Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22275) tobias40


tobias40
veterán

Sziasztok!

Vett vki ilyen dokkolót vagy hasonlót?
Valóban csak a saját szoftverével dolgozik vagy megy egyből ha rádugom usb-n a pc-re,Nas-ra?
Én vettem egyet de nem akar működni,ezért kérdezem.

(#22276) Jarod1 válasza tobias40 (#22275) üzenetére


Jarod1
addikt

Amikor pcre rádugtad elkezdte telepíteni a driverét? jelezte a win hogy új eszköz?

(#22277) tobias40 válasza Jarod1 (#22276) üzenetére


tobias40
veterán

Nem csinál semmit,csak villan az alsó led egyet rajta.
Gondolom jól dugtam össze mert a hátulján levő micro usb kábelt dugtam rá a pc-re,ami elöl vannak foglalatok azok a "bemenetek" sztem,vagy nem?

3,5-es sata vinyót raktam bele azt nem is tudom rosszul sztem..

[ Szerkesztve ]

(#22279) King Unique válasza tobias40 (#22275) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ha 3,5"-os SATA HDD-t akarsz használni a dokkolóval, akkor azt egyrészt a megfelelő foglalatba (slot) kell belehelyezni, ami az alábbi képen is szemléltetve van. Másrészt a hátulján csatlakoztatni a DC tápbemenetbe a külső tápegység kábelét, valamint az USB / eSATA porthoz az annak megfelelő kábelt, majd az utóbbi kábel másik végét a PC megfelelő portjához. Na meg értelemszerűen bekapcsolni a dokkolót az ugyancsak hátul lévő tápkapcsolóval. Ha az előbbiek stimmelnek és a PC-n Windows fut, akkor az első csatlakoztatáskor normál esetben automatikusan telepíti hozzá a rendszer az eszközillesztőt. Ha az sikeres, akkor utána használható az eszköz (dokkoló) és normál esetben nem kell a beüzemeléséhez semmilyen spéci szoftver. Viszont az nem derült ki, hogy esetedben ez megtörtént-e, aztán hogy mit mutat Windowson az eszközkezelő, lemezkezelő stb.

Ha egyáltalán nem ismeri fel az OS a dokkolót és a benne lévő merevlemezt, akkor a topik összefoglalójának gyakran ismételt kérdések fejezetében le van írva, hogy ilyenkor mi a teendő. Vagyis kipróbálni másik USB-porton (asztali PC-knél a hátlapon lévők), másik USB-kábellel, akár másik tápegységgel (ha van megfelelő), valamint lehetőség szerint másik HDD-vel, másik gépen és másik operációs rendszerrel is. Ha sehol semmi, akkor meg vissza kell küldeni, cserét kérni stb., mert lehet kifogtál egy gyárilag hibás példányt, ennyi.

Kifejezetten a külső házakkal, illetve másodsorban a dokkolókkal 3,5"-os fizikai méretben a külső 3,5'' mobil rack-ek topikja foglalkozik, ami az itteni összefoglalóban is le van írva és linkelve ezek a társtopikok. Legközelebb majd lehetőleg inkább a megfelelő társtopikban kellene feltenni az ilyen kérdéseket!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.