Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5681) King Unique válasza tknof1871 (#5680) üzenetére


King Unique
titán

Nem, az egyes (nem feltétlen mindegyik) HDD dokkolóknál az lehet a kontra, hogy ugye az USB-vel ellentétben a SATA fizikai csatlakozó nem feltétlen gyakori újracsatlakoztatásra lett tervezve és emiatt a HDD folyamatos és gyakori be/ki helyezését, csatlakoztatását sem feltétlen bírja olyan szinten hosszabb távon és egy idő után ez gondot okozhat, mivel rossz esetben akár minimálisan deformálódhat a csatalakozó, ami csatlakozási, érintkezési problémákhoz vezethet. Mármint rossz/extrém esetben, meg már amelyiknél és a használat, HDD cseréjének intenzitásától is függően, mert pl. ebben a topikban is többen vettek és használnak HDD dokkolókat és eddig nem nagyon számoltak be itt ilyen problémáról. Az meg, hogy a dokkolóban a HDD többnyire szabadon van, nem feltétlen mondható különösebben vészesnek ha nincsen kitéve extrém külső hatásoknak (pl. por, folyadék stb.), meg így legalább a szellőzése is valamennyire megoldott.
A belső mobil rack külső mobil rack, eleve más a kettő. Meg szép és jó hogy a belsőnél zárt, védett helyen van a HDD és megvannak a maga előnyei annak is, de egyrészt a HDD behelyezésénél / cseréjénél ott is fennállhat SATA-n a többszöri fizikai csatlakoztatás. Másrészt ha pl. a PC-ben elszáll a tápegység, villám belecsap stb., akkor az viheti magával a mobil fiókban lévő HDD-t is, míg egy külső házban, dokkolóban a PC-től elszeparálva is tárolható.

Egyébként eleve úgy kezdted itt a kérdezést, hogy "Ha könnyen akarom cserélni benne a HDD-t akkor a csavaros HDD rögzítést kell választani?", amire logikusan a HDD dokkoló / tool-free külső ház a kézenfekvő válasz és a praktikus megoldás, nem egy szokványos külső ház csavaros HDD rögzítéssel, azért voltak az előbbiek említve, ajánlva. Ha nem a cél a HDD gyakori és gyors cseréje, akkor meg azt kell írni, valamint ha ekkora a para a SATA fizikai csatlakozó esetleges sérülése miatt, akkor azt is már a legelején és akkor a válasz, az ajánlás is annak megfelelő lesz. Azaz ez esetben lehet venni egy USB-s külső házat, ahol ha nem kell tool-free típus, akkor ott a szokványos megoldás, csavaros rögzítéssel (példa).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.