Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5508) domi007


domi007
őstag

Sziasztok,
Szenvedek már egy ideje az alábbi problémával, de most jutott el arra a szintre, hogy annyira zavarjon megpróbálkozom megoldást találni rá:
Van egy jó pár éve vett Orico 6518SUS3 típusú külső dokkolóm. USB3.0 és eSATA interfészekkel rendelkezik, nagyon sokszor jó hasznát vettem már, azonban pár éve a fiókba került. Most elővettem ismét, és döbbenten tapasztaltam, hogy Windows 10 alatt nem működik, Ismeretlen USB eszközként jelenik meg, a pontos hibaüzenet:

The last USB you connected to this computer malfunctioned, Windows does not recognize it

Ugyanakkor viszont minden más rendszeren tökéletesen működik: Windows 7, Linux, MacOS mind felismeri, és szépen tudok vele fájlokat írni-olvasni.
Valószínűleg valami szivatós firmware hibáról van szó, de nem sikerült sehogy sem frissített firmwaret találni hozzá. Egyszer sikerült egy orico_6518us3(jb51.net).rar-t találnom valami nagyon elrejtett kínai fórumról, próbáltam is telepíteni a benne lévő új firmwaret, de sehogy sem akarta elfogadni a cucc (ha jól emlékszem, már egy ideje volt, hogy ezzel szívtam).

Esetleg bárkinek van bármilyen ötlete, tippje hogyan tudnám életre lehelni a kicsikét? Nem vennék egy újat csak a szoftver hibája miatt ha nem muszáj.

Köszönöm!
Domi

"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik

(#5509) nerozol válasza King Unique (#5506) üzenetére


nerozol
tag

Köszönöm válaszod. Az a szerencsém, hogy az adatok megvannak és a biztonsági mentésem ment el. Próbáltam mindenféle praktikát, de nem sikerült teljes mértékben visszaállítani az adatokat. Végül a házban újra formáztam és partícionáltam.

(#5510) domi007 válasza domi007 (#5508) üzenetére


domi007
őstag

Na, haladtam előre egy kicsikét :). Ha már felidegesítettem magam rajta legalább haladjon a dolog. Szóval ez a cucc, bár a gyártó honlapján Norelsys NS1066-os chippel van reklámozva még régebbi iteráció, amelyik Prolific PL2773-at tartalmaz. Szerencsére valamikor korábban ezt egy post-it-re ráírtam és ráragasztottam az aljára, hogy el ne felejtsem.
Így lendületből letöltöttem a station-drivers.com-ról egy PL2773ashoz való firmwaret. Nagyon bátran kiválasztottam az egyik fájlt a 3-ból ami volt a zip-ben, majd frissítést nyomtam. Sok gondolkodás után sikertelen frissítést jelzett a Prolific programozó cucca, ezért jól rámjött az idegesség :).
Na mindegy, kikapcs, bekapcs, bedugtam a gépbe, se kép se hang. Egy második kikapcs bekapcs után már felismerte a gép, mint Prolific USB háttértárat, gondoltam ez már egy jó kezdet :K .
Windows 10-re feldugva szintén felismerte, haha, tök jó.
Ezekután bedugtam egy vinyót, bekapcsoltam...és nem látja a vinyót :O :DDD . Gyenge kezdés után erős visszaesés :D. Gondolkodom, vajon hazárdírozzak a többi firmware-rel is? Vagy az eszköz ID amit most mutat a Windows felé egy rossz drivert akar betölteni, emiatt nem látja a vinyót? Megannyi kérdés, amelyre a választ még nem tudni :D.

Köszi előre is!

"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.