Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14245) Stanlee válasza Jojo5 (#14236) üzenetére


Stanlee
őstag

Szia! Koszonom.

Mar regota akartam irni a "problemadra". En maskepp allnek hozza a dologhoz. Ha van ennyi befektetesre varo penzed, akkor en 40-50 m2 kozotti, kb. 10-15 eves lakasokat keresnek. Ezeket kb. 30 millioert meg lehet venni. Nem kell ennel dragabbra lonni, mert akkor biztosan nem eri meg.

Keresnek egy jo hiteltanacsadot, aki el tudja intezni, hogy kulfoldi adorezidens es kulfoldon bejelentett munkavallalokent is kapjal hitelt. Maximum 50% onerot raknek egy ingatlanba. A fennmarado reszt hitelbol oldanam meg. Vagy vennek 2 lakast hitelre, vagy 1-et hitelre es a fennmarado reszt a szabad tokebol betennem MAP+-ba. Azert ebbe, mert likvid es ugyanannyit hoz, mint egy lakas Bp-en, vagy meg tobbet. Mivel ugy erzem, hogy a novekvo ingatlan ar trend vonz, igy nem kotnem le az osszes szabad penzt egy lakasba.

Amugy en ma nem vennek lakast meg Bp-en sem. A mai arak mellett ha az adot, egy uresen allast vagy nem fizeto berlot es az amortizaciot belevesszuk a szamitasba, akkor kevesebbet hoz egy lakas, mint a MAP+. Persze lehet, hogy 15-20 evre vetitve nagyobb az erteknovekedes, de ki tudja?

Ami meg engem nagyon zavar az az illokvid mivolat a lakasnak. Most is kellett volna a vasarlashoz a penz, a lakast nem tudom pillanatok alatt penzze tenni. Az allampapirom eladtam par kattintassal, a reszvenyeimre a bank igenylestol az odaiteleseig egy het alatt adott szabadon felhasznalhato hitelkeretet.

Nem egyszeru dontes egy ingatlanvasarlas, az biztos.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.