Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2600) King Unique válasza vlevi (#2596) üzenetére


King Unique
titán

Szektorméretbe nem mélyedtem bele, de valóban figyelni kell arra is.
Maga a fenti opció lényege, h 2,2 TB+ HDD-t MBR-re particionálva is tudnak így kezelni a régi rendszerek, mert pl. az XP nem ismeri/ kezeli a GPT-t...max külső programmal.

(#2597) Alex1978: nem próbáltam USB2-es Rapid-Case-t, de ha írja a gyártó, akkor vsz annyi a limit. Illetve "USB2-n 2TB, eSATA 4TB és USB3 esetében 6TB" felvetésre reagálva, ez Sharkoon-nál van így, más rackeknél pl. USB3 esetében 3/ 4 TB a limit van feltüntetve, minden a benne lévő chiptől és annak firmware-rétől függ.
De mivel USB3-as Rapid-Case-t veszel, ez a része nem lesz gond.

Alap esetben belső HDD-ként pl. XP alá raksz egy 3 TB-os HDD-t, nem is tudod több részre particionálni, de külsőt se, mert csak 746 GB-ot fog belőle látni.
Vista az SP1-től felfele tudja kezelni a 3 TB HDD-ket, 64 bit + UEFI meg csak az ekkora vinyóról való bootoláshoz elengedhetetlen, ahogy többi újabb Windows esetében is.
Külső adattárnál, maga a rack belseje, vezérlőchip a lényeg, az kezeli le elsődlegesen a HDD-t és küldi oprendszer felé az információkat. Ha az OK, akkor "elvileg" mindegy , h USB 2.0/-3.0-ba van-e dugva.

Másik dolog, h a nagy kapacitású merevlemezt támogatnia kell a BIOS-nak is, ha pl. a notiba beteszed bootolni,, + ha túl régi a notebook és BIOS (2009, v az előtti), akkor elképzelhető, h az is problémát jelenthet. Külső adattárnál, mivel fenti elv alapján a rack chipje kezeli le, ez vsz nem lesz gond.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.