Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21193) pinnacle válasza King Unique (#21192) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Szia King Unique! 3,5", 2TB-os külső merevlemezt keresek média lejátszóhoz, 30k körül. Tudod nekem mondták szervizben, hogy a külső kapcsolós házak, külső merevlemezek nem állnak le a box lekapcsolása után. Mit ajánlasz? Maxtor D3 Station már nem kapható, ADATA HM900-nak szerintem magas a 10%-os meghibásodási aránya. WD 2TB-s is kapcsolós?

[ Szerkesztve ]

(#21194) pinnacle válasza pinnacle (#21193) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Seagate Expansion, Toshiba Canvio közül kellene választanom? Utóbbit 7200 rpm-nek jelzik (gondolom nekem az felesleges, csak melegedne), de a saját oldalán sem jelzik, hogy milyen. Mondjuk a 2TB-os változat sincs jelezve. Igaz a Seagate sem jelzi a fordulatszámot. Nem is érzem, hogy miért.

(#21195) petya2012


petya2012
őstag

sziasztok

vettem egy Maxtor 2 tb-s 2,5-es külső vinyót és fájlok vannak rajta
ezek mik lennének,lehet törölni őket???

(#21197) King Unique válasza pinnacle (#21193) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Az Elements Desktop hátulján lévő kapcsoló nem feltétlen olyan, mint ami a 3,5"-os külső házaknál szokott lenni. Elvileg a korábbi My Book sorozatoknál alkalmazott megoldás szerint működik, amiről anno itt a topikban is volt szó. Az új My Book modelleken pedig már nincsen hátul semmilyen kapcsoló, ami a wdbrand oldalán lévő képen is jól látszik. A HM900-on szintén nincsen, max. egy OTB (One Touch Backup) gomb. A D3 Station, az Expansion Desktop és a Canvio Desk pedig megint tápkapcsoló nélküli.

A gyári kiszerelésű külső HDD-knél a (belső) merevlemez pontos típusát és jellemzőit a gyártók nem feltétlen adják meg. Ráadásul időnként váltogatni szokták a merevlemezeket és ilyen téren még egy adott sorozat különböző tárolókapacitású modelljei között is lehetnek komolyabb eltérések. Például a Canvio Desk sorozat 3 TB-os modelljében ezen teszt alapján egy átcímkézett HGST van, ami a hivatalos adatlap szerint 5940 RPM-es. Ellenben egy másik tesztnél az 5 TB modell esetében már 7200 RPM-et írnak, ami az adatátviteli sebességen is látszik. Illetve abban már az MD04ACAxxx sorozat merevlemeze lehet. Tehát nem egyszerű követni, hogy melyikben éppen milyen HDD van. Illetve az előbbi példa alapján nem meglepő, ha annál a sorozatnál nem ad meg a gyártó fix fordulatszámot. De az interneten lehet találni teszteket, szétszerelős videókat stb., ha valakit annyira érdekel, hogy melyikben milyen merevlemez van.

Az eddig felsorolt modellek elvileg mind megfelelnének a (hagyományos) tápkapcsoló nélküli kritériumodnak. Bár lehet célszerűbb lenne inkább egy megfelelő gazda hardvert használni és akkor nem kellene ezzel foglalkozni, de mindegy. Ha választani kell a felsoroltak közül, akkor lehetne pl. az ár-érték arány, a hosszabb garanciaidő stb. szerint mérlegelni. Maga a belső HDD egyébként rendszerint átlagos típus mindegyiknél, vagyis nem feltétlen olyan komolyabb modellek, mint amik pl. a merevlemezes topik összefoglalójában vannak feltüntetve az egyes kategóriáknál. De aki pl. külső házas megoldást használ, az nyilván akár az utóbbiak közül is választhat. Sőt, ha biztosra akar menni a belsőt illetően, illetve az átlagnál tartósabb merevlemezt akar venni, akkor meg pláne.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.