Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5369) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Sziasztok!
Egy 3TB-os WD Purple-t tennek kulso hazba. (Nem dokkoloba)
Az Alza kinalatabol tudnatok ajanlani valamit?
Csak tarolasra lenne hasznalva, USB 3-as porton, amit letoltok, attennem ra, filmek, kepek, szemelyes dolgok.
Koszonom!

(#5370) King Unique válasza zolikaDB (#5369) üzenetére


King Unique
titán

Elsődlegesen nyilván azokat a külső házakat, amelyekkel itt a topikban van tapasztalat, lásd az összefoglalóban, illetve pl. az ebben és ebben a válaszban felsoroltakat. Ezek közül pár kivételével a legtöbb pedig a hazai boltok kínálatában is megtalálható.
Az általad linkelt webáruházban viszont pont másmilyen külső házak vannak. Ha nem felel meg az előbbi és mindenképpen az ottani kínálatból akarsz választani, akkor ránézésre és a gyártó weboldalán lévő jellemzők alapján (mivel konkrét tapasztalat itt nincsen azokkal) pl. az AXAGON EE35-XA3 nem tűnik rossznak és az ára is kedvező. Másik lehetőség az ottani kínálatból meg pl. a két EVOLVEO (TiNY 4 és TiNY 5), valamint az ICY BOX IB-366-C31 attól függően, hogy USB 3.0 / USB 3.1 Gen 2 interfészes, USB-A / USB-C fizikai csatlakozós, normál / tool-free kivitelű, nyomógombos / billenőkapcsolós, olcsóbb / drágább külső ház kell-e.

[ Szerkesztve ]

(#5371) zolikaDB válasza King Unique (#5370) üzenetére


zolikaDB
veterán

Koszonom!

(#5372) draco31


draco31
veterán

Sziasztok!
Átolvastam nagyjából az összefoglalót, és örömmel tapasztaltam, hogy amit kinéztem 2db ház, azok gyártója szerepel a listában.
Egy 4TB-os WD40EFRX NASware 3.0 lenne az áldozatom bele. Fél éve itt kerülgetem már, mert a PC-ben van bőven helyem, ezért nem raktam bele. Gondolkoztam az eladásán is, de 22 óra működéssel tökéletes állapotban csak 14e-et írtak rá a beárazóban.
Szóval e között a kettő között vacillálok:
külső tápos ORICO 3588US3
belső tápos ORICO 3599U3
Haver szerint a külső tápost kellene, mert ha annak baja akad, akkor egyszerűbb pótolni. Nekem viszont pont a másik tetszik, mert egyben van.

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#5373) King Unique válasza draco31 (#5372) üzenetére


King Unique
titán

Valójában mind a kettő külső ház külső tápos, hálózati áramforráshoz (konnektorba) kell csatlakoztatni őket a működéshez. Max. annyi a trükk, hogy az 3599U3 esetében a gyártó weboldala alapján állítólag maga a tápadapter be van építve a külső házba és különálló elem a tápkábel. Ahol ha a beépített adapter tönkremegy, akkor elvileg lehet cserélni kompletten az egész külső házat, ellenben különálló tápadapternél - mint amilyen az 3588US3-V1-nél van - csak azt az elemet kell. Tehát ilyen szempontból tényleg előnyösebb lehet az utóbbi külső ház. Ellenben egyes jellemzők (pl. max. 16 TB-os HDD kezelése, UASP + TRIM/UNMAP + alvó mód támogatása) terén viszont az előbbi.

Konkrét tapasztalat itt a topikban viszont ezekkel az ORICO külső házakkal nincsen, max. némelyik említés szintjén került szóba korábban. A 3569S3 modellel viszont van, arról készült beszámoló is. Valamint még azokkal a külső házakkal van, amelyekre az előző válasz elején volt utalás, hivatkozás. Ettől függetlenül viszont akár válaszható a most említett két ORICO közül is valamelyik, de konkrét tapasztalat híján max. a gyártó weboldalán lévő információk, esetleg külsős tesztek (ha vannak) alapján lehet elemezni, rangsorolni.

[ Szerkesztve ]

(#5374) draco31 válasza King Unique (#5373) üzenetére


draco31
veterán

Úgy értettem a külső-belső tápot, hogy az egyikben benne van a házban, a másikban meg külön.
Rendben, akkor megrendelek egy 3599U3, és majd kiderül mit tud. Ha meg el nem felejtem, akkor írok majd róla egy pár szót, de az már szerintem csak jövőre lesz. :)

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.