Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2409) King Unique válasza konradl (#2408) üzenetére


King Unique
titán

Dokkolók közt is akadnak eltérések, a Scythe valóban lomha [link], de a többi azért tud 200 MB/s körüli tempót: pl.Raidsonic, Sharkoon, de egy sima külső HDD házban is, pl. Sharkoon Rapid-Case.
Menne ez szerintem feljebb is a megfelelő SDD-vel, mert írásban se mindegyik jó, vmint van egy kis veszteség SATA-USB átalakítás miatt is, valamint függ hardveres környezettől és vezérlő chipektől is a dolog. Illetve bizonyos típusoknál minél nagyobb kapacitású az SSD, annál gyorsabb is egyben.
Ezt a 400 MB/s körüli értéket gyári kompakt külső SSD-k - Adata, Angelbird, OWC hozzák is USB 3.0-n.

Illetve, ami még fontos, h USB-n (3.0-án se) nem működik a TRIM ---> SSD írási sebessége idővel csökkenni fog.... nem tudom gyári külsőknél ez milyen módon van megoldva, biztosítva, de egy sima dokkolóban használva, biztos idővel gondot okozhat.

Egyébként pontosan milyen célra kéne, SSD-ről akarsz dokkolón keresztül oprendszert futtatni (macerás...), v csak adattárnak kéne (oda meg felesleges) :F Másrészt rendszer futtatáshoz, ha már tudja azt a 200 MB/s körüli tempót, az is elég lenne, adatmozgatáshoz is, v mért fontos ennyire a fene nagy sebesség?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.