Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23533) djzolee91


djzolee91
tag

Sziasztok!

Ismerősnek külső vinyót keresek fontos dokumentumok biztonsági mentéséhez, ugyanis egy régebbi Toshiba külső vinyójuk sok pótolhatatlan képpel egyszer csak megadta magát.

1. Mekkora méretű legyen fizikálisan (2,5" / 3,5") és tárhelyet (GB / TB) illetően?
- 2,5"-os, 2TB-s.

2. Egybeépített (kompakt), vagy külön külső rack és HDD megoldást akarunk, esetleg tervezzük-e a bele kerülő HDD-t cserélgetni, áttenni máshova?
- Egybeépített, nem tervezzük a bele kerülő HDD-t cserélgetni, áttenni máshova.

3. Szükségünk van-e bónusz szoftverekre, kiegészítőkre (pl. tokok), egyéb extrákra (pl. fémház, extra dizájn, ütésállóság) hozzá?
- Ütés és egyéb környezeti behatások ellen legyen védett.

4. Mire és milyen rendszeren lesz használva pontosan (backup PC / Mac, TV-n történő lejátszás / felvétel, játékkonzol stb.)?
- Biztonsági mentésre heti szinten.

5. Mennyi a vásárláshoz rendelkezésre álló anyagi keret (ha Machez használnánk, hajlandóak vagyunk-e megfizetni a felárat a külön ahhoz tervezett modellekért)?
- Kb max 30-35.000 huf.

6. Mennyi legyen a garanciaidő, kompakt kivitelben, vagy különálló alkatrészenként megvásárolva lenne-e előnyösebb?
- Minél hosszabb annál jobb. Kompakt kivitelben szeretnénk.

A fő szempont, hogy biztonsági mentésre tartós és megbízható legyen.

Előre is köszönjük! :)

(#23534) King Unique válasza djzolee91 (#23533) üzenetére


King Unique
titán

Lásd pl. ennél és ennél az esetnél leírtakat, az ott említett ütésálló, vízálló stb. modelleket, illetve főleg az ADATA, Silicon Power és Transcend kínálatában találhatók ilyenek gyárilag készre szerelt kivitelben. Ahol az alábbi blogbejegyzésben lévő linkek és árak alapján látható, hogy a megadott 30-35 ezres anyagi keretbe beleférhetnek a 2 TB-os modellek.

"- Ütés és egyéb környezeti behatások ellen legyen védett."

Itt az "egyébtől" függhet, hogy elég-e ütésálló és rázkódásvédelemmel ellátott kivitelben pl. egy ADATA HD650 / HD680, Silicon Power Armor A30 / Armor A75, Transcend 25M3 / 25H3 a célra, vagy olyan kell, ami ezen felül részlegesen vízálló is, lásd pl. ADATA HD710 Pro / HD830, SIlicon Power Armor A65 / Armor A80 / Armor A85, stb.

"A fő szempont, hogy biztonsági mentésre tartós és megbízható legyen."

A megbízhatóság, tartósság témában már számtalanszor le volt írva itt, hogy nagyban függ a megfelelő használattól is, fontos adatoknál elengedhetetlen a biztonsági másolatok (több) készítése és ne csak 1 db külső merevlemezen legyenek tárolva, stb. + Egy másik esetnél bővebben részletezve van a téma.

[ Szerkesztve ]

(#23535) djzolee91 válasza King Unique (#23534) üzenetére


djzolee91
tag

Köszönöm szépen!

Az említettek közül az ADATA HD710 Pro, HD830, Silicon Power Armor A65 és a Armor A80 ami szimpatikus.
Nem található valahol hozzájuk egy összehasonlítás esetleg, ami alapján tudnék közülük választani (mert a bőség zavarában vagyok)?

(#23537) King Unique válasza djzolee91 (#23535) üzenetére


King Unique
titán

Egyrészt ott van a termék gyártójának weboldala (linkelve volt), ott le vannak írva mindegyiknél a jellemzők, mit tudnak, stb. Másrészt az előző válaszban linkelt esetnél összehasonlítások is vannak (legstrapabíróbb külsőleg a HD830), amik alapvetően a 2 TB-os modelleknél is érvényesek, valamint a most felsoroltaknál is eleve hasonlók, az adott sorozat stb. specifikus jellemzők, eltérések pedig megtalálhatók a gyártó weboldalán az adott termékeknél. A hazai boltok árai meg eleve ismertek mindegyiknél, az alapján is lehet egyénileg szelektálni, azaz megér-e vagy sem + pár-néhány ezret egyik/másik modell, stb.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.