Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4341) King Unique válasza k-dani (#4340) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ha a Windows beállítása ellenére 10 perc után alvó módba kapcsol mindkét külső ház, akkor valószínűleg firmware szinten támogatják ezen funkciót, illetve a 10 perces értéket. Ha az a cél, hogy ne álljanak le, akkor alapvetően 2 opció közül lehet választani:

a.) Az alvó mód működésének akadályozása olyan külső programokkal, mint pl. a HDS, KeepAliveHD stb. Illetve a másik topikban volt szó arról, hogy egyik-másik diagnosztikai program futása már önmagában gátolhatja az alvó mód működését. Illetve, ha aktív lemezművelet van a külső HDD-n (pl. film / zene lejátszása, letöltés stb.), elvileg akkor sem kellene leállnia.

b.) A külső házaknál firmware-frissítéssel véglegesen tiltani az alvó módot. Mivel mindkettő ASMedia chipes és PID: 55AA azonosítós, ezért van erre lehetőség. Illetve arról már volt szó, hogy a Device Info csupa X értéke nem feltétlen tükrözi minden esetben a valós állapotot. A Rapid-Case egyébként a régebbi firmware és a PCB-n a 1051V1.2 felirat miatt lehet akár ASM1051 chipes is. De az újabb gyártásúakban már rendszerint ASM1053 szokott lenni. Persze biztosan csak szemrevételezéssel állapítható meg a chip pontos típusa. Továbbá az összefoglalóban vannak a frissítésre vonatkozóan infók.

A firmware frissítése eleve egy komolyabb művelet és csak szükség esetén alkalmazandó! Valamint a külső oldalakon fellelhető, de nem a külső ház gyártójától származó firmware-ek használata csak saját felelősségre javasolt! Még akkor is, ha itt a topikban ezekkel már többen sikeresen frissítettek.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.