Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10300) pepe76 válasza #41635072 (#10290) üzenetére


pepe76
csendes tag

Meg is vesznek mindent? Eddig gyorsan nőttek az árak, kis túlzással mindent el lehetett adni egyre drágábban, a panelt is, a felújítandót is, a rossz helyen fekvőt is, a rossz beosztásút is. A mostani árszinteken már nagyon megnézik a vásárlók, hogy mit vesznek. Ha mégis tovább nőnének az árak, az szerintem már lufi lenne, és érzik ezt az MNB-nél is, ezért szigorítják a hitelfelvételt.

Én csak annyit mondok, hogy csak azért ne vegyen valaki most, mert attól fél, hogy 1 év múlva sokkal drágábban tud csak venni. Főleg ha szülőkkel/haverokkal él együtt. És ha mégis vesz most, nagyon nézze meg, hogy mit tud az a lakás (vagy akarjon legalább 10 évig abban élni). Persze ez csak egy vélemény, én sem vagyok látnok.

Azt, hogy az albérlet mennyire pénz-égetés, nagyon nehéz megmondani. Itt olyan faktorok számítanak, amit nem könnyű forintosítani. Ha albizol könnyebben mozdulsz egy új munkahelyre, nem érdekelnek a ház ügyei, mert ha gáz a szomszéd vagy lerohad az épület, legfeljebb kiveszel egy másikat. Jó esetben nem a tied a mosógép ami manapság 5 év után tönkremegy, sem a cirkó. Stb. Én nem albiztam, lakást vettem fiatalon, amiből 3 év után 3 millió bukóval szálltam ki (15-ből csináltam 12 milliót, de ez már 10+ éve volt). Ha úgy nézzük nullszalldós volt, mert albira is elment volna az a pénz, de utáltam ott lakni. Fiatalon nem ismeri annyira magát az ember, nagyon leegyszerűsítő pusztán az albi árát összevetni a hitel törlesztővel.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.