Hirdetés

2020. augusztus 11., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Onika


Onika
(újonc)

Sziasztok!

Sikerrel rátoltam a 12 voltot 2 külső merevlemez usb portjára. Az eredmény garantált volt, szerencsére csak az elektronikát öltem meg rajtuk. Volt egy A-DATA lemezem, aminél egyszerű volt a képlet, lehúztam az elektronikáról, amihez SATA csatolón cuppant és működött a lemez.

Viszont van egy SAMSUNG S2 Portable lemezem is (HX-MU010EA/G4), ezen viszont egybe van építve az elektronika és arról jön az USB csatoló. Utánaolvasgattam neten, de nem sok jót láttam. Olvastam, hogy pusztán az elektronika cseréje nem oldja meg a dolgot, mert minden vinyóhoz egyedi pozicionáló chip készül (nem tudom ez mennyire igaz, nem vagyok annyira okos) és ha csak rácuppantasz egy másik nyákot, akkor nem fog működni.

Hívtam adatmentő cégeket, de mindegyik úgy kezdte, hogy 35000 alatt hozzá sem nyúl, illetve a határ a csillagos ég ha adatmentést szeretnék.

Azt szeretném tudni, hogy létezik-e gazdaságosabb megoldás, vagy van-e olyan hely, ahol tudnak ezzel valamit kezdeni és nem egy átlagfizetés harmadába kerül csak az, hogy ránéznek.

Előre is köszönöm, Oni.

(#2) King Unique válasza Onika (#1) üzenetére


King Unique
(félisten)

Üdv!

Mondjuk azt nem tudom, hogy mi okból és hogyan sikerült ráengedni 12 V-ot, de mindegy...

Igen, ezek integrált USB csatlakozósak, így nem lehet őket SATA-ra kötni. Elektronika cserével elvileg meg lehet oldani a dolgot, My Passportok esetében már többen sikeresen kivitelezték. De, ami fontos, hogy pontosan olyan donorelektronikát/- meghajtót kell hozzá szerezni, aminél a modellszám és egyéb azonosítók megegyeznek.
Videók erről: [link], [link].
Illetve olyan megoldás is van, ahol az eredeti PCB-re forrasztanak + kábelekkel SATA csatlakozót, de ha a túlfesz miatt tönkrement, akkor ennek már nincs értelme.

Ez így egy költséghatékonyabb megoldás lehet, mert a szakszervizben vsz ötszámjegyű összegre kell számítani. Viszont, ha elektronikai szerelésben nem vagy jártas, akkor inkább kérjél meg egy hozzáértő ismerőst. Illetve azt fontos megjegyezni, hogy ha fontos adatok vannak rajta, akkor nem feltétlen érdemes otthon kísérletezgetni, hanem a szakember a biztonságos megoldás, még ha drága is.

Legközelebb kérlek ennek ne nyiss új topikot, ha láthatóan elfér a kérdésed máshol is:
- Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD

[ Szerkesztve ]

(#3) Mate


Mate
(nagyúr)

Útbaigazítás megtörtént, a topikot zárom!

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.