Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14215) Mercutio_ válasza Jojo5 (#14206) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nyilvan tarsashaznal ez valoszinuleg fedezve van a kozos koltseggel, marmint, hogy a hoszivattyuval baj lenne garin kivul.
Nyilván nincs;] mivel a lakók nem szeretnek többet fizetni, és ha fejlesztik a társasházat a közös képviselő se azzal kampányol, hogy a fejlesztés némi felújítási alapba fizetés növekedést is kellene, hogy jelentsen, hanem azzal, hogy mennyit spórol ezzel a ház, mennyi idő alatt terül meg. (Lásd. még következő idézett részt)
Sőt, olyannyira nem szeret a legtöbb lakó a szükségesnél több közös költséget fizetni, hogy sokáig felújítási alapot se képeztek, csak mióta a társasházi törvény előírja.
Az pedig, hogy egy társasháznak van X milla pénze jó dolog, de tudni kell hány lakás (albetét) osztozik ezen, milyen a társasház mérete, állapota (szigetelés, tető, elektromos hálózat, lifttek, fűtés, gépészet, stb.) és ezekből eredően mikor/mekkora kiadások várhatóak.

2 ev a gari aztan csokolom, kiakadt, gondolom tarsashaznal munden gepeszeti koltseg nagyjabol be van kalkulalva.
Rosszul gondolod.
Egyrészt amikor egy társasháznak eladnak egy rendszert a kalkulációkat egy optimális 10-15-20 éves hibamentes (vagy max "kopó alkatrészek cseréje") ciklusra mutatják be, másrészt maga a társasházak/lakóközösségek többségére se jellemző a worst case scenario-ra való felkészülés. Egyébként se értenek hozzá, nem ismerik a lehetséges problémákat, általában nem is akarnak tudni róla. Előre nem szeretnek gondolkodni, különösen, mert az pénzbe kerül;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.