Hirdetés

2018. szeptember 26., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-08-14 17:14:25

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4510) King Unique válasza chopin42 (#4506) üzenetére


King Unique
(Topikgazda)

Előzőleg azt írtad, hogy 1-2 naponta amúgy is használva lenne, frissítve rajta a biztonsági mentések stb. Erre mondtam, hogy ez esetben kb. felesleges kivenni a gépből. Ellenben, ha csak X havonta lenne beüzemelve, akkor nem indokolt állandóan járatni, pláne hogy már kissé viseltes példány. Ez esetben megfontolandó akár a külső háttértárként való használat is.

Ha veszel egy IDE/SATA - USB adaptert, akkor ahhoz csak csatlakoztatni kell a HDD-t SATA-n, majd az eszközt a géphez USB-n. A munka befejeztével pedig szoftveresen és fizikálisan (pl. kábel kihúzása) leválasztani stb. Az összefoglalóban vannak ilyen adapterekre példák, de egy 3,5"-os HDD-hez nyilván olyan kell, amihez mellékelnek külső tápegységet (példa). Ha nem ilyen típusút veszel, akkor viszont a 12 V-os tápellátásról neked kell külön gondoskodni! Egyébként ilyen adaptereket leginkább akkor érdemes venni, ha többféle méretszabványú és csatlakozófelületű háttértár használata a cél, valamint azok gyakori cserélgetése, a fix beépítés mellőzése stb. Ha erre nincsen igény, akkor megfontolandó a külső ház, valamint a dokkoló is. Az előbbi feltételeket amúgy többnyire egy dokkoló is kielégítheti. A külső házas megoldás pedig nyilván a háttértár fix beépítését biztosító, valamint annak gyakori ide-oda helyezésétől mentes használathoz ideális. Bár léteznek ún. tool-free külső házak is, ahol a merevlemez szerelés nélkül viszonylag könnyen és gyorsan behelyezhető / eltávolítható (példa).

#4509) Clever0:
Ha UEFI-s gépről van szó, akkor egyrészt a Legacy / UEFI boot módtól is függ az MBR / GPT. De az is csak a rendszerlemezre vonatkozik, amiről maga az OS bootol. Illetve, ha az Windows, akkor annál kötelező Legacy módban az MBR, míg UEFI-ben a GPT. Ellenben egy másodlagos, csak adattárolásra használt belső / külső háttértáron ettől függetlenül lehet MBR és GPT partíciós tábla egyaránt. Mármint egyszerre nyilván csak az egyik.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.