- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- sziku69: Szólánc.
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djbahool
senior tag
válasz
Winner_hun #99 üzenetére
Nincs ráírva, de most hogy mondod, a nitrohígító az sztem jó lesz. Köszi
-
djbahool
senior tag
válasz
Winner_hun #96 üzenetére
És mivel törüljem át hogy az RO55 eltűnjön róla?
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Festéshez kérnék egy kis segítséget:
Bicikli vázról a rozsdát lecsiszoltam, az egész felületet is kicsit átcsiszoltam, hogy jobban tapadjon rá majd a festék, aztán RO55 rozsdaátalakítóval az egészet átkentem.
A kérdésem, hogy mivel kell a felületről az RO55-öt eltávolítani, hogy az festhető legyen?
Gondolom a hígító és a lakkbenzin nem jó, mert attól csak zsíros lesz.
Továbbá azt is szeretném megtudni, hogy kell-e alapozni, vagy mehet rá egyből a színre fújás?Köszi
-
gabo9201
senior tag
Üdv! Tanácsot szeretnék kérni olyan embertől aki már használt ilyen vagy ehhez hasonló elektromos festékszórót.
A kérdésem az lenne, hogy megéri-e beruházni egy ilyenre? Én főképp zománcfesték felhordására használnám. Konkrétan most egy Simson festéséhez kellene. Normál fújós festékekkel már sokat festettem, de az a bajom velük, hogy nem túl kiadósak, drága a használatuk.
Ha már olyan minőségben lehet ezekkel a festékszórókkal festeni mint egy spray-el nekem már megfelelő lenne.Tehát ha valakinek van vagy volt már ilyennel tapasztalata kérem ossza meg velem.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
FuckeR19
senior tag
Sziasztok
Le szeretném festeni a házam de lenne 1-2 kérdésem a szakikhozMár csináltam jópárszor de eddig csak 1 komponensű festékkel, sima mezei szórógitt + lakk. Most viszont igényesebben szeretném megcsinálni, normális festékekkel. Gondoltam h kevertetek ki valami szint és azzal festem majd le. A gond hogy oda már 2K-s szórógitt kéne + lakk is. Mire kell odafigyelni metál festék, 2Ks lakk fújásánál? Ugyan úgy a megfojásra + a precíz előkészítésre?
-
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
Winner_hun #91 üzenetére
A formának köszönhetően adottak a gömbölyű élek, de köszönöm!
Szép lett a Rex asztalod
-
Winner_hun
félisten
válasz
-=Lord Tom=- #90 üzenetére
A végeredményről majd számolj be
Még valami: Az éleket gömbölyítsd le felületkezelés előtt ha eddig nem tetted volna, különben ott nem lesz valami szép.
-
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
Winner_hun #89 üzenetére
Nincs mivel fújnom, a csiszoljam a rétegek között című részre gondoltam főként, hogy az nem változik.
-
Winner_hun
félisten
válasz
-=Lord Tom=- #88 üzenetére
A lazúr kocsonyás állagú, nem tudok róla, hogy azt szokták-e fújni.
-
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
Winner_hun #87 üzenetére
Hülyeséget írtam, nem lakkot, hanem lazúrt vettem, gondolom ettől nem sok minden változik a válaszodban.
És köszönöm szépen a hosszas kifejtést, megfogadom a tanácsokat
-
Winner_hun
félisten
válasz
-=Lord Tom=- #85 üzenetére
Az első réteg felhúzza a szálakat, ott mindig eléggé érdes lesz. Csiszold át a felületet, majd kend le újra. A rétegek között mindig kell csiszolni, egyre finomabb papírral. Ha valami rá száll a felületre, attól is érdes lehet. Minden esetre a második réteg felvitele után már szinte sima felületet kell, hogy kapj. A kiállítóteremben amúgy valószínűleg fújva volt a felület, kézi felvitellel olyan minőséget nem igazán fogsz elérni, valamennyire csíkos lesz (kézi kenésnél minél hígabb a lakk, annál jobban el fog terülni. Meg persze kell neki a megfelelő hőmérséklet is.)
Esetleg csináld azt, hogy az első réteg felvitele előtt nedves ronggyal áttörlöd a felületet, majd ha megszáradt akkor csiszold át, portalanítsd és úgy vidd fel az első réteget. Sokkal simább lesz, mint amilyen most lett. -
-=Lord Tom=-
senior tag
Kőris fát szeretnék lazúrozni. Vettem supralux lakkot, a boltban a bemutató fadarabkák nagyon szépek voltak, de nekem a próbafestés után kicsit olyan szemcsés. A tapintása sem túl kellemes. Alapozónak lenolajkencét használtam. Nagyon finom smirglivel dolgoztam le a gyalult feszületet mégis ilyen. ("Tüzifán" kísérletezek, hogy a munkadarab már szép legyen.) Bárki bármi ötlet, hogy miért nem olyan finom egyenletes a tapintása?
-
Pyromaster
újonc
Sziasztok.
műanyag lapra kéne festenem, és csak a festék pigmentem van meg.
azt olvastam külföldi forumon hogy akryl lakkba keverve tudnám használni.hol lahet olyat kapni és mennyiért?
köszi
-
Winner_hun
félisten
Vízüveget lehet lakkozni?
-
Blackhole13
senior tag
válasz
Blackhole13 #81 üzenetére
Fúúú de egy élénk totyik xD
-
Blackhole13
senior tag
Hello
Olyan lakk kéne nekem ami megvédi a festett fémet /az se baj ha még fényessé is teszi/
Estleg tudtok pontos márkát , fajtát írni?
V boltot ahol lehet kapni , lehetőleg 18.ker környékén? -
ttoth
tag
Sziasztok! Fa-impregnáló alapozót hányszor kell kenni, és egyébként is mit csinál ez pontosan? Lazúrozva lesz utána. Köszi
-
rii
nagyúr
ennek a háznak a festése hogy történhetett? Hogy lehet ilyet csinélni? [link]
-
K.Viktor16
tag
Hali!
Bringán egy-két dolgot, pl agyat és stucnit szeretnék lefujatni matt fehér színre. Ezeket otthon érdemes megcsinálni? Fater asztalos és bár kompresszorral de jo bár butort lepácolt/lakkozott elég szépen, szóval ő meg tudná talán csinálni. Viszont ha itthon csinálom, neolux festék jó lenne erre? Egyáltalán ezekből mattot lehet kapni?
Köszi -
(Bundás)
addikt
Például csíkozásnál, vagy ha újabb színréteget visznek fel és elválasztják a másiktól, mikor szedik le az elválasztó/takaró szalagokat? A záradás mely fázisában? Gondolom teljes száradás után lerepedhet, miegymás...
-
Pompi
nagyúr
Hopp, dejó, hogy feljött a topik.
Gyorsan berakom ezt a cikket, hogy meglegyen.
Bővebben: link
II-kobe kereste egy másik topikban pár napja én akkor láttam először, gondoltam itt jó helye lesz, hogy a későbbiekben megtaláljuk. -
Hequila
őstag
Milyen festék áll meg normálisan a műanyagon?
-
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #69 üzenetére
-
Winner_hun
félisten
nemtom ki írta át a topiccímet de thx
mert gondolkoztam rajta hogy át kéne neveztetni, csak nem jutottam el odáig
-
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #67 üzenetére
elöször én is mivel PH! ez a szokás dee nem.
-
Ja no
aktív tag
Mártás: sokat én sem tudok mert igyekeztem mindig messze elkerülni azt a helyet. Az egész egy igénytelen betonsilóban volt, olyan igazi szocreál, kis madmax-szel spékelve.
A lényeg: 1K-s lakkot használtak hogy ne kössön bele a vályuba később. Amit akartak azt szépen beleengedték láncon a trutymóba, aztán mikor úgy gondolták hogy már eléggé beitta a tekercselés a masszát, akkor kivették, lecsurgatták és ment az égetőbe. Aztán utána lehetett levakarni az érintkező síkfelületekről a kőkemény lakkot. (ezek robbanásbiztos motorok voltak meg trafók) Marha gazdaságos lehetett...
A közeljövőben fogok értekezni az asztalos cimborámmal és akkor tudok bővebb infóval szolgálni fa tekintetében is. Meg majd megkérdem az égethető lakkok felől is, mert nagyon érdekel a kopásálló lakkozása a használati tárgyaknak.
( egyébként állítólag léteznek 3K-s lakkok is amit tartályok belső falára hordanak fel és a flexen kívűl nincs ''oldószerük''. Bár ennek már sok évvel ezelőtt is 80kHUF volt literje)
[Szerkesztve] -
mdk01
addikt
Fedő lakkal nem hiszem hogy ugyanazt a hatást fogod elérni mint az alapozó lakk egyszeri fedésével. Ha mártod vastag lesz és megfolyik. Lehet azt csíkmentesen is csinálni pláne egy ilyen kis darabnál. Érezni kell az anyag vastagságát és hogy mennyire híg a lakk és semmi gond nem lesz.
Az ipari mártásról irhatnál egy kicsit mert nekem is csak elméletem van meg olvastam, képeket láttam de nem tudom pontosan hogy is müxik.
Égetőkemence szerintem párszáz fokos lehet de erről csak elméletem van.
ui.:most ugrott be hogy a hőlégfúvo 500-600 fokot tud fújni...na ezt kipróbálom egyszer.Persze ez is csak kis daraboknál megoldás, meg valószinüleg olyan spec. lakkot használnak amit lehet égetni. Nem tudom na, csak tippelek. -
Ja no
aktív tag
Amik most voltak gombok azt asztalos cimborám fújta le. De sokat kellett szöszölni a töltővel, mire eltömődtek a pórusok és végre nem szívta be a lakkot (mahagóni). Akkor mondta hogy jobban járnék a mártásossal. Ecsettel meg azért nem akarok molyolni, mert eddig bármihez nyúltam vele az csíkos lett. Erre nagyon háklis vagyok. Meg ehhez a mártogatósdihoz nem kell kompresszor!
Ipari mártás: azt sajna tudom milyen, még megboldogult tekercselőműhely-tanonc koromból. Brrrr.
Fa dolgoknál mit jelent az égetőkemence? Mekkora hőmérséklet, stb -
mdk01
addikt
Ja no:
Ezt a Köbert lehet ki is próbálom eccer. Szerinted a Milesi 2k-s cuccok milyenek összehasonlítva azokkal amiket eddig használtál. Nekem most azzal van lefújva egy két dolog, ami mozgatva is van, de még szinte be sem mattult. Inkább az asztallapon lévő (szintén 2K-s) lakkot ''karcolta magához''.
A mártás miért macera házilag? Talán a sok anyagveszteség miatt?
Ránézésre jónak néz ki a Milesi.
Épp azon gondolodtam hogy legközelebb olyat veszek kipróbálásra, mert az ára is kedvező.
Háta mártás alatt én az ipari mártásra gondoltam elsőre mert azt hívják mártásnak.
Ott több száz liter lakk vagy egyéb festék van egy kádba és abba mártják a cuccokat.
Neked ahogy olvastam nem egészen ilyen kell.
Én azokat a fagombokat lehet lekenném csak simán ecsettel mert úgy leeht vékonyan felhordani, és egyenletesen.
NEm tudom hogy csinálják gyárba a mártást de szerintem ahogy belemártották a kádba a cuccokat már megy is az égetőkemencébe ezért nincs ideje megfolyni,de ez csak tipp.
Esetleg mártsd belefélig a lakkba a gombokat és ami rajta maradt azt kennd el ecsettel egyenletesen. -
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #59 üzenetére
Gondolom lakkoztál más lakkokkal(jó ez a a szó
) is és semmi különbséget nem látsz a felületén ha beelnézel fénybe?
Amiről én beszélek azt még érezni is lehet ha végighúzod a kezed rajta.
Nem tök simára szárad meg hanem olyasmire mint pl. egy 80-as csiszpapír felülete.(persez nem olyan durva csak olyan rücskös)
Nem tom máshogy elmagyarázni.
Gondolom vizesbázisú, ha tudod pls fotózd le a dobozát. -
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #57 üzenetére
Azért lett volna oylan mert amit én használok bondex az olyan lesz..ami nem is baj mert pont az tetszik benne.
-
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #54 üzenetére
És jó lett?
Gondolom neked is kicsit rücskös lett a felülete ugye?
Kár azért a lakkért nekem még nem volt ilyen problémám, bár nem tudom milyen a 2,5l-es kiszerelés csomagolása. -
Winner_hun
félisten
válasz
#65675776 #53 üzenetére
Nah a lakkozás tegnap végbement Bondex lakkal. Vettönk 2*2.5 litert.
Hogy ez a szar hogy be van csomagolvaNem lehet kinyitni. Egyik úgy lett kinyitva, hogy fater vhogy felfeszítette de olyan nyomás volt benne hogy a 2 és fél liter lakka földön landolt szal kuka
Nemtom hgoy fordulhat elő
Egy kis higítást kapott szal kb lett 3 liter de elég lett 15 ajtóra emg 7 fiókelőizére 2* átfújással.
Amúgy semmi baj és thx, de úgyse lett volna jó, szal noproblem -
törölt tag
válasz
Winner_hun #51 üzenetére
Bocs a késlekedésért, de mostmár itt a válasz. Amit ő használt úgy hívják: Lazurán. Viszont nem ajánlja beltérre, főleg nem konyhába. Oda valamilyen PU alapú lakkot ajánl, az vízálló, a többit viszont még a házipálesz is kikezdi. Esetleg nitro, amit emlékezetem szerint kizártál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged