Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4703) attiati válasza _BM_ (#4692) üzenetére


attiati
veterán

Szerintem nincs összefüggés, hogy x év pangás után emelkedésnek kell következni és nincs is elég hosszú idősor a normális mintavételhez. (a tőzsdén sincs olyan, hogy ennél lejjebb, feljebb aztán tényleg nem mehetünk...)

A másik, hogy egy lufi durrant ki az ingatlanpiacon (az oka sokféle: Közép és Kelet-Európa konvergenciájából való hirtelen kiábrándulás, az ide kihelyezett beruházások és tőke hirtelen hazavitele, népességelvándorlás, stb... + globális ingatlanpiaci és jelzáloglufi)

Igazából ha a rendszerváltás óta eltelt 30 évet nézzük csak az alacsony bázishatás miatt volt pár jó éve az országnak. (szocializmusból hirtelen rászakadt az országra a kapitalizmus, de nem tudtunk mit kezdeni vele. És az eladósodás (karöltve a konvergencia mesével) adott egy hirtelen lökést.)

Japánnak se sikerült kijönni az ingatlanpiaci lufiból jó pár évtizede, bármeddig tarthat a stagnálás.
Csak arra akartam rámutatni, hogy nincs összefüggés az eltelt idő és az emelkedés beindulása között.
Ettől függetlenül jó ötlet lehet, egy 7-9% hozamú lakásvétel (infláció elleni védekezésként (ott is alacsony most a bázis, lesz hova elindulni. Ft gyengülés elleni védekezés. stb... de veszélyforrás mondjuk egy hirtelen emelkedő globál és itthoni hozamkörnyezet)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.