Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4543) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Most látom, hogy van USB 2.0-s Sharkoon Swift Case Pro Combo. Ilyet vett már valaki? Lehet az USB 2.0-s mediaboxnál az USB 3.0 is bekavar.

Itt JMicron JM20337 chipset-et írnak. Nem tudom, hogy ez mit számít.

[ Szerkesztve ]

(#4544) King Unique válasza pinnacle (#4543) üzenetére


King Unique
titán

Igen, van már egy ideje ilyen külső ház a gyártó kínálatában, aminek a különlegessége, hogy IDE és SATA merevlemezeket is kezel. Akinek ez utóbbi fontos, annak célszerű ilyen külső házat venni. Ellenkező esetben már nem igazán, pláne nem USB 2.0-s kivitelben. Illetve akkor már inkább az USB 3.0-s modellt érdemesebb. Egyébként itt a topikban sem említette eddig senki, hogy az előbbit vette volna. A termékkel kapcsolatos infókat amúgy mindig a gyártó oldalán érdemes megnézni, az a mérvadó.

Az egyes USB-szabványok eleve visszafelé kompatibilisek, vagyis egy USB 3.0 eszközt normál esetben USB 2.0 porthoz csatlakoztatva is kezelni kellene a gazda hardvernek. Ez az eddigiek alapján OK az említett készüléknél is. Annak kikapcsolása után a HDD leállítása pedig elvileg a rajta lévő OS és a külső ház (USB-chip & firmware) megfelelő együttműködésének a függvénye. Normál esetben nem kellene gondot jelentenie ilyen téren az USB 3.0-nak sem, legalábbis az elsődlegesen támogatott hardver- és szoftverkörnyezetben nem.

[ Szerkesztve ]

(#4545) pinnacle válasza King Unique (#4544) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Akkor majd kipróbálom. Ha ez sem lesz jó, akkor veszek egy Adata-t vagy odaadom WD Elements-et.

(#4546) King Unique válasza pinnacle (#4545) üzenetére


King Unique
titán

Ezen az USB 2.0-s modellen is van tápkapcsoló. Ellenben eddig az volt a téma, hogy olyan kellene, amelyiken nincsen. Tehát első körben lehet célszerűbb lenne inkább az eredeti elképzelésnél maradni és azt letesztelni. Pláne úgy, hogy a korábbi állításod alapján egyes tápkapcsoló nélküli gyári kiszerelésű modelleknél működött a készülék kikapcsolása után a HDD leállítása. Amelyek közül az egyik ráadásul USB 3.0-s volt. De mindegy, ahogy gondolod.

[ Szerkesztve ]

(#4547) pinnacle válasza King Unique (#4546) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Azért gondoltam erre, mert nincs kapcsoló nélküli 3,5"-es külső ház, viszont ez USB 2.0-s. Vagy te tudsz ilyet? WD Red-et jó lenne továbbra is használni.
Tényleg az ADATA HM900-on van kapcsoló? Én nem láttam.
Ez mikor érvényes?
"2. Connecting via USB 2.0 requires plugging in to two USB ports for sufficient power delivery. A USB Y-cable will be needed."
Ez saját tápos ott nem kell plusz kábel USB 2.0-nél vagy ez működik táp nélkül is?

[ Szerkesztve ]

(#4548) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Ahogy látom az Adata csak a laptophoz való csatlakozás után kapcsol be. Talán jó lesz ez is.

[ Szerkesztve ]

(#4550) King Unique válasza pinnacle (#4547) üzenetére


King Unique
titán

Arról volt szó az előző válaszokban, hogy a 3,5"-os külső házakon rendszerint szokott lenni külön tápkapcsoló. Az összefoglaló végén felsorolt gyártók kínálatát át lehetne nézni, hátha akad kivétel, de elsőre nem találtam én sem. A gyárilag összeszerelt 3,5"-os külső merevlemezeknél viszont már inkább találni tápkapcsoló nélküli modelleket, amire előzőleg említve voltak példák. A HM900 elvileg szintén ilyen, illetve pl. ezen cikk és a gyártó oldalán lévő kép alapján csak egy backup gomb van rajta oldalt.

Egy 3,5"-os külső HDD működéséhez normál esetben eleve szükséges a 12 V-os külső tápegység. Bár USB 3.1 Gen 2 alapon létezik kivétel is (példa), de az eleve egy speciális megoldás. Viszont a lényeg, hogy a normál 3,5"-os modellek tápellátása külső áramforrásból történik, tehát nem szükséges és nincs is értelme a gazda hardverről történő extra tápellátás miatt Y-kábelt használni. Ez utóbbira nyilván a 2,5"-os külső merevlemezeknél lehet szükség bizonyos esetekben. Szóval nem világos, hogy a gyártó oldalán a 3,5"-os HM900-nál mért írták oda. Aztán akár az is lehet, hogy csak véletlenül. Egyébként a kínálatukban szereplő 2,5"-os modelleknél szintén feltüntetik ezt, de azoknál nyilván okkal.

[ Szerkesztve ]

(#4551) pinnacle válasza King Unique (#4550) üzenetére


pinnacle
nagyúr

OK! Köszönöm a segítséged!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.