Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5704) 1amarr


1amarr
tag

Álljon itt egy beszámoló a RaidSonic ICY BOX IB-RD3610U3 két lemezes külső RAID házról. A cuccot a gyártó honlapján a magasabb szintet képviselő külső házak között lehet megtalálni, ezért ennek bedőlve meg is vettem ~28k áron, arra számítva, hogy majd évekig kiszolgál.

Raspberry Pi 3B-n futó OpenMediaVault-hoz vettem, belé két 1 TB-s WD RED merevlemezt költöztettem. Felhasználást tekintve ez lett volna a cél: HDD1 = Nextcloud tárhely, HDD2 = médiaforrás Kodihoz. A RAID funkciókat csak kipróbáltam, működnek.

El fogok állni a vásárlástól, ezek miatt:

1. Meglepően gagyi anyaghasználat ezért a pénzért. A házban egy gramm fém nincs, az egész kopogós ujjlenyomatmágnes műanyag.

2. S.M.A.R.T. adatokat képtelen szolgáltatni, több operációs rendszerrel, több gépen próbáltam, sehogy sem sikerült működésre bírni. A merevlemezek firmware-ét sem tudtam frissíteni, mert a WD programja nem látta őket. Így fogalmam sem lesz a lemezek állapotáról, hőmérsékletéről.

3. Benne lévő 6x6x1 cm ventilátor nagyon hangos, nincsenek sebességfokozatai (vagy csak a ház nem akarja vezérelni, mert nem érzékeli a lemezek hőmérsékletét), always-on módban megy. Mellette megmaradni nem lehet. Sajnos nem tudom elköltöztetni más szobába, de gyanítom, hogy éjjel még onnan is áthallatszana. Nem standard méret, nem tudok helyette Noctuát beszerelni.

4. Az előlapon lévő kék ledcsík olyan erős és olyan fókuszált, hogy az előtte lévő tárgyak árnyéka is tisztán kivehető a szemben lévő falon. Ld. fent, vele egy szobában este megmaradni nem lehet.

Ezeken kissé bedühödve a következő próbálkozás egy OWC Mercury Elite Pro Dual
lesz. Ahogy olvastam, az itt ajánlott Akitiot felvásárolta az OWC, ezért merem ezt megvenni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.