Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19548) King Unique válasza Kezdő vagyok (#19544) üzenetére


King Unique
titán

Ha csatlakoztatva van a WD külső meghajtó, akkor az eszközkezelőben meg tudod nézni, hogy fent van-e hozzá a SES driver, illetve megfelelően működik-e. Amúgy, ha telepítetted a SmartWare programot, akkor elvileg az is automatikusan felrakta. Illetve Windows alatt a vezérlőpultban is meg lehet nézni a telepített programok között.

Előfordulhat, hogy a Windows nem engedi leválasztani az USB-eszközt. Ilyenkor várni kell pár percet, majd utána újra megpróbálni. Ha továbbra sem engedi, akkor jobb híján a gép újraindítása / kikapcsolása marad csak. Hogy esetedben a gép erőltetett kikapcsolása okozott-e problémát, azt neked kell tudni. De, ha rendben elindul és nem tapasztalni semmilyen hibát, akkor nyilván nem feltétlen kell ezt sem a kelleténél jobban túlreagálni.

Na persze nem feltétlen muszáj mindig újraindítani / kikapcsolni a gépet egy sikertelen leválasztás miatt. Vannak olyan programok, mint például az USB Safely Remove, amely képes megjeleníteni és bezárni a leválasztást akadályozó folyamatokat —► [link].
Illetve Win7 alatt használható a feloldásra az ingyenes Unlocker program is. Viszont a telepítésénél vigyázni kell, mert van benne egy kéretlen alkalmazás, ami telepítése elől ki kell venni a pipát! Valamint hasonló funkcionalitású szoftver még Windowsra az IObit Unlocker és a LockHunter. Bár utóbbi kettőt annyira nem próbálgattam az előbb említett feladatra.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.