Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24065) King Unique válasza Fr@nkieWilde (#24064) üzenetére


King Unique
titán

Arról már volt szó itt többször, korábban pl. ennél az esetnél 2,5"-os külső merevlemezeket illetően, hogy az SMR miatt nem feltétlen jelentkezik azonnal és minden esetben a drasztikus mértékű belassulás írásnál, amit a linkelt példa, a másik fórumtag tapasztalata is szemléltet. Van hogy csak átmeneti a belassulás, ami a meghajtóra másolt adatok elrendezése vagy egy meghajtóoptimalizálás - lásd az előzőleg linkelt példát, ha támogatja a külső HDD a TRIM / UNMAP funkciót - után megszűnhet és újra gyors lesz az adatátviteli sebesség. Vagyis ha az SMR a gond, akkor ott a 650 KB/s érték nem feltétlen állandósult, nem feltétlen csak és kizárólag olyan adatátviteli sebességgel lehet írni a meghajtóra, ami az egyes Canvio - nem derült ki pontosan melyikről van szó - sorozatok 4 TB-os modelljeinek szintetikus és egyéb sebességtesztjeinél - pl. ennél és ennél - is látszik. + Ha alapból ilyen lassú (650 KB/s) az írási sebesség minden helyzetben, bekapcsolt állapotban X óra várakozás (adatok elrendezése) / meghajtóoptimalizálás / újraformázás után sem javul, akkor ott akár egyéb probléma is lehet, amik az előző és a korábbi válaszokban már le lettek írva.

"A kábelt már ajánlottam én is az új tulajnak, illetve akár a ház bontását is, hogy egy asztali gépre dugva mit reagál a hdd."

A külső ház házilagos megbontása nem igazán javasolt, mivel egyrészt gyárilag készre szerelt külső merevlemez lévén eleve garanciavesztéssel járhat, meg pláne ha marad külsérelmi nyoma. Másrészt a standard SATA csatolófelületű MQ04ABB400 modellel ellentétben a külső házban lévő MQ04UBB400 HDD ehhez hasonlóan eleve integrált USB-s, ahol az utóbbit emiatt nem lehet a megszokott módon a PC-be vagy másik külső házba téve SATA-n csatlakoztatni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.