Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14201) golfvariant válasza sakal83 (#14199) üzenetére


golfvariant
aktív tag

Ytongnál miért fontos a belső hálozás?

(#14202) A Zéé válasza Jojo5 (#14200) üzenetére


A Zéé
addikt

nincs olyan, hogy átállni kondenzációsra. Majd ha tönkremegy az, ami most benn van, akkor cserélik. Ok nélkül nem kell, és nem is kifizetődő.

Hőszivattyú meg szintén nem ördögtől való egyébként. A működési elve kb. ugyanaz, mint amikor a klímával fűtesz, csak hatékonyabb. Amit most építünk az vegyes lesz. 1 kondenzációs kazán és egy hőszivattyú van a kazánházban. Asszem 5 fok felett csak a hőszivattyú dolgozik majd, az alatt pedig besegít neki a kazán is.

(#14203) sakal83
előző házon nem akartak hinni nekem, így kihagytuk a hálót az Ytong előtétfalon, hogy spóroljunk. Aztán amikor az 1. réteg festés előtt meg tudtuk számolni, hogy hány darab tégla lett felrakva a falra, akkor újra lett húzva az összes fal, de akkor már hálóval :DDD

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#14203) sakal83 válasza golfvariant (#14201) üzenetére


sakal83
addikt

Mer repedessel lesz tele a teljes falon. Mindig van mozgas es hajszalrepedes lesz mindig. Ha halozzak akkor nem. Halo plusz gletteles a szakszeru.

[ Szerkesztve ]

(#14204) Jojo5 válasza A Zéé (#14202) üzenetére


Jojo5
őstag

Ertem.

Egy baratom azt mondta, hogy hiaba akarnak atalni sokszor a kemeny vagy valami parameter nem oke es ugy zsebbe nyulos a haznak, ez igaz?

Itt svedben nagyon nyomjak a geotermikus hoszivattyut, de amikor ismetelten baratom mondta, hogy nala sima haznal kozoltek, hogy 2 ev a gari aztan csokolom, kiakadt, gondolom tarsashaznal munden gepeszeti koltseg nagyjabol be van kalkulalva.

Volt egy lakas amit geotermikus elvu hoszivattyuval arultak es 40 milliot kertek kpban vagy hitelre 46 millioval adtak volna 2 szoba 64m2 es nagy erkely, vadonat uj, csak az elkelt, a gergely gardenben, viszont a 46 ot nem szivesen adtam volna ki csak azert mert hitel... :((

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#14205) A Zéé válasza Jojo5 (#14204) üzenetére


A Zéé
addikt

Kondi kazánhoz másfajta kémény kell. Úgy nevezett cső a csőben kémény, ahol a belső csőben megy ki az égéstermék, a körülötte lévő külsőben pedig friss levegőt szív be. És csak ilyennel lehet, valamint nem lehet gyűjtő kéményeket alkalmazni, minden készüléknek saját kemény kell. Régebbi épületeknél ez lehet a fő buktató.
Geotermikus szivattyúval nem volt még dolgom, azokat nem vágom annyira, de szerintem azok sem ördögtől valók. Megépíteni kicsit szívás őket, azt tudom :)

Just a simple Lineman...

(#14206) Jojo5 válasza A Zéé (#14205) üzenetére


Jojo5
őstag

Ismerosom is a kemenyt emlitette, hogy ha az nem oke a kondenzacioshoz, akkor az brutal arat vonz magaval...

Az lehetseges, hogy a kemeny alapbol cso a csoben tipusu es ez nem problema ?

A geotermikusra annyit mondott ismeros, hogy O a hazahoz szeretett volna mert az a leghatekonyabb, de a ket ev gari elriasztotta es nem vallalta be.
Ezert inkabb elektromos futest valasztott pr PV napelemmek megtamogatva. :DDD

Nyilvan tarsashaznal ez valoszinuleg fedezve van a kozos koltseggel, marmint, hogy a hoszivattyuval baj lenne garin kivul.

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#14207) stickermajom válasza Jojo5 (#14206) üzenetére


stickermajom
addikt

Én is szerettem volna az elektromos fűtést geotermikussal kiváltani, de ilyen 20+ éves megtérülést számoltam karbantartások nélkül, szóval marad a napelem. :D

(#14208) axioma válasza Jojo5 (#14206) üzenetére


axioma
Topikgazda

Kemeny: ket kozvetlen (hazba nem csak kintre) kapcsolat kell a zart kazanoknak (csak turbos vagy kondenzacios is, mind1). Ez lehet cso a csoben, de lehet egy belelt kemeny es kulon kulso levego bevezetes.

(#14209) A Zéé válasza Jojo5 (#14206) üzenetére


A Zéé
addikt

Cső a csőben kémény csak a kondi kazánhoz kell. A turbósok is csak egy sina csőre, rosszabb esetben gyűjtőkéményre voltak kötve.

Volt olyan lakás felújításom, ahol 2000 körül épült házban egyedi turbós kazán volt gyűjtőkéménnyel, és azért kellett megszakadnunk, hogy 2016.08.01 előtt legyen új kéményseprői nyilatkozat, mert addig lehetett üzembe helyezni ilyen berendezést. Az egésznek a pikantériája, hogy egy gyűjtő keményre csak egyforma típusú kazánt engedélyeznek, szóval olyant kellett találnunk, mint ami eredetileg is fenn volt. Nagy rohanás volt...
Ha nem jött volna össze, akkor csak kondi kazán, csak egyedi kéménnyel egy olyan kürtőben, ahol nincs hely neki. Nem tudom hogy lehetett volna megoldani, mert felettünk volt még 3 szint... Ez egy brutál kényes szitu, mert lassan majd kezdenek szépen elhalálozni az ilyen kazánok, és akkor mehet majd a fejvakarás.

Kondi kazán kéménye most méterenként olyan durván 50-60k költség. Ha el tudod vezetni valahol...
Ezért mondom, hogy társasháznál jobb a házközponti. Ott nem a te nyűgöd, ha cserélni kell, és a szívás is kisebb vele.

Just a simple Lineman...

(#14210) axioma válasza A Zéé (#14209) üzenetére


axioma
Topikgazda

Elhiszem, de rosszul hangzik. Ez alapjan (marmint turbos gyujtokemenybe) pofan verik a fizikat, ha barhol van me'g a kemenysoron egy nyilt keszulek... nyilvan a nyilt lakasaban lesz CO2, nem a turbos tulajanal.

(#14211) A Zéé válasza axioma (#14210) üzenetére


A Zéé
addikt

valami visszacsapó szelep van a keményen, ami csak akkor nyit, ha a kazán megy, akkor még túlnyomás van, szóval befelé nem jöhet égéstermék.

Just a simple Lineman...

(#14212) Jojo5 válasza A Zéé (#14209) üzenetére


Jojo5
őstag

Igen, nem az rn nyugom, de a lakase lesz ezert kerdeztem mert megprobalom kideriteni mi a terv ha elhalalozik a kazan.

Nyilvan a mostani tulaj mondta, hogy tiz eves a lakas es a kazan nem valoszinu, hogy be fog halni.

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#14213) axioma válasza A Zéé (#14211) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ez ertheto, a turbos oldal nyilvan vedett most tok mind1 hogy emiatt vagy mert full zart rendszer igy a lakaslevegovel nem is tud keveredni, de ugye gravitaciosan mukodo kemenykent ha hasznalja barki, akkor az nala nem megy: nem tud a fust egy visszacsapot is kinyitni (uresen se, nemhogy a kemenyben levo mar turbo nyomassal szemben), akkor "csak" a sajat CO2-jet kapja vissza. Az se jo.
En ma mar nem ertem miert ennek a foltozgatasaban vesznek reszt a szereplok. Reg elerte azt az arszintet, hogy - legalabbis haz szintjen nezve - jobb megoldasok lennenek. A lakas egyedul valoban nem tud tul sokat tenni.

(#14214) sakal83 válasza Jojo5 (#14212) üzenetére


sakal83
addikt

ennyire szerintem ne agyald túl. Vagy házközpontist nézz, vagy kondenzációst. Ha nem az, akkor hagyd el. Ez a nem valószínű, hogy tönkremegy eset egy nem az előbbi kazánnál nem épp jó érv :) Én adtam el ezért lakást. Kihívtam a szakit. Mondta, hogy pár év és lesz baj. Sokba fog kerülni a háznak. A lakógyűlés pedig meggyőzött, hogy SALE, mert elkezdtek vitatkozni egy 500Ft-os emelésen... Pedig 10 éves ház volt. Ha nincs fűtésed pár ember miatt az megfizethetlen érzés. Nálunk a házközponti egyik kazánja szállt el, és 30 nap volt a csere. Szép februári hónap volt... Tusolni felemelő érzés hideg vízzel :)

[ Szerkesztve ]

(#14215) Mercutio_ válasza Jojo5 (#14206) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nyilvan tarsashaznal ez valoszinuleg fedezve van a kozos koltseggel, marmint, hogy a hoszivattyuval baj lenne garin kivul.
Nyilván nincs;] mivel a lakók nem szeretnek többet fizetni, és ha fejlesztik a társasházat a közös képviselő se azzal kampányol, hogy a fejlesztés némi felújítási alapba fizetés növekedést is kellene, hogy jelentsen, hanem azzal, hogy mennyit spórol ezzel a ház, mennyi idő alatt terül meg. (Lásd. még következő idézett részt)
Sőt, olyannyira nem szeret a legtöbb lakó a szükségesnél több közös költséget fizetni, hogy sokáig felújítási alapot se képeztek, csak mióta a társasházi törvény előírja.
Az pedig, hogy egy társasháznak van X milla pénze jó dolog, de tudni kell hány lakás (albetét) osztozik ezen, milyen a társasház mérete, állapota (szigetelés, tető, elektromos hálózat, lifttek, fűtés, gépészet, stb.) és ezekből eredően mikor/mekkora kiadások várhatóak.

2 ev a gari aztan csokolom, kiakadt, gondolom tarsashaznal munden gepeszeti koltseg nagyjabol be van kalkulalva.
Rosszul gondolod.
Egyrészt amikor egy társasháznak eladnak egy rendszert a kalkulációkat egy optimális 10-15-20 éves hibamentes (vagy max "kopó alkatrészek cseréje") ciklusra mutatják be, másrészt maga a társasházak/lakóközösségek többségére se jellemző a worst case scenario-ra való felkészülés. Egyébként se értenek hozzá, nem ismerik a lehetséges problémákat, általában nem is akarnak tudni róla. Előre nem szeretnek gondolkodni, különösen, mert az pénzbe kerül;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#14216) Baltazár123 válasza sakal83 (#14214) üzenetére


Baltazár123
senior tag

Kazán típustól is függ erősen. Nekünk a szerelő azt mondta, hogy erre a junkers típusra még 25 évig lesz alkatrész és ha kell mindent kicserélnek belül úgy, hogy csak a külső doboz marad eredeti. Sajnos ebből lesznek szó szerint gázos helyzetek, mert nálunk is több lakó egészen egyszerűen semmit nem akar a kazánjára költeni. Csak amikor valami hibával leáll akkor hívnak szerelőt, de náluk az éves átnézés vagy nem kritikus hibák javítása teljesen elképzelhetetlen és már én is tudok olyan kazánról a házban, ami a közös szerelőnk szerint nagy gondban lesz és a lakónak nincs pénze a nagyjavításra. Nem tudom mi lesz a megoldás, ha valamelyiknek javíthatatlanul elromlik a kazánja vagy olyan nagy a javítás összege, hogy nem tudja kifizetni és mondjuk pont velünk közös kéményen van.

(#14217) sakal83 válasza Baltazár123 (#14216) üzenetére


sakal83
addikt

Persze a kazóntól is függ, de ha az alattad lakóéval egy kéményes, és neki kioffol, akkor érdekessé válik a történet :) nem egyszerű az a lényeg. Én ha tehetném, újépítésű távhős ingatlant vennék.

[ Szerkesztve ]

(#14218) concret_hp válasza sakal83 (#14217) üzenetére


concret_hp
addikt

lehet en nem jol tudom, de jo ideje a hazkozponti futes a divat nem? 20-150 lakasnak van egy nagyobb kazanja, sok szempontbol gazdasagosabb.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#14219) petyametyo


petyametyo
aktív tag

Nálunk emeletenként van 1 kazán ,9 lakás van egy emeleten . Nem tudom mennyire szokványos ez a megoldás . 2005-ös tégla társasház ,Budakalász

(#14220) sakal83 válasza concret_hp (#14218) üzenetére


sakal83
addikt

Használtakról diskoráltunk, hogy mit kell nézni, és mi a kockázat.

Egyébként elég sok egyedi fűtéses lakást adtak át 2012-ig.

(#14221) concret_hp válasza sakal83 (#14220) üzenetére


concret_hp
addikt

lehet nem figyeltem jól de ilyen ezredforduló után épültekről volt szó nem? amiben én jártam és 2000 után épült az mind ilyen volt.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#14222) Jojo5 válasza concret_hp (#14221) üzenetére


Jojo5
őstag

Igen, ezredfordulo utani lakasokat nezek, amit petyametyo kollega emlitett, hogy szintenkent egy kazan meg nem is hallottam rola.

Az altalam osszes linkelt lakas, hazkozponti egyedi meresu volt altalaban kazannal es volt 1 ami hoszivattyus de az a hirdetes mar nincs fenn sajna :(

pl ez furcsa be gipszkartonozott radiator es semmi konkretum

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#14223) DigitXT válasza Jojo5 (#14222) üzenetére


DigitXT
félisten

Odáig olvastam, hogy "a képek magukért beszélnek", de egy kép sincs...:Y

(#14224) Mercutio_ válasza Jojo5 (#14222) üzenetére


Mercutio_
félisten

A 2008-as válság előtti időben is ment már a gányolás egyes újépítésűek esetében, ahogy az elszabott alaprajzok se voltak ritkák.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#14225) Jojo5 válasza DigitXT (#14223) üzenetére


Jojo5
őstag

Igen...
Most mondanam, hogy probaltam hivni az eladot, hogy sziveskedjen felrakni a kepeket, mert a leiras alapjan meg erdekelhetne is, tekintve a lokacioja a lakasnak nem rossz a Reptertol, illetve a varostol sem, de nem vette fel a telefont...

Mercutio_: Az elszabott alaprajzon nem lepodok meg, de amikor ugyanaz a lakas fenn van 3-4 hirdetesen es legalabb 2 v. 3 eltero lakasmeret van megadva, az azert nyitogatja a bicskamat...

Ha itt Svedben ilyet csinalnanak, nem elnek tul a rendszert... :R

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#14226) aAron_


aAron_
őstag

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani egy valóban hasznos és profi könyvet lakáseladáshoz? Ami bemutatja lehetőleg az egész folyamatot, tanácsokat ad a különböző lépésekhez, helyes döntések meghozatalához.

Angol nyelven találtam jó pár ilyet, de talán jobb lenne egy magyar piacra írt. :R

What is your ikigai?

(#14227) Nerd válasza Jojo5 (#14225) üzenetére


Nerd
aktív tag

irj ra az ingatlan.com-on keresztul uzenetet, es kerj emailben kepet. Kepet csak penzert tud feltolteni ingatlan.comra. Kep nelkul kevesebben nezik, viszont neked lesznek kepeid...

(#14228) DigitXT válasza Nerd (#14227) üzenetére


DigitXT
félisten

Kepet csak penzert tud feltolteni ingatlan.comra.
Igen, és egy ~40 milliós üzletnél teljesen jó indok, hogy nem tud kifizetni 1K-t.
Btw. értem, hogy egy másik portálon rakott fel képet, és azért fogalmazott így,
szóval csak meg kell találni másik portál(ok)on és nem kell külön kuncsorogni.

(#14229) Nerd válasza DigitXT (#14228) üzenetére


Nerd
aktív tag

ingatlan arak elszalltak, az emberek egy resze ugyanolyan kicsinyes f@sz maradt. Jo par eladotol kertem kepet, mert a ket unnep kozotti leallasra nem hosszabitottak meg a hirdetes elofizetest... tobben leirtak, hogy oh elnezest januarban akartam elofizetni megint..

ez van, ha erdekel egy lakas akkor rakerdezel. email ingyen van, ha kep nelkul is erdekel egy hiredetes akkor inkabb kerek kepet emailben, mint hogy felhivjam es koszonos nelkul annyit szoljon a telefonba, hogy ugy-e nem ingatlanos vagyok... (amugy ezt rendszeresen eljatszak a magan hirdetok, mostanaban gondolkoztam egy "dick erdekelne a keco" kezdo mondaton, mert lehet tul komolyan beszelek... ;] )

[ Szerkesztve ]

(#14230) Jojo5 válasza DigitXT (#14228) üzenetére


Jojo5
őstag

Sehol mashol nem lattam meg ezt hirdetve.

Nerd: Sajnos eggyetertek veled, a CSOK/Babavaro megdobta az ujjakat es az amugyis dragulo piacot kihasznalja az emberi nyereszkedes.
Egy-ket ingatlan tenyleg igenyes, de amikor pl. baratnomnrk megmutatok 1-2 hirdetest le szokott esni a szekrol...Itt Svedben pl. akarmennyire lelakott a keco normalis kepek keszulnek es nem az, hogy ruhak mindnehol, WC nincs lehuzva stb... :(

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#14231) -juc- válasza Nerd (#14229) üzenetére


-juc-
aktív tag

A másik oldal: amikor meghirdettem a lakásomat, hiába volt benne, hogy nem kérek segítséget az eladáshoz, szerintem 3-4 nap alatt beszéltem Szeged összes ingatlanosával. Amikor mondtam, hogy kösz, nem, egyik-másik pökhendin és bunkón előadást tartott, hogy az ő segítsége nélkül esélyem sincs eladni a lakást, szóval becsüljem meg, hogy egyáltalán méltóztatott felhívni. Aztán volt olyan is, aki nem mondta, más meg egyenesen letagadta, hogy ingatlanos, eljött, körbenézett, és szinte az orrom alá tolta a megbízási szerződést.
Az elején sajnos kevés a valódi érdeklődő, és az ingatlanügynökök a legváltozatosabb módokon készítik ki az embert (és lopják az idejét). Teljesen megértem, hogy ez az első kérdése a hirdetőnek. (De persze köszönni illett volna.)

[ Szerkesztve ]

(#14232) axioma válasza -juc- (#14231) üzenetére


axioma
Topikgazda

En anno beleirtam a hirdetesbe hogy ingatlanosnak nem fizetek. Volt amelyik irt emailt felhaborodva, hogy miert dolgozna ingyen :) . Kozoltem vele, hogy nem kertem ra, de akkor hagyjon is beken. Na ezek altalaban a botcsinalta ingatlanosok.
Amugy az a jo ha nem telszam van megadva hanem csak email, kap telszamot aki elobb ir. Vagy napi max. par ora megjelolve amikor felveszem (me'g jobb ha csak akkor van bekapcsolva egy kulon erre vett szam).
Amugy ingatlanosnak mindig azt mondtam, hogy tolem azt rak ra amit akar, en annyit kapjak meg amennyiert hirdetem, es nem irok ala kizarolagossagot. Igy mar nem olyan buli neki, de ha van egy konkret match, akkor me'g mindig megeri elhoznia a kuncsaftjat.

(#14233) -juc- válasza axioma (#14232) üzenetére


-juc-
aktív tag

Az a baj, hogy ezzel szerintem kizársz egy csomó érdeklődőt. Az ingatlanos pedig, aki mindenáron képviselni akar, ír magán e-mailről és felhív ugyanúgy...
Végül amúgy egy normálisnak tűnővel aláírtam egy nem kizárólagos* szerződést annak érdekében, hogy ha nagyon nem járok sikerrel, ne kelljen még hetekig/hónapokig Szegeden dekkolnom. Elvileg meghirdette drágábban (nem ellenőriztem), hozott is néhány emberkét, bár szerencsére végül tőle függetlenül zajlott az eladás. Az ártárgyaláson nem tudtam volna jó szívvel képviselni egy közel 1 millióval magasabb árat csak azért, hogy én is megkapjam az elvárt összeget és a jutalékra is teljen... :(

*Ilyenkor azért érheti meg mégis neki, mert magasabb százalékot kér, mint kizárólagosság esetén.

(#14234) axioma válasza -juc- (#14233) üzenetére


axioma
Topikgazda

Nyilvan fugg alkupoziciorol, de ott egy tokatlagos 51 m2-es bekasi 1+2 lakasrol volt szo. Ahhoz azert nem kell diploma hogy idovel eladja az ember...a mostaninal mar hatareset, mert ilyen cs.hazat pont nem feltetlen keresnek annyian, hogy ugyis osszejojjon.

(#14235) Stanlee


Stanlee
őstag

Mostanaban nem irtam ide, mult heten vettunk lakast. Kedden alairtuk az adasveteli szerzodest. Anyukam szerdan jelezte az ingatlanosnal, akinel az eladandot meg 10 evvel ezelott vettuk, hogy akkor akcio van. Csutortokon kezbecsapott a vasarloval, ma meg alairta az adasvetelit. Megy ez mint az agybaxaras es meg azt mondja valaki, hogy belassult a piac :D

Amugy megyei jogu varosrol van szo. A vasarolt ingatlant mar lassan egy eve aruljak, nem sikerult eladniuk, mert ennyiert mar nincs vevo. Anyukam abban a hazban akart mar evek ota lakast, igy jol jott a lehetoseg, 3 lakast itt nem sikerult megvennunk, most azt mondtam, hogy nem tokolunk az araval. Vegul is 1,5 misit alkudtunk, a varosban megneztem mar sok lakast, de ez volt az egyik legjobb kialakitasu es felszereltsegu.

2009-es epitesu, 74 m2, 1 + 2 fel szoba, full felszerelt konyha (mosogatogep, kulon suto, fozolap, mikro, szagelszivo, bazinagy munkafelulet, normalis meretu szekrenyek) + furdoszoba tusoloval (anyukam mar nem tud a furdokadba bemaszni), kulon WC, pici kamra, erkely, dupla legkondi (az egyik szobaban van, a masikba szereltetni kell belso egyseget). Nemsokara megy a festo aztan lehet koltozni.

Volt egy masik csalad meg a ringben, de karacsonykor amikor hazamentem, megneztem, mondtam az eladonak, hogy legkesobb 2 hetre a szerzodes alairasa utan a kezukben a penz, nem cicozunk, gondolkozzanak. Januar 9-en reggel ment anyum egy epitomernokkel ellenorizni a lakast, delutan megegyeztek az arban, 14-en szerzodes, tegnap megkaptak az utolso reszet a penznek.

22,5 misi lett, volt par almatlan ejszakam amikor 3 misi bent volt a currencyfair-nel mar napok ota es nem utaltak ki, szoval a maradek osszeget (50 ezer euro) elinteztem a Granitnal, ott hasonlo arfolyamon valtottak es kovetkezo nap erkezett az utalas. Most mar csak be kell fizetnem az adot a reszem utan :-) Anyukam meg remelem elvezni fogja az uj kecot.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#14236) Jojo5 válasza Stanlee (#14235) üzenetére


Jojo5
őstag

Gratula!

Igen, vannak helyek, Pesten ahol en is nezelodom felemas a piac, es hiaba lesz kb. 28-30 milla onerom, de ahhoz kell meg hitelt felvennem, mert csontra nem akarom magam kinullazni.

Van egy lakas ami tokre tetszik, meretre tokeletes, az erkely mondjuk nem kell 38m2 de kernenek erte 60 milliot es perem kerulet, annyira nem frekventalt helyen van es nem is uj... a hirdetes fent van vagy 12x ingatlan.con-on... :Y

Nyilvan ha Svedben eladna baratnom a hazunkat, minden kifizetese utan lenne rajta 20-30 millio nyereseg, de akkor elvagnank magunkat az itteni dolgoktol, szoval nem egyszeru az en esetemben.

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#14237) attiati válasza -juc- (#14233) üzenetére


attiati
veterán

szabad tudni, hogy mennyi idő alatt ment el és milyen lakás volt?
és hogy mikor történt?

[ Szerkesztve ]

(#14238) Drizzt válasza Nerd (#14229) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Amúgy én is megértem, mert amíg eladtuk a lakást, olyan 3 hónap alatt volt kb. 6 magánszemély érdeklődő, s kb. 100 ingatlanos. Mindezt tetőzve az autómat is akkoriban árultam, úgyhogy nagyon szerettem akkortájt a telefonomat. :D

I am having fun staying poor.

(#14239) stickermajom válasza Drizzt (#14238) üzenetére


stickermajom
addikt

De örülök, hogy nekünk most meg sem kellett hirdetni a lakást. :D Ősszel az autó eladás elég volt nekem, ha utána ingatlanosokkal is harcolni kellett volna tuti megborulok.

(#14240) -juc- válasza attiati (#14237) üzenetére


-juc-
aktív tag

Szegedi 2 egész szobás, teraszos panel. Másfél éve, tudatosan az egyetemi ponthatárok kihirdetésekor tettem fel hirdetést, kb. 1 hét alatt megvolt a vevő, másfél hétnél szerződtünk, újabb egy hétre rá megkaptam a pénzt és átadtam a kulcsokat.
Az árat úgy határoztam meg, hogy a többi hasonló hirdetés alapján kalkulált árból levettem az ügynöki díjat, emiatt ez olcsóbbnak látszott a hasonló lakásokhoz képest. (Mert eladni akartam, nem árulni. Utána hasonló hozzáállással vettem Békásmegyeren: venni akartam, nem nézelődni. Megnéztem párat, és azt vettem meg, amelyik hirdetéshez eleve vissza-visszatértem, mert élőben is nagyon tetszett.)

(#14241) Stanlee válasza -juc- (#14240) üzenetére


Stanlee
őstag

Ez a jo hozzaallas. Mi is a sajatunkat tarthattuk volna egy misivel tobbre, de mi is el akartuk adni, kell a kompromisszum.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#14242) CsodaPOK


CsodaPOK
senior tag

Sziasztok!

Tudtok ajánlani (lehetőleg BP-n vagy környékén) valódi független hitel tanácsadót? Elsősorban most még nem arra van szükségem, hogy konkrét ajánlatokról beszélgessünk, hanem kicsit általánosabban a hitel témáról személyre szabva. Természetesen nem is ingyen várom el. A lényeg, hogy az én érdekeimet nézze és ne a banki jutalék határozza meg a beszélgetést.

Köszi!

(#14243) dugynok válasza CsodaPOK (#14242) üzenetére


dugynok
senior tag

Nekem az IFL-es Szarvas Norbi segìtett babavàróban. Vègtelenűl türelmes ès segìtőkész, ha engem kibìrt a folyamatos, napi több emailes kérdéseimmel, akkor mindenkit :D Csok-kal is hozzà fogok menni legkésöbb jövőre ;)

(#14244) CsodaPOK válasza dugynok (#14243) üzenetére


CsodaPOK
senior tag

Köszi a gyors választ, meg is találtam az oldalát :R :R

(#14245) Stanlee válasza Jojo5 (#14236) üzenetére


Stanlee
őstag

Szia! Koszonom.

Mar regota akartam irni a "problemadra". En maskepp allnek hozza a dologhoz. Ha van ennyi befektetesre varo penzed, akkor en 40-50 m2 kozotti, kb. 10-15 eves lakasokat keresnek. Ezeket kb. 30 millioert meg lehet venni. Nem kell ennel dragabbra lonni, mert akkor biztosan nem eri meg.

Keresnek egy jo hiteltanacsadot, aki el tudja intezni, hogy kulfoldi adorezidens es kulfoldon bejelentett munkavallalokent is kapjal hitelt. Maximum 50% onerot raknek egy ingatlanba. A fennmarado reszt hitelbol oldanam meg. Vagy vennek 2 lakast hitelre, vagy 1-et hitelre es a fennmarado reszt a szabad tokebol betennem MAP+-ba. Azert ebbe, mert likvid es ugyanannyit hoz, mint egy lakas Bp-en, vagy meg tobbet. Mivel ugy erzem, hogy a novekvo ingatlan ar trend vonz, igy nem kotnem le az osszes szabad penzt egy lakasba.

Amugy en ma nem vennek lakast meg Bp-en sem. A mai arak mellett ha az adot, egy uresen allast vagy nem fizeto berlot es az amortizaciot belevesszuk a szamitasba, akkor kevesebbet hoz egy lakas, mint a MAP+. Persze lehet, hogy 15-20 evre vetitve nagyobb az erteknovekedes, de ki tudja?

Ami meg engem nagyon zavar az az illokvid mivolat a lakasnak. Most is kellett volna a vasarlashoz a penz, a lakast nem tudom pillanatok alatt penzze tenni. Az allampapirom eladtam par kattintassal, a reszvenyeimre a bank igenylestol az odaiteleseig egy het alatt adott szabadon felhasznalhato hitelkeretet.

Nem egyszeru dontes egy ingatlanvasarlas, az biztos.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#14246) Jojo5 válasza Stanlee (#14245) üzenetére


Jojo5
őstag

Szia,

Lehet felreertettel, vagy en irtam rosszul.

Azert szeretnek lakast venni mert a csaladomat par evig Budapestre vinnem, amig en munka kapcsan megszerzek par papirt es utana szeretnem a lakast kiadni/penze tenni, attol fugg mik a lehetosegek, vagy venni egy ujabbat es azt egybol kiadni.

Jelenleg van egy Sved hazunk mocsok sok hitellel, ezert is gondoltuk, hogy a kisfiunknak illetve paromnak szerettunk volna egy kis magyart tanitani, szoval ez a fo csapas vonal illetve az en munkam, a Sved hazat valoszinuleg ki tudjuk adni, szoval az fedezi magat es akkor parom Sved fizuja is beforgathato a magyar kecoba, hogy kifizessuk ha kell.

En csak azert magamat emlitem mert szeretnek biztosra jatszani, szoval parom penzevel nem akarok szamolni, csak amit en meg tudok oldani/ki tudok gazdalkodni.

A MÁP+ nyilvan jo aki befektet es realizalni akar, de mint mondtam az en helyzetem most kicsit masmilyen :R

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#14247) Stanlee válasza Jojo5 (#14246) üzenetére


Stanlee
őstag

sorry, felreertettelek. Akkor inkabb bereljetek Mo-n, a meglevo penzt MAP+-ba tenni, majd kissebb lakast venni belole, ha visszakoltoztok es azt kiadni. Mivel nem Mo-n kepzelitek el a jovotoket, igy nem eri meg szerintem nagyot venni, majd esetleg eladni (az adokon ugyis eluszik ennyi ido erteknovekedese), kiadni se igazan lehet jol, akkor inkabb 2 kissebb.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#14248) Jojo5 válasza Stanlee (#14247) üzenetére


Jojo5
őstag

En alapbol nem neztem nagyot, sajnos a berles lett volna az elsodleges szempont, de a kutya+gyerek kizaro ok sok helyen, ahol okes lett volna az meg orbitalis penzert megy, akkor meg mar a torleszto mondjuk 10-12 millara a fele lenne vagy a harmada mint a berleti dij.

Mint irtam csak sajat fizuval szamolok es az ugy brutal levinne a magyar fizut ha albival szamolok es ugye az alberletre el locsolt penz 2-3 ev alatt siman a kello hitellel vetekszik, illetve ha lakashitelt tudok felvenni akkor ~2ev mulva lesz meg ket millam fundamentan amit beleraknek a hitelbe, ahogy szamoltam sajnos ugy nem igen tudunk jol kijonni ha berlunk.

Azt hozza se merem tenni, hogy Sved baratnomet mar Budapestre is nehez volt rabeszelni, nem, hogy valami kornyezo kis varos vagy vmi... :DDD

:R

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#14249) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok! Ha lakást kellene cserélnetek, akkor ti előbb találnátok vevőt a meglévőre és utána keresnétek újat, vagy előbb találnátok meg a kiválasztott újat és utána hirdetnétek meg a meglévőt? Persze lehet párhuzamosan is hirdetni/keresni, de akkor a fenti közül 50/50, hogy melyik történik meg előbb.

(#14250) axioma válasza Mauzes (#14249) üzenetére


axioma
Topikgazda

Szerintem attol fugg, hogy melyik a nehezebbnek tuno. Nemtrivi, hogy azonos, mert ugyanakkor (ugyanazon a piacon) probalkozol, me'g akkor se feltetlen ha ket 50m2-es panelrol beszelunk. Na meg lehet eros szezonalis hatas (pl. egyetemista felveteli korul vagy udulovarosban tavasz vegen).

(#14251) sakal83 válasza Mauzes (#14249) üzenetére


sakal83
addikt

Az sajat toketel fugg. Ha van akkor raer eladni ha nincs akkorelobb adnam el. De sokmindentol fugg. Pl most tuti hitelre vennek bmit es addig map plusz a love.

(#14252) Jojo5 válasza DigitXT (#14228) üzenetére


Jojo5
őstag

Raktak fel vegre kepet, viszont sehol mashol nincs meg a lakas hirdetve, ranezesre tetszik, meg meg kell eloben neznem, de az elrendezes nekem elonyos lenne

itt az ingatlan

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#14253) Drizzt válasza Jojo5 (#14252) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Nekem nagyon fura egy ilyen leiras, ahol hosszan fejtegetik, hogy mennyire imadjak a lakast es milyen jo...

Aztan arrol mar nem esik szo, hogyha annyira tokeletes minden, akkor miert is akarjak eladni...

Oke, en se irtam bele a hirdetesbe anno, de nem is omlengtem orakig a lakas tokeletessegerol. A radiator gipszkarton moge lett rejtve az nekem nagyon wtf-nek hangzik. De nem ertek a lakasokhoz.

I am having fun staying poor.

(#14254) Madwe válasza Drizzt (#14253) üzenetére


Madwe
nagyúr

Nem kell ebből sokat levonni, max azt, h ilyen a jelleme annak aki árulja. Nekem nagyon visszás s modoros, rühellem az ilyen embereket. Ettől függetlenül ha épp ez a lakás tetszene, pont nem érdekelne h milyen ember árulja (mármint ilyen esetben, nyilván ha egy igénytelen megbízhatatlan simlis jellem van a másik végen, menekülnék messzire - bár jobban belegondolva az ilyen hurráoptimista minden jót elmondok a portékámról emberben se tudok minimálisan se megbízni... s félnék vmit rejteget :D)

(#14255) HoTDoG válasza Madwe (#14254) üzenetére


HoTDoG
tag

Nem érzem soknak ezt a leírást. Ha nem írnak sok infót az a baj, ha részletesen leírják, az a baj. Rengeteg kérdézősködéstől kímélik meg önmagukat és az érdeklődőt is. Amiket leír, valóban nem elhanyagolható értékek. Az, hogy kicsit megpróbálja jópofisra venni a figurát, és nem pontokban írja le a tényeket, hát na. Vannak ettől sokkal ömlengősebb hirdetések, sokkal pocsékabb lakásokra.

(#14256) Mauzes


Mauzes
őstag

Valaki vett igénybe CSOK vissza nem térítendő támogatást vagy CSOK hitelt? Mindkettőnek azonosak a feltételei (pl. 10 évig ott kell laknod és nem adhatod el, ez és ez történik ,ha nincs meg a gyerekszám vagy elváltok, stb)?

(#14257) Jojo5 válasza Drizzt (#14253) üzenetére


Jojo5
őstag

A radiator korben van gipszkartonnal ahogy latszik a kepen.

Volt akit felhivtam es kerek perec megmondta, Ok epitkeznek es nem akarnak ennyire a varosban elni.

Gondolom ha az emlitett hirdetovel beszelek, majd O is kozli mi az ok vagy kamuznak, de ha a lakas rendben van az nem az en dolgom ok miert adjak el.

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#14258) A Zéé válasza Jojo5 (#14257) üzenetére


A Zéé
addikt

mondjuk az a radiátor megoldás hogy is mondjam... szép, mint egy traktor. De legalább jól le is folytja szerencsétlen fűtőtestet. Az úgy minden, csak nem hatékony.

Just a simple Lineman...

(#14259) axioma válasza A Zéé (#14258) üzenetére


axioma
Topikgazda

[Vagy csak egyszeruen igy olcso a futes ha koltsegosztos a merojuk... mint a zokni az erzekelore huzva.]

(#14260) Jojo5 válasza axioma (#14259) üzenetére


Jojo5
őstag

Nekem ugy tunik a kornyezo ingatlanok alapjan is, hogy nincs homennyidet meres es benne van a kozos koltsegbe epitve a futes.

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#14261) sakal83 válasza Jojo5 (#14260) üzenetére


sakal83
addikt

Szerintem ez egy panellakás-féle, bár kétségtelenül jól felújítva. Nem sok egy kicsit érte azon a környéken (közel a havanna ltp)? szerintem nem annyira topotop vétel ez, de csak magánvélemény. Nem rossz környék, de azért jobb lokációban is kaphatsz pár milliüval megdobva újszerűt, ami értékesebb.

(#14262) axioma válasza Jojo5 (#14260) üzenetére


axioma
Topikgazda

Akkor csak sporol es majd 1/200-adat visszakapja :)

(#14263) Madwe válasza sakal83 (#14261) üzenetére


Madwe
nagyúr

Csusztatott zsaluzású panel, szerepel az adatlapján is :D

[ Szerkesztve ]

(#14264) Jojo5 válasza sakal83 (#14261) üzenetére


Jojo5
őstag

De, ennyiert sok, viszont ahogy irtad is, szepen felujitottnak tunik es az elrendezes jo, a Havanna 5 percre van onnan, de a kornyek nem rossz, ha tegla lenne azok kb. mind ilyen aron vannak

pl ez is a kerulet tulso oldalan, amit a X. ben neztem az is furcsan arazottnak tunik

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#14265) Nerd


Nerd
aktív tag

Itt hogy jon ki a matek? Marmint az 55sok hogy kerulhetnek 30 millaba atlagosan. Tobbnek gondolnam.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#14266) attiati válasza Nerd (#14265) üzenetére


attiati
veterán

Hát igen, nehezen jön ki a matek.
Ha mondjuk az első lakások szinte teljes részét peremkerületekben vették és nagy része panel, akkor is épphogy kijön az 550-es nm ár.
De ugye átlag és sok mindent elfed. Vagy belekalkulálták a szociális támogatásokat is.

(#14267) updog


updog
senior tag

Sziasztok, csinált már valaki olyat, hogy fennálló lakáshitelt kiváltott úgy, hogy a kiváltó hitel összege nagyobb volt mint a kiváltandó, tehát valamennyi "megmaradt"? Találtam ilyen cikket, (nem egy mai írás persze, de) ha jól értem hitelkiváltásra (van olyan bank, ahol?) kérhetek a fennálló tartozásnál nagyobb összeget, és a maradékot szabadon felhasználhatom? Tehát pl. 5M kiváltására felvennék 7M-t, marad kicsit kevesebb mint 2.

A mostani törlesztőt is röhögve fizetjük, cserébe a négy évvel ezelőttinél kedvezőbb kamattal nagyobb összeg is kevesebbre jönne ki, és nyilván tudnánk mit kezdeni egy kis plusszal...

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#14268) axioma válasza updog (#14267) üzenetére


axioma
Topikgazda

Lakascelut nyilvan csak amennyi lakascel lesz. Vagy fedezetes szab.fel vagy ket hitelbol [mind2 az uj banknal] osszerakva.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.