Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5251) King Unique válasza xtremez (#5250) üzenetére


King Unique
titán

Vannak itt a topikban UGREEN külső házakkal tapasztalatok, ahol ha a gyártó kínálatából esetedben erről a modellről van szó, akkor azzal is van tapasztalat.

Pontosan hol és hogyan lehet kérni a rendelésnél, hogy ne legyen alvó mód? :F Mindig a gyártó weboldala, az ott közölt információk az elsődlegesen mérvadók, ahol ott a készenléti, más néven alvó mód (3 perc inaktivitás utáni) támogatása van feltüntetve.
Ha SSD van a külső házban, akkor a készenléti mód működése kevésbé észrevehető, inkább HDD esetén téma. Utólag, illetve házilag tiltani a firmware módosításával / firmware cseréjével (amiben alapból tiltva van) lehet a téma összefoglalóban szemléltetett módon, ami egyrészt ASMedia chipes külső házaknál csak a PID: 55AA azonosítós típusok esetén támogatott. Másrészt a firmware házilagos piszkálása csak saját felelősségre javasolt, valamint az USB 3.1 Gen 2-es ASMedia chipeknél (pl. ASM235CM) ilyen jellegű tapasztalat egyelőre nincsen itt a topikban.

Az USB 3.1 Gen 2 és Type-C külső házakkal eleve kevesebb itt a tapasztalat, azért vannak a téma összefoglalóban elsősorban USB 3.0-s és azoknál is főleg Micro-B, Mini-B, Type-A fizikai csatlakozós külső házak feltüntetve. De pl. a "Milyen külső házat SSD-hez?" fejezetben vannak konkrét SSD + külső ház párosítások, tapasztalatok, illetve köztük USB 3.1 Gen 2 és Type-C megoldásra is példák.
Az egyébként az egyik társtopikban is szemléltetve van, hogy a Type-C / USB-C csatlakozáshoz nem feltétlen szükséges natívan olyan interfészes külső merevlemezt, jelen esetben külső házat venni, megoldható akár a megfelelő adapterrel, kábellel is. Meg ha a gazda hardveren pl. csak USB 3.0 portok vannak, akkor megint kevésbé van értelme USB 3.1 Gen 2 külső házat venni, mivel akkor nem lehet kihasználni azt az adatátviteli sebességet, nem lesz gyorsabb a benne lévő SSD. Ellenben ha van a gépen USB 3.1 Gen 2 (10 Gbps) Type-C (USB-C) port, akkor úgy már más a helyzet.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.