Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4416) King Unique válasza Gabson730 (#4413) üzenetére


King Unique
titán

Ahogyan a kolléga mondja, ez elsősorban az adott géptől, illetve annál a BIOS / UEFI ez irányú képességeitől függ. De, ha nem valami őskövület hardver, akkor jó eséllyel működnie kell. Az újabb vasaknál már szokott lenni a boot menüben pl. USB HDD opció.

Viszont ilyen téren maga a boot eszköz is számít, mert egyes típusoknál előfordulhat, hogy valamiért nem lehet róluk bootolni. Akad ilyen példa pendrive-ok, de akár külső HDD-k esetében is. Aztán, hogy az említett eSATA - USB 3.0 adapter közbeiktatása esetén mi a helyzet, azt passzolom... De, ha szépen megkéred a teszt készítőjét, akkor ki tudná próbálni pl. egy Windows ISO-val. Ehhez nem feltétlen szükséges formázni a teljes háttértárat, hanem elég a szabad területből egy X GB-os részt leválasztani, majd particionálás után arra kiírni a telepítőt / rámásolni az ISO-fájl tartalmát. Egy másik topikban korábban volt szó ennek kivitelezéséről.

Egyébként mért fontos, hogy bootolható legyen?
Egy Linux / Windows telepítő elkészítéséhez, vagy pl. a BIOS frissítéséhez stb. megteszi nyilván egy pendrive is. Egy nagyobb tárolókapacitású USB-s háttértárnak akkor lehet értelme, ha pl. OS-t akarunk rá telepíteni, majd onnan futtatni. Viszont arról a másik topikban már volt szó, hogy ilyen célra bizonyos szempontokból egy külső SSD jobb választás lehet. Vagy akár egy átlagnál gyorsabb és strapabíróbb pendrive (példa), ha fontos a kis fizikális méret és ebből adódóan a könnyű hordozhatóság. De persze egy külső HDD tárolókapacitás, illetve ár-érték arány tekintetében nyilván kedvezőbb.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.