide, platform oda.
    Megérés, valójában, tempó - nagyon igaz. :K

#92, LoL & részvét. Köszi az életszagú kommentet.

#95, kicsit érthetetlen számomra miért kell ilyen szinten megbélyegzésnek lennie az elváltságnak. Van egy általános pejoratív felhangja. Miért kell bármilyen szinten is annak lennie. Mint a tyúkeszű kommentek, mik pl. bukott írókról szólnak. Mi az, hogy bukott? Mi az, hogy elvált? Jézus/Isten/AI gyerele.

#87, az is szent igaz, hogy kell a gyakorlás, na de az meg mennyire korrekt, hogy az egyiket a másik eleve gyakorlópályának használja?

Önmagában az nem gond, hogy elvált de az esetek többségében nem csak a gyerek van a képben hanem az apja is aztán ez okozhat problémákat.

• totron
    addikt

#87, az is szent igaz, hogy kell a gyakorlás, na de az meg mennyire korrekt, hogy az egyiket a másik eleve gyakorlópályának használja?

Nem szó szerint így gondoltam, hanem csak arra, hogy a majdani fontos kapcsolat sem jön össze/nem lesz tartós, ha elötte nincs tapasztalat. Persze felfoghatjuk úgy is, ahogy te írtad, de ekkor a másik fél is ugyanúgy tanulja az életet (18-20-stb. évesen a legtöbben még fejben gyerekek). Szóval 1-1 valójában, csak 10-20 év múlva jönnek rá mindketten.

Persze, igen, a kettő egy és ugyanaz. A hozzáállás, a körmönfont cél a nem mindegy. Például mikor lányok már egészen kiskortól kezdve tudatosan tesztelik a környezetüket. Nem az átlagról van szó, akik csak tesztelgetik, hanem akiknél ez a főképlet. Ezt később a kapcsolati tanulási görbébe is örökíti. 0% jellem, 100% haszon. Kérdés, az első megjön-e később, mivel ugye a rendelkezésre állás nevezzük így, a sorban álló/talonban tartott pasik részéről, nos, az állandó. Így nehéz jellemt pallérzani.
    #98, nyomógonb.<3

• Graphics
    Jómunkásember

Az ilyenre nincs bocsánat. Hízik az egója tőle, nyilván és beáll a csakazért sem faktor. De ki ilyen kretén nőstény gyerekidióta, hogy erre izgul, ebből profitál? Hát akad pár.

Miért esélytelen ma? Az 1 hetes válasz mögött több kan húzódhatott nagy eséllyel, korszak ide, platform oda.

#95, kicsit érthetetlen számomra miért kell ilyen szinten megbélyegzésnek lennie az elváltságnak. Van egy általános pejoratív felhangja. Miért kell bármilyen szinten is annak lennie. Mint a tyúkeszű kommentek, mik pl. bukott írókról szólnak. Mi az, hogy bukott? Mi az, hogy elvált? Jézus/Isten/AI gyerele.

Ja nem, akkor tenyleg nem léptünk be az online szarokra, éltük a kis analóg , nyomógombos életünket. :DDD

• mai napig nem derült ki miért...

Nem szó szerint így gondoltam, hanem csak arra, hogy a majdani fontos kapcsolat sem jön össze/nem lesz tartós, ha elötte nincs tapasztalat. Persze felfoghatjuk úgy is, ahogy te írtad, de ekkor a másik fél is ugyanúgy tanulja az életet (18-20-stb. évesen a legtöbben még fejben gyerekek). Szóval 1-1 valójában, csak 10-20 év múlva jönnek rá mindketten.

• totron
    addikt

PErsze, minden generációnak megvan az ehhez kapcsolódó élménye és a saját megküzdési stratégiája a túlélés és a p.nci reményében, még ha ez kicsit világi is így...

Én szeretek nosztalgiázni, de persze hogy 20 éve az első komolyabbat sikeresen elbsztam a túlzó ragaszkodással... Akkoriban kaptam egy jelzőcsokort, határozatlan, tapasztalatlan, kisfiús... Nem tudom mit várt akkoriban a csaj mégis... Hamar összejöttünk, hamar szétmentünk, nem voltak fázisok.. Aztán még Talmácsi is húzta neki a gázt... Legalább elmondhattam, hogy megvolt Talma nője.. :D

Kövi futókalandos, majd egy komolyabb, ami tényleg annak is tűnt, de valahol az is megbicsaklott, mai napig nem derült ki miért... Bennem mély nyomokat hagyva... túlélés majd egy totális hiba a következővel... Lettek-voltak opciók, nem jól éltem ezekkel, amikor mi "csajoztunk", akkor az volt a nyerő, ha kapcsolatban vagy valakivel...A kavarás megbélyegzéssel járt...

Idő kell, mire akár a saját személyisége megérik az embernek, vagy az igénye, hogy mit is szeretne valójában.

Akkorát változott a világ, és gyorsult is menet közben, hogy túl impulzív még a társkeresés is... A tempóval is baj van...

Fura, de mi sokszor volt, hogy 1 hét után kaptunk választ, ha épp iWiW-en vagy myvipen írtunk... Nem a social média volt az elsődleges, hanem a valódi társas kapcsolatok és találkozások. Beszélni és beszélgetni kellett.

• Narxis
    nagyúr

30 éves kor felett beszűkül a "piac" és akkor még reménytelenebb a dolog

Ezt rosszul gondolod, sokszor nehezebb menekülni a nők elől... :D

Sok helyen olvastam, hogy az 50 az új 60 és ezen logika alapján akkor a 40 az új 50 és a 30 az új 40. Ahogy közeledsz a 40-hez egyre inkább csak az elvált nők vannak gyerekkel.

• A "second hand" sem feltétlenül pozitív. A legutóbbi kapcsolatom egy olyan csaj volt, akit régóta ismertem és kerülgettük is egymást, csak sosem egyszerre voltunk szabadok. Ő is túl volt egy rossz házasságon és egy nehéz váláson és én is. Gondoltam, ettől mindketten jobban odafigyelünk és toleránsabbak leszünk, illetve értékeljük a jó dolgokat.
    Hát, tévedtem! :DDD Életem legkiábrándítóbb kapcsolata lett. Van, akit a negatív tapasztalat bölcsebbé tesz, de sokakat csak sárkánnyá. :K

Annyiból igen, hogy legalább hajlandó volt találkozni, meg volt aki mást is ;] . Azt nem mondtam, hogy feleségnek jobbak :DDD

• Graphics
    Jómunkásember

A "second hand" sem feltétlenül pozitív. A legutóbbi kapcsolatom egy olyan csaj volt, akit régóta ismertem és kerülgettük is egymást, csak sosem egyszerre voltunk szabadok. Ő is túl volt egy rossz házasságon és egy nehéz váláson és én is. Gondoltam, ettől mindketten jobban odafigyelünk és toleránsabbak leszünk, illetve értékeljük a jó dolgokat.
    Hát, tévedtem! :DDD Életem legkiábrándítóbb kapcsolata lett. Van, akit a negatív tapasztalat bölcsebbé tesz, de sokakat csak sárkánnyá. :K

Valószínűleg nem gyászolta el az előző kapcsolatát rendesen és azokat a sérelmeket még továbbvitte a közös kapcsolatotokba.

Egy időben én is "viselkedtem" így, aztán valahogy sikerült elhagyni ezt a formát.

• Amúgy gyakran a "second hand" a normálisabb, mert vannak hölgyek, akik szintén tartogatják magukat... ...mondjuk a Vasembernek vagy a Brad Pitt-nek... Az előbbi csoporttal viszont néha jókat lehet... ...szórakozni...

A "second hand" sem feltétlenül pozitív. A legutóbbi kapcsolatom egy olyan csaj volt, akit régóta ismertem és kerülgettük is egymást, csak sosem egyszerre voltunk szabadok. Ő is túl volt egy rossz házasságon és egy nehéz váláson és én is. Gondoltam, ettől mindketten jobban odafigyelünk és toleránsabbak leszünk, illetve értékeljük a jó dolgokat.

• Amúgy gyakran a "second hand" a normálisabb, mert vannak hölgyek, akik szintén tartogatják magukat... ...mondjuk a Vasembernek vagy a Brad Pitt-nek... Az előbbi csoporttal viszont néha jókat lehet... ...szórakozni...

Erre fiatalos kifejezéssel csak annyit tudnék mondani, hogy "reááál"

• A friss piacra értette. Second hand ott kezdődik :DDD És mivel már mind2 fél sokat látott, szerintem közvetlenebb és egyszerűbb is (az alapján, amit én látok)

Amúgy gyakran a "second hand" a normálisabb, mert vannak hölgyek, akik szintén tartogatják magukat... ...mondjuk a Vasembernek vagy a Brad Pitt-nek... Az előbbi csoporttal viszont néha jókat lehet... ...szórakozni...

• 30 éves kor felett beszűkül a "piac" és akkor még reménytelenebb a dolog

A friss piacra értette. Second hand ott kezdődik :DDD És mivel már mind2 fél sokat látott, szerintem közvetlenebb és egyszerűbb is (az alapján, amit én látok)

• UnA
    Korrektor

Egy csaj csak akkor fogja tudni, ha ő is TK-zik, tehát nincs nagyon joga ítélkezni, de nyugi, fog ;] Valamint a csajozás sok buktával jár, meg néha egy-két érdekes élménnyel ;] Ráfeszülni nem kell, de nem csinálni meg butaság. Vagy választhatod a cölibátust, de sajnos a hivatásosoknak se jön be. 30 éves kor felett beszűkül a "piac" és akkor még reménytelenebb a dolog.

30 éves kor felett beszűkül a "piac" és akkor még reménytelenebb a dolog

• "Akkorát változott a világ, és gyorsult is menet közben, hogy túl impulzív még a társkeresés is... A tempóval is baj van..."

Na ez az, amivel én a személyiségemből adódóan is kűzdök. Én nem igazán akarok gyorsan és impulzívan társat keresni. Inkább egy minőségi, mély kapcsolat legyen. Ha gyorsat akarok, arra megvannak a megfelelő oldalak ;] .

Valószínűleg a vége az lesz, hogy beadom a derekam és a környezet nyomására belemegyek valami online dologba, de tartok tőle (tapasztalat), hogy az én személyiségem maximum szánalmat ébreszt azokban, akik a korosztályomból megfordulnak ilyen helyeken.

Szerintem most a legjobb közegben (egyetem) vagy, hogy ne csak neten ismerkedj. Az elmélyült kapcsolat meg egy könnyebb kapcsolatból is kialakulhat.
    A netes kapcsán annyit érdemes még megjegyezni, hogy csak addig netes, amíg nem találkoztok. Utána meg mindegy, ha kedvelitek egymást. Ráadásul a tökéletes nő úgysem jön el (nem külsőre értem, mert idővel a belső értékek fontosabbak lesznek).

A legfőbb tanácsom a 20-on éves önmagamnak az lenne, hogy ne féljen ismerkedni, főleg a tapasztalatok miatt. Egy kapcsolatban sok a buktató és ezeket a "kevésbé fontos" kapcsolatokban érdemes megtanulni, nem csak akkor, amikor már tényleg veszteség lenne annak vége. Illetve több tapasztalattal később okosabban választ az ember párt magának, mert könnyebben felismeri, hogy kivel kompatibilis.

• looser
    addikt

"Akkorát változott a világ, és gyorsult is menet közben, hogy túl impulzív még a társkeresés is... A tempóval is baj van..."

Na ez az, amivel én a személyiségemből adódóan is kűzdök. Én nem igazán akarok gyorsan és impulzívan társat keresni. Inkább egy minőségi, mély kapcsolat legyen. Ha gyorsat akarok, arra megvannak a megfelelő oldalak ;] .

Valószínűleg a vége az lesz, hogy beadom a derekam és a környezet nyomására belemegyek valami online dologba, de tartok tőle (tapasztalat), hogy az én személyiségem maximum szánalmat ébreszt azokban, akik a korosztályomból megfordulnak ilyen helyeken.

Szerintem az online világ miatt nem érdemes sokat aggódni. Nyilván lehetnek csalók, ez benne van, de rengeteg tanácsot kapni ahhoz, hogy mire figyelj. Az viszont alap, hogy ha neked tetszik valaki, az valószínűleg másnak is; sok helyen kiírja, hány üzenet várakozik az illetőre, ez beszédes lehet, de lehet, hogy épp a te üzeneted lesz az, ami betalál. Szépen, választékosan írsz, ezzel szerintem nem lesz gond.
    Még annyit az online platformokról, hogy ez csak a jelen üzenetváltási közege, ide jutottunk a füstjelektől a galambpostán és újsághirdetéseken át. Azt gondolom, bár több a probléma, több a lehetőség is (meg persze a csapda is). Sok sikert kívánok neked!

• "Akkorát változott a világ, és gyorsult is menet közben, hogy túl impulzív még a társkeresés is... A tempóval is baj van..."

Egy csaj csak akkor fogja tudni, ha ő is TK-zik, tehát nincs nagyon joga ítélkezni, de nyugi, fog ;] Valamint a csajozás sok buktával jár, meg néha egy-két érdekes élménnyel ;] Ráfeszülni nem kell, de nem csinálni meg butaság. Vagy választhatod a cölibátust, de sajnos a hivatásosoknak se jön be. 30 éves kor felett beszűkül a "piac" és akkor még reménytelenebb a dolog.

• PErsze, minden generációnak megvan az ehhez kapcsolódó élménye és a saját megküzdési stratégiája a túlélés és a p.nci reményében, még ha ez kicsit világi is így...

Én szeretek nosztalgiázni, de persze hogy 20 éve az első komolyabbat sikeresen elbsztam a túlzó ragaszkodással... Akkoriban kaptam egy jelzőcsokort, határozatlan, tapasztalatlan, kisfiús... Nem tudom mit várt akkoriban a csaj mégis... Hamar összejöttünk, hamar szétmentünk, nem voltak fázisok.. Aztán még Talmácsi is húzta neki a gázt... Legalább elmondhattam, hogy megvolt Talma nője.. :D

Kövi futókalandos, majd egy komolyabb, ami tényleg annak is tűnt, de valahol az is megbicsaklott, mai napig nem derült ki miért... Bennem mély nyomokat hagyva... túlélés majd egy totális hiba a következővel... Lettek-voltak opciók, nem jól éltem ezekkel, amikor mi "csajoztunk", akkor az volt a nyerő, ha kapcsolatban vagy valakivel...A kavarás megbélyegzéssel járt...

Idő kell, mire akár a saját személyisége megérik az embernek, vagy az igénye, hogy mit is szeretne valójában.

Akkorát változott a világ, és gyorsult is menet közben, hogy túl impulzív még a társkeresés is... A tempóval is baj van...

Fura, de mi sokszor volt, hogy 1 hét után kaptunk választ, ha épp iWiW-en vagy myvipen írtunk... Nem a social média volt az elsődleges, hanem a valódi társas kapcsolatok és találkozások. Beszélni és beszélgetni kellett.

"Akkorát változott a világ, és gyorsult is menet közben, hogy túl impulzív még a társkeresés is... A tempóval is baj van..."

• Graphics
    Jómunkásember

Én csak azon gondolkozom, hogy vajon mindig ilyen volt-e, vagy a globalizáció, az internet és a szélsőségek könnyű elérhetősége hozzájárult ahhoz, hogy mindkét oldal kisarkítottabb legyen.

Gondolok én most arra, hogy párszáz éve falun, meg párezres városokban nagyon nem volt választék. Aki nem bizonyos normákhoz tartozott, az ki volt közösítve. Nem örülnék, mert én is áldozatul estem volna abban a rendszerben, de sok szempontból egészségesebb volt, mint a mai lassez fair szülői hozzáállás (szerintem).

Mindenesetre ebben élek és tudom, hogy meg fogja érni küzdeni és kompromisszumot kötni, de morogni mindig fogok :D

---------------------------------

Valahol megható látni, hogy a fél PH! összegyűlt ez alá a kis fricska alá. Sejtettem, hogy lesznek mindenféle élmények és meglátások, de különösen tetszik a hozzászólások összetétele és jellege (szociológiai szempontból).

PErsze, minden generációnak megvan az ehhez kapcsolódó élménye és a saját megküzdési stratégiája a túlélés és a p.nci reményében, még ha ez kicsit világi is így...

• Jó olvasni, hogy a történelem ismétli önmagát, csak a szereplők cserélődnek.

NEm irigylem a mai csajozási szokások "áldozatait", nekem nem menne, esélytelen.

Én csak azon gondolkozom, hogy vajon mindig ilyen volt-e, vagy a globalizáció, az internet és a szélsőségek könnyű elérhetősége hozzájárult ahhoz, hogy mindkét oldal kisarkítottabb legyen.

Gondolok én most arra, hogy párszáz éve falun, meg párezres városokban nagyon nem volt választék. Aki nem bizonyos normákhoz tartozott, az ki volt közösítve. Nem örülnék, mert én is áldozatul estem volna abban a rendszerben, de sok szempontból egészségesebb volt, mint a mai lassez fair szülői hozzáállás (szerintem).

Mindenesetre ebben élek és tudom, hogy meg fogja érni küzdeni és kompromisszumot kötni, de morogni mindig fogok :D

---------------------------------

Valahol megható látni, hogy a fél PH! összegyűlt ez alá a kis fricska alá. Sejtettem, hogy lesznek mindenféle élmények és meglátások, de különösen tetszik a hozzászólások összetétele és jellege (szociológiai szempontból).

• Graphics
    Jómunkásember

Jó olvasni, hogy a történelem ismétli önmagát, csak a szereplők cserélődnek.

NEm irigylem a mai csajozási szokások "áldozatait", nekem nem menne, esélytelen.

• Milán Te aztán Jól belecsaptál ebbe a témába, de jó volt olvasgatni a hozzá szólásokat, 60 évesen van négy lányom akik 30+ korosztályhoz tartoznak és hasonló panaszokat hallgattam tőlük is csak Én a pasikról. Nem szabad abba a hibába esni, hogy kategóriákba sorolunk embereket. Mindenki más és sok más mellet legfőkép a szüleinktől kapott minták határozzák meg életünket. Lehet, hogy a Te bajod pont az, hogy saját korosztályodba keresel partnert és közbe +10 évvel idősebb hölgy illene hozzád … na de micsoda dolog ez mit szólnának hozzá, és jönnek a társadalmi elvárások is a minták a megfelelési kényszer…stb. Szóval túlbonyolult ez, hogy itt bárki is okos dolgokat írjon. Nekem Steigervald Krisztián mondása jut eszembe aki generációs téma nagy szakértője . „ nem jobbak nem rosszabbak csak mások „ Mindenki keresi az utat az egész világ társadalmak változnak sokkal gyorsabban mint hogy alkalmazkodni tudnának ez okoz bizonyos frusztrációt mindenkinek

• Köszi tippeket, a helyzet az, hogy igen, ezeknek tudatában vagyok, de sajnos élőben nem igazán úgy működik mint itt az online bölcsességek forrásánál :DDD

Az írásom még mindig társadalom kritika jellegű volt (akart lenni), még akkor is, ha ezáltal engem is megismerhettetek és nem mondom, hogy hibátlan vagyok, nem azt írtam, hogy jobbat érdemelnék; teszem a dolgomat, ahogy meg van írva, közben néha eszembe jut, hogy lassan szétrohad világ.

Majd lehet, hogy ideírok, ha sikerült megtalálni azt, akivel el fogom követni életem legnagyobb hibáit :DDD (mégis bizonyára a legszebb pillanatokat is neki fogom majd köszönni)

• Most még nincs senkid, aztán azon kapod magad, hogy egy év múlva már van egy párod, feleséged, aki viszi a pénzt, és lehet, hogy közben egy családod is, akik az idődet meg az idegeidet fogyasztják el teljes lelkesedéssel.
    Tapasztalatból hallottam :DDD

• Micsurin
    nagyúr

Szerintem nem igazán az előítélet, hanem inkább a félelem. Haveroknál, meg barát nőknél (a baráti értelemben) ezek sosem zavartak. Akárkivel elvagyok, még ha egészen bolond is az illető. Viszont valahogy én nagyon életem párját akarom és nagyon (nagyon) türelmes tudok lenni és nem akarom valami rosszba hosszú távra belerángatni magamat. Ezzel a problémával tisztában vagyok, dolgozok rajta, igyekszem közvetlen és nyitott lenni, de az ilyen gondolatokat és félelmeket nem egyszerű kiirtani magamból a sok negatív példa miatt. Egyszer csak sikerül összehoznom; vagy az idő megoldja (vagy egyedül halok meg), de állok elébe.

Amiket meg az említett hsz-ek ben írogattam, de jure volt, nyilván nincs semmi olyan, amit elutasítok, ha szembe jön; inkább irányelvek ezek.

több előítélet van benned, mind a fél PH közösségben
    Azért abban ne legyél olyan biztos, sok érdekes ember jár itt :DDD :DDD

Hiába keresed életed párját, amíg nem volt pár kapcsolatod addig max elképzeled mire vágysz, de még nem tudod.

Én is egy olyan nővel vagyok akivel előtte nem feltétlen tudtam volna elképzelni az életem. ~5 év után meg már nélküle nem tudnám, csak ehhez éppenséggel kellett az, hogy éljek és tapasztaljak. Na meg legyen pár nagyon elfuserált kapcsolatom, ahogy nem mindig a legjobb nővel lesznek a legálmatlanabb éjszakáid úgy igaz ez nagyon sok értelemben a kapcsolataidra. :)

• Micsurin
    nagyúr

Többen mondták már nekem, hogy az a bajom, hogy nem hagyom, hogy elcsavarják a fejem és a romantika után menjek. Ismerősi körben túl sok nem működő, mindkét fél számára káros kapcsolat van; ez sajnos mindig ott lebeg a szemem előtt. (meg az, hogy egyszerűen nem érzem jól magam a fent említett embertípusokkal. Ha még meg is kedvelek (akármilyen értelemben is) valakit, csak jobban sajnálom, amikor elkezdenek olyan tulajdonságok előjönni, amivel én nem tudnék együtt élni. És tudom, alább kéne adnom, hogy legyen esélyem bárkit találni, de ehhez még nem voltam eleget egyedül :DDD )

Egy kapcsolat mindig a kompromisszumról is szól, ezt vagy megtanulod majd az évek során vagy nem. Ha nem, akkor nehéz évek néznek eléd. :)
    Pedig most tenne jót az ismerkedés, egyetemet követően sokkal sokkal nehezebb lesz már. Az egyetemi baráti körök mindig errodálásnak indulnak, kevesebb ember fog körbevenni, most kéne picit tágíts azon ahogy a világot szemléled és benne az embereket.

• levivaj
    újonc

Egy kicsit merevnek érzem a posztot, incel hajlammal.
    Légy egy kicsit rugalmasabb -fiatal vagy!

• A netes ismerkedést szerintem ne zárd ki, ez ma már alap. Régen 15-20 éve nem így volt. De csak gondolj bele: ma már mindenki folymaatosan online és mindent olnline csinál.

Valamint bölcs tanácsom, hogy ne zárkózz el, ismerkedj, barátkozz. Anno edzőterem öltözőben tanultam meg a legbölcsebb dolgokat az idős srácoktól siheder koromban. pl: minden nő akit mebszhattál volna de nem tetted az 1 évet levon az életedből. :K

Most mé van mindenki megdermedve? :DDD

Igazad van, kicsit ezt is árnyalom; az ismerkedés célú netezést zárom ki. Haverokkal, mindenkivel sokat beszélek online, ez az én életemnek is a része, sok érdekes arccal találkoztam, de inkább barátok születtek, mint bármi több.

A bölcs tanácsod már meg is fogadtam. Olvasd el fentebb. Barátok vannak, voltak, lesznek. Én is pont ugyanígy imádom az ilyen hatalmas bölcsességeket, amik akár ZHra várva, akár hajnali egykor valami hatalmas baromkodás közben születnek meg. De a csajozás nem ugyanilyen.

• Jajh azok az idők mikor 20 éves vagy és azt hiszed megfejtetted a világot. :DDD Mindenki átmegy ezen. Majd 10-20 év múlva visszaolvasva röhögni fogsz magadon milyen hülye voltál. :D

1. sztori: csajnak tetszettél, de mivel nem kezdeményeztél romantikusan ezért kiábrándult. Innen nincs visszaút.

2. sztori: ilyen élősködő típusú fiúk lányok mindig voltak mindig lesznek.

3. sztori: Ki kell ábrándítsalak, az egyetem 60%-a tanulás a másik 40% meg a buli. És az egyetem fő része a kapcsolatépítés amiben a bulinak is szerepe van.

4. sztori: ez a típus is mindig létezett és fog, fiúban lányban egyaránt.

Írásodból az jön le hogy nagyon be van korlátozva az hogy milyen emberekkel találkozol így fals kép alakult ki a társadalomról.
    Szinte olyan mintha valami befásult nyugdíjas életet élnél már 20 évesen :P ha semmit nem csinálsz amit a kortársaid (socialmedia, buli stb) akkor mégis hogy/hol fogsz találkozni egy számodra "normális" csajjal?

"Jajh azok az idők mikor 20 éves vagy és azt hiszed megfejtetted a világot. :DDD Mindenki átmegy ezen. Majd 10-20 év múlva visszaolvasva röhögni fogsz magadon milyen hülye voltál. :D"
    Valamit azért kell gondolnom 20 évesen is :DD Nem lehetek egyből bölcs és sokat látott életfilozófus. Valahol fentebb már beszéltük valakivel, hogy már most is sok olyan van, amin nevetnék/nem olyan büszkén tekintek vissza rá. Nem élhetek ennek az árnyékában, ha nem nyilvánulok meg, csak a saját véleményemet hallom a gondolataimról, ami nem egészséges.

1-4 sztori: Tegyük hozzá, hogy minden esetben jóval árnyaltabb a kép; főleg az első kettőről, ha minden körülményt leírnék, regénynek is elmenne.

A vége: Azért igaz, az egyik meló könyvelősdi, ott nem igazán, de a másik egy kisbolt (egyszemélyes; nyitás-zárás, pénzügyek, számlázás, eladás, szállítmányok) a különböző munkakörökkel jár, hogy minden szakmából, korosztályból, szubkultúrából találkozok és beszélgetek emberekkel (sokkal személyesebb tud lenni egy ilyen kis éjjel-nappali, mint a szupermarketek; mindenkit megismerek (még ha nem is akarom) és mindenkivel lehet beszélgetni), ahogy ilyen-olyan szociális munkákban is rengeteg különböző egyéniséggel találkozok. A példákat ezen tapasztalatok alapján építettem fel. Az más, hogy nem erőltetem magamat olyanba, amit nem feltétlen szeretnék csak azért, hogy mindenképp ismerkedjek, de ez lehet, hogy meg fog változni, ha elég ideig leszek egyedül :D

• Vladi
    nagyúr

A netes ismerkedést elvből elutasítom. Nincs is sem Instagram, sem semmi más, amit a korosztályom használ; randioldalakról nem is beszélve. Szemtől szembe, gondolkodási idő, trükközés és takargatás nélkül, úgy fair és én csak úgy vagyok hajlandó.

Nincs ellenemre várni sem, nem azért írtam a bejegyzést, mert úgy érzem, hogy itt a vége, ha nem találkozok valakivel egy éven belül. Csak összeírtam pár meglátást, hogy legyen miről beszélgetni (és halljak bölcs szavakat és ellenpéldákat)

A netes ismerkedést szerintem ne zárd ki, ez ma már alap. Régen 15-20 éve nem így volt. De csak gondolj bele: ma már mindenki folymaatosan online és mindent olnline csinál.

Valamint bölcs tanácsom, hogy ne zárkózz el, ismerkedj, barátkozz. Anno edzőterem öltözőben tanultam meg a legbölcsebb dolgokat az idős srácoktól siheder koromban. pl: minden nő akit mebszhattál volna de nem tetted az 1 évet levon az életedből. :K

Most mé van mindenki megdermedve? :DDD

• paatrick
    őstag

Jajh azok az idők mikor 20 éves vagy és azt hiszed megfejtetted a világot. :DDD Mindenki átmegy ezen. Majd 10-20 év múlva visszaolvasva röhögni fogsz magadon milyen hülye voltál. :D

1. sztori: csajnak tetszettél, de mivel nem kezdeményeztél romantikusan ezért kiábrándult. Innen nincs visszaút.

2. sztori: ilyen élősködő típusú fiúk lányok mindig voltak mindig lesznek.

3. sztori: Ki kell ábrándítsalak, az egyetem 60%-a tanulás a másik 40% meg a buli. És az egyetem fő része a kapcsolatépítés amiben a bulinak is szerepe van.

4. sztori: ez a típus is mindig létezett és fog, fiúban lányban egyaránt.

Írásodból az jön le hogy nagyon be van korlátozva az hogy milyen emberekkel találkozol így fals kép alakult ki a társadalomról.
    Szinte olyan mintha valami befásult nyugdíjas életet élnél már 20 évesen :P ha semmit nem csinálsz amit a kortársaid (socialmedia, buli stb) akkor mégis hogy/hol fogsz találkozni egy számodra "normális" csajjal?

• Amiket meg az említett hsz-ek ben írogattam, de jure volt, nyilván nincs semmi olyan, amit elutasítok, ha szembe jön; inkább irányelvek ezek.

Irányelv amit írásod alapján szigorúan követsz.

A bejegyzésben lévő két személyes esetből egyik sem olyan volt, ahol akár szóba kerülhetett volna, hogy nekem legyen csajom. Azt írtam, hogy elutasítok dolgokat, azt is, hogy szeretem tartani magam az elveimhez, szeretnék ezt, meg azt, de arról szó nem esett, hogy én lehetséges kapcsolat előtt ajtót mutattam volna bárkinek. Több éves sztori, de volt már olyan barátnőm, aki egyáltalán nem felelt meg az elveimnek. Még is hónapokig voltunk együtt, mire mindketten rájöttünk, hogy baromira nem vagyunk egymás stílusa. Nem vesztettem ott sem semmit. Zsörtölődők kicsit, hogy ilyen, meg olyan emberek vannak, de szemtől szembe ha csak nem valami nagyon szélsőséges a helyzet, esélyt mindig adok a dolognak. Egészen bolond nem vagyok, csak kissé bogaras (esetleg nagyon).

• szabonagyur
    félisten

Szerintem nem igazán az előítélet, hanem inkább a félelem. Haveroknál, meg barát nőknél (a baráti értelemben) ezek sosem zavartak. Akárkivel elvagyok, még ha egészen bolond is az illető. Viszont valahogy én nagyon életem párját akarom és nagyon (nagyon) türelmes tudok lenni és nem akarom valami rosszba hosszú távra belerángatni magamat. Ezzel a problémával tisztában vagyok, dolgozok rajta, igyekszem közvetlen és nyitott lenni, de az ilyen gondolatokat és félelmeket nem egyszerű kiirtani magamból a sok negatív példa miatt. Egyszer csak sikerül összehoznom; vagy az idő megoldja (vagy egyedül halok meg), de állok elébe.

Amiket meg az említett hsz-ek ben írogattam, de jure volt, nyilván nincs semmi olyan, amit elutasítok, ha szembe jön; inkább irányelvek ezek.

Irányelv amit írásod alapján szigorúan követsz.

• Na, várni, csak azt ne :D 20-as éveket el ne pazarold.

Lehet azért, mert még nem volt meg az igazi, de valahogy mindig meg tudtam találni a boldogságot másban is. Biológiailag rendben vagyok, ezért szoktam én is nézni, hogy másoknak milyen jó akár rövid, akár hosszú távon vannak párkapcsolatban, de annyi szépet látok és tapasztalok még az életben, hogy valószínűleg nem érzem magam csak a barátnő hiánya miatt elég lúzernek, hogy ott legyen a petárda a fenekemben :D

• Lehet volt már, de ha nem használsz semmit, bulikat kerülöd akkor hol is keresel magadnak valakit? Horgoló klubb golf pálya?

Én értem, hogy van egy elvárásod amihez tartod magadat, de azért élből kizárni egyeseket nekem fura.

#38 pl ez a kommented, annyira kis dolgokon kizársz embereket, hogy az hihetetlen.

Ahogy olvasom a kommentjeidet több előítélet van benned, mind a fél PH közösségben (erre utal a #51 kommented is, hogy csak azért is kizárod a más társadalmi rétegek embereit, mert szerinted nekik nem tudsz megnyílni vagy nem értik meg).

• A netes ismerkedést elvből elutasítom. Nincs is sem Instagram, sem semmi más, amit a korosztályom használ; randioldalakról nem is beszélve. Szemtől szembe, gondolkodási idő, trükközés és takargatás nélkül, úgy fair és én csak úgy vagyok hajlandó.

Nincs ellenemre várni sem, nem azért írtam a bejegyzést, mert úgy érzem, hogy itt a vége, ha nem találkozok valakivel egy éven belül. Csak összeírtam pár meglátást, hogy legyen miről beszélgetni (és halljak bölcs szavakat és ellenpéldákat)

Na, várni, csak azt ne :D 20-as éveket el ne pazarold.

• szabonagyur
    félisten

A netes ismerkedést elvből elutasítom. Nincs is sem Instagram, sem semmi más, amit a korosztályom használ; randioldalakról nem is beszélve. Szemtől szembe, gondolkodási idő, trükközés és takargatás nélkül, úgy fair és én csak úgy vagyok hajlandó.

Lehet volt már, de ha nem használsz semmit, bulikat kerülöd akkor hol is keresel magadnak valakit? Horgoló klubb golf pálya?

Én értem, hogy van egy elvárásod amihez tartod magadat, de azért élből kizárni egyeseket nekem fura.

#38 pl ez a kommented, annyira kis dolgokon kizársz embereket, hogy az hihetetlen.

Ahogy olvasom a kommentjeidet több előítélet van benned, mind a fél PH közösségben (erre utal a #51 kommented is, hogy csak azért is kizárod a más társadalmi rétegek embereit, mert szerinted nekik nem tudsz megnyílni vagy nem értik meg).

• Neten kivuli vilagon kell keresni. Illetve varni par evet, esetleg egy idosebb not keresni. Hidd el lesz olyan, akivel meg lesz a vonzodas, es nem egy modern plazadroid cica. En 28 evesen hazasodtam, addig rengeteg vakvaganyom volt. Sot most is az lesz mar, de az mas teszta mar. Meg egy dolog: Ha van egy lany, akit szeretsz, es tetszik is neked, akkor mondd el az erzeseidet, mert sosem tudhatot, hogy mibol maradtal ki. En 40 evesen tudtam meg, hogy gyerekkori baratom szeretett engem, es en is ot. Csak akkor meg gyerekek voltunk, es felenkek ;) Szoval netbol ki, eletebe be!

• Csá!

Olyat szoktál esetlegn... nem is tudom... hogy alszol? :DDD

Nem eszem ám olyan forrón a kását. Akár mi is van, én 20:00-kor eldobok mindent, ami munka; apámmal újra nézzük a Start Trek TNG-t, abból lemegy egy rész; kis duma haverokkal, esetleg gaming, aztán 22-től offline. Nincs az a pénz, vagy zárthelyi, ami ennek megváltoztatására kényszerít. Csak akkor nem alszok, ha haverokkal menni kell, nyaralás van, stb :DDD

• bazsi83vp
    senior tag

"a selejt meg menjen pizza futárnak, meg nyílászáró szerelőnek." :U Tehát a te "világodban" aki kétkezi munkás az selejt? :F Oktatóként ez a kijelentés sokat elárul a személyiségedről.

Két sorral később meg úgy kezded a mondatot hogy "Nagy egó, nulla alázat..." vajon melyik oktató viselkedése erősíti meg bennük hogy ez célravezető?
    Jesszusom ember, te nagyon értékes tagja vagy a társadalomnak......ja várj....

Elmondom neked valamit, de másnak nem mondd el. :N Amikor a fiam általános iskolás lett rögtön az első osztályban "rájött" a tanárnéni hogy a gyerkőc bizony sajátos nevelési igényű. (SNI-s selejt a te olvasatodban) Felelős szülőként beszéltem nem egyszer az osztályfőnökkel, iskolapszichológussal, igazgatóval vittem mindenhova ahova tanácsolták, elmentünk a megyei szakbizottság elé tesztekre, vizsgálatokra ahol első körben semmit nem találtak. Ezt nem fogadta el a tanárnő és az igazgatóval karon fogva kérvényeztek még egy kört mindenből. Második körben amikor beszéltem a szakbizottság tagjaival azt mondták hogy az iskolák boldog, boldogtalant oda küldenek aki nem olyan hogy leteszed valahova és az ott van. Az SNI-nek is több besorolása van az egészen enyhétől a súlyos vagy halmozott kategóriáig. Kérdezték hogy aláírnám-e a gyerkőc érdekében ha adnak egy papírt arról hogy minden dolgozatnál vagy órai munkánál 10 perccel több időt kellene neki biztosítani. Aztán utána minden évben menni kell kontrollra majd ha már nem ez a tanár lesz írnak egy másik szakbizottsági véleményt hogy megszüntetik az SNI-s státuszt. Idő közben kétszer elvittem pestre is a gyermekpszichiátriára az első vélemény hogy gyógyszeres és gyermekpszichiátriai kezelésre nem szorul. A második vélemény is ugyanaz volt, de kissé nyomatékosabban fogalmazott a főorvos asszony. Hozzátette, és most szó szerint idézem "Hogyha ezt sem fogadja el akkor küldje be hozzám azt az 50-es kiégett picsát." Úgy hogy nem is tudta ki ez a tanárnő csak a levelét olvasta, de valóban egy 50-es volt. :D Nos, mondanom sem kell hogy az SNI-s papír ellenére semmilyen plusz időt vagy bánásmódot nem kapott a gyerkőc az iskolában, 4-es tanuló volt. Aztán negyedik osztály után ahogy előre vázolták a szakértői bizottság kiadta a papírt hogy megszüntetik az SNI-s státuszt. Ezt a kálváriát csak azért írtam le hogy megbélyegezni, lenézni valakit azért mert (beteg vagy sem) nem olyan mint te a világ legostobább megnyilvánulása.

Talán te is kiégtél már ha csak olyanokat akarsz tanítani akiknek nincs szükségük rá mert megoldják maguktól nem gondolod? :) A többi "selejtet" akikből lehetne valami ha nem csak a pénzért űznéd a hivatásod azokat meg továbbra is ignoráld.

"Ha lenne itt bármi más munka, akkor váltanék, de nincs." Pizzafutárt vagy nyílászáró szerelőt biztos keresnek. ;)

Elég megalázó tud lenni a szülőek. Jómagam speciel hallássérült vagyok és engem is elküldettek a szüleimmel ilyen olyan helyekre, hogy úgymond jól le legyek minősítve. Elküldték azzal, hogy biztos értelmi sérült is a gyerek ezért Bpesten ilyen olyan teszteket kell csinálni satöbbi.... Aztán kiderült, hogy nem is olyan hülye a gyerek és a jó tanulók közé került.. majd jogász és mérnök lett...

Itt szerintem az volt a lényeg, hogy a létszámban hallássérültként (SNI) 3 főnek számítottam és a normatívát is az alapján kapta az intézmény, amit szépen el lehetett költeni erre arra. Csak azt a büfészakos tanárok mégse mondhatták a szülőknek, hogy én a kis szaros voltam az egyik extra anyagi erőforrás az iskolánk számára, és ha esetleg kissé értelmi csökkent is lennék, akkor esetleg még nagyobb a szorzó.

• Neten kivuli vilagon kell keresni. Illetve varni par evet, esetleg egy idosebb not keresni. Hidd el lesz olyan, akivel meg lesz a vonzodas, es nem egy modern plazadroid cica. En 28 evesen hazasodtam, addig rengeteg vakvaganyom volt. Sot most is az lesz mar, de az mas teszta mar. Meg egy dolog: Ha van egy lany, akit szeretsz, es tetszik is neked, akkor mondd el az erzeseidet, mert sosem tudhatot, hogy mibol maradtal ki. En 40 evesen tudtam meg, hogy gyerekkori baratom szeretett engem, es en is ot. Csak akkor meg gyerekek voltunk, es felenkek ;) Szoval netbol ki, eletebe be!

Nekem meg a neten kívüli nem jött be. Az biztos, hogy aki hetekig nem akar találkozni, az felejtős. Vannak nyílvános nagy forgalmú több kijárattal és biztonsági szolgálattal rendelkező helyek, plázák, bevásárlóközpontok, ahol fényes nappal nyugodtan lehet találkozni és hidd el, nem csak a hölgyek megnyugtatása érdekében ajánlom ezt (csak kockázat egy idegen), néha a férfinek is jól jöhet ;]

• Vladi
    nagyúr

Tehat azt, hogy milyen a tanari palya kivetited mindenre es mindenkire, gratulalok hozza ;)

Annak ellenere, hogy km monologot irsz, Te sem segitesz az ironak semmit csak a sajat dumadat mantrazod.

Ne legyél vele ennyire szigorú. Amit előad az gyakorlatilag random magyar pedagógus elmeállapota. ez van.

• Sirus86
    aktív tag

Neten kivuli vilagon kell keresni. Illetve varni par evet, esetleg egy idosebb not keresni. Hidd el lesz olyan, akivel meg lesz a vonzodas, es nem egy modern plazadroid cica. En 28 evesen hazasodtam, addig rengeteg vakvaganyom volt. Sot most is az lesz mar, de az mas teszta mar. Meg egy dolog: Ha van egy lany, akit szeretsz, es tetszik is neked, akkor mondd el az erzeseidet, mert sosem tudhatot, hogy mibol maradtal ki. En 40 evesen tudtam meg, hogy gyerekkori baratom szeretett engem, es en is ot. Csak akkor meg gyerekek voltunk, es felenkek ;) Szoval netbol ki, eletebe be!

• Viktoár
    addikt

#laed Hagyjuk már, hogy fertőz. Mi ugyanúgy jártunk suliba, edzésre stb... Gyalog, napi két edtéssel, 38 fokos hőemelkedés alatt. Edző szét is rúgta volna a seggünk ha lógunk., meg égő is volt lógni. Most nem az,.
    39 fokos láz alatt nem komoly úgy se. Pontosan látni, hogy kutya bajuk. Arra kiírja a doki, hogy fáj a haja., vagy gyengének érzi magát a srác. Röhej az egész. Utána meg ott deszkázik a piacnál délután.

#totron Nem nekem kell megtanítani tanulni kilencedikben, volt rá 8 éve. Nekem a szakmát kéne tanítani. Az, hogy diszlexiás, diszkalkuliás, fel vannak mentve matekból magyarból és mégis eljönnek szoftverfejelsztőnek a rendszer hibája. A heti 1db osztályfőnökin esik szó egyébként tanulás módszertanról, rohadtul nem érdekli őket. (4 óra van rá kilencedikben) Nem, nem nekem kell motiválni, ezt el is mondom előre. Én senkit nem fogok rákényszeríteni a html, js-ra, meg a pythonra, reactre, akit érdekel az figyel, a többi már rég nem számít. Érdekes, akit érdekel az megkapja osztv-n a vizsga mentességet, a többi meg így járt, szívjon csak. Igen, vannak versenyzőim is, velük érdemes foglalkozni, a selejt meg menjen pizza futárnak, meg nyílászáró szerelőnek. Volt rá példa, utálta az infót, de nem váltott sulit. Nagy egó, nulla alázat, mindenhonnan kirúgták. ( klímás, pizzafutás, ablakos, segédmunkás, barber stb.)

#szabonagyur De, komolyan gondolom. Tele van selejttel, ez van, ez az igazság. A szülők termelik ki a lelki roncsokat. Szöszi 40-es újra tini anyuka szül még kettőt, az új apukáknak, új apukák dettó kapuzárási pánikban negyedjére is felcsinálnak valakit, 3-4 fészekalj gyerek, tele mostohákkal, egyik testvér ettől, másik amattól. Jelenleg a 32 fős oszztályból 6 gyereknek vannak együtt a szülei, házasságban. (más osztályokban se jobb az arány) A többi az mind n+1 házasság/kapcsolatban. Ezek tényleg azt hiszik, hogy az új párral nem lesz gond, ahhoz nem kell alkalmazkodni? Ja, tényleg. Az ok megvan, a megoldás régen jobban működött. 1db iskolapszichológus van 3 sulira. Szerinted elég?
    Régen voltak külön fejlesztő intézmények, speciális iskolák. Még 2008 körül is, ahol ezeket a lemaradt diákokat speciálisan képzett fejlesztő pedagógusok megpróbálták projekt munkával, játékosan megtanítani együttműködni, írni, olvasni, majd a végén szereztek egy szakmunkás bizonyítványt, varrónői, heggesztő , targoncás stb, ma pár hónapos gyorstalpalós szakmát. Most ezek a diákok be vannak dobva a mélyvízbe, eleve defektes idegrendszerrel, érzelmi labilitással, figyelemzavarral, stb, ők is szenvednek, meg mi is. Meg a többi 25 diák, akik a 7 selejttől nem tudnak tanulni. Ok, infón felezve vannak, de törin, magyaron ott van mind a 32.

Képzeld el, hogy egy 32 fős osztályból legalább 5-6 sni/btmn/autista. Van aki durván auti, aszpergeres, földhöz vágja magát óra közepén, kirohan a teremből ha kudarc éri, hangosan káromkodik. Ugyanez csajban is, hiszti, káromkodás, totál befordulás. Erre kapnak valami nyugatót, amitől meg egész nap zombik. Yess, ez a megoldás brilliáns
    Őket az általános iskola "felpontozza" jönnek ötös matekkal, magyarral csak azért, hogy szabaduljanak meg tőlük. Tudásuk meg nulla. Na szóval van a 32 fős osztályban jó esetben 1 ilyen, akit a másik 4- 6 kis pszichopata direkt heccel. Szülőin is lehetne Mortal Kombatot tartani simán. Minden gyerek zseni, otthon sose csinált még rosszat stb. Ja. Ártatlan báránykák.

Azt még tegyük hozzá, hogy a fene nem akar osztályfőnök lenni, ránk van kényszerítve.. Ha normálisan működne minden, akkor nem zavarna az se, hogy csak havi 27e nettó, és minden szirszarért hív a szülő 0-24-ben. De így zavar.

Ha lenne itt bármi más munka, akkor váltanék, de nincs. Keresem.
    4 évet beleöltem a házfelújításba, menjek Pestre vagy Dunántúlra... Lehet az lesz.
    Igazából a cégek medior fejlesztőket keresnek, portfólióval, referenciákkal. Tisztában vagyok vele, hogy nem tudok annyit, mint aki ebben dolgozik minden nap. Nálunk mindenhez érteni kell, de nincs idő specializálódni. Office, Gimp, Windows+Ubuntu szerver, Azure, Python, C#, Laravel, React, Php.

Csajokra visszatérve, ne add fel, előbb-utóbb találsz, de rohadt nehéz olyat találni, akivel tényleg hosszú távon megmarad a kölcsönös szeretet, tisztelet, szerelem.
    Olyan helyen kell kereni, ahol egyezik a hobbi, túrák, tekerés, uszoda, kondi, koncert, rock kocsma... Régen a rocker csajok voltak a legnormálisabbak, a discos csajok meg az egyéjszakások. Sokan az egyetemi gólyatáborban, meg az egyetemen jöttek össze. Meg persze a házibulik, csak ott előbb-utóbb elfogynak a jelöltek.
    Igazad van, fontos a közös értékrend, nagyjából közös értelmi szint. Egy műkörmössel nem lehet filozófiáról beszélni, meg a világ dolgairól, mert nem érdekli. (nyilván van 1-2 kivétel)

"a selejt meg menjen pizza futárnak, meg nyílászáró szerelőnek." :U Tehát a te "világodban" aki kétkezi munkás az selejt? :F Oktatóként ez a kijelentés sokat elárul a személyiségedről.

Két sorral később meg úgy kezded a mondatot hogy "Nagy egó, nulla alázat..." vajon melyik oktató viselkedése erősíti meg bennük hogy ez célravezető?
    Jesszusom ember, te nagyon értékes tagja vagy a társadalomnak......ja várj....

Elmondom neked valamit, de másnak nem mondd el. :N Amikor a fiam általános iskolás lett rögtön az első osztályban "rájött" a tanárnéni hogy a gyerkőc bizony sajátos nevelési igényű. (SNI-s selejt a te olvasatodban) Felelős szülőként beszéltem nem egyszer az osztályfőnökkel, iskolapszichológussal, igazgatóval vittem mindenhova ahova tanácsolták, elmentünk a megyei szakbizottság elé tesztekre, vizsgálatokra ahol első körben semmit nem találtak. Ezt nem fogadta el a tanárnő és az igazgatóval karon fogva kérvényeztek még egy kört mindenből. Második körben amikor beszéltem a szakbizottság tagjaival azt mondták hogy az iskolák boldog, boldogtalant oda küldenek aki nem olyan hogy leteszed valahova és az ott van. Az SNI-nek is több besorolása van az egészen enyhétől a súlyos vagy halmozott kategóriáig. Kérdezték hogy aláírnám-e a gyerkőc érdekében ha adnak egy papírt arról hogy minden dolgozatnál vagy órai munkánál 10 perccel több időt kellene neki biztosítani. Aztán utána minden évben menni kell kontrollra majd ha már nem ez a tanár lesz írnak egy másik szakbizottsági véleményt hogy megszüntetik az SNI-s státuszt. Idő közben kétszer elvittem pestre is a gyermekpszichiátriára az első vélemény hogy gyógyszeres és gyermekpszichiátriai kezelésre nem szorul. A második vélemény is ugyanaz volt, de kissé nyomatékosabban fogalmazott a főorvos asszony. Hozzátette, és most szó szerint idézem "Hogyha ezt sem fogadja el akkor küldje be hozzám azt az 50-es kiégett picsát." Úgy hogy nem is tudta ki ez a tanárnő csak a levelét olvasta, de valóban egy 50-es volt. :D Nos, mondanom sem kell hogy az SNI-s papír ellenére semmilyen plusz időt vagy bánásmódot nem kapott a gyerkőc az iskolában, 4-es tanuló volt. Aztán negyedik osztály után ahogy előre vázolták a szakértői bizottság kiadta a papírt hogy megszüntetik az SNI-s státuszt. Ezt a kálváriát csak azért írtam le hogy megbélyegezni, lenézni valakit azért mert (beteg vagy sem) nem olyan mint te a világ legostobább megnyilvánulása.

Talán te is kiégtél már ha csak olyanokat akarsz tanítani akiknek nincs szükségük rá mert megoldják maguktól nem gondolod? :) A többi "selejtet" akikből lehetne valami ha nem csak a pénzért űznéd a hivatásod azokat meg továbbra is ignoráld.

"Ha lenne itt bármi más munka, akkor váltanék, de nincs." Pizzafutárt vagy nyílászáró szerelőt biztos keresnek. ;)

• totron
    addikt

Kérem, hogy az SNI és Autista kifejezéseket ne puffogtassuk el az elkényeztetett majmokra. Sajnos van valóban sok olyan emberke, akiknek nem az a bajuk, hogy sokat játszanak, van hogy a beszédig vagy akár a szobatisztaságig nem jutnak el 6 éves korukig és egyre többen vannak. Egy Lego is nehezükre esik vagy csak értelmetlen dolgokat raknak ki, rajzolnak le stb...
    Egy ilyen gyerkőcöt próbáltam Tux racerrel játszatni, mert már az is fejlődés lett volna, de nem kötötte le. Sokuknál az is jó, ha már egy kommunikátorral boldogulnak...
    Ja és sok szülő viszi őket külön TSMT-re, logopédushoz, lovasterápiára meg minden francra saját pénzből, nem pedig berúgja a szobába az xboxot.

Van-e szociális befogadóközegük és beilleszthetők-e a munkaerőpiac körforgásába, avagy boldogulhatnak-e érdemeik és céljaik szerint vagy akárhogy a korban amelybe születtek, ez itt a kérdés. A többi csak aktualizált szójáték.
    Meg gonosz rulettjáték is, mert lehet, hogy nincs semmi érdemi baja annak a kölöknek, csak még nem jött vele szembe a megfelelő, űzni való érdeklődés ebben a mostani, szinte teljesen megkerülhetetlen infódömpingben is bőven megeshet. Van, hogy a kezdetben legfurábbnak jut a legnagyobb szenvedély vagy karrierív később, akár a kettő együtt és eleve nem középszerre teremtetett. Van persze akikről te írsz is. A fejekben hajlamos keveredni a kettő...
    A kicsit is kreatív szülő lóval rúgatja be az ajtót, hogy aztán beadhassa az xboxot. A terápiák nem baj, nem? Próbálkoznak. Az persze érdekessé teszi, hogy minden is szarrá van marketingelve és pont megoldást nyújt amire nem is szabadna, lásd előző bekezdés.

• Kérem, hogy az SNI és Autista kifejezéseket ne puffogtassuk el az elkényeztetett majmokra. Sajnos van valóban sok olyan emberke, akiknek nem az a bajuk, hogy sokat játszanak, van hogy a beszédig vagy akár a szobatisztaságig nem jutnak el 6 éves korukig és egyre többen vannak. Egy Lego is nehezükre esik vagy csak értelmetlen dolgokat raknak ki, rajzolnak le stb...
    Egy ilyen gyerkőcöt próbáltam Tux racerrel játszatni, mert már az is fejlődés lett volna, de nem kötötte le. Sokuknál az is jó, ha már egy kommunikátorral boldogulnak...
    Ja és sok szülő viszi őket külön TSMT-re, logopédushoz, lovasterápiára meg minden francra saját pénzből, nem pedig berúgja a szobába az xboxot.

• Narxis
    nagyúr

Gőg, önteltség, útálat..... A magát tanárnak mondó emberrel..... Mire vársz, megerősítésre? Leszólsz mindenkit, egy valamit magára adó csaj szóba se állna veled. Önismeretre lenne szükséged, akkor lenne esélyed picsogás helyett fejlődni.

Ejnye, azért nem eszik ilyen forrón a kását.

• Gőg, önteltség, útálat..... A magát tanárnak mondó emberrel..... Mire vársz, megerősítésre? Leszólsz mindenkit, egy valamit magára adó csaj szóba se állna veled. Önismeretre lenne szükséged, akkor lenne esélyed picsogás helyett fejlődni.

"Gőg, önteltség" magamról egy szót sem írtam objektív információkat leszámítva, de látom személyeskedés terén sikerült elérnünk a szintet.

"Utálat" kérlek engedd meg, hogy legyenek dolgok, amiket nem szeretek :R

Haverjaim minden társadalmi rétegből vannak. Hidd el, fiatalon nagyon sokat szenvedtem társadalmi és szociális körülmények miatt, a barátaimat jellemzően a hátulról induló és kisebbségi emberek közül válogatom, mert nekik el tudom magyarázni, hogy miket éltem át és én is könnyebben azonosulok az ő problémáikkal, mint a "nagypolgári" fiatalsággal (most nem sajnáltatni akarom magam, de ez sokat hozzá tesz a személyiségemhez és ahhoz, hogy mit látok helyesnek)

Nem picsogni jöttem; kiírtam a véleményem. Úgy fejeztem be, hogy "várom a meglátásokat uraim"; ez meglátásokra és urakra vonatkozott, nem degradáló sértegetésre. :U

• NandoXXL
    senior tag

Gőg, önteltség, útálat..... A magát tanárnak mondó emberrel..... Mire vársz, megerősítésre? Leszólsz mindenkit, egy valamit magára adó csaj szóba se állna veled. Önismeretre lenne szükséged, akkor lenne esélyed picsogás helyett fejlődni.

• Ez a 1234 Horsemen duma a "Hetedik" című filmet juttatja eszembe, ahol a sorozatgyilkos a főbűnöket listázta, jelölte meg, áldozatainak halálának okáért.

Azt én nem láttam. A bibliai utalás, conquest, war, famine, death vonatkozás jutott eszembe és ültettem át a kulturális katasztrófa felé haladásba. Tudom, hogy túlzó és elfogult, de az írás mestersége már csak ilyen.

• Narxis
    nagyúr

Ez a 1234 Horsemen duma a "Hetedik" című filmet juttatja eszembe, ahol a sorozatgyilkos a főbűnöket listázta, jelölte meg, áldozatainak halálának okáért.

Ajj, az de jó film. Ideje újra megnézni :)

A témához annyit tudok tenni, hogy jól látod, sajnos nagy nagy baj van a fejekben, ez a mia social médián nevelkedett réteg teljesen más világ, de idősebbeket is megfertőzött ez az "életvitel", sokan ráfüggtek és 5 percet nem tudnak egy valamire koncentrálni.

• Ez a 1234 Horsemen duma a "Hetedik" című filmet juttatja eszembe, ahol a sorozatgyilkos a főbűnöket listázta, jelölte meg, áldozatainak halálának okáért.

• szabonagyur
    félisten

#laed Hagyjuk már, hogy fertőz. Mi ugyanúgy jártunk suliba, edzésre stb... Gyalog, napi két edtéssel, 38 fokos hőemelkedés alatt. Edző szét is rúgta volna a seggünk ha lógunk., meg égő is volt lógni. Most nem az,.
    39 fokos láz alatt nem komoly úgy se. Pontosan látni, hogy kutya bajuk. Arra kiírja a doki, hogy fáj a haja., vagy gyengének érzi magát a srác. Röhej az egész. Utána meg ott deszkázik a piacnál délután.

#totron Nem nekem kell megtanítani tanulni kilencedikben, volt rá 8 éve. Nekem a szakmát kéne tanítani. Az, hogy diszlexiás, diszkalkuliás, fel vannak mentve matekból magyarból és mégis eljönnek szoftverfejelsztőnek a rendszer hibája. A heti 1db osztályfőnökin esik szó egyébként tanulás módszertanról, rohadtul nem érdekli őket. (4 óra van rá kilencedikben) Nem, nem nekem kell motiválni, ezt el is mondom előre. Én senkit nem fogok rákényszeríteni a html, js-ra, meg a pythonra, reactre, akit érdekel az figyel, a többi már rég nem számít. Érdekes, akit érdekel az megkapja osztv-n a vizsga mentességet, a többi meg így járt, szívjon csak. Igen, vannak versenyzőim is, velük érdemes foglalkozni, a selejt meg menjen pizza futárnak, meg nyílászáró szerelőnek. Volt rá példa, utálta az infót, de nem váltott sulit. Nagy egó, nulla alázat, mindenhonnan kirúgták. ( klímás, pizzafutás, ablakos, segédmunkás, barber stb.)

#szabonagyur De, komolyan gondolom. Tele van selejttel, ez van, ez az igazság. A szülők termelik ki a lelki roncsokat. Szöszi 40-es újra tini anyuka szül még kettőt, az új apukáknak, új apukák dettó kapuzárási pánikban negyedjére is felcsinálnak valakit, 3-4 fészekalj gyerek, tele mostohákkal, egyik testvér ettől, másik amattól. Jelenleg a 32 fős oszztályból 6 gyereknek vannak együtt a szülei, házasságban. (más osztályokban se jobb az arány) A többi az mind n+1 házasság/kapcsolatban. Ezek tényleg azt hiszik, hogy az új párral nem lesz gond, ahhoz nem kell alkalmazkodni? Ja, tényleg. Az ok megvan, a megoldás régen jobban működött. 1db iskolapszichológus van 3 sulira. Szerinted elég?
    Régen voltak külön fejlesztő intézmények, speciális iskolák. Még 2008 körül is, ahol ezeket a lemaradt diákokat speciálisan képzett fejlesztő pedagógusok megpróbálták projekt munkával, játékosan megtanítani együttműködni, írni, olvasni, majd a végén szereztek egy szakmunkás bizonyítványt, varrónői, heggesztő , targoncás stb, ma pár hónapos gyorstalpalós szakmát. Most ezek a diákok be vannak dobva a mélyvízbe, eleve defektes idegrendszerrel, érzelmi labilitással, figyelemzavarral, stb, ők is szenvednek, meg mi is. Meg a többi 25 diák, akik a 7 selejttől nem tudnak tanulni. Ok, infón felezve vannak, de törin, magyaron ott van mind a 32.

Képzeld el, hogy egy 32 fős osztályból legalább 5-6 sni/btmn/autista. Van aki durván auti, aszpergeres, földhöz vágja magát óra közepén, kirohan a teremből ha kudarc éri, hangosan káromkodik. Ugyanez csajban is, hiszti, káromkodás, totál befordulás. Erre kapnak valami nyugatót, amitől meg egész nap zombik. Yess, ez a megoldás brilliáns
    Őket az általános iskola "felpontozza" jönnek ötös matekkal, magyarral csak azért, hogy szabaduljanak meg tőlük. Tudásuk meg nulla. Na szóval van a 32 fős osztályban jó esetben 1 ilyen, akit a másik 4- 6 kis pszichopata direkt heccel. Szülőin is lehetne Mortal Kombatot tartani simán. Minden gyerek zseni, otthon sose csinált még rosszat stb. Ja. Ártatlan báránykák.

Azt még tegyük hozzá, hogy a fene nem akar osztályfőnök lenni, ránk van kényszerítve.. Ha normálisan működne minden, akkor nem zavarna az se, hogy csak havi 27e nettó, és minden szirszarért hív a szülő 0-24-ben. De így zavar.

4 évet beleöltem a házfelújításba, menjek Pestre vagy Dunántúlra... Lehet az lesz.
    Igazából a cégek medior fejlesztőket keresnek, portfólióval, referenciákkal. Tisztában vagyok vele, hogy nem tudok annyit, mint aki ebben dolgozik minden nap. Nálunk mindenhez érteni kell, de nincs idő specializálódni. Office, Gimp, Windows+Ubuntu szerver, Azure, Python, C#, Laravel, React, Php.

Csajokra visszatérve, ne add fel, előbb-utóbb találsz, de rohadt nehéz olyat találni, akivel tényleg hosszú távon megmarad a kölcsönös szeretet, tisztelet, szerelem.
    Olyan helyen kell kereni, ahol egyezik a hobbi, túrák, tekerés, uszoda, kondi, koncert, rock kocsma... Régen a rocker csajok voltak a legnormálisabbak, a discos csajok meg az egyéjszakások. Sokan az egyetemi gólyatáborban, meg az egyetemen jöttek össze. Meg persze a házibulik, csak ott előbb-utóbb elfogynak a jelöltek.
    Igazad van, fontos a közös értékrend, nagyjából közös értelmi szint. Egy műkörmössel nem lehet filozófiáról beszélni, meg a világ dolgairól, mert nem érdekli. (nyilván van 1-2 kivétel)

Tehat azt, hogy milyen a tanari palya kivetited mindenre es mindenkire, gratulalok hozza ;)

Annak ellenere, hogy km monologot irsz, Te sem segitesz az ironak semmit csak a sajat dumadat mantrazod.

• Egon
    nagyúr

Ma jött szembe ez a bejegyzés (követem egy ideje, nagyon jó írásai vannak), érintőlegesen kapcsolódik a témához.
    Drogriporter FB

Jó írás, szerintem is, főleg a végkövetkeztetés tetszik. Ugyanakkor nem látom, hogyan lehetne ezt a gyakorlatban megvalósítani.
    Nagyon sok a probléma, köztük olyan is, ami már régesrég jelen van. Az asszony egyik sokáig szingli barátnője egy időben azzal szórakozott, hogy elment randira fűvel-fával, komoly ismerkedési szándék nélkül, ahol aztán meghívatta magát pár ingyen piára, aztán közölte a delikvenssel, hogy nem működik a kémia. Az a srác meg, aki kifogott egymás után 5-6 ilyet, nyilván frusztrált lesz. Utána meg írogatják a csajok egymás között, hogy milyen szánalmas már, hogy a pasi az első randin kijelenti, hogy max. egy ásványvízre hajlandó meghívni a csajt (ami az ilyen előzmények után érthető).
    Nyilván mindkét oldalon lehet felsorolni példákat, szóval nem akarnám az egészet a nőkre kihegyezni.

• totron
    addikt

Javát nem tanítotok? Én azzal foglalkozok és gondoltam, ha nyugdíjba megyek elkezdek tanitani ilyesmit valahol. De ha nem kell, akkor még most újratervezek. :)

Korrepetálj, az egy olyan keret és mennyiség, ahol nagyobb eséllyel az előnyök jönnek elő, ami azon túl van... Hát arról most is kaptunk egy beszámolót. A felnőttoktatás lehet jó még, ott nem a kölcsönös vergődés, mint energiavámpírkodás megy, hanem van érdeklődés és tudsz az átadás mellett töltődni is.
    #39, ebben is van valami, de vázolt helyzet a tűt a szénakazalban esete, ebben az életkorban. Cserébe később sem törvényszerűen egyszerűsödik sokat. Te is jól alátámasztottad az írásod végével az elejét. :D

• looser
    addikt

Ma jött szembe ez a bejegyzés (követem egy ideje, nagyon jó írásai vannak), érintőlegesen kapcsolódik a témához.
    Drogriporter FB

• Chaser
    legenda

Javát nem tanítotok? Én azzal foglalkozok és gondoltam, ha nyugdíjba megyek elkezdek tanitani ilyesmit valahol. De ha nem kell, akkor még most újratervezek. :)

A JAVA még hátra van...ez de sz@r:d

• gyépés
    aktív tag

• Chaser
    legenda

Látom többen írták, hogy le kell szarni, majd jön magától. Szerintem ez baromság, ha valamiért nem teszel, akkor abból nem is lesz semmi, legalábbis én ezt tapasztaltam. Igaz, amikor tettem érte se lett semmi, szóval ja. :) Mára elfogadtam, hogy nekem ezt adta a sors.

Tapasztalatból mondom, hogy nem az. Ezt nem lehet erőltetni...ha jön a lehetőség akkor meg léni kell. Ahogy notebookos Zoli mondta a gépeire, a fontolgatással elmúlik az alkalom)

• HUNNIA1920
    őstag

Látom többen írták, hogy le kell szarni, majd jön magától. Szerintem ez baromság, ha valamiért nem teszel, akkor abból nem is lesz semmi, legalábbis én ezt tapasztaltam. Igaz, amikor tettem érte se lett semmi, szóval ja. :) Mára elfogadtam, hogy nekem ezt adta a sors.

• #laed Hagyjuk már, hogy fertőz. Mi ugyanúgy jártunk suliba, edzésre stb... Gyalog, napi két edtéssel, 38 fokos hőemelkedés alatt. Edző szét is rúgta volna a seggünk ha lógunk., meg égő is volt lógni. Most nem az,.

"Régen a rocker csajok voltak a legnormálisabbak"

Valahogy mindig ezt éreztem. Csak manapság a rocker és az alter teljesen összefolyt és az alter már nagyon nem fekszik nekem(, ahogy a punk és többi ilyen bohóckodás sem). Viszont én mondom, nem lehet az rossz ember, aki a lázadó rockot, meg metált szereti. Az ilyen néha kissé alternatívabb szókimondó és érzelmileg erősen töltött műfajok kedvelése szerintem egyfajta érzelmi intelligenciára utal. Manapság lányok (igazából a srácok is) vagy ezt a közönséges Magyar tömegzenét hallgatják, vagy az ún. rappet.( A rap nálam kb Eminemig tartott. Rajta még látszott, hogy tényleg az életét és a rendszerkritikáját önti ki elénk.) Ezek a mai lil. [akármilyen név] jellegű zenészek csak nagy szövegeket mondanak, amitől a fiatalok különlegesnek érzik magukat és "rendszerbontónak". Sajnos ahogy észrevettem (nyilván van ellenpélda, meg tisztelet a kivételnek) mély és összetett érzéseket a korosztályom képtelen megélni. Hatásvadász dolgokat lehet mutatni, szépeket nem (nyilván megint tisztelet a kivételnek).

• kilepoblog
    újonc

• laed
    senior tag

Én tanítom ezt a korosztályt (info szak), nagy részük borzalmas. Te vagy a kevés kivétel egyike.A fiúk is ugyanolyan elveszettek, mint a lányok, akiket írtál.
    Nem olvasnak, nulla a kitartásuk, nulla a problémamegoldó képességük. Sokan ösztönlények. 30 fős osztályból 3 szokott lenni, aki "normális", szereti a szakmát, képes önképzésre, emberileg is helyes úton jár. Vannak még akik később még felzárkózhatnak, és van a full selejt, aki nem tudja hol van, mit akar, mindent is un, nincs értékrendje, nonstop unatkozik. Fogalmam sincs, velük mit lehet kezdeni.

Tényleg semmit nem olvasnak, hiába kapnak tutorialt, példákat. Esetleg YT videót megnéznek, de kb. 5 perc a nagyon max figyelem.
    Ok, ez eléggé általánosításnak tűnik de nem, ez a valóság. És hiába mondom el az ismerősöknek, ők se értik mi a gond ezzel.

Szülők is katasztrófálisak... Nem kell fel a gyerek az ágyból reggel, nem jön be suliba... Mit csináljon ő, joga van a gyereknek pihizni nem? De Iphone, kézi konzol, gamer laptop, minden hülyeséget megkapnak, és semmit nem kell érte tenniük. (sok esetben, nyiván van aki csóresz, segít otthon, állatokat gondozza, lászik is, hatalmas a különbség)
    2km-t kéne sétálni, beledöglenek, voltunk ugye szakmai programon a város másik részén gyalog. Na az se érdekelte őket. Mindig az az első kérdés, mi meddig tart, mikor szabadulnak? Úgy se csinálnak semmi hasznosat, akkor nem mindegy? Gépeznek, de számomra teljesen értelmetlen játékokkal töltenek el több száz órát. Logout-ot ki olvas? 1-2 ember néha. És ezek elvileg a kockák.

Értékrend, becsület, hobbi...nincs, vagy nagyon furcsa. Jogaik meg elvárásaik vannak, de cserébe semmit nem csinálnak. Tisztelet a kivételnek. Ego a semmire, saját maguk túlértékelése. Egy nyamvadt ágazati vizsgát nem tud letenni a kiscsávó, de akkor egója van, mint valami zseninek. Koppanak nagyot, de nem változnak tőle.

Tele ez a korosztály sni, btmn, autista emberkékkel, mindenféle traumákkal. Rengetegen nyugatót szednek meg egyéb pirulákat orvosi véleményre. Basszus mi lesz belőlük? Semmi. Rendbe kéne tenni a lelküket, nem leszedálni őket.
    Szülők - 35-40-es korosztály is inkább elválik, mint megoldja a porblémáit. Így lesz 3 fészakaljból egy rakás féltestvér => ptsd, sni kiscsávó, leányzó.

Köztünk is kevés a normális, ez is tény. A 40-es korosztályt ufónak nézik a 20-asok.
    Fogalmam sincs, hol vannak "normális" lányok, én a tanítványok között -ből ha egyet látok, a többi gyógyszeres kezelés alatt áll, vagy zöld hajú mangás, vagy elvileg full kocka, de egy Pyhton ciklust nem tud megírni.

És már lehet, akkor is késő. A lappangási idő alatt is fertőzhet....

• Chaser
    legenda

"Nem "az úr" akar lenni?)"

Nem, azt informatikusan kell érteni. Mint "a user". júzer, júr

Infoanalitikusként sem hangzik jobban :N

• Ennyike. Vágysz a nagy szerelem után, majd amikor rád talál tudni fogod mért akkor jött az a leányzó. És nem függvénye, hogy rendezett az életed vagy sem.
    Svárcinak' van egy filmje, Az utolsó emberig, a rossz fiú magyarázza a kiccsajnak' miközben olyan 300-zal tépnek, nyugika, a halál nem akkor várod vagy számítasz rá. A szerelem is ilyen.

looser
    Én például már hamarább alszok be a sörözéstől, mintsem berúgjak :-))
    :C
    Én meg már nem is sörözök, nem kell apu test meg a pia sem már) anélkül is hülye vagyok ( :

szerk:
    carl18
    Jól láttad, kellett neki a biztonság egy balek személyében. Szerencsédre nem te lettél az)

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
    Nem "az úr" akar lenni?)

"Nem "az úr" akar lenni?)"

Nem, azt informatikusan kell érteni. Mint "a user". júzer, júr

• Chaser
    legenda

Lehet az a baj, hogy már most "Majd amikor pontlesz@rod az eredméy nélküli keresgélést akkor jönni fog" a helyzet. Van annyi tennivalóm, vannak haverok is, kb (nagyon kb) kiegyensúlyozott az életem, ezért nem is töröm magam, hogy majd most összeszedem a tökéletes 10/10-t. Nem utasítok el egyből senkit, de inkább kivárásra játszok, majd úgy is jön, ha itt az ideje, mert ebből a felhozatalból nincsen nagyon kedvem válogatni. Nem is igazán azért született az írás, mert olyan hatalmas lenne a bánatom, hogy épp nincs csajom, csak így néha különböző dolgokról eszembe jut a helyzet. Aztán lehet, hogy egyszer csak találkozok valakivel és egyből megváltozik a véleményem, de ki tudja...

Ennyike. Vágysz a nagy szerelem után, majd amikor rád talál tudni fogod mért akkor jött az a leányzó. És nem függvénye, hogy rendezett az életed vagy sem.
    Svárcinak' van egy filmje, Az utolsó emberig, a rossz fiú magyarázza a kiccsajnak' miközben olyan 300-zal tépnek, nyugika, a halál nem akkor várod vagy számítasz rá. A szerelem is ilyen.

looser
    Én például már hamarább alszok be a sörözéstől, mintsem berúgjak :-))
    :C
    Én meg már nem is sörözök, nem kell apu test meg a pia sem már) anélkül is hülye vagyok ( :

szerk:
    carl18
    Jól láttad, kellett neki a biztonság egy balek személyében. Szerencsédre nem te lettél az)

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
    Nem "az úr" akar lenni?)

• carl18
    addikt

Én 30 éves már elmúltam, idővel még találkozni fog még újabb nőkkel.
    Én azt láttom volt tegyük fel volt egy nő akivel ismerkedtem, aztán összejött egy alkoholistával (2014 időszak). Akkor volt talán 24.... Végtére is a régi ember nem bánik jól vele és született is egy gyerekük.
    2024 körül vajon ki akart hozzám közelebb kerülni ? (Pont ő) :C
    Így 34 évesen benne van egy se veled se nélküled kapcsolatba, egyszer újra össze jönnek aztán újra össze-vesznek ilyen 3-3 hónap ciklusonként változik.

Mondjuk én ősszinte voltam és megmondtam (Hogy én nem leszek tartalék se pótlék).
    Aztán próbált lelki szemetesládának is egyszer használni, én mondta jó pszihologus vagyok de kérem az óra bérem. :DDD

Egy másik példa van egy szőke csaj aki szintén összejött egy férfivel (Kapcsolat nem volt túl komoly) és mikor 20 évesen ott volt a hasába a 8 hónapos gyerek, úgy hogy össze-veszett az exével hirtelen elég komoly jeleket dobált rám, de valahogy éreztem itt most kell egy stabil ember az életébe, és itt nem én vagyok a lényeg hanem a biztonság.

Ő Tetszett csak hát így mikor így ez elég nagy felelősség lett volna bevállalni. :(

Utolag kiderült hogy ez a csaj összejött egy másik emberrel, aztán a csaj exe baltával ment a új férfi házára..... Ez alapján látjuk ez nem egy hosszú távú megbízhatóság.
    Alapjáraton sokszor sok nő idővel változni fog, még lehet a mostani közösségi média által kinevelt generációk felszínesek. De 25-30 éves kor után ők is látják a elképzelt világ és a valóság egészen más. :R

Szerintem még van bőven időd, az emberek csalodnak és semmi se tart örökké.
    Ha úgy nézzük melyik a jobb ha valakit sose kapsz meg, vagy szerelmes vagy de 3 évre.

• Tetszik a hozzáállásod, csak így tovább! Én mondjuk őrlődöm időnként régi, rossz döntéseken, gyűlölöm a "felejtsd el" meg "lépj tovább" dumákat, semmit sem segítenek. Persze ez már nem ide tartozik, csak ventilálok :-))

Oh hidd el én is érzek így, sokat szoktam gondolkodni, hogy mit csinálhattam volna másképp, de ez úgysem segít. Nem látom problémásnak vakon belerohanni az ilyesmibe, mert néha még a kicsit rossz döntés is jobb a meg nem hozottnál. Nem félhetek attól, hogy majd egyszer rosszul fogom érezni magam a dolgok miatt, mert annak nincs semmi értelme. (bár így, hogy felhozod, most beugrott ez-az a múltamból, amire nem vagyok büszke :D, de hát aki nem mer az nem nyer :DDD )

• looser
    addikt

"Annyit bizton állíthatok, hogy ha 5, 10 év múlva visszanézel erre az írásra, már megmosolyogtatónak fogod találni"
    Ez bizonyára valamennyi írásomra igaz :DDD

Dehát már tegnap sem az voltam, aki ma vagyok, felesleges szégyenlősködni, hogy a jövőben vajon ki mit fog gondolni, hisz a jövőben is pont fogom tudni (meg más is), hogy 20 év az nem olyan sok, 4-5 éve még jóformán általános iskolában ültem.

Tetszik a hozzáállásod, csak így tovább! Én mondjuk őrlődöm időnként régi, rossz döntéseken, gyűlölöm a "felejtsd el" meg "lépj tovább" dumákat, semmit sem segítenek. Persze ez már nem ide tartozik, csak ventilálok :-))

• 50 vagyok, 26 éve itt a péhán. Annyit bizton állíthatok, hogy ha 5, 10 év múlva visszanézel erre az írásra, már megmosolyogtatónak fogod találni. Nem tudok neked linkelni, de találkoztam már néhány hasonló tartalommal itt a fórumon, amikor a fiatal (férfi) nem érti, miért nem úgy működnek mások, ahogy "normális" lenne, miközben még bőven alakulnak a dolgai. Csak annyit mondok, egy tinédzserről idejekorán véleményt alkotni, azt gondolom, nem vezet sehova. Kíváncsi lennék, ha majd találkoztok sok-sok év múlva, kiderül, kit merre vitt az élet, akkor összeveted-e majd fejben, talán el is mondod neki, hogy "hát én azt gondoltam rólad, hogy...". Az is lehet, hogy igazad lesz, az is, hogy nem, de mindannyian változunk. Én például már hamarább alszok be a sörözéstől, mintsem berúgjak :-))
    Az írásod mindenesetre érdekes, te is az vagy, ne hagyd abba az írást.

"Annyit bizton állíthatok, hogy ha 5, 10 év múlva visszanézel erre az írásra, már megmosolyogtatónak fogod találni"
    Ez bizonyára valamennyi írásomra igaz :DDD

Dehát már tegnap sem az voltam, aki ma vagyok, felesleges szégyenlősködni, hogy a jövőben vajon ki mit fog gondolni, hisz a jövőben is pont fogom tudni (meg más is), hogy 20 év az nem olyan sok, 4-5 éve még jóformán általános iskolában ültem.

• looser
    addikt

50 vagyok, 26 éve itt a péhán. Annyit bizton állíthatok, hogy ha 5, 10 év múlva visszanézel erre az írásra, már megmosolyogtatónak fogod találni. Nem tudok neked linkelni, de találkoztam már néhány hasonló tartalommal itt a fórumon, amikor a fiatal (férfi) nem érti, miért nem úgy működnek mások, ahogy "normális" lenne, miközben még bőven alakulnak a dolgai. Csak annyit mondok, egy tinédzserről idejekorán véleményt alkotni, azt gondolom, nem vezet sehova. Kíváncsi lennék, ha majd találkoztok sok-sok év múlva, kiderül, kit merre vitt az élet, akkor összeveted-e majd fejben, talán el is mondod neki, hogy "hát én azt gondoltam rólad, hogy...". Az is lehet, hogy igazad lesz, az is, hogy nem, de mindannyian változunk. Én például már hamarább alszok be a sörözéstől, mintsem berúgjak :-))
    Az írásod mindenesetre érdekes, te is az vagy, ne hagyd abba az írást.

• lugosi
    MODERÁTOR

Én tanítom ezt a korosztályt (info szak), nagy részük borzalmas. Te vagy a kevés kivétel egyike.A fiúk is ugyanolyan elveszettek, mint a lányok, akiket írtál.

Ugyanezt a korosztályt tanítom csak humán vonalon. 70-80%-ban azonosak a tapasztalataim. Viszont az elmúlt években nagyon szépen elindult a hallgatók hozzáállása felfelé, és egyre javulnak.

Az eredeti posztolónak: én azt gondolom, hogy a korosztályodnál komolyabb és érettebb vagy, ennyi az egész.

• Nem mindegy az, ha jól sz@p?.d
    Amúgy nem, de amelyiknek csak annyi a spéci skillje lepattintod oszt' keresel tovább. Ne vedd sértésnek, de úgy picsosz, mint akikről beszélsz ( :hidd el, a lassan 9 mrd ember közt akad egy - sokkkkk - nő akivel megfeleltek egymásnak, lehet még nincs itt az ideje a találkozásotoknak. Majd amikor pontlesz@rod az eredméy nélküli keresgélést akkor jönni fog. Lehet nem lesz mindenben tökéletes amit elvárnál, te sem neki. Akkor kell elgondolkoznotok, hogy ezt el tudjátok-e fogadni, és megpróbáltok boldogok lenni, vagy x idő után már nem olyan lesz és keresgélhetsz tovább. Ennyi idősen meg ne is akarj ilyet) kiccsikó' vagy még, ráérsz meghülyülni)

Lehet az a baj, hogy már most "Majd amikor pontlesz@rod az eredméy nélküli keresgélést akkor jönni fog" a helyzet. Van annyi tennivalóm, vannak haverok is, kb (nagyon kb) kiegyensúlyozott az életem, ezért nem is töröm magam, hogy majd most összeszedem a tökéletes 10/10-t. Nem utasítok el egyből senkit, de inkább kivárásra játszok, majd úgy is jön, ha itt az ideje, mert ebből a felhozatalból nincsen nagyon kedvem válogatni. Nem is igazán azért született az írás, mert olyan hatalmas lenne a bánatom, hogy épp nincs csajom, csak így néha különböző dolgokról eszembe jut a helyzet. Aztán lehet, hogy egyszer csak találkozok valakivel és egyből megváltozik a véleményem, de ki tudja...

• Chaser
    legenda

Ez #5-nek is válasz.

Lehet, hogy kicsit félreérthetően fogalmaztam. Az értékrend és elvek alapvető elveket takarnak. Úgy értettem, hogy közös legyen a cél. Nem olyan embert keresek, aki olyan mint én, mert az biztos, hogy nem bírnék ki magamból még egyet :DDD. Azt szeretném (mert ez sajnos ma már nem alapvetés), hogy van valami nyilvánvaló baromság, erkölcstelenség, stb; és azt ő is ugyanúgy megérti, hogy nem oké. (gondolok itt most a fiatalok körében nagyon elterjedt nácizmus, zsidó és cigánygyűlölés, nihilizmus, más emberek tiszteletének teljes hiánya, meg úgy az emberség hiánya, stb. Egyáltalán nem nyilvánvaló, hogy nem lesznek ilyen elvi, értékrendi ellentétek és nekem nincs kedvem pszichológust játszani.)

Nem mindegy az, ha jól sz@p?.d
    Amúgy nem, de amelyiknek csak annyi a spéci skillje lepattintod oszt' keresel tovább. Ne vedd sértésnek, de úgy picsosz, mint akikről beszélsz ( :hidd el, a lassan 9 mrd ember közt akad egy - sokkkkk - nő akivel megfeleltek egymásnak, lehet még nincs itt az ideje a találkozásotoknak. Majd amikor pontlesz@rod az eredméy nélküli keresgélést akkor jönni fog. Lehet nem lesz mindenben tökéletes amit elvárnál, te sem neki. Akkor kell elgondolkoznotok, hogy ezt el tudjátok-e fogadni, és megpróbáltok boldogok lenni, vagy x idő után már nem olyan lesz és keresgélhetsz tovább. Ennyi idősen meg ne is akarj ilyet) kiccsikó' vagy még, ráérsz meghülyülni)

• totron
    addikt

"Igen, ez az, amit Milán még nem teljesen ért, hogy egy kapcsolat mindig kompromisszum. Arról szól, hogy el tudjátok-e viselni egy más hülyeségeit! :DDD"

Azért ez nem teljesen igaz. Baráti körben sokan vannak, akik hatalmas hülyeségeket művelnek. Van, hogy próbálok meggyőzni valakit, de el kell tudni menni ezek mellett, hiszen mind emberek vagyunk. Sok haverom sok tulajdonságával nem értek egyet, de mégsem küldök el senkit amíg nem érzem, hogy így nem tudnám folytatni (és a baráti kapcsolatok jellegükből adódóan nem ilyenek). Mint írtam #7-ben, nem önmagamat keresem, mert abban semmi izgalmas nincs. De ennek ellenére engedtessék meg nekem, hogy legyenek fenntartásaim a korosztályom csajai morális tartásával. Először mind a legfényesebb almát keressük, aztán az évek során megy egyre lejjebb a mérce.

mert abban semmi izgalmas nincs
    Ez egy selling point akar lenni? :) 20 évesen kicsit koravének az elképzeléseid, de ezt értsd jól. A kortársaidnál érettebb gondolkodással bírsz. Így kell még néhány év, amíg melléd sodorja az élet a megfelelőt. Akivel már megy a közös tervezhetőség is. Ahhoz sem árt két ember.

• "Nem vagyok benne biztos, hogy ma rosszabb a helyzet, mint akár 1 generációval ezelőtt."

Több középiskolai tanárommal is tartom a kapcsolatot és ők is azt mondják, hogy egyértelműen romlott a helyzet és nem is kicsit. Persze a mai fiatalokat már nem látják, mert mindegyikük nyugdíjas már, de azért volt rálátásuk.

"lehet azért saját értékrendet is hozni? Az egyensúlyt be kell lőni, nem is kérdés."

Igen, ez az, amit Milán még nem teljesen ért, hogy egy kapcsolat mindig kompromisszum. Arról szól, hogy el tudjátok-e viselni egy más hülyeségeit! :DDD

"Igen, ez az, amit Milán még nem teljesen ért, hogy egy kapcsolat mindig kompromisszum. Arról szól, hogy el tudjátok-e viselni egy más hülyeségeit! :DDD"

Azért ez nem teljesen igaz. Baráti körben sokan vannak, akik hatalmas hülyeségeket művelnek. Van, hogy próbálok meggyőzni valakit, de el kell tudni menni ezek mellett, hiszen mind emberek vagyunk. Sok haverom sok tulajdonságával nem értek egyet, de mégsem küldök el senkit amíg nem érzem, hogy így nem tudnám folytatni (és a baráti kapcsolatok jellegükből adódóan nem ilyenek). Mint írtam #7-ben, nem önmagamat keresem, mert abban semmi izgalmas nincs. De ennek ellenére engedtessék meg nekem, hogy legyenek fenntartásaim a korosztályom csajai morális tartásával. Először mind a legfényesebb almát keressük, aztán az évek során megy egyre lejjebb a mérce.

• Tényleg semmit nem olvasnak, hiába kapnak tutorialt, példákat.
    1:. neked kell megtanítanod őket tanulni is, az nem jön az anyaméhből
    2:. egy jó tanár felkelti az érdeklődést az anyag iránt más kérdés, hogy ilyen érdektelenségi arányok mellett elég kemény a dió
    Nem vagyok benne biztos, hogy ma rosszabb a helyzet, mint akár 1 generációval ezelőtt. Megszépült-megszépített múltidők ideálisabbnak hathatnak, de hm. Te is UFO-nak nézed őket. A kockaság is lehet felvett személyiség, személyes dizájnelem. Az útkeresés fázisában vannak, de hát hol legyenek, hol lennének? Nem azért kapod a fizetésed, hogy eleve tessen a mibenlétük, hanem hogy formáld őket, hogy összerántsd őket. Szakmailag, valamilyen mértékben emberileg/lelkileg és az élethez szükséges alapképletek szintjén is. Te vagy a világítótorony. Nehéz? Az. Folyamatos hálátlanság és kilátástalanság itatja át a mindennapokat? Igen és igen. De tanárként ezt látnod, megugranod kellene, különösebb szájhúzás nélkül. Ez egy ilyen szakma.

#5, lehet azért saját értékrendet is hozni? Az egyensúlyt be kell lőni, nem is kérdés.

"Nem vagyok benne biztos, hogy ma rosszabb a helyzet, mint akár 1 generációval ezelőtt."

Több középiskolai tanárommal is tartom a kapcsolatot és ők is azt mondják, hogy egyértelműen romlott a helyzet és nem is kicsit. Persze a mai fiatalokat már nem látják, mert mindegyikük nyugdíjas már, de azért volt rálátásuk.

"lehet azért saját értékrendet is hozni? Az egyensúlyt be kell lőni, nem is kérdés."

Igen, ez az, amit Milán még nem teljesen ért, hogy egy kapcsolat mindig kompromisszum. Arról szól, hogy el tudjátok-e viselni egy más hülyeségeit! :DDD

• totron
    addikt

Ezek szerint te nem vagy tanár :D

Ahány tanárt valaha hallottam beszélni (általános iskola, gimnázium, technikum, stb.) ezt nagyon nem ilyen szent feladatként élték meg. Igen, sokat kell szenvedni a gyerekkel, de azért ez mégis csak két (vagy szülővel inkább három) emberen áll. Szerintem valami vidéki SZC-ben nézzél végig egy pár hetet és megváltozik a véleményed arról, hogy mi az, amit egy tanár átél és mi az, amit te fentebb elvársz, hogy átéljen. Aminek ezek a szerencsétlen emberek ki vannak téve, bőven túlmegy a munkakörükön és a fizetésükön is. Nem is csoda, hogy vannak, akik ki is mondják a kínt.

Épp azért írom, mert van rá- és belelátásom. Nem is török senki felett pálcát, ha túl nehéznek vagy épp értelmetlennek ítéli. Nem az persze, nem értelmetlen, sőt, soha nem volt még ekkora szükség a jelenlétre tanárhiány. A szülőkkel való szinkronizálás is része, vitán felül áll. Ha volt is a pályakezdőben naivitás küldetéstudat, szentség az elején, később az az elképzelés megkérgesedve megy tovább, aminek van is funkciója. Meg kell viszont maradnia, mert a megkeseredett, megélhetési pedagógus plusz mérgező elemként hat a fiatalra. A színpadot sem szabad tovább erőltetni, ha nincs lámpaláz - mondják.

Nincs elvárás, a valóság feldolgozása a fontos. Legyen egy jellemzés, jellem- és helyzetrajz, a kiventillálásnak is van helye, de tudjuk is beismerni, ha nem nekünk való terület. A másik korlátlan ócsárlása nem ebbe a szakmába való ahogy sehova máshova sem. Világos az is, hogy a gyakorlatban nem laborkörülmény és szentmenet van és hogy beáll egybizonyos savanyodottsági, keserűségi szintre mindkét oldal. Mégis, ideálisabb lenne ha nem térfelek munkálkodnának egymással kötelezően szemben. Ha a megoldást keresné valaki a soraim között, azt nem tudom!

• Mit értesz szenvedés alatt? Illetve mikor és mennyi az, ami miatt már azt mondhatod valamire, hogy rossz? Mert senki ne mondja nekem, hogy azok a diákok, akiket a fórumtárs emleget olyan szenvedésmentes és jó életet fognak élni azért mert nem sz@rnak a helyzetbe odafönt.

Végeztem technikumot is; valamennyi tanár ugyanezt mondja, mint a fórumtárs, akire írtad, hogy "Remelem ilyen gondolat menettel csak viccelsz, hogy tamar vagy, nagyon szanalmas."
    1:1 ráismertem arra, amit ő írt a szakképzésről, mert ott is pont ugyanez ment/megy. 20 fős osztályból volt 3, akit érdekelt, a többiek valahogy bukdácsoltak. Ugyanúgy mindenkinek minden baja volt; csak a végét várták, kegyetlenek voltak a tanárokkal és nyilván ezerrel ment minden, ami illegális.

Nekem senki ne mondja, hogy ezeken az embereken nem bosszulja meg magát az élet. És lehet három betűs rövidítések mögé bújni, sajnos nem fog segíteni, ha elhagyod az iskolát.

Teljesen személyes vélemény, de a probléma az, hogy jó ideje a szülők nem nevelik a gyereket, hanem mindent ráhagynak. Amikor meg a tanár próbálja nevelni, akkor beperelik a tanárt. Egy ilyen gyerek sosem fogja megtanulni az alapvető viselkedési normákat sem és azt kapjuk, amit ma látunk.
    Nem azt mondom, hogy régen minden jobb volt, mert engem például "túlneveltek". Anyai ágon egy nagyon vallásos családból származom és bár tudom, hogy jót akartak azzal, hogy már 3 évesen hittanra járattak, de nem gondolom, hogy egy 3 éves gyereknek jót tesz az, hogy elmagyarázzák, hogy bűnösnek születsz és bármit csinálsz, vagy nem csinálsz, mindenképpen bűnös vagy. Azért az ilyesmi tud életre szóló frusztrációkat okozni! :DDD
    Az én korosztályom ('76-os vagyok) sok szempontból felemás volt, de valamiféle nevelést kaptunk és tudtuk, hogy hol a határ, még akkor is, ha azt gyakran átléptük. Viszont bevállaltuk, nem sumákoltunk és elfogadtuk a büntetést. Ez ma már elképzelhetetlen, mert nincsenek kijelölve határok.
    Persze most a környezetemben is látok pozitív ellenpéldát és az én korosztályomban is van negatív ellenpélda, de a tendenciák sajnos eléggé egyértelműek.

• Tényleg semmit nem olvasnak, hiába kapnak tutorialt, példákat.
    2:. egy jó tanár felkelti az érdeklődést az anyag iránt más kérdés, hogy ilyen érdektelenségi arányok mellett elég kemény a dió
    Nem vagyok benne biztos, hogy ma rosszabb a helyzet, mint akár 1 generációval ezelőtt. Megszépült-megszépített múltidők ideálisabbnak hathatnak, de hm. Te is UFO-nak nézed őket. A kockaság is lehet felvett személyiség, személyes dizájnelem. Az útkeresés fázisában vannak, de hát hol legyenek, hol lennének? Nem azért kapod a fizetésed, hogy eleve tessen a mibenlétük, hanem hogy formáld őket, hogy összerántsd őket. Szakmailag, valamilyen mértékben emberileg/lelkileg és az élethez szükséges alapképletek szintjén is. Te vagy a világítótorony. Nehéz? Az. Folyamatos hálátlanság és kilátástalanság itatja át a mindennapokat? Igen és igen. De tanárként ezt látnod, megugranod kellene, különösebb szájhúzás nélkül. Ez egy ilyen szakma.

#5, lehet azért saját értékrendet is hozni? Az egyensúlyt be kell lőni, nem is kérdés.

Ezek szerint te nem vagy tanár :D

Ahány tanárt valaha hallottam beszélni (általános iskola, gimnázium, technikum, stb.) ezt nagyon nem ilyen szent feladatként élték meg. Igen, sokat kell szenvedni a gyerekkel, de azért ez mégis csak két (vagy szülővel inkább három) emberen áll. Szerintem valami vidéki SZC-ben nézzél végig egy pár hetet és megváltozik a véleményed arról, hogy mi az, amit egy tanár átél és mi az, amit te fentebb elvársz, hogy átéljen. Aminek ezek a szerencsétlen emberek ki vannak téve, bőven túlmegy a munkakörükön és a fizetésükön is. Nem is csoda, hogy vannak, akik ki is mondják a kínt.

• ljs
    tag

Van egy elkepzelesed neked is arrol, hogy ki az aki okes, meg ki az aki nem.

Remelem ilyen gondolat menettel csak viccelsz, hogy tamar vagy, nagyon szanalmas.
    Le sem reagalom amit kiemeltem, mert orok eletre kitiltanak innen.

Nyilván ez egy mellékszál, de azért ez is érdekes.
    És én le merem reagálni, mert tudom, hogy
    - a világ sokszínű és ezért (is) szép;
    - mindenkinek lehet véleménye és reakciója is;
    - indokolni nehezebb, ítélkezni könnyebb;
    - lesz, aki elolvassa.

"Technikumi oktatóként 15+ év tanítással" írta tavaly.
    Tehát idén 16+.
    Ennyi idő alatt lett rálátása a saját szakmájára.
    Nem hagyta ott, tehát ezt akarja-tudja-szeretné csinálni továbbra is.

"Remelem ilyen gondolat menettel csak viccelsz, hogy tamar vagy, nagyon szanalmas." - írta szabonagyur.
    Nem értem ezt a "megmondóembert" és leírom miért.

1. verzió:
    szabonagyur tanár már régóta, de Neki más tapasztalatai vannak.
    Ő tudja, hogy
    - sokféle iskola/élethelyzet/motiváció/tanári személyiség van;
    - két egyforma tanítvány sincs és két egyforma tanár sem;
    - Ő nem olyan, mint a fenti kolléga, de -a sok év tanítási gyakorlat miatt- már sokféle dolgot látott
    ÉS tudja, hogy neki jó/szerencsés/kivételes/nem általános helyzete és válogatott gyerekei vannak.
    Ezért nem ítéli el a kollégát, aki nincs olyan helyzetben, mint Ő.
    (Olvastam szabonagyur hozzászólását,
    ezért azt gondoolom, hogy Ő nem ebbe a kategóriába tartozik.)

2. verzió:
    szabonagyur tanár, de nem régóta.
    Teli van optimizmussal, jobbító szándékkal, lelkesedéssel, friss lendülettel,
    megismertették Vele a külföldi oktatási példákat
    (és "természetesen" csak a jó példák jó oldaláról beszéltek)
    és úgy gondolja, hogy mindenhol rendben van az oktatás, csak Mo-n nem.
    Olvassa a kolléga hozzászólását, aki -szerinte- a kiégés jeleit mutatja
    és fél, hogy 16+ év tanítás után Ő is ilyen lesz.
    Ezért leszólja/elítéli/utal a saját erkölcsi felsőbbrendűségére.
    Pedig csak bele kellene gondolni abba,
    hogy milyen tapasztalatok alapján írta ezt az oktató
    és szabonagyur Tanár Úr hogyan reagálnál, ha ezekkel rendelkezne Ő is.
    (Szerintem ez sem szabonagyur kategóriája,
    mert akkor le merné írni a véleményét
    a fiatalok minden naívságával és "én-tudom-a-tutit"-magabiztosságával.)

3. verzió:
    szabonagyur nem pedagógus/oktató, de volt egy jó tanára (és elvárja, hogy minden tanár ilyen legyen).
    Gratulálok!
    Abba viszont gondoljon bele, hogy az a jó tanár, akit Ő etalonnak tekint
    - mikor és milyen tanítványokat tanított;
    - hogyan viselkedtek vele tanítványai;
    - mennyire támogatták munkáját a tanítványok szülei.
    Abba is gondoljon bele, hogy minden tanár,
    aki Őt tanította, olyan pedagógus volt, akiről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni?
    Az évek során sok minden megváltozott: a diákok, a társadalom és az oktatási környezet egyéb eleme is.
    És nem az ideális világ felé tartunk.
    (De ha tévedek, akkor cáfoljon meg kérem.)
    Nem korrekt egy idealizált tanárképet ráhúzni minden oktatóra és leszólni, ha nem olyan.

4. verzió:
    szabonagyur nem pedagógus/oktató, de Ő TUDJA.
    Mindent is.
    Azt is, hogy milyen A TANÁR.
    Így, csupa nagy betűvel.
    Aki meg nem ilyen, az
    "nagyon szanalmas" - ahogy le is írta.
    Azért tudja, mert olvasta/látta/hallotta/megmondták Neki (meg különben is: Ő TUDJA).
    A világ pedig ideális és minden a legnagyobb rendben van.
    Ha esetleg mégsem, akkor legalább
    Ő szupertökéletes, aki élete mindegyik szituációjában szupertökéletes.
    Aki nem szupertökéletes (olyan, mint Ő) az "nagyon szanalmas".

Kérem Ő-szupertökéletesség-felségességét, legyen elnéző azokkal,
    akik még nem állnak a tökéletességnek azon a fokán, ahol Ő van.
    (Arra a szintre -RAJTA kívül- eljuthat egyáltalán bárki is?)
    Tudom, ez nagy kérés, de Ön szupertökéletes,
    így az elnézés/megbocsátás/türelem terén is szupertökéletes!

Az Olümposz magasságából ÉS KÍVÜLRŐL minden jobban látható,
    mint a napi gyakorlat során belülről.

Az oktató úr mentségére csak egy dolog szolgálhat:
    16+ éve kitart és igyekszik tudást átadni
    ÉS teszi ezt nap mint nap, az általa megtapasztalt és leírt dolgok ellenére is.

szabonagyur: köszönöm kinyilatkoztatásait, sokat tudtam tanulni belőlük!

kilepoblog: kitartást kolléga!

• totron
    addikt

Tényleg semmit nem olvasnak, hiába kapnak tutorialt, példákat.

• Kérdem én, 60-80 évvel ezelőtt, mikor itthon pont nem érdekeltek senkit ezek a betegségek és kezelésük, hogyan tudták diákok mégis teljesíteni a képzéseket.

Teljesen mas volt a kepzes, a kovetelmeny, meg mindenki sz@rt bele, szenvedett max a gyerek.

Mit értesz szenvedés alatt? Illetve mikor és mennyi az, ami miatt már azt mondhatod valamire, hogy rossz? Mert senki ne mondja nekem, hogy azok a diákok, akiket a fórumtárs emleget olyan szenvedésmentes és jó életet fognak élni azért mert nem sz@rnak a helyzetbe odafönt.

Végeztem technikumot is; valamennyi tanár ugyanezt mondja, mint a fórumtárs, akire írtad, hogy "Remelem ilyen gondolat menettel csak viccelsz, hogy tamar vagy, nagyon szanalmas."
    1:1 ráismertem arra, amit ő írt a szakképzésről, mert ott is pont ugyanez ment/megy. 20 fős osztályból volt 3, akit érdekelt, a többiek valahogy bukdácsoltak. Ugyanúgy mindenkinek minden baja volt; csak a végét várták, kegyetlenek voltak a tanárokkal és nyilván ezerrel ment minden, ami illegális.

Nekem senki ne mondja, hogy ezeken az embereken nem bosszulja meg magát az élet. És lehet három betűs rövidítések mögé bújni, sajnos nem fog segíteni, ha elhagyod az iskolát.

• szabonagyur
    félisten

Ehhez igazán csak annyi meglátásom volna, hogy az édesanyám tanár; szociális munkák során én is találkozok kisebb gyerekekkel és szüleikkel is. Ez a sok betegség és a gyógyszereztés minden korosztályban jellemző. Kérdem én, 60-80 évvel ezelőtt, mikor itthon pont nem érdekeltek senkit ezek a betegségek és kezelésük, hogyan tudták diákok mégis teljesíteni a képzéseket?

A szülőknek a saját gyerekük az egyetlen. Nyilván mindent megtesz érte, de szerintem ebben a torzuló világban a minden kezd túl sok lenni. Kapjon a gyerek mobilt asap. Ha nem megy valami a suliban, a tanárral van a baj. A gyerek nem lett központi személy és nem lett szín ötös fél év után? Btm, sni, kezelés. Még sorolhatnám. És lehet onnan nekem ez a negatív hozzáállás, hogy ezt élőben belülről a saját diáktársaimon látom/láttam, de nem jó irány ez úgy vélem.

Kérdem én, 60-80 évvel ezelőtt, mikor itthon pont nem érdekeltek senkit ezek a betegségek és kezelésük, hogyan tudták diákok mégis teljesíteni a képzéseket.

Teljesen mas volt a kepzes, a kovetelmeny, meg mindenki sz@rt bele, szenvedett max a gyerek.

• Igen, így azért kissé másképpen hangzik, de valóban nagyon faksznis vagy.
    Mondjuk még fiatal vagy, de én, ha visszagondolok az életemre, lehet, hogy pont ebben a korban kellett volna eldöntenem, hogy agglegény leszek. :DDD

:DDD :DDD

Köszi a biztató szavakat

• Ez #5-nek is válasz.

Lehet, hogy kicsit félreérthetően fogalmaztam. Az értékrend és elvek alapvető elveket takarnak. Úgy értettem, hogy közös legyen a cél. Nem olyan embert keresek, aki olyan mint én, mert az biztos, hogy nem bírnék ki magamból még egyet :DDD. Azt szeretném (mert ez sajnos ma már nem alapvetés), hogy van valami nyilvánvaló baromság, erkölcstelenség, stb; és azt ő is ugyanúgy megérti, hogy nem oké. (gondolok itt most a fiatalok körében nagyon elterjedt nácizmus, zsidó és cigánygyűlölés, nihilizmus, más emberek tiszteletének teljes hiánya, meg úgy az emberség hiánya, stb. Egyáltalán nem nyilvánvaló, hogy nem lesznek ilyen elvi, értékrendi ellentétek és nekem nincs kedvem pszichológust játszani.)

Igen, így azért kissé másképpen hangzik, de valóban nagyon faksznis vagy.
    Mondjuk még fiatal vagy, de én, ha visszagondolok az életemre, lehet, hogy pont ebben a korban kellett volna eldöntenem, hogy agglegény leszek. :DDD

• Én tanítom ezt a korosztályt (info szak), nagy részük borzalmas. Te vagy a kevés kivétel egyike.A fiúk is ugyanolyan elveszettek, mint a lányok, akiket írtál.

Ehhez igazán csak annyi meglátásom volna, hogy az édesanyám tanár; szociális munkák során én is találkozok kisebb gyerekekkel és szüleikkel is. Ez a sok betegség és a gyógyszereztés minden korosztályban jellemző. Kérdem én, 60-80 évvel ezelőtt, mikor itthon pont nem érdekeltek senkit ezek a betegségek és kezelésük, hogyan tudták diákok mégis teljesíteni a képzéseket?

A szülőknek a saját gyerekük az egyetlen. Nyilván mindent megtesz érte, de szerintem ebben a torzuló világban a minden kezd túl sok lenni. Kapjon a gyerek mobilt asap. Ha nem megy valami a suliban, a tanárral van a baj. A gyerek nem lett központi személy és nem lett szín ötös fél év után? Btm, sni, kezelés. Még sorolhatnám. És lehet onnan nekem ez a negatív hozzáállás, hogy ezt élőben belülről a saját diáktársaimon látom/láttam, de nem jó irány ez úgy vélem.

• szabonagyur
    félisten

Ismerősi körben túl sok nem működő, mindkét fél számára káros kapcsolat van; ez sajnos mindig ott lebeg a szemem előtt.

Ez mindenhol benne van, es ami nem megy nem kell eroltetni, es ha vala a vege akkor valas.

• Azt szeretném (mert ez sajnos ma már nem alapvetés), hogy van valami nyilvánvaló baromság, erkölcstelenség, stb; és azt ő is ugyanúgy megérti, hogy nem oké. (gondolok itt most a fiatalok körében nagyon elterjedt nácizmus, zsidó és cigánygyűlölés, nihilizmus, más emberek tiszteletének teljes hiánya, meg úgy az emberség hiánya, stb.

Ilyet eselyesen talalnal most is, de ott van a tobbi kifogasod.

• szabonagyur
    félisten

Ez #5-nek is válasz.

Azt szeretném (mert ez sajnos ma már nem alapvetés), hogy van valami nyilvánvaló baromság, erkölcstelenség, stb; és azt ő is ugyanúgy megérti, hogy nem oké. (gondolok itt most a fiatalok körében nagyon elterjedt nácizmus, zsidó és cigánygyűlölés, nihilizmus, más emberek tiszteletének teljes hiánya, meg úgy az emberség hiánya, stb.

Ilyet eselyesen talalnal most is, de ott van a tobbi kifogasod.

• Szia

A be kategorizalasod megertem, egyetertek, hogy vannak ilyenek, de szerintem itt ezen tovabb is lehet lepni.

Nem kell, hogy mindenkinek mindenki bejojjon, ahogy Te is vagy egy szemelyiseg, ok is es eselyesen os is csodabogarnak tartanak Teged ahogy Te sem szimpatizalsz veluk :)

Eselyesen meg talalod Te is akit keresel, max rossz helyen nezelodsz.

ui. Attol, hogy van elkepzelesed/elvarasod ne feledd, hogy az sem jo ha valaki 100%ban olyan, mint Te, hamar megunnad az illetot ha pont ugyanugy allna mindenhez mint Te.

Ez #5-nek is válasz.

• Nyilván nem ismerlek, csak az írásaidat látom. A mostaniból is az jön le, hogy valójában te vagy a helikopter, mindenki más nagyon kevés. A lány is csak akkor lesz jó, ha a te értékrendedet követi.
    Az ilyen emberre mondják, hogy nárcisztikus személyiség, ami eléggé gáz mindenki másra nézve, aki nem te vagy.
    Innentől fogva az, hogy sok szempontból igazad van a lányokkal kapcsolatban, kissé súlytalanná válik.

• Van egy elkepzelesed neked is arrol, hogy ki az aki okes, meg ki az aki nem.

Remelem ilyen gondolat menettel csak viccelsz, hogy tamar vagy, nagyon szanalmas.

Azért csak nyugodtan írd le, miben téved.

• szabonagyur
    félisten

Van egy elkepzelesed neked is arrol, hogy ki az aki okes, meg ki az aki nem.

• kilepoblog
    újonc

• szabonagyur
    félisten

Szia

A be kategorizalasod megertem, egyetertek, hogy vannak ilyenek, de szerintem itt ezen tovabb is lehet lepni.

Nem kell, hogy mindenkinek mindenki bejojjon, ahogy Te is vagy egy szemelyiseg, ok is es eselyesen os is csodabogarnak tartanak Teged ahogy Te sem szimpatizalsz veluk :)

Eselyesen meg talalod Te is akit keresel, max rossz helyen nezelodsz.

ui. Attol, hogy van elkepzelesed/elvarasod ne feledd, hogy az sem jo ha valaki 100%ban olyan, mint Te, hamar megunnad az illetot ha pont ugyanugy allna mindenhez mint Te.

Új hozzászólás Aktív témák