Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5265) King Unique válasza Véreshurka (#5264) üzenetére


King Unique
titán

Itt a gond valószínűleg a natív SATA / M.2 PCIe vs. USB csatlakozás lehet, ahol bár USB-n az általános meghajtókezelés + akár pl. UNMAP (TRIM), valamint Linux alatt dd és társai módszerek működése oké szokott lenni, ellenben nem feltétlen működnek az egyes speciális utasítások, lásd pl. a standard ATA / NVMe Secure Erase, amit általánosan az előbbi csatlakozási formáknál javasolt elvégezni. A másik topikban említetted, hogy Linuxon a linkelt módszert szoktad használni Secure Erase-hez, de az gondolom a PC-be téve helyi/belső csatlakozásnál volt, nem külső meghajtóként USB-n. Illetve ha berakod a PC-be az NVMe SSD-t és ott helyi/belső csatlakozásnál működik amit akarsz, ellenben USB-n nem, akkor az USB-s csatlakozás lehet a gond, ennyi. Meg ez esetben akkor hiába veszel másik USB-s külső házat, jó eséllyel annál sem fog működni.

TRIM, illetve USB-n UNMAP parancs SATA SSD-knél van, ellenben NVMe SSD-knél beépített a Dataset Management deallocate parancsa formájában, amiről nem olyan régen volt szó az egyik SSD topikban, meg hogy ilyen alapon USB-s csatlakozásnál is működnie kell.

Egyébként ennél az Ugreen külső háznál NVMe SSD használata esetén működik a SMART? Csak mert a SATA-alapú megoldásokkal ellentétben nem mindegyik szokta támogatni (példa), bár ez a gazda (PC) felől szoftverkörnyezet illetve programverzió, az eszköz (külső ház) felől pedig USB-chip és firmware függvénye is lehet.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.