Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5314) King Unique válasza emiki6 (#5312) üzenetére


King Unique
titán

Tehát ezek szerint az újabb gyártású példányokban a korábban alkalmazott ASMedia (ASM1153) helyett már JMicron vezérlő, pontosabban JMS578 chip van. Ez eleve új információ, ezért is jó, hogy most szóba került.

Ha X perc teljes inaktivitás után alvó módba vált a külső ház, akkor rendszerint a benne lévő HDD is leáll, akár az állapotjelző LED is kialszik a külső házon, stb. Vagyis ezekből általában észre lehet venni. De ezt valóban nem olyan egyszerű letesztelni, mert egyrészt várni kell X percet (kb. 5-30 perc a jellemző), másrészt ügyelni arra, hogy közben semmi ne használja a külső merevlemezt, mivel akkor nem fog készenléti módba váltani. Viszont azt kapásból le lehet csekkolni, hogy a gépet, illetve a Windowst altatva a külső ház is alvó módba vált-e. Ha igen, akkor az előbbi működésére is lehet esély.

Az adatátviteli sebesség USB 3.0-n egyértelműen a HDD, illetve annak még a kb. 80%-ig telemásolt állapota miatt lett csak ennyi. Ilyen felállásnál kevés adattal és pláne üresen egy 3 TB-os WD Red kb. annyit tud, mint egy tesztben a Purple. De szekvenciálisan még az utóbbi is kb. csak a harmada annak, amit ez a Kolink külső ház SSD-vel tudna USB 3.0-n és UASP módban. Ezt egy másik, de szintén JMS578 chipes külső ház SSD-vel kapott értékei jól szemléltetik.

Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.